Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Κατάφερε να με ανησυχήσει....

Recommended Posts

Θεωρώ υπερβολική την απόψη αυτή...

η κοπέλα μια μικρή παρατήρηση έκανε και την συζητησε με τη φίλη της...

Σας γράφω αυτά γιατί με τη νονά του Θεόφιλου έχουμε κάνει τέτοιου είδους συζητήσεις όσο αναφορά το γιό της....΄και η συζήτηση έγινε μονο από αγάπη και όχι απο ζήλεια

anyway...

Dalia μου απλώς θέλω να σου διευκρινίσω οτι με την κοπέλα δεν έχουμε σχέση φιλίας. Απλως τυχαίνει σε μια πολυκατοικία που το 90% των ενοίκων αγγίζει το 100ο έτος στην ηλικία, να έχουμε και οι δυο παιδάκια σχετικά κοντά στην ηλικία. Χθες φαντάσου οτι ήταν η πρώτη φορά που ήρθε στο σπίτι μας. Σαφώς θα έδινα άλλο βάρος αν μου το έλεγε μια καλή φίλη, που πρώτα απο όλα θα ήξερε καλά το παιδί.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 60
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Θεωρώ περιττό να σου πω να μην της δώσεις καμια σημασια.

Εβαλα και τη διαγνωση δηλαδη; Και πως εξηγει τπο γεγονος ότι το παιδι το κανει αυτο μόνο την ώρα του DVD και όχι έτσι από μόνο του;

Πάνε λίγες μέρες που έδειχνε η τηλ., δε θυμάμαι σε ποια εκπομπή ένα κοριτσάκι που ίσα που στεκόταν, νομίζω καν δεν περπάταγε, και κρατιόταν από ένα τραπεζάκι και χόρευε όση ώρα έπαιζε η τηλ. βιντεοκλίπ της Μπιγιονσέ ! Η μικρή είχε και προτίμηση. Ελεγε μ΄΄ελιστα υπ΄ποτιτλος :η πιο μικρή θαυμαστρια της Μπιγιονσε!

Εγώ μάλλον κακόβουλο σχόλιο θα το χαρακτήριζα. Μήπως ζηλευει;

Συμφωνώ απόλυτα με την τελευταία φράση!μόλις άρχισα να διαβάζω το θέμα αυτό σκέφτηκα!γέννησες σεπτέμβριο έτσι;Έλα στο τοπικ με μωρακια σεπτεμβρίου κ κανε μια ερώτηση.θα δεις ότι ΌΛΑ ΤΟ ΊΔΙΟ ΚΆΝΟΥΝ!πως δεν στο έβγαλε κ τίποτα άλλο δηλαδή;

ειμαστε ομως ολες.... ψυχραιμοτατες...

αραγε οσες απο μας κανουμε δευτερο παιδι, ετσι θα κανουμε, ή ολα αυτα ισχυουν μονο για το πρωτο?

εντωμεταξυ, οσο κι αν μου λες πως ειναι πολυ νωρις για να πει καποιος αν το παιδι του ειναι αυτιστικο ή εχει καποιου αλλου ειδους νοητικη διαταραχη...

οκ, ελεος δηλαδη... το δικο σου το παιδι???!!!!!!!!!!!!! μιλαμε για το ιδιο παιδακι που χορευε και επαιζε με τα παιχνιδια του, και κυνηγουσε την δικια μου για να παιξουν, ενω εκεινη ηθελε να ψαξει το σπιτι σας, μονη της??

μη κατσω τωρα να σκεφτω ποιο παιδακι εχει θεμα, και ποιο οχι, γιατι θ αρχισω εγω τα μαλμπορο!!!!:evil:

Συμφωνώ απόλυτα με την τελευταία φράση!μόλις άρχισα να διαβάζω το θέμα αυτό σκέφτηκα!γέννησες σεπτέμβριο έτσι;Έλα στο τοπικ με μωρακια σεπτεμβρίου κ κανε μια ερώτηση.θα δεις ότι ΌΛΑ ΤΟ ΊΔΙΟ ΚΆΝΟΥΝ!πως δεν στο έβγαλε κ τίποτα άλλο δηλαδή;

Oups!!! Τρέχω για "Μωράκια Σεπτεμβρίου"! Και μη τολμήσει να με ακολουθήσει το fystiki!!!! Xi xi xi

Διαφημίσεις

ειμαστε ομως ολες.... ψυχραιμοτατες...

