Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δύο νονές:γίνεταi? Τί κάνει η καθεμιά?

evita79

Recommended Posts

Χρειάζομαι την γνώμη σας. Μας πρότειναν η αδερφή μου και η κουνιάδα μου να βαφτίσουν την μικρή μας. Για να μην γίνει καμιά παρεξήγηση δεν είπαμε όχι σε καμιά. Φοβάμαι όμως μήπως δεν το δεχτεί η εκκλησία και κυρίως στο ποιος θα είναι ο ρόλος της καθεμιάς ώστε να μοιραστουν εξίσου τα έξοδα και το μυστήριο.. μεγάλο μπέρδεμα σας λέω και αγχώνομια πολύ.Σας εχει τύχει κάτι ανάλογο σαν καλεσμένες έστω? ευχαριστώ

Διαφημίσεις

κι εμείς 2 νονές είχαμε .. φυσικά τον είχαν αγκαλιά μόνο όταν τον έβγαλε ο παπάς απο την κολυμπήθρα και όταν τον έκανε ο παπάς γύρω απο αυτήν και στο Ευαγγέλιο διότι έκλεγε απίστευτα που δέν ήταν στη δικιά μου αγκαλιά .. δεν μας είπε τίποτα η εκκλησία που είχαμε 2 νονές (δεν τους αφορά!!), διαβάσανε μαζί το Πιστεύω, τον αλείψανε και οι δύο με το λάδι και στις γύρες τον κράταγε η μία και η άλλη κράταγε τη λαμπάδα .. καλή θέληση και συνεργασία να υπάρχει και όλα γίνονται όμορφα ;)

Θεοδώρα : 31/03/2006 , Νικόλας : 25/11/2008

All I ever wanted..All I ever needed is here in my arms!!

Thank you Roger Waters for bringing this AMAZING show in Greece .. Ευχαριστούμε !!

Γίνεται πολύ συχνά να έχει ένα παιδάκι 2 νονούς...

Δεν υπάρχει πρόβλημα...και εμείς είχαμε δυο στον Φουφη...

Μια νονά και έναν νονό και μάλιστα χωρίς να το καταλάβω ενάλλασσαν μεταξύ τους εξίσου το μωρό χωρίς να κρατάει ο ένας περισσότερο και ο άλλος λιγότερο...

Και οι 2 μου παρέδωσαν το μωρο και στους 2 γονάτισα...

Αααα ...θελεις και διπλά δωρα βαπτισης...:D

Τι ωραιο να εισαι μανουλα!!!

Εμείς στο μικρούλη μου είχαμε δύο νονές! Καλό θα ήταν να ρωτήσεις στην εκκλησία γιατί έχω ακούσει ότι κάποιες φορές υπάρχει πρόβλημα (ανάλογα τον παπά) ή δεν γράφουν και τους δύο στο χαρτί. Εμείς πάντως δεν είχαμε κανένα πρόβλημα ούτε τυπικό, ούτε ουσιαστικό! Απλά καλό είναι να έχουν καλή σχέση μεταξύ τους για να τα βρουν στις αγορές... Καμιά φορά το διαφορετικό γούστο και τα διαφορετικά οικονομικά δημιουργούν προβλήματα!

Και ο Κων/λης 2 νονούς έχει, τον βάφτισε ένα φιλικό μας ζευγάρι. Δεν είχαμε προβλημα στην εκκλησία αλλά το χαρτί της βάπτισης γράφει το όνομα του ενός νονού. Αλλά δεν δημιουργήθηκε παρεξηγηση γιατί η νονά μας δεν είχε πρόβλημα. Για το μυστήριο η νονά διάβασε το πιστεύω, τον κρατούσαν εναλλαξ και του έβαλαν και οι δυο λάδι. Οσο για τα έξοδα εντάξει εμάς ήταν ζευγάρι αλλά απο περιπτώσεις φίλων μας που είχαν 2 νονούς απλά μοιράζονται μισα-μισα τα έξοδα.

