Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Σκέψεις για το τι είναι τελικά σωστό...

Recommended Posts

Καλησπέρα!

Είχα ξαναγράψει σε κάποιο άλλο θέμα (νομίζω στο ''ρυζάλευρο'') για το γεγονός ότι η παιδίατρός μου μου είχε πει να δώσω στη μικρή μου ρυζάλευρο στον 5ο μήνα και 1 βδομάδα (δηλαδή κλείσαμε τον 5ο και μπάίνουμε στον 6ο).

Της είπα ότι δε θέλω να δώσω αυτές τις σκόνες και μου λέει δε γίνεται να μη δώσεις γιατί μπορεί να πάθει σιδηροπαινική αναιμία και ότι από δω και πέρα το παιδί θα χρειάζεται περισσότερο φαί κτλ.

Της λέω λοιπόν, ότι ξέρω ότι το μητρικό γάλα(σύμφωνα με αυτά που είχα διαβάσει από την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής και διορθώστε με αν κάνω λάθος), περιέχει όσο σίδηρο χρειάζεται ενα μωρό μέχρι και 6μηνών με αποκλειστικό θηλασμό και να συνεχίσω μόνο με θηλασμό και μετά να της δώσω φρούτα π.χ.

Μου είπε λοιπόν, ότι δε φτάνει αυτό, είπε πάλι για την αναιμία και για το ότι ήδη το παιδί δεν πήρε όλο το βάρος που έπρεπε αυτό το μήνα, και καλύτερα είναι ξεκινησει με ρυζάλευρο και μετά τα φρούτα.

Δεν μου σύστησε καποια συγκεκριμένη μάρκα(μην παει ο νου σας ότι προωθεί κάποια εταιρεία) αλλά επέμεινε ότι αυτό είναι το σωστό.

Για δέκα μέρες(αν κατάλαβα καλά) καλά θα αντικαταστήουμε ένα γεύμα με το ρυζάλευρο και μετά θα μου πει τι φρούτα θα εντάξω κτλ...

Και αναρωτιεμαι τώρα τι να κάνω...έχω μπερδευτεί μα το Θεό τόσο πολύ..

δε θέλω να πω ''όχι δεν της δίνω'' επειδή έχω φάει κόλλημα με το θηλασμό και μετά μια στιγμή να μου παρουσιάσει και αναιμία το παιδί. Αυτό είναι που με ανησυχεί πιο πολύ...:roll:

Εσείς που δε δώσατε ρυζαλευρο κτλ σκόνες τι κάνατε;;;

Δεν ξέρω πως να το αντιμετωπίσω.

Ελπίζω να έγινα κατανοητή καθότι και αργά και είμαι και κομμάτια....:|

Σας ευχαριστώ

4BMSp3.pngzHf1p3.png

Διαφημίσεις

Πάντως κατά την άποψή μου κακώς ταυτίζεις το ρυζάλευρο με τις κρέμες των Super Market. Υπάρχει και ρυζάλευρο σε αυτούσια μορφή, χωρίς γάλα, γλυκαντικά και τεχνητά αρώματα. Μπορείς να βρεις σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων διάφορα τέτοια προϊόντα (και σιμιγδάλι, και μούσλι, κλπ) και να τα φτιάξεις με νεράκι ή με το γάλα σου.

Τώρα για το πότε θα δώσεις κάτι τέτοιο στο μωρό σου ή αν θα το δώσεις, δεν μπορώ να σου πω εγώ, καθότι δεν είμαι ειδικός. Ωστόσο βλέπω ότι είστε 5 μηνών. Η κοινή λογική λέει ότι αν καθυστερήσεις 2-3 εβδομάδες, δε νομίζω να προλάβει να πάθει το παιδί αναιμία, την οποία θα προλάμβαναν 3 κουταλιές ρυζάλευρο. :wink:

Εγώ στα δικά μου παιδιά προσπαθώ να ακολουθήσω τη δική τους γνώμη κυρίως και λιγότερο των υπολοίπων. Δηλαδή, αν βλέπω το παιδί να δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για το φαγητό πριν τους 6 μήνες, του δίνω να δοκιμάσει κάποια στερεή τροφή (φρούτα ή ρυζάλευρο βιολογικό). Αν δείχνει να το θέλει, έχει καλώς. Διαφορετικά, το αφήνουμε και δοκιμάζουμε μετά από λίγο καιρό πάλι. Επίσης, αν το μωρό δείχνει να αρέσκεται στα φρούτα του δίνω φρούτα. Αν του αρέσει το ρυζάλευρο, του δίνω και ρυζάλευρο, κ.ο.κ. Ποτέ δεν πιέζω το μωρό να φάει κάτι, επειδή πιστεύω ότι το ίδιο το ένστικτό του θα το οδηγήσει καλύτερα από ότι εγώ.