αραγε οσες απο μας κανουμε δευτερο παιδι, ετσι θα κανουμε, ή ολα αυτα ισχυουν μονο για το πρωτο?

εντωμεταξυ, οσο κι αν μου λες πως ειναι πολυ νωρις για να πει καποιος αν το παιδι του ειναι αυτιστικο ή εχει καποιου αλλου ειδους νοητικη διαταραχη...

οκ, ελεος δηλαδη... το δικο σου το παιδι???!!!!!!!!!!!!! μιλαμε για το ιδιο παιδακι που χορευε και επαιζε με τα παιχνιδια του, και κυνηγουσε την δικια μου για να παιξουν, ενω εκεινη ηθελε να ψαξει το σπιτι σας, μονη της??

μη κατσω τωρα να σκεφτω ποιο παιδακι εχει θεμα, και ποιο οχι, γιατι θ αρχισω εγω τα μαλμπορο!!!!:evil:

Και με τη δική της κόρη τα ίδια έκανε! Τι το ήθελα το κωλοDVD? Μου το είπε 3-4 φορές οτι την ανησυχούσε πολύ ο τρόπος που κουνιέται ο μικρός. Οταν της είπα μα το παιδάκι χορεύει, μου λεει "οχι αυτό δεν είναι χορός... ρώτα το γιατρό σου και θα σου πει".

Οσο για το 2ο και 3ο και 4ο παιδί... Ελπίζω σε πιο καθαρό μυαλό... Λέμε τώρα...

Υ.Γ. Πρόσεχε πως μιλάς για το fystikobebaki μην έρθω εκεί!!!

Αλλωστε κάποια DVD για μωράκια, ή η σειρά της Brainy Baby (Baby IQ) έχουν εκπαιδευτικό χαρακτήρα, αφου τα μωράκια - παιδάκια μαθαίνουν, μιμούνται κτλ.

Θα ήθελα να το σχολιάσω αυτό αν και το θέμα σας είναι διαφορετικό...

Την προηγούμενη εβδομάδα διάβασα στην Κυριακ.Ελευθεροτυπία στο ένθετο των New York Times ότι η Disney προσφέρεται να επιστρέψει στους αγοραστές το αντίτιμο των dvds της σειράς baby einstein εφόσον παραδέχτηκε πως δεν αυξάνουν την παιδική νοημοσύνη.:oΈτσι όσοι επιθυμούν μπορούν να τα επιστρέψουν και να πάρουν πίσω τα χρήματά τους.

Δυστυχώς δεν έχω πια το φύλλο για να σας παραθέσω ακριβώς το άρθρο,αλλά αν κάνετε μια αναζήτηση με κλειδιά baby einstein refund θα βρείτε σχετικά άρθρα.

Τα dvd αυτά τα έχω κι εγώ και τους τα βάζω από μια ταινία το πρωί την ώρα της φρουτόκρεμας και μια ταινία το απόγευμα.

Φυσικά και δεν πίστεψα ποτέ πως θα αντικαταστήσουν τη μαμά ή το μπαμπά και τα παιδιά θα μαθαίνουν μόνα τους,αλλά όταν τα βλέπουν την πιο πολλή ώρα είμαι μαζί τους και τους μιλάω,περίπου σα να ξεφυλλίζουμε ένα βιβλίο και μαθαίνουμε από τις εικόνες.

Θέλω να πω πως εκπαιδευτικό χαρακτήρα μάλλον έχουν εφόσον συμμετέχει και ο γονιός όμως...

Αλλά όχι και ότι κάνουν και εξυπνότερα μωρά:shock:,εντάξει αυτό είναι υπερβολικά ανόητο να το πιστέψει κανείς.

Και πάλι συγνώμη για τη σφήνα.