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκρισή σας! Πρώτη φορά ανοίγω θέμα γιατί είμαι καινούρια στο forum. Πρόβλημα με τα οικονομικά τους δεν νομίζω να υπάρξει γιατί πάνω κάτω είναι στην ίδια κατάσταση. Απλά η μια είναι Αθήνα η άλλη Κοζάνη και η βάφτιση θα γίνει Θεσσαλονίκη που μένουμε εμείς. Τι να κάνω με τα πράγματα του μωρού και τον σταυρό? Στην βάπτιση του πρώτου παιδιού μου ήταν όλα απλά αν και ήταν μακριά πάλι η κουμπάρα μου γιατί της είχα πει να πάρει ότι νομίζει(μόνο νούμερα της είχα πει) και ήταν όλα τέλεια. Θέλω το ίδιο και για την μικρή μου και δεν θέλω να στεναχωρήσω καμιά... Καμιά ιδέα;?

Καλησπέρα, και εγώ έχω βαφτίσει μαζί με μία άλλη κοπέλα ένα κοριτσάκι αρκετά χρόνια πριν και πρόσφατα βαπτίσαμε ένα άλλο κοριτσάκι μαζί με τον άντρα μου. Στην εκκλησία υπογράψαμε και οι δύο νονοί και στο μυστήριο την πρώτη φορά κρατούσε τη μικρή η άλλη νονά στο πιστεύω και εγώ γύρω από την κολυμπήθρα και στη δεύτερη βάπτιση κρατούσα εγώ τη μπεμπούλα στην αρχή και μετά όταν την ντύσαμε γύρω από την κολυμπήθρα την κρατούσε ο άντρας μου. Πρόβλημα δεν είχαμε με την εκκλησία σε κανένα από τα δύο μυστήρια.

Τώρα για το οικονομικό στη δεύτερη βάπτιση σαφώς δεν τέθηκε τέτοιο θέμα γιατί είμαστε ζευγάρι. Στην πρώτη όμως είχαμε πάει μαζί με την άλλη νονά και διαλέξαμε τα πάντα και μοιραστήκαμε στο τέλος τα έξοδα. Με εσένα βέβαια υπάρχει ο διαφορετικός τόπος διαμονής των κουμπάρων σου. Οπότε ή τους λες να τα διαλέξεις όλα εσύ με βάση το μπάτζετ που θα σου δώσουν εκείνες και σου δίνουν τα χρήματα αργότερα ή διαλέγει κάθε μία από μόνη της το κομμάτι που θέλει να αγοράσει (π.χ. η μία το πακέτο με τα βαπτιστικά και η άλλη το σταυρό) και συνεννοούνται για το οικονομικό. Καλή θέληση να υπάρχει και για όλα υπάρχει λύση. Με το καλό το μωράκι σου

439056rvbdehj1y0.gif

Τα παιδάκια μου είναι όλη μου η ζωή!!!

Κι εγώ βάφτισα την κόρη της καλύτερης μου φίλης, μαζί με την κουνιάδα της. Μια χαρά! Άψογη συνεργασία! Πήγαινε να κλάψει το μωράκι, και η άλλη κοπέλα του έκανε χαρές, ενώ εγώ το είχα αγκαλίτσα. Κουραζόμουν να το κρατάω (το βαφτίσαμε μία μέρα που έκανε πολύ ζέστη κι είχαμε λιώσει), το έδινα στην άλλη κοπέλα.Κουραζόταν εκείνη; το έδινε σε μένα. Στο "πιστεύω" το κράτησα εγώ. Εκείνη, του έβαλε το σταυρό. Γενικά, μιλήσαμε πριν γίνει το μυστήριο και συνεννοηθήκαμε για το πως θα τα μοιράσουμε, τις αρμοδιότητες της νονάς. Δεν νομίζω να σας δημιουργήσει πρόβλημα ο παπάς, είναι κάτι που γίνεται κατά κόρον, να υπάρχον δύο νονοί και παραπάνω. ΝΑ ΣΑΣ ΖΗΣΕΙ!

Κορίτσια χίλια ευχαριστώ! Είνια πολύ σημαντικό να ξέρεις ότι κι άλλοι έκαναν πριν από σένα κάποια πράγματα και τα κατάφεραν... Σίγουρα θα τις ρωτήσω τι προτιμουν. Με το προσκλητήριο τι να κάνω? Σκέφτηκα να κάνω τα μισά με πρώτο το όνομα της μιας και τα μισά ανάποδα ή απλά να γράψω "οι νονες". Εσεις τι κάνατε? Ευχαριστώ για τις ευχές! Να χαίρεστε και σεις τα μικρά σας!:-)

Με το προσκλητήριο τι να κάνω? Σκέφτηκα να κάνω τα μισά με πρώτο το όνομα της μιας και τα μισά ανάποδα ή απλά να γράψω "οι νονες". Εσεις τι κάνατε? Ευχαριστώ για τις ευχές! Να χαίρεστε και σεις τα μικρά σας!:-)

Μπορείς να τα βάλεις αλφαβητικά ή πρώτα την μεγαλύτερη σε ηλικία... είναι χαζό να πληρώσεις παραπάνω χρήματα για δυο διαφορετικές εκτυπώσεις.

Για τα διαδικαστικά (ρούχα, σταυρός κτλ) καλό θα ήταν να συννενοηθούν πρώτα μεταξύ τους. Όπως είπε και η stavroulitsa μπορεί η μία να αγοράσει ρούχα και λαμπάδα και η άλλη το σταυρό.

Διαφημίσεις

Έχεις δίκιο για τα προσκλητήρια μα εκείνοι που φοβάμαι μην παρεξηγηθούν είναι κυρίως ο περίγυρος(γονεις και πεθερικά) και αρχίζουν να πρήζουν τα κορίτσια. Για μένα σημασία έχει η ουσία και πως θα διευκολύνω τα πράγματα για τα κορίτσια. Με ρωτουν και για μετα, ποια θα παίρνει την λαμπάδα κτλ το Πάσχα και δεν ξέρω τι να πω...εσείς πως τα κανονίσατε?

Καλημερα Εvita..

Και εμεις εχουμε δυο κουμπαρους που μας παντρεψαν και βαφτισαν την μικρη(η καλυτερη φιλη μου και ο καλυτερος φιλς του αντρα μου).Να φανταστεις γνωριστηκαν κανα μηνα πριν το γαμο.Η κουμπαρα ειναι στην πολη μας και ο κουμπαρος Αθηνα.

Μοιραστηκαν τα εξοδα ,τις αρμοδιοτητες στην εκκλησια ολα ηταν πολυ ομορφα!!Εγω λεω να αφησεις να τα κουβεντιασουν και να τα βρουνε μονες τους,θα ειναι καλυτερα για ολους!!!

Για τη λαμπαδα..εμεις εχουμε 2 καθε Πασχα!!!Την μια την κραταω εγω στην εκκλησια!!!Αν βεβαια αργοτερα κανω κι αλλο παιδακι θα ζητησω απο τον νονο(που ειναι και μακρυα)ν ασταματησει να στελνει γιατι δεν θα ειναι ωραιο για το αλλο παιδι.Προσ το παρον ομως αφου θελουν να της παιρνουν και οι δυο..ε ας παιρνουν!

QJZup3.png

bxuCp3.png

Δίκιο έχεις RENAH και επειδή έχω κι άλλα στο κεφάλι μου με την προετοιμασία της βάπτισης δεν μπορώ να ανησυχώ και για το τι θα πάρουν οι νονές. Στα βαφτίσια του γιου μου ούτε καν ρώτησα τι πήρε η κουμπάρα μου . Τα είδα την ημέρα της τελετης γιατί ήρθε από Αθήνα και ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. Αυτό θέλω και τώρα και κυρίως όχι γκρίνιες

Χρειάζομαι την γνώμη σας. Μας πρότειναν η αδερφή μου και η κουνιάδα μου να βαφτίσουν την μικρή μας. Για να μην γίνει καμιά παρεξήγηση δεν είπαμε όχι σε καμιά. Φοβάμαι όμως μήπως δεν το δεχτεί η εκκλησία και κυρίως στο ποιος θα είναι ο ρόλος της καθεμιάς ώστε να μοιραστουν εξίσου τα έξοδα και το μυστήριο.. μεγάλο μπέρδεμα σας λέω και αγχώνομια πολύ.Σας εχει τύχει κάτι ανάλογο σαν καλεσμένες έστω? ευχαριστώ

Καλησπέρα evita! Ο Μικρός μου είχε 3 Νονές, (τις αδερφές μου που τις θέλαμε εμείς και την κουμπάρα μου που το ήθελε εκείνη για "να τις λυθούν τα χέρια" όπως λένε). Δεν ήθελα να τους χαλάσω χατίρι. Αν εξαιρέσεις το γεγονός ότι στο Πιστεύω έτρεμαν τα χέρια αυτής που κρατούσε το μικρό ιερατικό και οι άλλες 2 έχαναν τη σειρά, δεν είχαμε κανένα άλλο πρόβλημα. Μοιράστηκαν τα έξοδα, ο μικρός βρισκόταν από την μία αγκαλιά στην άλλη, είχαμε και χορωδία (τρεις το 'λεγαν το Πιστεύω).Όσο για τα δώρα προς τις Νονές.......Το ίδιο για όλες τους, ένα Σαββατοκύριακο για την κάθε μία εντός Ελλάδος! Για τα δώρα του μικρού, Χριστούγεννα η Νονά Νο1, Πάσχα η Νονά Νο2 κτλ.

Μπορείς να τα βάλεις αλφαβητικά ή πρώτα την μεγαλύτερη σε ηλικία... είναι χαζό να πληρώσεις παραπάνω χρήματα για δυο διαφορετικές εκτυπώσεις.

Για τα διαδικαστικά (ρούχα, σταυρός κτλ) καλό θα ήταν να συννενοηθούν πρώτα μεταξύ τους. Όπως είπε και η stavroulitsa μπορεί η μία να αγοράσει ρούχα και λαμπάδα και η άλλη το σταυρό.

SAN, δεν θα συμφωνήσω μαζί σου στο να βάλει πρώτα την μεγαλύτερη σε ηλικία....γενικότερα και σχεδόν πάντα η ηλικία είναι ένα θέμα για τις γυναίκες......είναι και συμπεθέρες αν δεν κάνω λάθος..... Πηστεύω η αλφαβητική σείρα είναι η καλύτερη λύση, κανείς δεν μπορέι να σου πεί τίποτα.

Διαφημίσεις

Καλησπέρα και σε σένα ΚΑΙΝΟΥΡΙΕ ΑΝΘΡΩΠΕ!Είναι πολύ καλό που μοιράστηκες την εμπειρία σου μαζί μου και τέλεια η ιδέα για τα δώρα Χριστουγέννων κτλ. Εσύ το προσκλητήριο πως το έγραψέσ?Αλφαβητικά όπως μου είπες? Για τα δώρα δεν με απασχολεί καθολου γιατί σκοπεύουμε να διαθέσουμε το ίδιο ποσό και να τις ρωτήσουμε αν χρειάζονται κάτι. Εσείς πως ψωνίσατε τα πράγματα του μωρού?

Εβίτα καλύτερα τα πράγματα του παιδιού να τα ψωνίσουν και οι δυο μαζι και να μοιραστούν το ποσό στη μέση.. Είναι πιο σωστό κατ εμέ

Μου αρέσει να χαμογελώ να να βλέπω τον κόσμο μέσα από ροζ γυαλιά..!Μου φτιάχνει τη διάθεση

Καλησπέρα και σε σένα ΚΑΙΝΟΥΡΙΕ ΑΝΘΡΩΠΕ!Είναι πολύ καλό που μοιράστηκες την εμπειρία σου μαζί μου και τέλεια η ιδέα για τα δώρα Χριστουγέννων κτλ. Εσύ το προσκλητήριο πως το έγραψέσ?Αλφαβητικά όπως μου είπες? Για τα δώρα δεν με απασχολεί καθολου γιατί σκοπεύουμε να διαθέσουμε το ίδιο ποσό και να τις ρωτήσουμε αν χρειάζονται κάτι. Εσείς πως ψωνίσατε τα πράγματα του μωρού?

Χαίρομαι που βοήθησα λιγάκι! Ναι αλφαβητικά το έγραψα και ανέφερα μόνο τα μικρά τους ονόματα (η βάπτιση ήταν σχετικά κλειστή και οι νονές γνωστές σε όσους έλαβαν προσκλητήριο). Τα ρούχα! Απίστευτο γέλιο...... Τέσσερεις γυναίκες να ψωνίσουν για έναν άντρα........ΧΑΜΟΣ!!!! Τουλάχιστον είχαμε κοινό γούστο ............Αν δεν ταιριάζαμε δεν θα κουμπαριάζαμε!!!!!!!!!!!

Εσείς είστε και σε διαφορετικές πόλης οπότε.....μια ιδέα είναι αν υπάρχουν κοινά μαγαζιά αλυσίδες καταστημάτων διάλεξε εσύ και πες τους να τα δουν και εκείνες στα αντίστοιχα καταστήματα. Βασικά θεωρώ πως τον πρώτο λόγω στα ρούχα και κυρίως στον σταυρό (αυτός σου μένει και μπορ΄να φορεθεί αργότερα), πρέπει να τον έχει ο γονιός γιατί στο κάτω της γραφείς εσείς θα ψιλοφτιάξετε το στυλ του μικρού.

Και εμείς δυο Νονούς έχουμε, τον κολλητό του άντρα μου στην Αθήνα και την κολλητή μου εδώ Θεσσαλονίκη! Πήγαμε μαζί για τα βαφτιστικά και για τους σταυρούς και για τις μπομπό όλα καλά ταιριάξαν τα γούστα μας,μοιράστηκαν τα έξοδα ακριβώς στη μέση, και στις μπομπό έβαλα και εγώ ένα μερίδιο!Στο μυστήριο την κρατούσαν εναλλάξ , την άλειψαν και οι δυο!!Το Πιστέυω το είπαν και οι δυο κτλπ Δεν μπορεί η εκκλησία να σου απαγορέψει να έχεις δυο και τρεις νονούς αν θέλεις δεν υπάρχει πουθενά γραμμένο αυτό σε καμία εγκύκλιο! Και όποιος σου το πει να τον τακτοποιήσεις αναλόγως!

Όσον αφορά τα δώρα εγώ τους πρότεινα να το πηγαίνουν εναλλάξ μια ο ένας μια ό άλλος αλλά δεν δέχτηκαν...! Οπώτε έχουμε τα πάντα επι δυο βέβαια αυτό δεν είναι καλό αλλά όταν έστειλε ο κολλητός του άντρα μου προχθές για την γιορτή της ένα μικρό παιχνιδάκι και μια καρτούλα...με πήραν τα ζουμιά....δεν ήξερα ότι την αγαπαει τόσο πολύ την μικρή μου...!!! Άντε με πήραν τα ζουμιά πάλι!

Και εμείς δυο Νονούς έχουμε, τον κολλητό του άντρα μου στην Αθήνα και την κολλητή μου εδώ Θεσσαλονίκη! Πήγαμε μαζί για τα βαφτιστικά και για τους σταυρούς και για τις μπομπό όλα καλά ταιριάξαν τα γούστα μας,μοιράστηκαν τα έξοδα ακριβώς στη μέση, και στις μπομπό έβαλα και εγώ ένα μερίδιο!Στο μυστήριο την κρατούσαν εναλλάξ , την άλειψαν και οι δυο!!Το Πιστέυω το είπαν και οι δυο κτλπ Δεν μπορεί η εκκλησία να σου απαγορέψει να έχεις δυο και τρεις νονούς αν θέλεις δεν υπάρχει πουθενά γραμμένο αυτό σε καμία εγκύκλιο! Και όποιος σου το πει να τον τακτοποιήσεις αναλόγως!

Όσον αφορά τα δώρα εγώ τους πρότεινα να το πηγαίνουν εναλλάξ μια ο ένας μια ό άλλος αλλά δεν δέχτηκαν...! Οπώτε έχουμε τα πάντα επι δυο βέβαια αυτό δεν είναι καλό αλλά όταν έστειλε ο κολλητός του άντρα μου προχθές για την γιορτή της ένα μικρό παιχνιδάκι και μια καρτούλα...με πήραν τα ζουμιά....δεν ήξερα ότι την αγαπαει τόσο πολύ την μικρή μου...!!! Άντε με πήραν τα ζουμιά πάλι!

