Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΑΡΡΩΣΤΗ ΔΑΣΚΑΛΑ?

Recommended Posts

Καλημέρα! σήμερα που πήγαμε παιδικό άφησα τον μικρό και είπα στην δασκάλα ότι έχει μυξούλες και μπούκωμα εδώ και αρκετές ημέρες αλλά χωρίς πυρετό και άλλο σύμπτωμα, μόνο καταρροή ευτυχώς. Και μου λέει ρε παιδιά ότι και αυτή εχτές το βράδυ είχε 38,5 πυρετό αλλά πάντα έρχεται στη δουλειά της!:shock::shock: συγνώμη τα μωρά δεν θα κολλήσουν? υποτίθεται ότι είμαστε όλες οι μαμάδες σε καραντίνα λόγω της γρίπης και οι δασκάλες έρχοναι άρρωστες? καταλαβάινω πως η συγκεκριμένη δεν θέλει να λείπει αλλά πως θα γίνει ? εγώ δεν της απάντησα καθόλου γιατί ξαφνιάστηκα. Δεν ήθελα να της πώ κάτι γιατί είναι πολύ καλή και γλυκιά και προσέχει πολύ τα παιδάκια αλλά μου κάνει εντύπωση ρε κορίτσια. Σας έχει τύχει? αλλά και να είναι άρρωστες το λένε?

Διαφημίσεις

καλημερα!ειναι ιδιωτικος η του δημου;το προβλημα ειναι οτι δεν μπορουμε να λειψουμε- κ εγω νηπιαγωγος- γιατι δεν υπαρχει αναπληρωση και γιατι σκεφτομαστε τους 25 και βαλε γονεις που θα ερθουν και θα ξαναπαρουν τα παιδια τους πισω..αστα..ειναι μια μεγαλη πληγη αυτο για ολους..

αν δεν κανω λαθος στους δημοσιους παιδικους υπαρχουν 3 δασκαλες σε καθε τμημα (για 13 παιδακια) οποτε και να λειψει η μια απο τις τρεις για 1-2μερες δεν τρεχει και τπτ..

tqj2p3.png vvtJp3.png

Ναι αλλα εμεις οι εκπαιδευτικοι κολλαμε συνεχως απο τα παιδια. Αν ηταν καθε φορα που ειχα ενα βηχα να μην πηγαινω σχολειο θα επρεπε να μην παταω ολο το χρονο. Οποιο παιδακι βηξει ή φταρνιστει διπλα μου αμεσως κολλαω. Βεβαια τωρα οταν δουμε πυρετο και πονο στα κοκκαλα δεν παταμε στο σχολειο μη τυχον και ειναι η γριπη των χοιρων. Αλλος φοβος και αυτος. Εγω παντως δεν παω πουθενα σε κλειστους χωρους, νοσοκομειο, αρρωστους μη τυχον κολλησω τιποτα και κολλησω και τα παιδια. Αλλα απο συναχι, λαιμο και μυτη ολο το χρονο ετσι ειμαι αφου παντα υπαρχει παιδακι αρρωστο διπλα μου. Και μαλιστα κολλαω και ολους τους υπολοιπους (συζυγο, μαμα κ.λ.π.) που δεν εχουν καμια επαφη με γριπες κ.λ.π.

Διαφημίσεις

Πιστευω οτι ειναι δυσκολο να εισαι αναμεσα σε παιδια και να μην αρωστησεις.

Επισης οι μεγαλοι καλως ή κακως ξερουν να προστατευτουν σε αντιθεση με τα παιδια που δεν εχεις ελπιδα να γλιτωσεις. Οποτ λιγοτερο επικινδυνος ενηλικας ασθενης.

Τελος αν οι μανουλες εργαζονται και πουν οτι κλεινει ο βρεφικος γιατι οι 2 ειναι αρωστες θα ειναι ενα μεγαλο προβλημα.

Απο την αλλη εχει δικιο η G.stone . Δεν μπορουν να μας λενε παρε 7 μερες το παιδι σπιτι απο την στιγμη που δεν εχουν φροντισει να υπαρχουν αντικαταστατες σε περιπτωση ασθενειας της δασκαλας. Ειναι μονοπλευρη η ολη κινητοποιηση "προστασιας"

Το θεμα ειναι αναλογα απο ποια πλευρα το δεις.....

Προσωπικα πιστευω οτι ανετοτατα το παιδι μου θα κολησει ιωση απο το διπλανο πολυ πριν εμφανιστει ο πυρετος και μπει σε καραντινα το παιδακι.

Οποτε..... μπουρδες προστασια το 7ημερο.

Παιδικος = ιωση και αυτο δεν αλλαζει οσα μετρα κι αν παρεις. Δυστυχως :-(

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

αν δεν κανω λαθος στους δημοσιους παιδικους υπαρχουν 3 δασκαλες σε καθε τμημα (για 13 παιδακια) οποτε και να λειψει η μια απο τις τρεις για 1-2μερες δεν τρεχει και τπτ..

Πρωτον αυτο δεν ισχυει.. ισχυει το "2 παιδαγωγοι ΤΕ κ μια βοηθος ΔΕ για 12 παιδακια " αλλα μονο σε βρεφικα τμηματα δηλαδη μεχρι 2,5 χρονων, αλλα αυτο ειναι τυπικο.. σηνυθως μια κοπελα ειναι μονη της αντε στην καλυτερη περιπτωση να εχει κ μια βοηθο αν ο αριθμος των παιδιων ειναι μεγαλος . Για παιδια πανω απο 2,5 χρονων εξακολουθει κ ισχυει το 1 με 25 παιδια..

Δευτερον σοβαρευτειτε.. :mrgreen: Εδω δεν υπαρχει επαρκες προσωπικο να καλυπτει τις βασικες αναγκες των σταθμων, θα εχουν κ προσωπικο για ωρα αναγκης?

Στα χρονια που δουλευα σε σταθμους εχω λειψει το πολυ 10 μερες με ασθενεια.. Τη μια φορα ειχα παθει λαρυγγιτιδα με αποτελεσμα να μην μπορω να μιλησω καθολου κ ελειψα 5 ολοκληρες μερες μεχρι να επανελθει καπως η φωνη μου (τι να κανει η μουγκη δασκαλα??)μια φορα ελειψα 2 μερες γιατι ειχα πυρετο πανω απο 39.5.. Με 38 πυρετο πας χαλαρα στην δουλεια.. και μια φορα 3 μερες γιατι στραβοπατησα κ στραμπουληξα το ποδι μου κ ημουν κουτση.. μολις το πατησα λιγο ξαναπηγα για δουλεια.

Εκανα 2 χρονια θεραπεια για χρονια ρινιτιδα που μου ειχε προκαλεσει αδρανεια των ρινικων... κατι δεν θυμαμαι κ τελος παντων η μυτη μου δεν εκανε την αντανακλαστικη λειτουργεια που κανει γι ανα αναπνευουμε με αποτελεσμα να παθαινω απνοια στον υπνο μου σε περιπτωση που εκελινε το στομα μου ,που ειχε προκληθει απο τις ανεπαλληλες ιωσεις κατα τα πρωτα χρονια που ερχομουν σε επαφη με παιδια κ ακομα υποφερω απο συχνες φαρυγγιτιδες κ με το παραμικρο χρειαζομαι αντιβιωση..

Οι αναρρωτικες αδειες που μπορεις να παρεις κ στο δημοσιο τομεα ειναι ελαχιστες το χρονο εκτος αν κανεις εισαγωγη σε νοσοκομειο.. Ποιος νοσηλευεται σε νοσοκομειο με μια απλη ιωση?? Για να μην πηγαινει η δασκαλα αρρωστη στη δουλεια θα πρεπει ο καθε σταθμος να εχει το διπλασιο απ΄το προβλεπομενο προσωπικο κ μια βδομαδα να δουλευουν οι μισοι κ την αλλη βδομαδα οι αλλοι μισοι.

Οπως πολυ σοφα ειπε η ελενικ

παιδικος = ιωση κ αυτο δεν αλλαζει.

Επισης να ξερετε οτι η δασκαλα πολυ δυσκολα θα μεταδοσει καποια ιωση..

Γιατι η δασκαλα δεν θα βηξει , ουτε θα φταρνιστει πανω στα παιδια, θα φροντισει να κρατησει απο αυτα αποσταση ασφαλειας για οσο χρειαστει, δεν θα γλυψει τα παιχνιδια, δεν θα της τρεξουν τα σαλια αριστερα κ δεξια, θα σκουπισει τη μυτη της σε χαρτομαντηλο κ οχι στα μανικια της κ στη μπλουζα του διπλανου της..

Ειναι οπως στο σπιτι.. Οσες φορες εχω αρρωστησει ο μικρος δεν εχει κολλησει ποτε.. Οσες φορες εχει αρρωστησει ο μικρος συνηθως μετα αρρωσταινω κι εγω.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Εννοείτε οτι παιδικόσ = ίωση εγώ απο τοτε που πήγαμε απλά και μόνο για να δούμε το σταθμό θυμάμαι την δασκάλα να είναι με μπουκωμένη μύτη και πχ.το προηγούμενο ΣΚ η μικρή έφερε κάτι σαν "γαστρεντερίτιδα " σπίτι εκείνη το ξεπέρασε (ίσως λόγω εμβολίου) εγω κατέληξα στο νοσοκομείο με όρό και απο ότι μου είπε η δασκάλα της κάτι αντίστοιχο είχε και εκείνη το ΣΚ αλλά την Δευτέρα όπως πήγε η μικρή μου στον σταθμό έτσι και εκείνη δούλευε κανονικά.:((Εγώ πάλι έκανα 3μέρες για να συνέρθω)

Καλημέρα κορίτσια!

Πραγματικά και εγώ σαν νηπιαγωγός έχω δουλέψει με πυρετό,με ανεμοβλογιά,με πρόβλημα στη μέση κτλ κτλ...Βασικά δεν θυμάμαι ποτέ να πήρα άδεια επειδή ήμουν άρρωστη και αυτό γιατί δεν είχα ούτε καν βοηθό να με αναπληρώσει.Η μόνη άδεια,μια μέρα,που πήρα ήταν όταν πέθανε ο παππούκας μου και έπρεπε να ταξιδέψω και φυσικά αυτή η μία μέρα κρατήθηκε από το μοισθό μου...Ζήτω τα ιδιωτικά σχολεία!!!!!!!!

Πρωτον αυτο δεν ισχυει.. ισχυει το "2 παιδαγωγοι ΤΕ κ μια βοηθος ΔΕ για 12 παιδακια " αλλα μονο σε βρεφικα τμηματα δηλαδη μεχρι 2,5 χρονων, αλλα αυτο ειναι τυπικο.. σηνυθως μια κοπελα ειναι μονη της αντε στην καλυτερη περιπτωση να εχει κ μια βοηθο αν ο αριθμος των παιδιων ειναι μεγαλος . Για παιδια πανω απο 2,5 χρονων εξακολουθει κ ισχυει το 1 με 25 παιδια..

Δευτερον σοβαρευτειτε.. :mrgreen: Εδω δεν υπαρχει επαρκες προσωπικο να καλυπτει τις βασικες αναγκες των σταθμων, θα εχουν κ προσωπικο για ωρα αναγκης?

Στα χρονια που δουλευα σε σταθμους εχω λειψει το πολυ 10 μερες με ασθενεια.. Τη μια φορα ειχα παθει λαρυγγιτιδα με αποτελεσμα να μην μπορω να μιλησω καθολου κ ελειψα 5 ολοκληρες μερες μεχρι να επανελθει καπως η φωνη μου (τι να κανει η μουγκη δασκαλα??)μια φορα ελειψα 2 μερες γιατι ειχα πυρετο πανω απο 39.5.. Με 38 πυρετο πας χαλαρα στην δουλεια.. και μια φορα 3 μερες γιατι στραβοπατησα κ στραμπουληξα το ποδι μου κ ημουν κουτση.. μολις το πατησα λιγο ξαναπηγα για δουλεια.