Πολύ σωστά το λες. Τα DVD αυτά δεν προσφέρουν τίποτα αν αφήσεις το παιδί σε ένα καναπέ και κάνεις τις δουλειές σου και αυτό αποβλακωμένο απλώς κοιτάει την εναλλαγή εικόνων. Εγώ του βάζω τα DVD μέρα παρά μέρα. Μαζί βλέπουμε τα ζωάκια, τα χρώματα, τις οικόνες του τα ονοματίζω ακριβώς όπως κάνουμε με τα βιβλία, κάνουμε τις φωνούλες των ζώων, του λέω να μου δείξει με το χεράκι του για παράδειγμα πού είναι η κοτούλα και για να μην τα πολυλογώ ασχολούμαι και εγω μαζί του.

Ποτέ δεν πίστεψα οτι το παιδί μου θα γίνει Einstein απο τα DVD αυτά, για όνομα του Θεού. Απλώς θεωρώ οτι είναι πολύ καλύτερα να βλέπει αυτά απο το να κοιτάει τα παιδικά που παίζει το κάθε κανάλι. Σε καμία περίπτωση ομως δεν πιστεύω τις υπερβολές οτι λίγη τηλεόραση κάνει κακό στα παιδιά.

Οτι ενα παιδακι μπορει να εχει συμπτωματα αυτισμου επειδη βλεπει dvd και κουνιεται μπρος πισω (με το συμπερασμα αυτο να το βγαζει η γειτονισσα) δεν ξερω πως να το χαρακτηρισω......Θα με στεναχωρουσε η συμπεριφορα της γειτονισσας παρα πολυ και οχι τοσο το συμπερασμα που εβγαλε για το παιδι μου. Ok και εμενα θα μου εμπαιναν ψιλοι στα αυτια (οπως και να εχει οταν σου λενε κατι για το παιδι σου σε χαλαει απολυτα) αλλα καλο θα ηταν για να φυγεις απο αυτο το τρυπακι να ρωτησεις και τον γιατρο σας. Να πω και κατι αλλο δηλ. ενα παιδακι μολις ακουει μουσικη θα πρεπει να χορευει με τον ρυθμο του? Τοτε θα ειχαμε παιδια θαυματα. Εμενα στην αρχη οταν ακουγε μουσικη εκλαιγε, μετα συνηθισε τα παιδικα τραγουδια αλλα στα υπολοιπα ακομα μου λεει "οχι". Και αυτο με τη γειτονισσα : δεν μ'αρεσει να βγαζουν συμπερασματα και να σχολιαζουν το παιδι μου ατομα που τα γνωριζω ελαχιστα και να μου δινουν συμβουλες λες και ειναι ειδικοι. Οχι οτι δεν δεχομαι συμβουλες και σχολια απο αλλους ανθρωπους απλα ειναι ο τροπος που σου το λενε και κατα ποσο φιλοι σου ειναι. Και εγω εχω μια γειτονισσα την οποια γνωριζω ελαχιστα και μου κανει καποια σχολια για τον μικρο μου τα οποια δεν μ'αρεσουν .Ειναι απλα μια γειτονισσα με την οποια βλεπομαστε αραια και που για να παιξουν τα παιδια μας υπο αλλες συνθηκες δε νομιζω να ταιριαζαμε. Και ομως με το καλημερα εχει αποψη για πολλα. Και εμενα δεν μ'αρεσει ωρες ωρες η συμπεριφορα του παιδιου της αλλα εχω καποια ορια και τροπους και δεν της λεω τιποτα.

Eμένα πάντως όταν του βάζω στο youtube το gummy bear και το nuki nuki (το αρκούδι παριζάκι υφαντής κοινώς) λυσσάει στο μπρος πίσω κι είναι 5 μηνών. Απλώς διασκεδάζει και χορεύει το παιδί! Κι άλλωστε αν ήταν δείγμα αυτισμού, θα το έκανε και σε άλλες στιγμές, όχι μόνο στα dvd!

--

You came and changed the way I feel, no one could love you more

Διαφημίσεις

Noμίζω ότι το συμπέρασμα της γειτόνισσας είναι εξαιρετικά αυθαίρετο. Έλεος! Ο αυτισμός διαγιγνώσκεται, έχω την εντύπωση, μετά τα 2 χρόνια ούτως ή άλλως. Συμφωνώ κι εγώ ότι η κοπέλα αν όχι κακόβουλη, είναι πολύ αγχωτική!

Εμάς η μικρή γύρω στις 8-9 μήνες κουνούσε ρυθμικά το κεφάλι της. Ο τρελαμένος χαζομπαμπάς της ανησύχησε και ρωτήσαμε την παιδίατρο. Η απάντηση ήταν να μην ανησυχούμε, πολλά παιδάκια στην ηλικία αυτή δείχνουν τέτοιες συμπεριφορές, χωρίς να υπάρχει πρόβλημα

Εν πάση περιπτώσει, εάν το σκέφτεσαι τόσο, κάνε μια ερώτηση στο γιατρό, απλώς για να σου φύγει η ιδέα.

Α, και το άλλο: πάω τη μικρή μου στο ωδείο, σε ένα τμήμα ειδικό για παιδάκια 10-20 μηνών. Είναι εκεί ένα αγοράκι, που κάθε φορά πιάνει με εξαιρετική ευκολία το ρυθμό του τραγουδιού και κουνιέται ρυθμικά μπρος - πίσω, τη στιγμή που τα άλλα κοιτάνε το άπειρο. Εγώ αυτό το χαρακτηρίζω ταλέντο και μουσικό αυτί!

Θα το συζητήσω με τον γιατρό παρότι δε μπορώ να βρω κάποιο λόγο ανησυχίας. Δεν ξέρω πραγματικά πως μπόρεσε να πει κάτι τέτοιο με τόση ευκολία... Θέλω να πω, δε μου είπε "Το παιδί βήχει, δεν κοιτάς μπας και έχει κρυώσει?". Οταν πρόκειται για κάτι τόσο σοβαρό, πρέπει να είναι τα λόγια μας μετρημένα, πρέπει να είμαστε βέβαιοι για αυτό που λέμε κυρίως σε ότι έχει να κάνει με μικρά παιδιά. Κάνω λάθος?

Α, και το άλλο: πάω τη μικρή μου στο ωδείο, σε ένα τμήμα ειδικό για παιδάκια 10-20 μηνών. Είναι εκεί ένα αγοράκι, που κάθε φορά πιάνει με εξαιρετική ευκολία το ρυθμό του τραγουδιού και κουνιέται ρυθμικά μπρος - πίσω, τη στιγμή που τα άλλα κοιτάνε το άπειρο. Εγώ αυτό το χαρακτηρίζω ταλέντο και μουσικό αυτί!

Στο Ωδείο του Νάκα την πας? Ρωτάω γιατί ήθελα και εγω αλλά στη Γλυφάδα που μένουμε δεν έχουν ανοίξει προς το παρόν αυτό το τμήμα! Είναι τόσο ωραίο όσο φαντάζομαι? Ο μικρός μου θα ξετρελαθεί με κάτι τέτοιο!

Δεν ξέρω αν είναι ταλέντο ή μουσικό αυτί, είναι ομως απο τα μωράκια που αγαπούν τη μουσική, καθότι η μανούλα ακούει μουσική όλο το 24ωρο!

Και πάλι ευχαριστώ κορίτσια.

Καλησπέρα σε όλους. Είδα πρόσφατα ένα καταπληκτικό ντοκυμαντέρ στο κανάλι της βουλής σχετικά με τον αυτισμό. Μία μητέρα είχε τρία αγοράκια εκ των οποίων τα δύο μεγαλύτερα αυτιστικά. Για το τρίτο σιγουρεύτηκε ότι ήταν φυσιολογικό, από το εξής περιστατικό: μια μέρα, το ενός έτους αγοράκι, ήταν στην αυλή με ένα μπισκότο στο χέρι. Μετά από λίγο πήγε στη μαμά του κλαίγοντας, την πήρε από το χέρι και την πήγε στο σημεί ο όπου είχε πέσει το μπισκότο. Η μαμά κατάλαβε ότι το παιδί ήταν οκ γιατί μπορούσε να καταλάβει ότι η μαμά δεν ξέρει ότι το μπισκότο έπεσε, εφόσο όταν έγινε αυτό δεν ήταν παρούσα, γι αυτό και φρόντισε να της το πει. Η μαμά συνέχισε λέγοντας ότι τα δύο μεγαλύτερα παιδιά της ποτέ δεν θα το έκαναν αυτό, γιατί πίστευαν ότι η μαμα ήταν στο μυαλό τους, και ότι συνέβαινε σε αυτά ή οτιδήποτε σκέφτονταν, η μαμα αυτομάτως το ήξερε.

Ξύπνησε ο μικρός, η συνέχεια άργότερα...

...άνθρωπέ μου τί ξεφτύλα,να σου χαλάνε το όνειρο κι εσύ να τους αφήνεις

Στο Ωδείο του Νάκα την πας? Ρωτάω γιατί ήθελα και εγω αλλά στη Γλυφάδα που μένουμε δεν έχουν ανοίξει προς το παρόν αυτό το τμήμα! Είναι τόσο ωραίο όσο φαντάζομαι? Ο μικρός μου θα ξετρελαθεί με κάτι τέτοιο!

Δεν ξέρω αν είναι ταλέντο ή μουσικό αυτί, είναι ομως απο τα μωράκια που αγαπούν τη μουσική, καθότι η μανούλα ακούει μουσική όλο το 24ωρο!

Και πάλι ευχαριστώ κορίτσια.

Ναι, στο Νάκα την πάω. Ωραία είναι, αν και δεν ξέρω κατά πόσο αντιλαμβάνεται τι γίνεται :lol: Την πάω για να είναι σε μια οργανωμένη δραστηριότητα με παιδάκια (δεν παέι στο σταθμό) και για να κάνουμε κάτι μαζί. Δεν νομίζω να συνεχίσω όταν αρχίσει σταθμό.

Δεν πειράζει που δεν έχουν τμήμα τώρα, πιστεύω ο μικρούλης σου θα το εκτιμήσει περισσότερο όταν μεγαλώσει 1-2 μήνες. Μπορείς πάντως να βάλεις φίλες σου να εκδηλώσουν κι αυτές ενδιαφέρον για το τμήμα μπας και δημιουργηθεί!!

Διαφημίσεις

Ουτε κ εγω νομιζω οτι ζηλευει.. Νομιζω οτι το ειπε απο αφελεια κ βλακεια.

Ειναι απο τις κλασσικες περιπτωσεις ανθρωπων που δεν εχουν ιδεα περι του θεματος κ επειδη καπου ακουσαν η διαβασαν οτι ο αυτισμος μπορει να εχει και αυτο το χαρακτηριστικο ,βγαζει διαγνωση..

Το δικος της το παιδι μπορει να εχει τα χιλια μυρια αλλα συμπτωματα, να εχει οντως προβλημα κ να μην το παρει ποτε ειδηση επειδη δεν εχει αυτο το χαρακτηριστικο..

Απλα αγνοησε το..

Ειναι απολυτα φυσιολογικη κινηση για ενα παιδακι στην ηλικια του, την ωρα που ακουει μουσικη..

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Κι εμένα κουνιεται όταν ακουει μουσική. Πιανεται απο το έπιπλο και κουνάει το κ&^%*ρακι. Μουρχεται να τον φάω όταν κάνει έτσι. Ελεος πια με τις απόψεις κάθε ασχετου...Οποιος έχει διαβασει 1 βιβλίο τα χει μάθει όλα. Συνάδελφος σήμερα (22 χρονών και χωρίς παιδί) μου εκανε κήρυγμα για το αγχος αποχωρισμου και να μου λεει ότι ειναι μέχρι το χρόνο επειδή και καλά εχει τελειωσει ψυχολογια. Και εγώ της λεω ότι το ζω τώρα και το εχω σπουδασει από την ανάποδη και ξέρω ότι ξεκινάει τότε.

s-age.pngs-age.png

η δικια μου δεν ενδιαφερεται για μουσικη...

την νοιαζουν τα ζωα, οι βολτες, και οι χαρτοσακουλες....

και οι αντρες.....

δεν αστειευομαι, οπου δει αντρα, μεγαλο οχι παιδακι, θελει να τον παρει απο πισω...

αντε τωρα, να το πεις αυτο το παιδι φυσιολογικο....

Πείτε με αφελή, πείτε με ανενημέρωτη, πείτε με ότι δεν έχω συναντήσει παιδάκι με αυτισμό αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως συνδέεται με τον αυτισμό ο χορός, ή τελοσπάντων η μονότονη και πολύωρη κίνηση μπρος - πίσω του παιδιού.