.....δε νομίζω τάκη....

δε θέλω να πω ''όχι δεν της δίνω'' επειδή έχω φάει κόλλημα με το θηλασμό και μετά μια στιγμή να μου παρουσιάσει και αναιμία το παιδί. Αυτό είναι που με ανησυχεί πιο πολύ...:roll:

Θα πεις "όχι δεν της δίνω πριν γίνει 6 μηνών" γιατί οι οδηγίες του ΠΟΥ και της Αμερικάνικης Παιδιατρικής Ακαδημίας είναι πιο ασφαλής απ'ότι ενος τυχαίου παιδιάτρου.

Αν πάλι βαριέσαι την αντιπαράθεση θα πεις στη γιατρό "Δεν τρώει"

Αν το παιδί παρουσιάσει αργότερα αναιμία μάλλον κάτι άλλο θα φταίει και όχι ότι το θήλασες σύμφωνα με τις πιο έγκυρες παιδιατρικές απόψεις που υπάρχουν

και φυσικά, το ρυζάλευρο δεν φημίζεται για την περιεκτικότητά του σε σίδηρο απ'όσο ξέρω

όσο για το ποια πρέπει να είναι η πρώτη τροφή...κι εγώ πίστευα καλύτερα τα φρούτα και έτσι ξεκίνησα. Στο γιο μου όλα πήγαν ομαλά. Στην κόρη μου όμως, μετά από 1 μήνα αποτυχημένων προσπαθειών με φρούτα και λαχανικά, τελικά έδωσα ρυζάλευρο (βιολογικό, χωρίς ζαχαρη, γάλα ή άλλα πρόσθετα) και το τρώει μια χαρά. Άβυσσος η όρεξη των μωρών:rolleyes:

KbCJp2.pngEYukp3.png

Καλησπέρα κι από μένα,

θα συμφωνήσω με την Eliza. Εφόσον οι παιδίατροι στην Ελλάδα "διδάσκονται" ο καθένας άλλα μαθήματα περί διατροφής στο Πανεπιστήμιο (δηλαδή ο καθένας λέει άλλα και κανένας δεν συμφωνεί με τον άλλον), ακολουθείς την τακτική "προσπαθώ να του το δώσω κάθε μέρα και δεν το τρώει...!" (με λυπημένο ύφος πετυχαίνει καλύτερα ;)). Ούτως ή άλλως δεν είναι σπίτι σου για να σε ελέγχει.

Άσχετο! Μπορεί κάποιος πιο "ψαγμένος" να μας ενημερώσει για το εξής: αν έχω αναιμία τρώω ρύζι σε σκόνη ή κάποιες πιο υγιεινές τροφές (π.χ. κρέας);:confused: Και τόσα χρόνια που δεν είχε το ανθρώπινο είδος αυτή τη μορφή "πρώτης" τροφής, πως επιβίωσε;

Καλησπέρα!

Είχα ξαναγράψει σε κάποιο άλλο θέμα (νομίζω στο ''ρυζάλευρο'') για το γεγονός ότι η παιδίατρός μου μου είχε πει να δώσω στη μικρή μου ρυζάλευρο στον 5ο μήνα και 1 βδομάδα (δηλαδή κλείσαμε τον 5ο και μπάίνουμε στον 6ο).

Της είπα ότι δε θέλω να δώσω αυτές τις σκόνες και μου λέει δε γίνεται να μη δώσεις γιατί μπορεί να πάθει σιδηροπαινική αναιμία και ότι από δω και πέρα το παιδί θα χρειάζεται περισσότερο φαί κτλ.

Της λέω λοιπόν, ότι ξέρω ότι το μητρικό γάλα(σύμφωνα με αυτά που είχα διαβάσει από την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής και διορθώστε με αν κάνω λάθος), περιέχει όσο σίδηρο χρειάζεται ενα μωρό μέχρι και 6μηνών με αποκλειστικό θηλασμό και να συνεχίσω μόνο με θηλασμό και μετά να της δώσω φρούτα π.χ.

