Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΤΟΞΟΠΛΑΣΜΑ

Recommended Posts

Διαφημίσεις

αν ο γιατρος σου αρνηθει να στην ξανακανει ειναι πολυ ευκολο να πας σε ενα μικροβιολογικο κ να την κανεις μονη σου ..νομιζω δε στοιχιζει πολυ! και προκειμενου να εισαι με το αγχος.....

Την ίδια γιατρό έχουμε?

Έχω ξαναγράψει οτι κι εγώ δεν έχω αντισώματα κι η γιατρός μου είπε οτι δε χρειάζεται να ξανακάνω αλλά εγώ σήμερα που έκανα εξετάσεις ζήτησα να μου κάνουν και για τοξόπλασμα. :oops::lol:

Μου το παίρνουν που μου το παίρνουν το αίμα,τί έχω να χάσω?Γιατί να με φάει η αγωνία για το αν έχω κολλήσει και τι θα γίνει μετα κλπ...

Οπότε πας απλώς και την κάνεις αν τόσο πολύ σε αγχώνει αυτό και τελείωσε το θέμα! :lol:

Τι αγχος κι αυτο με το τοξοπλασμα!!!! Εγω ειχα γινει υστερικη με ολα. Τα επλενα χιλιες φορες τα λαχανικα, το κρεας το εκανα καρβουνο!! Κι εγω μια φορα την εκανα στην αρχη. Μετα δεν μου ξαναειπε. Ουτε εγω ειχα περασει, ουτε αντισωματα ειχα. Οταν τον ρωτησα για να το ξανακανω μου ειπε δεν χρειαζεται... Παντως κι εγω ειχα αγχος μ' αυτο το θεμα (αναμεσα σε αλλα) Αυτος που ειπε οτι η εγκυμοσυνη ειναι η ωραιοτερη περιοδος της γυναικας ηταν σιγουρα αντρας!!!

Διαφημίσεις

Μου την εβαλε 2-3 φορες στο συνολο.Και μου ειπε οτι αφου ημουν αρνητικη για να ειμαστε σιγουροι καλο θα ηταν να την κανουμε :wink: .

Παντως αν θυμαμαι καλα μετα τον 6ο δεν την ξανακανα :roll: (καθε μηνα απαραιτητα εκανα εξετασεις αιματος)

και εμενα ο γιατρος με εβαζε να κανω την εξεταση καθε μηνα ως τον 9ο. μαλιστα μου ειπε πως δεν χρειαζεται να μου το υπενθυμιζει. να την κανω κ αν τυχει κατι να του το πω αμεσως. βεβαια κ ο μικροβιολογος μου ειπε πως ο γιατρος μου ειναι πολυ τυπικος

Μία φορά στην αρχή και μία κατά τον 7ο

Και μένα αυτό μου είπε...Επέμενα, αλλά είπε ότι δε χρειάζεται. Μάλιστα, χαριτολογώντας, είπε "καλά, δεν έχεις με τίποτα άλλο να ασχοληθείς?", δεδομένου ότι μόλις είχαμεδει τα αποτελέσματα της αμνιοπαρακέντησης που είχα κάνει..Παρόλα αυτά σκέφτομαι να τη ζητήσω μόνη μου από το μικροβιολόγο..Να μου φύγει η ιδέα..

Πάντως στην αμνιο θα φαίνονταν αν είχε προσβληθεί το μωρό, έτσι δεν είναι?

Διαφημίσεις

και εμένα μόνο στην αρχή την ζήτησε, έλα όμως που με είχε φάει το άγχος οπότε πήγα και την έκανα χωρίς να τον ρωτήσω (ήξερα τι θα μου πεί) :lol::lol:

Σιγά τόσες εξετάσεις έχουμε κάνει για λίγο αιματάκι παραπάνω........... πάντως και η μικροβιολόγος μου είπε ότι είναι εξαιρετικά σπάνιο να συμβεί ιδίως αν προσέχεις λίγο.

Στην πρώτη μου εγκυμοσύνη, την έκανα μία φορά μόνο στην αρχή. Τώρα την έκανα μία φορά στην αρχή (που μου είπε ο γιατρος μου), όμως μετά από αυτά που διάβασα στο forum, πανικοβλήθηκα και την έκανα μόνη μου...Ο γιατρός το θεώρησε υπερβολικό, διότι λέει ότι το επικίνδυνο τρίομηνο είναι το πρώτο...

t6c4p3.pngXRnsp2.png

εμενα αν και ειναι πολυ νωρις με βαζει καθε μηνα..και αποτι ξερω ειναι μεσα στις εξετασεις του μηνα...να προσεχεις και μη φοβασαι..και μενα μεχει τρομαξει καπως μαυτο το μικροβιο!!

ήρθες στη ζωή μου και νιώθω να ζώ ξανά...

Καλησπέρα σας κορίτσια

Διαβάζοντας για το τοξόπλασμα με έπιασε ένα μεγάλο άγχος. Ήθελα να σας ρωτήσω πόσες φορές κάνατε την εξέταση για αντισώματα; Εμένα η γυναικολόγος μου, μου είπε να την κάνω μια φορά. Παρόλο που τα αποτελέσματα έδειξαν ότι δεν έχω αντισώματα κι ούτε είχα ποτέ τοξόπλασμα. Την τελευταία φορά που μίλησα μαζί της, την ρώτησα αν θα πρέπει να ξανακάνω και μου είπε ότι δεν είναι απαραίτητο. Φοβάμαι μην πάθει τίποτα ο μικρούλης μου

αγαπητή mammy blue επειδή είμαι παθούσα του σκατομικροβίου που λέγεται τοξόπλασμα, σε παραπέμπω σε άλλη καρτέλα να ενημερωθείς σχετικα

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=3233

αλλά να σου πώ μόνο το εξής:

Εγώ έκανα γενικές εξετάσεις κάθε μήνα μέσα στις οποίες ήταν και για αυτό, και το έλεγχα όπως και ολα τα υπόλοιπα κάθε μήνα.

έμαθα λοιπον πριν 1 μηνα περίπου ότι είχα προσβληθεί από τοξόπλασμα και μάλιστα απο τις εξετασεις μπόρεσαν να "δούν" και περίπου πότε το κόλλησα. Αν και η οργανογέννεση του μπεμπη είχε σχηματιστεί, ( ήμουν ήδη στον 5ο και κάτι) η γιατρός μου ήταν ανήσυχη λόγο του ότι μπορεί και πάλι σε κάποιες περιπτώσεις να δημιουργήσει πρόβλημα.

αυτά τα πόβλήματα φαόινονται στον Β΄επιπέδου αν υπάρχουν και αν το στάδιο είναι σχετικά προχωρημένο ( του ιου).

καλό είναι να το ελέγχεις στις μηνιαίες εξετάασεις που κάνεις μα δεν κοστίζει και τιποτα παραπάνω απο αυτά που πληρώνεις., στο λέω γιατί είνμαι παθούσα και τραβιέμαι ακόμα για αυτό το θέμα. ( την ερχόμενη δευτέρα θα κάνω αμνιο να δούν αν έχει μολυνθεί ο σάκος ή αν έχω μόνο εγώ την μόλυνση, γιατί σε κάθε περίπτωση η θεραπεία διαφέρει. )

Μην σε αγχώνει αλλά μην το "γράφεις " κιόλας. ειναι λίγο ύπουλο μικρόβιο.....

Φιλάκια

Aphrodite_k

Να είστε όλες καλά κορίτσια, σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Πήγα τελικά σήμερα το πρωι και έκανα την εξέταση, θα βγούνε το απόγευμα τα αποτελέσματα. Τι να πω, μήπως καμιά φορά είναι όλα στην φαντασία μας, μήπως μας κάνουν υστερικές με όλα αυτά τα θέματα,μήπως όλα είναι θέμα χρημάτων; Κάθομαι και σκέφτομαι καμιά φορά, όλα αυτά τα παιδιά που γεννιούνται υγιέστατα σε υποανάπτυκτες περιοχές του κόσμου, όπου δεν υφίστανται καν για αστείο όλες αυτές οι εξετάσεις και οι συνθήκες ζωής είναι εντελώς διαφορετικές ή ακόμη και οι δικές μητέρες που δεν κάνανε ούτε το 1/3 από αυτά που κάνουμε εμείς τώρα, μήπως ήταν και είναι σε καλύτερη θέση από εμάς που αγχωνόμαστε;

Li2ep3.pngKeoEp3.png

Διαφημίσεις

Μήπως όμως τότε και τα ποσοστά θνησιμότητας ή γεννήσεων παιδιών με προβλήματα ήταν περισσότερα; :?

Άμα είναι κάτι στο μυαλό, για να βγει καλό είναι να κάνει κανείς και καμιά "περιττή" κίνηση... :wink:

Μήπως όμως τότε και τα ποσοστά θνησιμότητας ή γεννήσεων παιδιών με προβλήματα ήταν περισσότερα; :?

Άμα είναι κάτι στο μυαλό, για να βγει καλό είναι να κάνει κανείς και καμιά "περιττή" κίνηση... :wink:

Συμφωνώ απόλυτα. Ο λόγος που το λέω είναι ο εξής: ο ένας γυναικολόγος λέει ότι αρκεί να γίνει η εξέταση μια φορά, ο άλλος λέει ότι πρέπει να γίνεται κάθε μήνα μαζί με τις υπόλοιπες αιματολογικές. Ο καθένας έχει διαφορετική άποψη και στην ουσία τα θύματα είμαστε εμείς, γιατί καθόμαστε κι αναρωτιόμαστε "γιατί ο γυναικολόγος της άλλης της είπε να κάνει αυτό κι ο δικός μου όχι" και άλλα τέτοια.

Li2ep3.pngKeoEp3.png

Συμφωνώ απόλυτα. Ο λόγος που το λέω είναι ο εξής: ο ένας γυναικολόγος λέει ότι αρκεί να γίνει η εξέταση μια φορά, ο άλλος λέει ότι πρέπει να γίνεται κάθε μήνα μαζί με τις υπόλοιπες αιματολογικές. Ο καθένας έχει διαφορετική άποψη και στην ουσία τα θύματα είμαστε εμείς, γιατί καθόμαστε κι αναρωτιόμαστε "γιατί ο γυναικολόγος της άλλης της είπε να κάνει αυτό κι ο δικός μου όχι" και άλλα τέτοια.

Mammyblue... σε τέτοιες περιπτώσεις κάνεις αυτό που σου λέει η συνείδησή σου... με ότι θα είναι πιο ήσυχη εσύ! :wink:

Καλησπέρα σας κορίτσια

Διαβάζοντας για το τοξόπλασμα με έπιασε ένα μεγάλο άγχος. Ήθελα να σας ρωτήσω πόσες φορές κάνατε την εξέταση για αντισώματα; Εμένα η γυναικολόγος μου, μου είπε να την κάνω μια φορά. Παρόλο που τα αποτελέσματα έδειξαν ότι δεν έχω αντισώματα κι ούτε είχα ποτέ τοξόπλασμα. Την τελευταία φορά που μίλησα μαζί της, την ρώτησα αν θα πρέπει να ξανακάνω και μου είπε ότι δεν είναι απαραίτητο. Φοβάμαι μην πάθει τίποτα ο μικρούλης μου

Mammyblue μην αγχώνεσαι! Εμένα με είχαν τρελάνει με το τοξόπλασμα χωρίς τελικά να υπάρχει λόγος!

Εγώ είχα αυξημένα αντισώματα τοξοπλάσματος (παλαιότερα ασχολιόμουν πολυ με τις γάτες) τα οποία απ'όσο έδειχναν οι εξετάσεις ήταν από μόλυνση πριν την εγκυμοσύνη. Το επικίνδυνο για το έμβρυο είναι αν κολλήσεις κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Με τρέλαναν στις εξετάσεις, κάθε μήνα αιματολογικές και μου έκαναν και αμνιοπαρακέντηση!!! Εντάξει από την μια για να αποκλείσουμε τις πιθανότητες αλλά από την άλλη ήταν περιττή ταλαιπωρία!

Αυτό που θα πρέπει να προσέχεις είναι να μην έρχεσαι σε άμεση επαφή με γάτες, να μην τρως λαχανικά που δεν είναι καλά πλυμένα και να μην τρως μισοψημένο κρέας.

Ήρθες και έγινες το νόημα της ζωής μου...

Αυτό που θα πρέπει να προσέχεις είναι να μην έρχεσαι σε άμεση επαφή με γάτες, να μην τρως λαχανικά που δεν είναι καλά πλυμένα και να μην τρως μισοψημένο κρέας.

η επαφη με τις γατες ειναι το λιγοτερο,οπως εχω γραψει και αλλου οι γατες ειναι οι λιγοτερο υπευθυνες για το τοξοπλασμα,ειχα ολη την εγκυμοσυνη γατες και τοσα χρονια και δεν ειχα ουτε αντισωματα καν,και οπως γραφουν και τα βιβλια:για να κολλησεις τοξοπλασμα πρεπει να ταιζεις την γατα ωμα κρεατα που ειναι μολυσμενα,αν κολλησει το μεταδιδει μονο 20 μερες και μονο αν πιασεις τα κακα και δεν πλυθεις καλα και βαλεις τα χερια στο στομα,μετα οπως και ο ανθρωπος παθαινει ανοσια,η γατα που μενει μεσα στο σπιτι δεν υπαρχει περιπτωση να κολλησει τοξοπλασμαγιατι δεν τρωει ωμα κρεατα μολυσμενα.το 99% το κολλανε απο οχι καλα πλυμενα λαχανικα και οχι καλα ψημενο κρεας και γι αυτο σε ερευνες εχουν δειξει οτι π.χ στην Γαλλια που τρωνε ωμα τα κρεατα το 70% τον ανθρωπων εχουν τοξοπλασμα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...