Ε θα τρελλαθώ! Κι η δικιά μου κοπανάει το δεξί της πόδι κάτω σε ρυθμό κότσαρι, μπορεί και μισή ώρα να το κάνει αυτό, πρέπει να ανησυχώ?

Τελοσπάντων, αν δεν το έκανε από ζήλεια (τραβηγμένο το κόβω κι εγώ), το έκανε από αφέλεια (δεν φαντάστηκε την ανησυχία που θα προκαλούσε) και από το χειρότερό μου... Την ξερολίαση!

Αμάν πια!

Να σε ξυπνάει ότι ονειρεύεσαι...

8pvzp2.png

Εγώ πιστευω στο ένστικτο της μάνας. Αν είναι κατι σοβαρό η μανούλα το καταλαβαίνει. Επίσης δεν πιστευω ότι πριν τα 2 διαγιγνώσκεται ο αυτισμός. Το παιδάκι καλά έκανε και χόρευε, μην αγχώνεσαι τσάμπα!!! όλα έτσι κάνουν! και εγώ όμως θεωρώ ότι η γειτόνισα δεν πρέπει να θίγει τέτοια θέματα τη στιγμή που είναι μανούλα και καταλαβαίνει το άγχος της καθε μιας μας! Μου θύμισε μια γνωστή μου...το μωρό της είχε ραιβοποδία, εμφανές αλλά δεν ήταν δική μου αρμοδιότητα να της δώσω συμβουλές μια που ο παιδίατρος την είχε ενημερώσει. Και ενώ μου εξηγούσε τι προκειται να κάνει, εγώ διακριτικά δεν ρώταγα τίποτα, εκείνη ξαφνικά άλλαξε κουβέντα και προσπαθούσε να με πείσει ότι 'κάτι έχει ο δεξιός ώμος του παιδιου' μου. Τρελάθηκα και εγώ και τον έτρεχα σε 2-3 ορθοπεδικούς που γέλαγαν μαζί μου!!!

η δικια μου δεν ενδιαφερεται για μουσικη...

την νοιαζουν τα ζωα, οι βολτες, και οι χαρτοσακουλες....

και οι αντρες.....

δεν αστειευομαι, οπου δει αντρα, μεγαλο οχι παιδακι, θελει να τον παρει απο πισω...

αντε τωρα, να το πεις αυτο το παιδι φυσιολογικο....

Δε μας τα λέτε καλά συμπεθέρα!!!!!!! Δε μας τα λέτε καθόλου καλά!!!!!!

Εγώ πιστευω στο ένστικτο της μάνας. Αν είναι κατι σοβαρό η μανούλα το καταλαβαίνει. Επίσης δεν πιστευω ότι πριν τα 2 διαγιγνώσκεται ο αυτισμός.!!

το ενστικτο αστο, γιατι απο την πειρα μπυ, η μαμαδες το διωχνουν γιατι δεν θελουν να βλεπουν κατι! υπαρχουν ενδειξεις κ για τα βρεφη για τον αυτισμο

Εγω έχω γνωρίσει παιδί με αυτισμό, ένα αγοράκι που τώρα είναι 12 ετών. Είναι παιδί μακρινών συγγενών, και δυστυχώς καθόλου προσεγμένο. Στην ηλικία του γιου μου σε εντυπωσίαζε η εξυπνάδα του, πραγματικά. Ενα μωρό πολύ συνεσταλμένο που το μόνο που σε εντυπωσίαζε είναι ότι ήταν προσκολλημένο στη μητέρα του. Ολα τα παιδάκια σε αυτή την ηλικία μπορεί να δείξουν τη δυσαρέσκειά τους σε άγνωστα άτομα, αλλά αυτό ξεχώριζε. Δε μπορούσε δευτερόλεπτο χωρίς τη μαμά. Οσο μεγάλωνε, φαινόταν η διαφορά απο τα άλλα παιδάκια. Στην ηλικία των 3 ετών δε μίλαγε έβγαζε απλώς κραβγιές, όπως κάνει και μέχρι σήμερα και έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενος παιδιού με αυτισμό.