Εκανα 2 χρονια θεραπεια για χρονια ρινιτιδα που μου ειχε προκαλεσει αδρανεια των ρινικων... κατι δεν θυμαμαι κ τελος παντων η μυτη μου δεν εκανε την αντανακλαστικη λειτουργεια που κανει γι ανα αναπνευουμε με αποτελεσμα να παθαινω απνοια στον υπνο μου σε περιπτωση που εκελινε το στομα μου ,που ειχε προκληθει απο τις ανεπαλληλες ιωσεις κατα τα πρωτα χρονια που ερχομουν σε επαφη με παιδια κ ακομα υποφερω απο συχνες φαρυγγιτιδες κ με το παραμικρο χρειαζομαι αντιβιωση..

Οι αναρρωτικες αδειες που μπορεις να παρεις κ στο δημοσιο τομεα ειναι ελαχιστες το χρονο εκτος αν κανεις εισαγωγη σε νοσοκομειο.. Ποιος νοσηλευεται σε νοσοκομειο με μια απλη ιωση?? Για να μην πηγαινει η δασκαλα αρρωστη στη δουλεια θα πρεπει ο καθε σταθμος να εχει το διπλασιο απ΄το προβλεπομενο προσωπικο κ μια βδομαδα να δουλευουν οι μισοι κ την αλλη βδομαδα οι αλλοι μισοι.

Οπως πολυ σοφα ειπε η ελενικ

παιδικος = ιωση κ αυτο δεν αλλαζει.

Επισης να ξερετε οτι η δασκαλα πολυ δυσκολα θα μεταδοσει καποια ιωση..

Γιατι η δασκαλα δεν θα βηξει , ουτε θα φταρνιστει πανω στα παιδια, θα φροντισει να κρατησει απο αυτα αποσταση ασφαλειας για οσο χρειαστει, δεν θα γλυψει τα παιχνιδια, δεν θα της τρεξουν τα σαλια αριστερα κ δεξια, θα σκουπισει τη μυτη της σε χαρτομαντηλο κ οχι στα μανικια της κ στη μπλουζα του διπλανου της..

Ειναι οπως στο σπιτι.. Οσες φορες εχω αρρωστησει ο μικρος δεν εχει κολλησει ποτε.. Οσες φορες εχει αρρωστησει ο μικρος συνηθως μετα αρρωσταινω κι εγω.

καταρχην dora μου σε εμας ισχυει αυτο για το 3 δασκαλες... τωρα το αν η τριτη ειναι βοηθος δεν το ξερω αυτο αλλα και παλι πιστευω οτι κανει την ιδια δουλεια....μια δασκαλα ειναι υπευθυνη του τμηματος αλλα ολες το ιδιο πραγμα κανουν...

εννοειται οτι με ενα απλο συναχι ή λιγο βηχα η δασκαλα θα παει στο σχολειο.... εδω στελνουμε τα παιδια με ενα απλο συναχακι δεν θα παει η δασκαλα?απλα διευκρινησα οτι αν καποια δασκαλα εχει κατι πιο σοβαρο μπορει να λειψει 2-3μερες....(διοτι η κοπελα λει οτι η δασκαλα πηγε με πυρετο στο παιδικο....)

και ναι παιδικος=ιωση γι αυτο μην τρελαινουμε και τους γονεις με τα μετρα προστασιας γιατι πολλοι προκειμενου να δεχτουν τα παιδια τους λενε και ψεμματα.....αμε! αμα δεν εχεις ατομο να στο κρατησει τι θα κανεις????

αυτα εν ολιγεις...

tqj2p3.png vvtJp3.png

Διαφημίσεις