Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

συμβαση στο δημοσιο

Recommended Posts

καλησπερα σε ολους.εχω μια απορια και θα ηθελα εαν γνωριζει καποιος να με βοηθησει.ειμαι 3 μηνων εγκυος και πριν λιγες μερες εκανα τα χαρτια μου στο δημο για 18μηνη συμβαση ημιααπασχοληση.τα αποτελεσματα ισως βγουν μετα τα χριστουγεννα που εγω θα ειμαι στον 5 μηνα.εαν με εχουν παρει στο δημο οταν μαθουν οτι ειμαι εγκυος μπορουν να ακυρωσουν την προσληψη μου????

Διαφημίσεις

δεν νομιζω να επιτρεπετε κατι τετοιο!εγκυος εισαι δεν εχει πανουκλα και θα μορεις να δουλεψεις εγω θα ηθελα να σε ρωτησω που εκανες τα χαρτια σου γτ εδω στην θεσσαλονικη περασαν μονο τα οκταμηνα και τα 18μηνα τα περιμενουμε ακομη!εχω κανει 8μηνο οντας εγκυος και δεν ειχα κανενα προβλημα ειχα μεινει εγκυος ενα μηνα μετα την προσληψη μου

my 3 little stars are my reason to be2946785n7mfu4of95.gif

στο κερατσινι τα εκανα.για κοπελες που ειχαν μεινει εγκυος μετα γνωριζω κι εγω αλλα το θεμα ειναι οτι εγω ειμαι ηδη εγκυος.γιαυτο δεν ξερω!

depy μου απο την στιγμη που θα σε παρουν τηλ. για να σου πουν οτι το γνωστο θελετε να εργαστειτε στον δημο ή δεις εσυ οτι μπηκες μην μασας,πανε υπογραψε μην δειχνεις εκει τοσοο την κοιλιτσα σου εχεις καθε δικαιομα ομως να μπεις και θα ειναι μια μεγαλη ανασα θα παρεις ενα σωρο λεφτα απο αδειες...θα πας εκει που σου γραφει ο γιατρος του ικα τις βιταμινες και θα σου δωσει ημερομηνια για ποτε θα ξεκινηση η αδεια σου εκει γυρω στους 7μιση μηνες θα πας μετα στο ικα με το χαρτι του γιατρου και θα παρεις την πρωτη δοση,μετα πριν γεννησης θα κανεις τον συζυγο πληρεξουσιο και θα παει με το χαρτι της ληξιαρχικης πραξης γεννησης παλι να παρη την αδεια τοκετου,και εχοντας χαρτι απο τον εργοδοτη(δημος)θα παρεις συμπληρωματικο επιδομα απο τον οαεδ τωρα για την αδεια μετα τον τοκετο δεν ξερω τι παιζει ρωτα!ποσο καιρο δηλ.δικαιουσε να κατσεις.και μετα τελιωνει το 18μηνο και περνεις ενα χρονο ταμειο....τελεια μην το αφησεις μπες,να εχεις μια καλη εγκυμοσυνη σου ευχομαι

σε ευχαριστω πολυ.η αδεια ειναι 2 μηνες πριν και 2 μηνες μετα.το κακο ειναι οτι δεν υπογραφουμε αμεσως την συμβαση δηλαδη μπορει να ξεκινησουμε δουλεια και να υπογραψουμε μετα απο κανα 15ημερο.ελπιζω να μην υπαρξει κανενα προβλημα και να πανε ολα καλα.

Διαφημίσεις

αντε με το καλο δικαιουσε στο 18μηνο και 1 μηνα αδεια μην το ξεχνας μπορεις να την κολλησης στο δευτερο διμηνο.και αν σε παρουν μετα νομιζω ειναι παρανομο να σε διωξουν μην το αφησεις ετσι!να σε καλα και με ενα πονο το μωρακι σου!

Yπαρχει νομοθεσια που να απαγορευει σε εγκυους να εργαστουν;;;;;;Δεν νομιζω...οποτε μην αγχωνεσαι!Με το καλο η προσληψη και πανω απ' ολα το με το καλο το μωρακι σου!!!

://lilypie.com]IBAGp3.png[///lilypie.com]lWptp3.png[/url]url]

σε ευχαριστω πολυ fairy! απλα επειδη εχω πολλες πιθανοτητες να με παρουν και αν με παρουν θα ειμαι στον 5 μηνα σκεφτομαι μηπως "δεν τους κανω" και ακυρωσουν τα αποτελεσματα.η δουλεια μου εχει να κανει με παιδια.ελπιζω να μην υπαρξει προβλημα!

• 10 months later...

Νέο και θέλω βοήθεια το Σάββατο μπαίνω για πρόκληση τοκετού και σήμερα μου τηλ από τον δήμο ότι με πήραν σε 8μηνη σύμβαση πως μπορώ να πάω να κρατήσω την θέση αύριο πρέπει να υπογράψω την σύμβαση και δευτέρα θα πρέπει να πάω για δουλεία πως όμως ? λεχώνα ?

Δικαιούμαι άδεια κανονικά ακόμη δεν ξεκίνησα ? τι γίνετε σε αυτές τις περιπτώσεις ?

.....

Διαφημίσεις

Χωρίς να το γνωρίζω το θέμα, πιστέυω τα εξής:

Πας αυριο υπογράφεις κανονικά τη σύμβαση και καπάκι καταθέτεις το χαρτί του γιατρού με την πιθανή ημερομηνία τοκετού. Λογικά ισχύει ό,τι και στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, δηλ. 2 μήνες πριν και 2 μετά, με τη διαφορά ότι για σένα λογικά θα είναι από την υπογραφή της σύμβασης μέχρι την πιθανή ημερομηνία τοκετού συν 2 μήνες μετά, δηλ. χάνεις σχεδόν όλη την άδεια κύησης. Εννοείται ότι τη Δευτερα είσαι στο νοσοκομείο, πώς πας για δουλειά;

Απλά έχε μαζί σου το χαρτί του γιατρού που αναφέρει την ΠΗΤ, και πιθανό να χρειστεί να πας και στο ΙΚΑ να τα καταθέσεις (δεν γνωρίζω τη διαδιακασία με το ΙΚΑ).

Καλή λευτεριά!

μαμα λευτερακι δυο ευχαριστα μαζι.κι εγω ειμαι συμφωνη με την φιλη ποιο πανω ετσι θα κανεις δεν θα χασεις την θεση εννοειτε εκει θα ναι να σε περιμενει,πανε υπογραψε αλλα πεταξου μεχρι την επιθεωριση πρωτα λεω γω για να σε 100%σιγουρη και αν καμια στραβη απο κει μεσα σου πει τπτ να ξες πως να της απαντησεις.μετα μην ξεχνας και οταν με το καλο πας στην δουλεια εχεις το μειωμενο να μην ξεχνιωμαστε τα 8μηνα εινια εξω 6ωρες -2ωριτσες καιαν εισαι μεσα σε γραφειο 7μιση ωρες παλι -2.εγω τωρα ειμαι σε 18μηνο που εγινε 14μηνο λογο περικοπων.βιβλιαριο υγειας δικο σου εχεις?καποιο θεμα με το ικα θα σου βγει αν δεν εινια σφραγισμενο γτ θελεις 75ενσημα για να το σφραγισεις

Κορίτσια ευχαριστώ για της απάντησης δηλ εγω κανονικά πάω υπογραφώ αύριο σύμβαση και μετά διακαούμε άδεια λοχίας ? κανονικά ?

Αλήθεια λέτε τώρα ?

.....

Διαφημίσεις

• 2 χρόνια μετά...

Καλησπέρα σας,

Θα ήθελα να θέσω κάποιες ερωτήσεις και όποιος γνωρίσει ας μου απαντήσει, σας παρακαλώ πολύ. Είμαι 6 μηνών έγκυος και στις 21/1/13 υπέγραψα για 5μηνη σύμβαση. Έχω προσληφθεί από το ΚΕΑΝ και δουλεύω στο δήμο, κοινωφελής εργασία δλδ. Τα ερωτήματά μου είναι, τι δικαιούμαι και που θα πρέπει να απευθυνθώ? Δικαιούμαι κανονικά τις 56 ημέρες πριν τον τοκετό και τις 63 μετά? Που υπάγομαι στους δημόσιους ή στους ιδιωτικούς υπαλλήλους?

Γιατί πήγα στον ΟΑΕΔ για να ρωτήσω και μου απάντησαν πως εφόσον δουλεύω στο δήμο υπάρχουν άλλες διατάξεις και οφέλη. Σας παρακαλώ όποιος γνωρίζει ας μου πει, να ξέρω τουλάχιστον που ν'απευθυνθώ για να μάθω.

Σας ευχαριστώ πολύ!

Καλησπέρα σας,

Θα ήθελα να θέσω κάποιες ερωτήσεις και όποιος γνωρίσει ας μου απαντήσει, σας παρακαλώ πολύ. Είμαι 6 μηνών έγκυος και στις 21/1/13 υπέγραψα για 5μηνη σύμβαση. Έχω προσληφθεί από το ΚΕΑΝ και δουλεύω στο δήμο, κοινωφελής εργασία δλδ. Τα ερωτήματά μου είναι, τι δικαιούμαι και που θα πρέπει να απευθυνθώ? Δικαιούμαι κανονικά τις 56 ημέρες πριν τον τοκετό και τις 63 μετά? Που υπάγομαι στους δημόσιους ή στους ιδιωτικούς υπαλλήλους?

Γιατί πήγα στον ΟΑΕΔ για να ρωτήσω και μου απάντησαν πως εφόσον δουλεύω στο δήμο υπάρχουν άλλες διατάξεις και οφέλη. Σας παρακαλώ όποιος γνωρίζει ας μου πει, να ξέρω τουλάχιστον που ν'απευθυνθώ για να μάθω.

Σας ευχαριστώ πολύ!

ΜΕ το καλό να έρθει το μωράκι σου. Από τη στιγμή που είσαι στο ικα ισχύουν οι μέρες κύησης κια λοχείας κανονικά όπως τις αναφέρεις. Δεν ξέρω μόνο αν έχεις των δημοτικών υπαλλήλων που ισχύουν οι μέρες που δίνονται στους δημόσιους υπαλλήλους (δηλ. άδεια κύησης και μετά λοχεία και ανατροφή). Δες λίγο τη σύμβαση σου και το ταμείο που έχεις και ρώτα εκεί για σιγουριά. Αν έχεις ικα πήγαινε και ρώτα στο ικα και όχι στον Οαεδ γιατί δυστυχώς δεν απαντούν σχεδόν ποτέ με σιγουριά, αλλιώς ρώτα στο ΚΕΑΝ να σου πουν ακριβώς.

ΜΕ το καλό να έρθει το μωράκι σου. Από τη στιγμή που είσαι στο ικα ισχύουν οι μέρες κύησης κια λοχείας κανονικά όπως τις αναφέρεις. Δεν ξέρω μόνο αν έχεις των δημοτικών υπαλλήλων που ισχύουν οι μέρες που δίνονται στους δημόσιους υπαλλήλους (δηλ. άδεια κύησης και μετά λοχεία και ανατροφή). Δες λίγο τη σύμβαση σου και το ταμείο που έχεις και ρώτα εκεί για σιγουριά. Αν έχεις ικα πήγαινε και ρώτα στο ικα και όχι στον Οαεδ γιατί δυστυχώς δεν απαντούν σχεδόν ποτέ με σιγουριά, αλλιώς ρώτα στο ΚΕΑΝ να σου πουν ακριβώς.

Σ'ευχαριστώ πολύ! Να'σαι καλά!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...