Μου είπε λοιπόν, ότι δε φτάνει αυτό, είπε πάλι για την αναιμία και για το ότι ήδη το παιδί δεν πήρε όλο το βάρος που έπρεπε αυτό το μήνα, και καλύτερα είναι ξεκινησει με ρυζάλευρο και μετά τα φρούτα.

Δεν μου σύστησε καποια συγκεκριμένη μάρκα(μην παει ο νου σας ότι προωθεί κάποια εταιρεία) αλλά επέμεινε ότι αυτό είναι το σωστό.

Για δέκα μέρες(αν κατάλαβα καλά) καλά θα αντικαταστήουμε ένα γεύμα με το ρυζάλευρο και μετά θα μου πει τι φρούτα θα εντάξω κτλ...

Και αναρωτιεμαι τώρα τι να κάνω...έχω μπερδευτεί μα το Θεό τόσο πολύ..

Εσείς που δε δώσατε ρυζαλευρο κτλ σκόνες τι κάνατε;;;

Δεν ξέρω πως να το αντιμετωπίσω.

Ελπίζω να έγινα κατανοητή καθότι και αργά και είμαι και κομμάτια....:|

Σας ευχαριστώ

αναφέρομαι στο σημείο που λες για τον θηλασμός και το σίδηρο, όσο ήμουν αμερική και θήλαζα (αποκλειστικά) και έδινα συμπλήρωμα βιταμινών ... η γιατρός μου, υπέρ του θηλασμού, όπως και όλοι οι γιατροί στην αμερική (μάλιστα σε στραβωκοιτάνε αν δεν θηλάζεις τουλάχιστην 6 μήνες!) συμβουλεύουν να δίνεις βιταμίνες με σίδηρο ή χωρίς, κυρίως για την βιταμίνη D και την αποφυγή ραχίτιδας, η βιταμίνη D αν έχω καταλάβει καλά καταστρέφεται από τις γυναικίες ορμόνες του γάλακτος, (σκέψου οτι οι γυναίκες με οστεοπόρωση μαζί με ασβέστιο παίρνουν πάντα βιταμίνη D). H πρώτη σύσταση της ήταν βιταμίνες με σίδηρο αλλά επειδή μας έκανε δυσκοιλιότητα μου πρότινε άλλες χωρίς σίδηρο. Βέβαια να σου πω την αμαρτία μου όλο ξεχνούσα να της τα δίνω..... Είναι όμως κάθετοι όλοι μα όλοι εκεί οτι στερεά τροφή εισάγουμε αφού κλείσουμε τον 6ο, ο λόγος είναι οτι έχει αποδειχτει οτι τα παιδάκια που ξεκινάνε νωρίτερα έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν αλλεργίες σε τρόφιμα, από αυτά που ξεκινάνε μετά τον 6ο. Η αγγλική σχολή από την άλλη υποστηρίζει οτι η εισαγωγή στερεών γίνεται από τον 4ο μήνα!

tb2xm4.png

Διαφημίσεις

ο,τι σου ειπαν τα κοριτσια...:wink: κ στο κατω κατω, λογαριασμο θα του δωσεις του γιατρού;:roll: κι εγω με φρουτα την ξεκινησα οταν εγινε 6 μηνων κ μολις τωρα που ειναι 8 τρωει συνηθως με ορεξη..ρυζαλευρο φτιαξαμε μονοι μας :πηραμε βιολογικο ρυζι κ το καναμε στο μιξερ μας -ειναι πολυ δυνατο- σκονη.αλλα της εκανε δυσκοιλιοτητα..κι ετσι ειμαστε στα φρουτα και τη χορτοσουπα με κοτοπουλο ενιοτε, κ στο κεχρι.ουτε μοσχαρι, ουτε γαλακτοκομικα κτλ κτλ...

τωρα για το τι ειναι το σωστο ...:ειναι αυτο που λεει ενας παγκοσμιος οργανισμος υγειας και οι ειδικοι για τον θηλασμο...στερεες μετα τους 6 μηνες, οχι ζαχαρη, οχι αλατι οχι τυποποιημενες τροφες...αν δεν μπορει ενας παιδιατρος να καταλαβει 5 απλα πραγματα για εναν απλο λογο, δεν νομιζω οτι πρεπει να μπαινεις στη λογικη του να σκεφτεσαι διπλα αυτο που ηδη ξερεις:wink: