Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πως & τι να πω στην κόρη μου για την περίοδο

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Δεν γράφεις πόσων ετών είναι η κόρη σου...γιατί όμως τόσος πανικός? Η δική σου μαμά πως σου το είχε πει εσένα?

ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ...ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΖΩ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ....Σ'ΑΓΑΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

ποσο χρονων ειναι η κορουλα σου?δεν σε εχει δει ποτε στην τουαλετα να αλλαζεις?ειναι μια καλη αφορμη για να πεις το παιδι σου τι συμβαινει ποτε και γτ!οταν ενα παιδι ρωταει κατι πρεπει να ημαστε αληθης και να εξηγουμε τα πραγματα συμφωνα με την ηλικια του!δεν ειναι ντροπη αυτο που μας βοηθαει να τα φερνουμε στον κοσμο!

my 3 little stars are my reason to be2946785n7mfu4of95.gif

ποσο ειναι ημικρη?εμενα μου ηρθαν στα 10 και μου ειπε η μαμα μου τηναληθεια,οτι θ ατο εχω καθε μηνα,ολες οι γυναικες,ειναιπολυ φυσιολογικο και δειχνει οτι ολα πανε καλα σ εμια γυναικα που αργοτερα θα τη βοηθησει νακανει παιδακι!θες να τοπεις οπως το ειπε η προγιαγια μου στη γιαγια μου?αα μεγαλωσες,μακρια απο τα αγορια τωρα!αχαχαχα

26/10/10 Ήρθε η kisha junior και είναι όντως γκαυ.....τσα!

Ο μικρός μου είναι κέβλαρρ  ! 20/02/12

Διαφημίσεις

την αληθεια εξεβγενισμενη.οταν το κοριτσακι γινει γυναικα στην κοιλιτσα φτιαχνετε ενα αυγουλακι κλπκλπ.υπαρχουν πολυ ωραια βιβλια για αυτη την ηλικια.η ανηψια μου ειναι 10 και τα διαβαζει.

Εμένα η μαμά μου μου είχε πει ότι "όταν σου έρχεται περίοδος, γίνεσαι δεσποινίς"!!! Αυτό!!!

Βέβαια , πολύ κομψά , είχε "φυτέψει" την "εγκυκλοπαίδεια της γυνάικας" σε ένα ράφι στο δωμάτιο μου , κι έτσι ενημερώθηκα κορίτσια.

Και όταν κάποια στιγμή (ΠΟΛΛΑ χρόνια αργότερα) κάναμε συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα , μου ομολόγησε όταν ντρεπόταν να μου πει...αυτό όμως έγινε πριν 25 χρόνια , σήμερα μια μανούλα έχει διαφορετική σχέση με την κόρη της.

Φρόντισε να μην τη φοβίσεις , ούτε να θεωρήσει ότι η περίοδος είναι κάτι κακό , βρώμικο κλπ , πες της ότι αρχίζει το σώμα της να προετοιμάζεται σιγά-σιγά , ώστε να είναι έτοιμο όταν έρθει ο καιρός να την κάνει μανούλα!

(Σνιφ! Πρέπει να κάνω και μια κόρη οπωσδήποτε!!)

ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ...ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΖΩ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ....Σ'ΑΓΑΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

Φρόντισε να μην τη φοβίσεις , ούτε να θεωρήσει ότι η περίοδος είναι κάτι κακό , βρώμικο κλπ , πες της ότι αρχίζει το σώμα της να προετοιμάζεται σιγά-σιγά , ώστε να είναι έτοιμο όταν έρθει ο καιρός να την κάνει μανούλα!

Συμφωνο απόλυτα.Να της τα εξηγησεις με τονο ηρεμο,χαμογελαστη για να καταλαβει οτι ειναι κατι καλο,αγνο και υγειες πανω απόλα.Κι μη ξεχασεις να της υπενθυμισεις ποσο υπερηφανη εισαι που τη βλεπεις να μεγαλωνει και πως οτι την απασχολει θα εισαι παντα διπλα της να της εξηγεις τα παντα!!!!

Ως πατέρας κόρης θα φροντίσω, εκεί γύρω στα 10-11 να προσεγγίσω μαζί με την γυναίκα μου πάντα, το θέμα "περίοδος"...είσαι τυχερή που σε ρώτησε πίστεψε με.....Πιστεύω οτι με τις συμβουλές και πληροφορίες, πάντα με την γονική αγάπη και τρυφερότητα, το παιδί θα καταλάβει τί συμβαίνει και θα είναι προετοιμασμένο. Ακριβώς όπως το είπατε οτι δεν είναι ντροπή ή βρωμιά αλλά ενα Θείο δώρο.....Εφόσον το παιδί θα ξέρει, τότε εκείνη την περίεργη για αυτήν, πρώτη περίοδο θα είναι προετοιμασμένη και δεν θα φοβηθεί ή ντραπεί!!!!! Θυμηθείτε λίγο την πρώτη περίοδο.....σε πολλές κοπέλες έρχεται σε ακατάλληλες στιγμές πχ στο σχολείο, στην τάξη ή στην αυλή.....και προκαλεί φόβο (θέα αίματος) και ντροπή (χλευασμός απο συμμαθητές - συμμαθήτριες οτι κατουρήθηκε).

Διαφημίσεις

ΓΕΙΑ ΣΑΣ!!!!ΕΧΩ ΜΙΑ ΚΟΡΗ ΠΟΥ ΜΕ ΡΩΤΗΣΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΤΗΣ ΠΩ???

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΝΑ ΤΗΣ ΤΟ ΠΩ ΚΑΙ.....

ΠΗΤΕ ΜΟΥ ΤΙ ΝΑ ΤΗΣ ΠΩ?

εγω θα τη ρωταγα πρωτα τι θελει να μαθει.καμια φορα τα παιδια δεν ειναι τοσο ετοιμα οσο νομιζουν.καλο ειναι να απανταμε μεχρι εκει που θελουν να ακουσουν.μπορεις να της το περιγραψεις πρωτα απο οργανικη πλευρα τι γινεται.(φτιαχνεται ενα "στρωματακι" στη μητρα μηπως ερθει ενα μωρο να ακουμπησει εκει κ να μεγαλωσει.αν δεν ερθει το μωρο το στρωματακι φευγει γιατι δεν το χρειαζομαστε). βασικο ειναι να καταλαβει οτι το αιμα δεν ειναι κακο-πονος-κοψιμο-πληγη οπως τα εχουν συνδιασει τα παιδια

εγω θα τη ρωταγα πρωτα τι θελει να μαθει.καμια φορα τα παιδια δεν ειναι τοσο ετοιμα οσο νομιζουν.καλο ειναι να απανταμε μεχρι εκει που θελουν να ακουσουν.μπορεις να της το περιγραψεις πρωτα απο οργανικη πλευρα τι γινεται.(φτιαχνεται ενα "στρωματακι" στη μητρα μηπως ερθει ενα μωρο να ακουμπησει εκει κ να μεγαλωσει.αν δεν ερθει το μωρο το στρωματακι φευγει γιατι δεν το χρειαζομαστε). βασικο ειναι να καταλαβει οτι το αιμα δεν ειναι κακο-πονος-κοψιμο-πληγη οπως τα εχουν συνδιασει τα παιδια

Τι ωραια εξηγηση Κατερινα μου!!!

Παντως και μενα η κορη μου ειναι οκτω,εχει τυχει απειρες φορες να δει τη μαμα της και φυσικα της εξηγησα τι περιπου συμβαινει και οτι σε λιγο καιρο θα εχει κι αυτη!!

θα σαι παντα μεσα στην καρδια μας...

εγώ πήρα την πρωτοβουλία να της το πω μόνη μου γιατί θεώρησα ότι έφτασε στην "ηλικία" -που θα έπρεπε να της το πω- μιας και άρχισε η τριχοφυία και να φανταστείτε είναι 11!!!! Επίσης ένας ακόμη παράγοντας που πρέπει να μας ωθήσει να το πούμε είναι και η σωστή ενημέρωση, άλλο να το μάθει το παιδί από μας και άλλο από παραπληροφόρηση μέσω φίλης. Ξεκίνησα και γω έτσι εγκυκλοπαιδικά και εξευγενισμένα στην πορεία όμως άρχισε ν' ανησυχεί και κάθε φορά που πήγαινε τουαλέτα κοιτούσε το βρακάκι της. Έτσι λοιπόν συμπλήρωσα κια ότι είχα παραλήψει: ότι υπάρχουν ενδείξεις πριν σου ρθει, ένας μικρός πόνος στην κοιλιά, περισσότερα νεύρα, μια ανεξήγητη τεμπελιά.... Από εκείνη τη στιγμη και έπειτα όταν αδιαθετώ με προσέχει και με το παραπάνω, χαχαχα. Αυτά, ελπίζω να βοήθησα.

• 4 εβδομάδες μετά...

Μίλησέ της κάπως σύντομα, γιατί 11 χρόνων υπάρχουν κορίτσια που έχουν ήδη αδιαθετήσει. Πάρε ένα βιβλίο σχετικό να σε βοηθήσει και καθήστε να τα πείτε. Τι πιο φυσιολογικό.....

Διαφημίσεις

• 2 months later...

Γεια σας μανούλες. Αν και γράφω ετεροχρονισμένα και φαντάζομαι ότι μέχρι σήμερα η ellena_ellada θα έχει ήδη μιλήσει στο κοριτσάκι της, θα ήθελα να σας δώσω ιδέα για το πώς να το χειριστείτε οι υπόλοιπες μαμάδες που θα ερωτηθείτε στο μέλλον.

Στη δική μου κόρη είπα ότι για να μπορέσει η γυναίκα να γίνει μανούλα και να αποκτήσει μωράκι θα πρέπει και η κοιλίτσα της να προετοιμαστεί κατάλληλα. Ότι μέσα στην κοιλίτσα του το κάθε κοριτσάκι έχει ένα σακουλάκι που το λένε μήτρα. Η μήτρα για να καθαριστεί, επειδή δεν γίνεται να πλυθεί, μαζεύει αίμα γύρω, γύρω και αυτό αδειάζει μια φορά το μήνα. Έτσι καθαρίζεται και φεύγουν όλα τα βλαβερά στοιχεία.

Επίσης της επισήμανα ότι είναι πολύ σημαντική η περίοδος για την απόκτηση μωρού σε μια γυναίκα για να μην τη θεωρήσει κάτι αποκρουστικό ή κάτι που δεν θέλει να της συμβεί.

Όταν συνέχισε η κουβέντα της είπα και για το σπερματοζωάριο που συναντά το ωάριο κλπ κλπ.

1457745k8p286od3g.gif

οταν ο ξαδελφος μου ηταν τετάρτη δημοτικού πριν 20 χρονια, η δασκάλα του κράταγε τα κορίτσια στο διάλειμμα και τους μίλαγε για την περίοδο και δεν ξέρω τι άλλο. αντίστοιχα και τα αγόρια, φανταζομαι. γιατι δεν το κανουν τωρα οι εκπαιδευτικοί; καλα... δουλεια της οικογενεις ειναι, αλλα λεω, ενα πιο ουδετερο ατομο θα τα πει πιο ανετα, χωρις ντροπή.

age.png

Είναι πολύ μικρές ακόμα οι κόρες μου, αλλά είμαι της άποψης ότι πρέπει πάντα να λέμε τα πράγματα ως έχουν, απλώς με λέξεις που θα γίνονται κατανοητές, ανάλογα με την ηλικία του παιδιού. Νομίζω όμως ότι η εκπαίδευση πρέπει να γίνεται νωρίτερα. 11 χρονών είναι πολύ μεγάλη για να μην ξέρει τι είναι η περίοδος...

εχω δυο μπουμπουκακια

Στη δική μου κόρη είπα ότι για να μπορέσει η γυναίκα να γίνει μανούλα και να αποκτήσει μωράκι θα πρέπει και η κοιλίτσα της να προετοιμαστεί κατάλληλα. Ότι μέσα στην κοιλίτσα του το κάθε κοριτσάκι έχει ένα σακουλάκι που το λένε μήτρα. Η μήτρα για να καθαριστεί, επειδή δεν γίνεται να πλυθεί, μαζεύει αίμα γύρω, γύρω και αυτό αδειάζει μια φορά το μήνα. Έτσι καθαρίζεται και φεύγουν όλα τα βλαβερά στοιχεία.

Επίσης της επισήμανα ότι είναι πολύ σημαντική η περίοδος για την απόκτηση μωρού σε μια γυναίκα για να μην τη θεωρήσει κάτι αποκρουστικό ή κάτι που δεν θέλει να της συμβεί.

Όταν συνέχισε η κουβέντα της είπα και για το σπερματοζωάριο που συναντά το ωάριο κλπ κλπ.

Έτσι μου το είχε πεί και η μαμά μου και σε πολύυ μικρότερη ηλικία, πλεον τα παιδία πιστεύω πρέπει να τα ενημερώνουμε όσο πιο νωρίς γίνεται για να προλαβάινουμε την παραπληροφόρηση από τους γύρω....Εγώ θα ακολουθήσω το παράδειγμα της μαμάς που η οποία με είχε ενημερώσει για όλα σχεδον τα "δύσκολα" θέματα από νωρίς..με γλυκό τρόπο βέβαια και όσο μεγάλωνα προσέθετε πληροφορίες σε αυτά που ήδη γνώριζα και μου φαινόντουσαν πλεον φυσιολογικά!

Έτσι μου το είχε πεί και η μαμά μου και σε πολύυ μικρότερη ηλικία, πλεον τα παιδία πιστεύω πρέπει να τα ενημερώνουμε όσο πιο νωρίς γίνεται για να προλαβάινουμε την παραπληροφόρηση από τους γύρω....Εγώ θα ακολουθήσω το παράδειγμα της μαμάς που η οποία με είχε ενημερώσει για όλα σχεδον τα "δύσκολα" θέματα από νωρίς..με γλυκό τρόπο βέβαια και όσο μεγάλωνα προσέθετε πληροφορίες σε αυτά που ήδη γνώριζα και μου φαινόντουσαν πλεον φυσιολογικά!

Συμφωνώ απολύτως! Η 2χρονη κόρη μου έχει ήδη δει γέννα στην τηλεόραση (χωρίς βέβαια λεπτομερειες ή κάτι που θα την τρόμαζε...) με αφορμή τον ερχομό της αδερφούλας της. Δεν είμαι του στυλ να της πω "τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός ή κάτι τέτοιο). Της εξηγούσα όλες τις απορίες της, με λόγια βέβαια που θα γίνουν κατανοητά σε ένα δίχρονο..

εχω δυο μπουμπουκακια

• 3 months later...
Γεια σας μανούλες. Αν και γράφω ετεροχρονισμένα και φαντάζομαι ότι μέχρι σήμερα η ellena_ellada θα έχει ήδη μιλήσει στο κοριτσάκι της, θα ήθελα να σας δώσω ιδέα για το πώς να το χειριστείτε οι υπόλοιπες μαμάδες που θα ερωτηθείτε στο μέλλον.

Αν ημουν 11χρονη και μου το εξηγουσες ακριβως ετσι, θα ενιωθα περηφανη που ειμαι γυναικα!!;)

Εντωμεταξυ....εχετε παρατηρησει οτι τα κοριτσια αδιαθετουν ολο και πιο νωρις ηλικιακα???

Καλαματα χαίρομαι πολύ που το βλέπεις έτσι. Όσο για το φαινόμενο της εποχής μας να έχουν τα κοριτσάκια όλο και πιο νωρίς περίοδο, με είχε ενημερώσει και η παιδίατρος που παρακολουθεί τα δικά μου παιδιά. Ίσως έχει να κάνει με την ατμόσφαιρα ή μετις τροφές που δεν αποκλείεται να έχουν αρκετές ορμόνες.

1457745k8p286od3g.gif

Πες της οτι μολις μεγαλωνει μια γυναικα δημιουργουνται στην κοιλιτσα αυγουλακια και ετσι εχει την δυνατοτητα να κανει παιδι..Αν δεν κανει παιδακι τοτε το αυγουλακι πρεπει να βγει απο την κοιλιτσα και βγαινει με την περιοδο.

Καλαματα χαίρομαι πολύ που το βλέπεις έτσι. Όσο για το φαινόμενο της εποχής μας να έχουν τα κοριτσάκια όλο και πιο νωρίς περίοδο, με είχε ενημερώσει και η παιδίατρος που παρακολουθεί τα δικά μου παιδιά. Ίσως έχει να κάνει με την ατμόσφαιρα ή μετις τροφές που δεν αποκλείεται να έχουν αρκετές ορμόνες.

Και εγω χαιρομαι που υπαρχουν μανουλες που ασχολουνται με τα παιδια τους,και οχι μονο για το φραπε και το κουτσουμπολιο!

Ναι,και εμενα μου το ειχε πει η παιδιατρος για τις ορμονες!Δυστηχως...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...