Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΜΗΠΩΣ ΖΗΛΕΥΩ?

Recommended Posts

δεν ξερω αν ειμαι η μονη γυναικα και μανα που αντιμετωπιζει τετοιο θεμα αλλα θα ηθελα την βοηθεια σας.ο αντρας μου ειναι πολυ καλο παιδι και πριν κανουμε παιδι μου εδειχνε πολλη αγαπη η οποια μεταφερθηκε ολη στον γιο μας!!τωρα νιωθω πως αγαπαει περισσοτερο το παιδι απο εμενα και το χειροτερο νιωθω πως το παιδι μου αγαπαει περισσοτερο τον μπαμπα του παρα την μανα του.μηπως ζηλευω?εχει τυχει κατι παρομοιο σε καποια μανουλα?γυριζει απο την δουλεια και ενω ο μικρος δεν με δινει σημασια ολη μερα μολις τον δει τρελαινεται και με αγνοει (με αγνοουν και οι 2 για να ειμαι ειλικρινης....sos

Αγορακια μου σας λατρευω!!

Διαφημίσεις

τωρα νιωθω πως αγαπαει περισσοτερο το παιδι απο εμενα και το χειροτερο νιωθω πως το παιδι μου αγαπαει περισσοτερο τον μπαμπα του παρα την μανα του.

Κι εγώ αγαπώ τα παιδιά μου περισσότερο από τον άντρα μου κ ξέρω πως κ αυτός νιώθει το ίδιο γι΄αυτά κ το έχουμε συζητήσει. Δεν γνωρίζω πως νιώθουν οι άλλες κοπέλες αλλά όσο κ να αγαπάμε το ταίρι μας δεν συγκρίνετε αυτή η αγάπη.

Είναι επίσης λογικό είναι το παιδι να κανει χαρούλες στο μπαμπά του που έχει να δεί όλη την ημέρα σε σύγκριση με εσένα που σε χορταίνει όλη την ημέρα. Εμείς εργαζόμαστε κ οι δύο (εκτός από τους τελευταίους 8 μήνες που γέννσα την κόρη) κ η αντίδραση του μεγάλου όταν μας βλέπει ειναι ακριβώς η ίδια.

Η προσαρμογή στα νεα δεδομενα ειναι δυσκολη σίγουρα. Το "λογικό" θα ήταν να ζηλεύεις αν είχες κόρη που θα έμπαινε μια νεα γυναίκα στη ζωη του (εμένα καθημερινά μου λέει ότι τους τελευταίους μήνες ερωτευτηκε ξανά :) τί να πώ !!! Αλλά εγώ του απαντώ πως εγώ είμαι ερωτευμένη με δυο αντρες εδώ κ 6 χρόνια.

Να χαρείς το παιδάκι σου κ την νέα σας ζωή μαζί.

εχεις δικιο απλα νιωθω πως και το παιδι μας εξαιρει και δειχνει σαφη αδυναμια προς τον μπαμπα του...ισως εγω να εγινα η κακια μαμα που τον μαλωνει ενω ο μπαμπας μονο παιζει και χαιρεται μαζι του.

εχεις δικιο απλα νιωθω πως και το παιδι μας εξαιρει και δειχνει σαφη αδυναμια προς τον μπαμπα του...ισως εγω να εγινα η κακια μαμα που τον μαλωνει ενω ο μπαμπας μονο παιζει και χαιρεται μαζι του.

Απλα σε βλεπει συνεχεια .. σιγουρα σε λατρευει!! Κ μια που ειναι κ αγορακι προσπάθησε να τον ενθαρρυνεις να ειναι κοντα στο μπαμπα του, να τον εχει σαν προτυπο, τα παιδια δεν μας αγαπουν λιγοτερο επειδη τα μαλώνουμε

Διαφημίσεις

Μην το λες μην το λες...:-D!!!!Εγω ποτε σχεδον δεν τη μαλωνω,την αφηνω και κανει οτι θελει και με τρωει στη μαπα πιο πολλες ωρες..:lol:!Οταν ερχεται ο "πατερουλης" της οπως τον λεει μου λεει "φυγε" το σκατουλι..Εχει πολυ πλακα..