Το συγκεκριμένο παιδί όμως δεν είχε ποτέ την κατάλληλη φροντίδα και προσοχή απο την οικογένειά του. Δυστυχώς είναι ένα παιδί παραμελημένο που όταν το πρόβλημά του έγινε αντιληπτό, οι γονείς το παραμέλησαν ακόμα περισσότερο. Δεν ξέρω πώς μπορεί να το κάνει αυτό ένας γονιός για το παιδί του. Είναι γνωστό οτι όσο νωρίτερα οι γονείς ή ο γιατρός που παρακολουθεί το παιδί αντιληφθούν το πρόβλημα τόσο καλύτερη είναι και η πορεία ενός αυτιστικού παιδιού. Αλλά πιστεύω οτι δεν αρκεί μόνο η έγκαιρη διάγνωση. Η οικογένεια στην οποία μεγαλώνει ένα τέτοιο παιδί, πρέπει να έχει την παιδεία να αντιμετωπίσει μια τέτοια κατάσταση, την οικονομική δυνατότητα να προσφέρει όσα έχει ανάγκη το παιδί (αφου το κράτος είναι παντελώς αμέτοχο), και τα ψυχικά αποθέματα να αντιμετωπίσει μια δύσκολη κατάσταση εφ όρου ζωής. Υπάρχουν γονείς σε αυτό το forum που έχουν παιδάκια με αυτισμό και μπορούν να μας διαβεβαιώσουν για όλα αυτά. Για εμένα οι γονείς που αφιερώνουν τη ζωή τους στα παιδιά αυτά είναι άξιοι συγχαρητηρίων και τολμώ να πω περισσότερο γονείς απο όλους εμάς.

το ενστικτο αστο, γιατι απο την πειρα μπυ, η μαμαδες το διωχνουν γιατι δεν θελουν να βλεπουν κατι! υπαρχουν ενδειξεις κ για τα βρεφη για τον αυτισμο

Εγω έχω γνωρίσει παιδί με αυτισμό, ένα αγοράκι που τώρα είναι 12 ετών. Είναι παιδί μακρινών συγγενών, και δυστυχώς καθόλου προσεγμένο. Στην ηλικία του γιου μου σε εντυπωσίαζε η εξυπνάδα του, πραγματικά. .

συμφωνώ κατερινα μου πολλές φορές εθελοτυφλούμε αλλά για να 'ψάχνεται' η κοπέλα μάλλον δεν είναι από αυτούς τους χαρακτηρες. Ούτε εγώ είμαι, μπορώ να πω ότι είμαι και πιο καχύποπτη από ό,τι θα έπρεπε.

Ενδείξεις ναι, μπορεί να υπάρξουν. Διάγνωση όμως δεν υπάρχει. Πολλές φορές όπως λέει η lookomamy, όλα είναι μια χαρά, πανέξυπνο παιδί, και ξαφνικά...ο αυτισμός.

Μιας φίλης μου το αγοράκι από 10 μηνών μέχρι που χρόνισε, κοπάναγε το κεφαλάλι του στα κάγκελα της κούνιας. Τρελάθηκε η κοπέλα, το γύρισε σε όλους τους γιατρούς. Η απάντηση τους ήταν και ότι ένα παιδάκι μέχρι να γίνει 1.5 χρονών δεν μπορεί να διαγνωστεί ως αυτιστικό. Επίσης της είπε ότι οι ενδείξεις σε μικρότερη ηλικία δεν λαμβάνονται υπ΄ όψιν.

Αλλά επειδή όλα αυτά δεν είναι δικές μου εμπειρίες (ίσως όταν ο ένας μεταφέρει στον άλλον, χάνονται μερικά ουσιώδη στοιχεία), υπάρχει φόρουμ εδώ με παιδάκια με αυτισμό, που οι μαμάδες θα μπορούσαν πραγματικά να σε βοηθήσουν!!!

εγω θα ηθελα να ξερω αν υπαρχουν πολυ πρωιμα δειγματα αυτισμου, ή και ηπιοτερης μορφης δυσλειτουργια...

να σου δινει κατι να καταλαβεις απο ενος ετους, ας πουμε....

καπου ειχα διαβασει για το ποσο σημαντικο ειναι να επιζητει το μωρο οπτικη επαφη με τους γονεις, να τους κοιταει δηλαδη στα ματια...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...