Συγνώμη, θα διαφωνήσω κι αν θέλετε με τακτοποιείτε!:-) Ανάδοχος θεωρείται αποκλειστικά αυτός που παραλαμβάνει το μωρό μόλις βγει από την κολυμπήθρα, θεολογικά τουλάχιστον. Από εκκλησιολογική άποψη ανάδοχος μπορεί να θεωρηθεί μόνο ένας άνθρωπος. Τα υπόλοιπα είναι κοινωνική ανάγκη και απλώς η εκκλησία το ανέχεται...

'Εχω δει στην τηλεόραση σε μια απο αυτές τις "βαπτισεις επωνύμων" αλλα δε θυμαμαι σε ποιανου να βγαζει το μωρό ο παπας και οι δυο νονοι είχαν τυλιχτει με τα λαδόπανα και το πήραν μαζί το μωρό. Χτες πήρα έναν φίλο μου μοναχό στο πατριαρχείο και είπε ότι επίσημα η εκκλησία δεν έχει πρόβλημα αλλα μπορεί να βρεθεί και κανένας κολλημένος και να μου κάνει θέμα...όπως και να χει αν βρεθεί εμπόδιο στην ενορία μας θα το πάμε αλλού που ο παπάς είναι γνωστός του....Αχ αθάνατη ελληνική πραγματικότητα,και για να βαπτισεις το παιδί σου βυσμα χρειαζεται...όσο για την κοινωνική ανάγκη θα συμφωνήσω,αλλα από το να μην βρίσκεις νονό καλύτερα έτσι!Εμάς μας προτειναν άλλοι 3!!

'Εχω δει στην τηλεόραση σε μια απο αυτές τις "βαπτισεις επωνύμων" αλλα δε θυμαμαι σε ποιανου να βγαζει το μωρό ο παπας και οι δυο νονοι είχαν τυλιχτει με τα λαδόπανα και το πήραν μαζί το μωρό. Χτες πήρα έναν φίλο μου μοναχό στο πατριαρχείο και είπε ότι επίσημα η εκκλησία δεν έχει πρόβλημα αλλα μπορεί να βρεθεί και κανένας κολλημένος και να μου κάνει θέμα...όπως και να χει αν βρεθεί εμπόδιο στην ενορία μας θα το πάμε αλλού που ο παπάς είναι γνωστός του....Αχ αθάνατη ελληνική πραγματικότητα,και για να βαπτισεις το παιδί σου βυσμα χρειαζεται...όσο για την κοινωνική ανάγκη θα συμφωνήσω,αλλα από το να μην βρίσκεις νονό καλύτερα έτσι!Εμάς μας προτειναν άλλοι 3!!

Αυτό εννοώ, δεν είναι αντικανονικό ούτε επηρεάζει σε τίποτα το μυστήριο, απλά αν ήθελε κάποιος να είναι ακριβής θα έπρεπε να λάβει υπόψη του αυτό που έγραψα παραπάνω. Άλλωστε, στις περισσότερες περιπτώσεις,ο θεσμός του αναδόχου ως πνευματικού πατέρα έχει χάσει κάθε νόημα οπότε το πρόβλημα του αριθμού είναι μάλλον δευτερεύον..

• 8 months later...

εμενα ο γιος μου εχει τρεις νονες. τις τρεις κολλητες μου. επειδη δεν μπορουσα να ξεχωρισω καμμια τους και το θελανε κι οι τρεις το ιδιο, τον βαφτισαν ομαδικως! τον κρατουσαν αγκαλια εναλλαξ στην αρχη, μετα ειπαν χορωδια το πιστευω και τελος επειδη μονο μια μπορουσε να τον παραλαβει απο τη κολυμπηθρα, διαλεξαμε αυτη με τα πιο σκουρα ρουχα ( για το λαδι ). το ωραιο ηταν στο τελος που επρεπε να κανω απο τρεις μεταννοιες στη καθε μια και να τους φιλησω χερι. πηγα να τη σκαπουλαρω με ενα σετ μεταννοιες και για τις τρεις, αλλα με συνελαβε ο παπας και μου λεει : " μην παραπονιεσαι, εσυ τις διάλεξες " !

XI64p2.pngtk60p2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...