Δεν νομιζω οτι υπαρχει κατι πιο ομορφο απο αυτο που περιγραφεις.. κακως ζηλευεις. Κ μενα ο αντρας μου αγαπαει σιγουρα τον μικρο πιο πολυ απο μενα (ασχετα αν δεν το δειχνει γιατι δεν ειναι γενικα εκδηλωτικος τυπος) αλλα με ικανοποιει απολυτα αυτο. Ειναι λογικο ο γονιος να αγαπα το παιδι του περισσοτερο απο οτιδηποτε στον κοσμο.. Λογικο κ αναμενομενο.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

αχ ευχαριστω πολυ κοριτσια..φυσικα και θα τον αγαπαει περισσοτερο απο μενα οπως κι εγω.εμενα με ενοχλει που το παιδι δειχνει σαφη προτιμηση...παντως το αντρα μου τον αγαπαω και ξερω πως κι αυτος με αγαπαει...αλλα ο γιος μου?οσο για την εγκυμοσυνη αστα να πανε τα τελευταια 2 χρονια ειμαι εγκυος η θηλαζω...

Πιστεύω ότι είναι άτοπο να συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα...

Η μία αγάπη με την άλλη δεν έχει καμία μα καμία σχέση...

Δεν έχω νιώσει παρόμοιο συναίσθημα ποτέ...

rQGhp3.png

Διαφημίσεις

Του Αγ. Βαλεντίνου, πέρσυ, και ενώ ποτέ δεν τη γιορτάζαμε αυτή τη μέρα, το πρωί που σηκώθηκε ο άντρας μου, το πρώτο πράγμα που είπε ήταν "σήμερα γιορτάζω, χρόνια πολλά έρωτα μου!", φυσικά απευθυνόμενος στην τότε 2 μηνών κόρη του!

Όσο για την προτίμηση:ούτε εγώ (όπως λέει και η gavramid) δεν τη μαλώνω, αλλά μόλις δει τον μπαμπά της, τρελλαίνεται-και είναι μόλις 10 μηνών!Με παρατάει σύξυλη ότι και αν κάνουμε και τρέχει (μπουσουλώντας, πιάνοντας κάπου και περπατώντας, κάπως τέλος πάντων) στον μπαμπά της!Και δεν με πειράζει αυτό.Το χαίρομαι πολύ!Όταν έρχεται όμως η πείνα ή η νύστα, ή αν θέλει παρηγοριά, στη μανούλα απευθύνεται και ξέρει ότι θα ικανοποιήσω τις ανάγκες της....

Του Αγ. Βαλεντίνου, πέρσυ, και ενώ ποτέ δεν τη γιορτάζαμε αυτή τη μέρα, το πρωί που σηκώθηκε ο άντρας μου, το πρώτο πράγμα που είπε ήταν "σήμερα γιορτάζω, χρόνια πολλά έρωτα μου!", φυσικά απευθυνόμενος στην τότε 2 μηνών κόρη του!

ε ειναι απιστευτος!!!!ξερεις περισσοτερο με ενοχλει γιατι θαρρεις και ο αντρας μου το προωθει αυτο δλδ οταν θα γυρισει στο σπιτι θα με αγνοησει κανονικα και θα αρπαξει τον γιο του αγκαλια και θα πανε κρεββατοκαμαρα να παιξουν και λες αντε αν ειναι κοριτσι εχουν και τον ερωτα τους!!!με αγορι ομως?ο μικρος ακομη δεν μιλαει αλλα το μπαμπα το λεει συνεχεια.την μαμα την εχουμε χε...η σαν να μην υπαρχει.φαντασου να αρχισει να μιλαει τι εχει να γινει...

Πιστεύω ότι είναι άτοπο να συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα...

Η μία αγάπη με την άλλη δεν έχει καμία μα καμία σχέση...

Δεν έχω νιώσει παρόμοιο συναίσθημα ποτέ...

και σου ευχομαι να μην το νιωσεις ποτε...απλα νιωθεις πως εισαι περιττη οταν ειναι οι 2 τους

και σου ευχομαι να μην το νιωσεις ποτε...απλα νιωθεις πως εισαι περιττη οταν ειναι οι 2 τους

φαντάζομαι πως εννούσε το δυνατό συναίσθημα μεταξύ μάνας κ παιδιού, παρόλα αυτά δεν πρέπει να νιώθεις περιττή, το παιδί σου σε λατρεύει κ θα σε λατρεύει για όλη του τή ζωή αρκεί να του δώσεις αγάπη, τρυφερότητα κ ασφάλεια. Μην νιώθεις έτσι γιατί αυτό το συναίσθημα θα σε κρατάει πίσω. Δεν στο λέω για να σε πικάρω, απλά σαν συμβουλή. Σίγουρα έχει πολλά πράγματα να πάρει από εσένα το παιδί σου που θα τον κάνουν ευτυχισμένο.

Τώρα πρόσεξα ότι περιμένεις κ το 2ο παιδάκι σου θα είναι αγοράκι. Σκέψου πως θα σε έχουνε στα πουπουλα οι λεβέντες σου, θα έχεις 3 άντρες να σε λατρεύουν :) κ φυσικά πολλά πουκάμισα να σιδερώνεις :( (αυτό ίσως δεν είναι κ τόσο θετικό)

Διαφημίσεις

θα αρπαξει τον γιο του αγκαλια και θα πανε κρεββατοκαμαρα να παιξουν

Γιατί δεν πας μαζί τους, να παίξετε όλοι μαζί?

θα με αγνοησει κανονικα

Όχι, αυτό δεν το ένιωσα.Ψέματα να μην πω. Σίγουρα μόλις μπει σπίτι, την κόρη του θα αγκαλιάσει, αλλά και μένα πάντα θα μου δώσει ένα φιλί και μια αγκαλιά (μετά βέβαια από την κόρη, αλλά δεν με ενοχλεί, ξέρω την αδυναμία που έχει στη μικρή και αυτό με κάνει να αγαπάω ακόμα πιο πολύ τον άντρα μου).

Δεν ξέρω πώς είναι με αγόρι, αλλά μήπως όπως λέει και η jesgk, το αγόρι βλέπει τον μπαμπά σαν το πρότυπο του, σαν να είναι για αυτόν ο "θεός" του?

απλα νιωθεις πως εισαι περιττη οταν ειναι οι 2 τους

Είμαι σίγουρη πως δεν είσαι ΚΑΘΟΛΟΥ περιττή, ίσα ίσα, το αντίθετο θα έλεγα.

Έχεις μιλήσει καθόλου στον άντρα σου για αυτό που νιώθεις?Τι λέει εκείνος?

Τώρα πρόσεξα ότι περιμένεις κ το 2ο παιδάκι σου θα είναι αγοράκι. Σκέψου πως θα σε έχουνε στα πουπουλα οι λεβέντες σου, θα έχεις 3 άντρες να σε λατρεύουν :)κ φυσικά πολλά πουκάμισα να σιδερώνεις :( (αυτό ίσως δεν είναι κ τόσο θετικό)[/QUOTE]

αυτο το σκεφτηκα κι εγω!!το σπιτι της σωβρακοφανελας...θα με εχουνε στα πουπουλα?(αυτο ειναι απο τις ορμονες της εγκυμοσυνης)

Γιατί δεν πας μαζί τους, να παίξετε όλοι μαζί?

δεν με παιζουν.με αγνοουν

Όχι, αυτό δεν το ένιωσα.Ψέματα να μην πω. Σίγουρα μόλις μπει σπίτι, την κόρη του θα αγκαλιάσει, αλλά και μένα πάντα θα μου δώσει ένα φιλί και μια αγκαλιά (μετά βέβαια από την κόρη, αλλά δεν με ενοχλεί, ξέρω την αδυναμία που έχει στη μικρή και αυτό με κάνει να αγαπάω ακόμα πιο πολύ τον άντρα μου).

Δεν ξέρω πώς είναι με αγόρι, αλλά μήπως όπως λέει και η jesgk, το αγόρι βλέπει τον μπαμπά σαν το πρότυπο του, σαν να είναι για αυτόν ο "θεός" του?

κι εμενα θα με δωσει ενα φιλι μετα απο 15 λεπτα και αφου καταλαβει οτι κανω μουτα...βρε μπας και το κανει επιτηδες γιατι δεν εχω ζηλεψει τιποτα και κανεναν στην ζωη μου και φυσικα ουτε αυτον.

Είμαι σίγουρη πως δεν είσαι ΚΑΘΟΛΟΥ περιττή, ίσα ίσα, το αντίθετο θα έλεγα.

Έχεις μιλήσει καθόλου στον άντρα σου για αυτό που νιώθεις?Τι λέει εκείνος?

δεν το συζητησαμε αλλα νομιζω πως το καταλαβαινει...ισως να του αρεσει κιολας

θεωρώ ότι η σχέση γιού πατέρα πρέπει να είναι πολύ δυνατή. Ο συζυγός μου δουλεύει πολλές ώρες κ μπορώ να πω πως δεν είναι από τους πατεράδες που ασχολούνται πολύ με τα παιδιά τους. Αλλά τις ώρες που είναι μαζί κάνουν πράγματα που αρέσουν κ στους δύο. Ο γιός τον βλέπει σαν ένα προσωπο που θέλει να του μοιάζει, ο σύζυγος γυμνάζεται στο σπίτι κ ο γιός κάνει το ίδιο όπως μπορεί. Του συζύγου του αρέσουν τα αυτοκίνητα κ ο γιός τον ακολουθεί. Εχουν μια καλή σχέση κ πάντα βάζω τον σύζυγο μπροστά ειδικά σε κάποια θέματα υγιεινής πχ πως σκουπίζομαστε στην τουαλέτα οι άντρες.

συμφωνω απολυτα μαζι σου .ετσι ηθελα να ειναι και η σχεση του δικου μου γιου με τον πατερα του.οχι να το παιζει ομως μητερα.πχ το βραδυ που θα βηξει το παιδι πεταγεται μεσα στον υπνο του να προλαβει να παει πρωτος να δει τι εχει το μωρο.....τωρα το μεσημερι ενω κοιμοταν ξυπνησε γιατι ακουστηκε μια τσιριδα απο εξω και πηγε στο μωρο.του εξηγω πως το παιδι εχει μανουλα για αυτες τις δουλειες και δεν το καταλαβαινει.κανενα βραδυ μπορει να φαω καμια τρικλοποδια για να παει πρωτος....επισης οταν το παιδι χτυπαει και το παιρνω αγκαλια μου το αρπαζει απο τα χερια και του μιλαει τρυφερα....αυτο εννοω με αγνοουν..τωρα κατα ποσο ειναι υγειες...ετσι μου ρχεται να παω εγω να φερω λεφτα και να τον αφησω σπιτι να κανει και καμια δουλεια

συμφωνω απολυτα μαζι σου .ετσι ηθελα να ειναι και η σχεση του δικου μου γιου με τον πατερα του.οχι να το παιζει ομως μητερα.πχ το βραδυ που θα βηξει το παιδι πεταγεται μεσα στον υπνο του να προλαβει να παει πρωτος να δει τι εχει το μωρο.....τωρα το μεσημερι ενω κοιμοταν ξυπνησε γιατι ακουστηκε μια τσιριδα απο εξω και πηγε στο μωρο.του εξηγω πως το παιδι εχει μανουλα για αυτες τις δουλειες και δεν το καταλαβαινει.κανενα βραδυ μπορει να φαω καμια τρικλοποδια για να παει πρωτος....επισης οταν το παιδι χτυπαει και το παιρνω αγκαλια μου το αρπαζει απο τα χερια και του μιλαει τρυφερα....αυτο εννοω με αγνοουν..τωρα κατα ποσο ειναι υγειες...ετσι μου ρχεται να παω εγω να φερω λεφτα και να τον αφησω σπιτι να κανει και καμια δουλεια

Ο κάθε πατέρας ειναι διαφορετικός, εμένα ούτε μια πάνα δεν του έχει αλλάξει κ όταν αρρωσταινε δεν θυμάμαι να σηκώθηκε ποτέ να δεί τί συμβαίνει κ με ενοχλούσε αυτό αφάνταστα γιατί ένιωθα ότι ειναι στην κοσμάρα του,καθε ένας έχεις τα θετικά του κ τα αρνητικά του, απλά να εκμεταλέυεσαι τα θετικά στο έπακρον.

σ'ευχαριστω πολυ ...δεν το ειχα δει ετσι ισως να εχει και θετικα ολο αυτο.το μονο αρνητικο ειναι οτι φοβαμαι μηπως το παιδι μπερδεψει τους ρολους και με περναει για δευτερευοντα ρολο κι οχι τον πρωτευοντα που εχει η μανουλα.και ισως του δημιουργησω τιποτα ψυχολογικα.πχ η μανα μου οταν ημουν μικρος δεν ενδιαφεροταν για μενα και παντα ετρεχε ο πατερουλης....

• 4 weeks later...

Φιλενάδα τώρα βρήκα το θέμα σου.

Όπως σου είπαν κ πιο πάνω εκμεταλεύσου το!απ ότι είδα έχεις καλή εγκυμοσύνη.σκέψου να ήσουν με εγκυμοσύνη που διέθετε όλα τα συμπτώματα που έχει μια εγκυμοσύνη κ επιπλέον να έτρεχεσ εσυ για τα πάντα του παιδιού.εμείς περάσαμε διάφορες φάσεις μπαμπά-γιου.υπήρχαν φορές που δεν έδινε καμία σημασια στο παιδί κ άλλες φορές που έδειχνε τρελή αδυναμία.ε σε πληροφορώ πως κ στις 2 περιπτώσεις τα νεύρα μου τσαταλια.όταν δεν του έδινε σημασια τα έπαιρνα γιατί ήταν σαν να μην είχε παιδί.όταν περνούσαμε την φάση που ασχολιόταν πολύ με τον μικρό ήταν η πρώτη φορά που έπεσε ο μικρός απ το καρότσι.έτρεξα τον πήρα αγκαλιά κ ο μικρός σπαραζε!ο Ντίνος ξαπλώνε εκείνη την ώρα κ μόλις ήρθε κοντά ο μικρός άνοιξε τα χέρια να τον πάρει ο μπαμπάς του κ ΜΌΛΙΣ τον πήρε ηρέμησε!δεν ξέρεις πως ένοιωσα εκείνη την στιγμή!!η πιο άχρηστη μάνα του κόσμου κ θυμό.από τότε λοιπόν το έβαλα σκοπό κ δεν ξανασυνέβει τέτοιο πράγμα.λογικό να είσαι κουρασμένη,νευριασμενη κτλ κάποιες στιγμές κ να μην μπορείς να ανταπεξέλθεισ αλλά θα το δεις ότι όπως κ να έχει η μάνα είναι μάνα.έχεις διαβάσει κ έχεις καταλάβει πως ο Ντίνος έχει σχέσεις μίσους με τους δικούς του.κ είναι πολλά περισσότερα ακόμα που δεν εχω πει αλλά δεν νομίζω να υπάρχει χειρότερη μάνα στον κόσμο κ ότι η επόμενη χειρότερη κατηγορία μάνας είναι αυτή που σκοτώνουν ή πετάνε τα παιδιά τους στους κάδους.κ όμως...με όσα του έχει κάνει πάλι ακούω συχνά διαφορά για αυτην.πχ αν δεν πετύχω κάποιο φαΐ μου λέει η μάνα μου στο τάδε φαΐ δεν πιάνετε με τίποτα κ διάφορα τέτοια.εγώ όμως δεν νευριαζω με αυτό που ακούω αλλά χαίρομαι.γιατί;γιατί σκέφτομαι πως ακόμα κ αν κάποιες φορές δεν φερόμαι καλά στον κωνσταντίνο άθελά μου κ του φωνάζω ή τον μαλώνω ΠΆΝΤΑ θα εχω την πρώτη θέση στην καρδιά του!ΘΑ ΓΊΝΩ ΑΠΑΊΣΙΑ ΠΕΘΕΡΆ ΣΟΥ ΛΈΩ!:-P χαλάρωσε κ απόλαυσε το λοιπόν γιατί σε λίγο καιρό θα έχεις πραγματικά ANAΓKH αυτή την βοήθεια κ η ζηλιτσα που υπάρχει τώρα θα μετατραπεί σε ευγνωμοσύνη όταν γεννήσεις κ τον δεύτερο γιο.

μπα χλωμη την κοβω την ευγνομωσυνη....ενα πραγμα κανει ο αποστ.για να με βοηθησει κι αυτο ειναι το πρωινο γαλα.φευγει εκεινη την ωρα και του δινει γαλα.τωρα το κοψαμε κι αυτο γιατι του λεω θελω ο γιος μας να μας εχει προτυπο και να βλεπει πως ο μπαμπας δηλ.ενας αντρας φερεται τρυφερα στη μαμα δηλ σε μια γυναικα και οχι να την αγνοει...ενω τον γιο τον φιλαει συνεχεια με ρουφηχτα φιλακια και τον φιλαει και στον πωπω....δηλ.οτα το παιδακι αρχισει να καταλαβαινει τι μηνυμα παιρνει?πως οι αντρες φερονταΙ ΤΡΥΦΕΡΑ ο ενας τον αλλον.μετα θυμωσε και ειπε....παω στο καφενειο!!!