Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πέσαμε σε δυο καμπύλες ταυτόχρονα, να τρελαθώ τώρα ή μετά;

Recommended Posts

Καλησπέρα κορίτσια, θα ήθελα τα φώτα σας. Χθες πήγαμε για την καθιερωμένη απίσκεψη στη γιατρό και βρήκε την μικρή να έχει πέσει σε δυο καμπύλες βάρους και περίμετρο κεφαλής. Η μικρή μου είναι 9,5 μηνών και αυτό τον μήνα έχει φορτσάρει πολύ κινητικά, μπουσουλάει περπατάει πιασμένη από έπιπλα και κάνει βόλτες πιασμένη από τα χέρια μας. η γιατρός είπε οτι αυτός μπορεί να είναι ένας από τους λόγους που έχει πέσει στο βάρος και οτι σε αυτή την ηλικία το βάρος βοηθάει και στην γενική ανάπτυξη. Αυτό που ανησυχεί περισσότερο είναι η περίμετρος κεφαλής καθώς και το συνδυαστικό γεγονός καθόδου. Η γιατρός ήταν καθησυχαστική, είπε οτι θα την παρακολουθούμε και να προσπαθήσω να της αυξήσω το φαγητό. Σας έχει τύχει κάτι ανάλογο και πώς το αντιμετωπίσατε; Ευχαριστώ και σόρρυ για το πόστ.

Love is all around!

Διαφημίσεις

η μείωση του βάρους τη στιγμή που το παιδί αρχίζει οχι μονο να κινειται απλά αλλά να μπουσουλάει και να περπατά μονη της κρατώντας τα χεράκια ειναι θεωρω αυτονόητη. Αυξησε της το φαγακι γιατι αυξάνονται και οι απαιτήσεις του σώματος.

Τώρα για την περίμετρο του κεφαλιού δεν ξέρω να σου πω, ελπίζω να μην ειναι κατι ανησυχητικό.

Συμφωνώ για το βάρος. Ακόμη, πολλές φορές το παιδί ή παραμένει σταθερό στο βάρος ή παρουσιάζει και απώλεια βάρους όταν αλλάζει τρίμηνο. Οι δικές μου σε κάθε αλλαγή τριμήνου φαίνονταν να έχουν χάσει βάρος. Στην επόμενη επίσκεψη, όλα μια χαρά.

Τώρα για την περίμετρο της κεφαλής, δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Υπάρχει, όμως, η περίπτωση απλώς η παιδίατρος να είχε κάνει λάθος μέτρηση στην προηγούμενη επίσκεψή σας και τώρα να φαίνεται ψευδώς ότι το παιδί παρουσιάζει μείωση, ενώ στην πραγματικότητα δεν τίθεται τέτοιο θέμα;

Πάντως μην τρελαίνεσαι. Περίμενε να ξαναπάτε, να την ξαναμετρήσει η γιατρός της και σίγουρα η εικόνα θα είναι πιο ξεκάθαρη. Πολλές φορές, πάνω στο φόρτο εργασίας, κάνουν λάθη και οι γιατροί.

wyaMp2.pngcEVCp2.png

Κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ για τα καθησυχαστικά σας λόγια.

Πάντως μια γνωστή μου μου είπε οτι της είχε συμβεί κι εκείνης με τον γιό της και τελικά κατόπιν εξετάσεων αποδείχτηκε οτι είχε χαμηλή φεριτίνη και του έδωσε συμπλήρωμα σιδήρου. Δεν ξέρω αν το έχετε ξανακούσει.

Love is all around!

MissKitty γεια σου και από μένα. Έχω και εγώ μια κορούλα 11 μηνών τώρα και τους τελευταίους μήνες αντιμετωπίζουμε κι εμείς το ίδιο. Όσο για το βάρος λογικό είναι όπως σου προείπαν και τα κορίτσια γιατί τώρα αρχίζει και κινείται. Αλλά για την περίμετρο κεφαλής και εγώ ανησύχησα πολύ και μάλιστα τρέλανα και τη γιατρό με την εμμονή μου, μέχρι που πήγαμε στο Παίδων και βγάλαμε ακτινογραφία στο κεφάλι κι έδειξε ότι όλα ήταν καλά. Πάντως παρόλο που και η παιδίατρος μου είναι καθησυχαστική και η ακτινογραφία βγήκε καλή, η περίμετρος κεφαλής της μικρής μου έπεσε κι άλλο αυτόν το μήνα. Η μητέρα μου λέει πως αυτές οι καμπύλες μας αγχώνουν περισσότερο και παλιά που δεν ήξεραν τέτοια πράγματα δεν έδιναν σημασία στο αν μεγάλωσε ή όχι το κεφάλι και ήταν καλύτερα.Πράγματι. Τέλος πάντων, αυτό που είπες για τη φεριτίνη με έβαλε σε προβληματισμό και θα ρωτήσω την παιδίατρο

Διαφημίσεις

Συμφωνώ για το βάρος. Ακόμη, πολλές φορές το παιδί ή παραμένει σταθερό στο βάρος ή παρουσιάζει και απώλεια βάρους όταν αλλάζει τρίμηνο. Οι δικές μου σε κάθε αλλαγή τριμήνου φαίνονταν να έχουν χάσει βάρος. Στην επόμενη επίσκεψη, όλα μια χαρά.

Τώρα για την περίμετρο της κεφαλής, δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Υπάρχει, όμως, η περίπτωση απλώς η παιδίατρος να είχε κάνει λάθος μέτρηση στην προηγούμενη επίσκεψή σας και τώρα να φαίνεται ψευδώς ότι το παιδί παρουσιάζει μείωση, ενώ στην πραγματικότητα δεν τίθεται τέτοιο θέμα;

Πάντως μην τρελαίνεσαι. Περίμενε να ξαναπάτε, να την ξαναμετρήσει η γιατρός της και σίγουρα η εικόνα θα είναι πιο ξεκάθαρη. Πολλές φορές, πάνω στο φόρτο εργασίας, κάνουν λάθη και οι γιατροί.

ναι καλε συμφωνω και εγω.

εμενα μια φορα τον εβρισκε πιο κοντο 2 ποντους γινεται δεν γινεται..;;;:rolleyes:

παρακολουθησε το ομως για να σου φυγει η απορια.

τι να σου πω μετρα την και εσυ.

Ivi μου καλησπέρα, σίγουρα η μαμά σου έχει δίκιο. Έχουμε βάλει πολλά στη ζωή μας που μας αγχώνουν αλλά πιστεύω οτι έχουμε καταφέρει και να προλαμβάνουμε επίσης πολλά. Οσων αφορά τη μικρή σου δεν έχει να χάσεις τίποτα πιστεύω με μια εξέταση αίματος πολύ πιθανό να είναι αυτή η αιτία. Ξέχασα να πω οτι η γιατρός μου είπε οτι μπορεί να ευθύνεται η κληρονομικότητα μιας κι εγώ είμαι γενικώς μικροσκοπική. Αλλη μια εκδοχή που μπορείς λάβεις υπόψιν σου.

Θα ήθελα πολύ να μάθω τα νέα σας! Και βέβαια να σου πω και τα δικά μας, οταν θα'χω.

Love is all around!

Καλησπέρα MissKitty. Σίγουρα παίζει ρόλο και η κληρονομικότητα. Αυτό μου είχε πει και μένα η παιδίατρος κι εγώ έχω μικρό κεφάλι. Θα ήθελα να σου ζητήσω μια διευκρίνιση πριν ρωτήσω τη γιατρό. Δηλαδή η έλλειψη φεριτίνης επηρεάζει το μέγεθος του κεφαλιού; Μήπως γνωρίζεις από όσα σου είπε η γνωστή σου;

Η κληρονομικότητα παίζει σίγουρα ρόλο για το μέγεθος του κεφαλιου. Ο γιος μου έχει το κεφάλι του μπαμπα του που ειναι μεγαλο και ήταν από μικρος ψηλά στις καμπύλες του κεφαλιου. Σε συνδιασμο με το οτι εκλεισαν νωρίς οι πηγές και το κεφάλι μεγαλωνε πολύ, είχα αρχίσει να τρελαίνομαι! Νόμιζα ότι το παιδι είχε τα πάντα! Τελικά η παιδίατρος με καθυσήχασε και τώρα όλα βαίνουν καλώς. Απλά με όλα αυτα που μαθαίνουμε ως μαμάδες....χανουμε τον ύπνο μας. Συχνά χωρίς λόγο!

s-age.pngs-age.png

• 4 weeks later...

Ivi χρόνια σου πολλά και συγνώμη για την καθυστέρηση αλλά δεν είχα πρόσβαση.

Η γνωστή μου μου είπε συγκεκριμένα οτι από τότε που ξεκίνησε ο μικρός το συμπλήρωμα σιδήρου ανέβηκε στις καμπύλες και ύψους και περιμέτρου κεφαλής.

Τελικά κανατε εξέταση, τι έδειξαν οι μετρήσεις;

Love is all around!

Διαφημίσεις

• 2 months later...

Επανέρχομαι μετά από καιρό καθώς υπήρξαν νέες εξελίξεις. Λοιπόν εξετάσεις αίματος τότε δεν κάναμε καθώς η παιδίατρος μου είπε πως αν είχε έλλειψη φερριτίνης θα παρουσίαζε πτώση σε όλες τις καμπύλες. Μου είπε να μην ανησυχώ και το θέμα ξεχάστηκε. Τώρα που γίναμε 15 μηνών και ξαναμετρηθήκαμε από τότε διαπιστώθηκε κι άλλη πτώση στην περίμετρο κεφαλής. Πέσαμε στην 25η εκατοστιαία θέση, ενώ στο ύψος και στο βάρος παραμένουμε σταθερά στην 75η. Σημειωτέον ότι και στην περίμετρο κεφαλής από την 75η ξεκινήσαμε! Είδα την παιδίατρο προβληματισμένη αυτή τη φορά κι ετσι ξύπνησε ο εφιάλτης και πάλι μέσα μου. Μου είπε ότι θα δείξει τις καμπύλες σε δικό της νευροχειρούργο και θα μου πει. Τελικά αυτός της είπε πως εφόσον κρίνει πως το παιδί ψυχοκινητικά αναπτύσσεται σωστά, προς το παρόν δεν ανησυχεί και θα το ξαναδούμε το θέμα μετά από 2 μήνες. Αυτό το προς το παρόν και το ότι πρέπει να το παρακολουθούμε, οπως είπε, εμένα δεν με καθησύχασαν, όπως καταλαβαίνετε. Είμαι με μια μεζούρα στο χέρι και της μετράω το καφαλάκι 2 φορές την ημέρα.Έγινα τελείως παρανοϊκή. Μια λύση θα ήταν να πηγαίναμε στο παιδί σε έναν παιδονευρολόγο, να το εξέταζε καλύτερα, ο άντρας μου όμως είναι ανένδοτος. Δεν ξέρω τι να κάνω! Μόνο υπομονή

• 3 weeks later...

Ivi μου αυτό που έχω κι εγώ να σου πω είναι Υπομονή! Σε καταλαβαίνω και συμμερίζομαι την αγωνία σου αλλά κι εγώ συμφωνώ πως αφού ψυχοκινητικά το παιδί αναπτύσεται σωστά τότε δεν πρέπει να τρελαίνεσαι. Μπορεί όντως να είναι θέμα κατασκευής.

Οσο για τη δικιά μου είναι μικροσκοπική σε όλα της: το βάρος είναι στη μεσαία καμπύλη ενώ το ύψος και η περ.κεφαλής είναι ένα κλικ πιο κάτω. Δεν σου κρύβω πως κι εγώ ανησυχώ αλλά προσπαθώ να είναι ψύχραιμη, να μην παραλογίζομαι και να κάνω υπομονή για να δω πως θα εξελιχθεί. η γιατρος πάντος επιμένει οτ ιείναι θλεμα κληρονομικότητας και κατασκευής.

Κράτα μας εμήμερους και ψυχραιμία!!!

Love is all around!

Κι εμενα σ αυτη την ηλικια ειχε πεσει στο βαρος,αφου κινειται,ειναι φυσιολογικο.

Οσο για την περιμετρο του κεφαλιου ειμαστε παντα πιο κατω.....απ οτι μου λενε ομως δεν ειναι τιποτα ανησυχητικο.Ασε που μια φορα ειχε γινει και λαθος στη μετρηση του κεφαλιου....συμβαινουν αυτα,μη σε ανησυχει!

θα σαι παντα μεσα στην καρδια μας...

Πάντως αυτό με την περιμετρο του κεφαλιού με είχε τρομάξει και μενα η παιδίατρος κάποια στιγμή πρίν μερικούς μήνες διότι είχε κάνει λάθος μέτρηση την προηγούμενη φορά.

Τα παιδακια μου ειναι η ζωη μου ολη.

Κορίτσια η περίμετρος κεφαλής πρέπει να μετριέται αποκλειστικά από ένα παιδίατρο γιατί γίνονται λάθη.

Πριν κανα δίμηνο είχαμε πάει και εμείς σε άλλη παιδίατρο γιατί η δικιά μας έλειπε στο εξωτερικο και μόλις τον μέτρησε στο ύψος και την περίμετρο κεφαλής τον έβγάλε πιο χαμηλά από ότι τον βγάζει η δικιά μας λέγοντας το θεϊκό : μόνη σας κάνετε τις μετρήσεις;;; :shock::shock: κόντεψε να μείνω επιτόπου απο την στενοχώρια μου! τι στο καλό μπήκε το κεφάλι του;έγινα και εγω πρανοϊκή και μετρούσα κυρίως το ύψος κάθε μέρα! για την περίμετρο του κεφαλιού ήξερα ότι γίνονται λάθη. Βέβαια μου είπε και αυτή ότι οι μετρήσεις πρέπει να γίνονται από μια παιδίατρο.

όταν ξαναβρεθήκαμε με την δικιά μας πριν κανα δυο εβδομάδες, τον μέτρησε πολύ προσεκτικά και τον έβγαλε φυσιολογικά. Πήγε η καρδιά μου στην θέση της...΄

Έπειδή και ο γιός μου είναι χαμηλά στις καμπύλες μου έχει πεί η παιδίατρος ότι εφόσον είναι αρμονικά ύψος-βάρος-περίμετρος κεφαλής δεν ανησυχούμε.

IVI 37 εφόσον το παιδί παίρνει ύψος και βάρος σημάινει ότι αναπτύσσεται παρόλα αυτά καλό όμως είναι να ελέγξετε και την περίμετρο κεφαλής για να σας φύγει το άγχος. Μην τη μετράς εσύ γιατί σίγουρα θα έχεις απόκλιση.

Διαφημίσεις