Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ερωτας με την μαμα! να ανησυχώ?

Recommended Posts

εχω μια μικρούλα σχεδον 4 ετών που ενώ θα έπρεπε να ανταγωνίζεται εμενα για την αγάπη του μπαμπα, κανει το ακριβώς αναποδο: θελει να διώξουμε τον μπαμπα απο το σπιτι, θελει να κοιμόμαστε οι δυο μας στο κρεβατι, με ρωταει ποιανου είναι τα πιο γλυκά φιλιά (του μπαμπα ή τα δικά της), δεν θελει ο μπαμπας να ασχολείται μαζι της αλλα "μονο η μαμούλα", και γενικά ο μπαμπάς είναι μεσα στην υποτίμηση κι στο φτύσιμο! Και είναι τοσο τρυφερούλης ο καλός μου! είναι φυσιολογικό? εχετε παρόμοιες εμπειρίες? μηπως εχω κανει κατι λάθος εγω? :confused:

Διαφημίσεις

Πώς μοιράζεται ο χρόνος μεταξύ των 3 σας; Πόσο χρόνο περνάει μ' εσένα, πόσο με το μπαμπά της αποκλειστικά και πόσο κι οι 3 μαζί;

Κοιμάστε μαζί στο κρεββάτι μερικές φορές ή είναι κάτι που απλώς θα ήθελε;

Πώς μοιράζεται ο χρόνος μεταξύ των 3 σας; Πόσο χρόνο περνάει μ' εσένα, πόσο με το μπαμπά της αποκλειστικά και πόσο κι οι 3 μαζί;

Κοιμάστε μαζί στο κρεββάτι μερικές φορές ή είναι κάτι που απλώς θα ήθελε;

κλασσικά εικονογραφημένα:

ολη μερα με εμενα, ο μπαμπας ερχεται κατα τις εφτα και παιζουν μέχρι τον ύπνο. Επίτηδες απο την ωρα που θα ερθει του την αφήνω τελειως (παιχνίδια, προετοιμασία για ύπνο, παραμύθια,)

Τα Σαββατοκύριακα ολοι μαζί (και παλι προωθώ τον μπαμπα)

Δυστυχώς ξαπλώνω μαζί της μεχρι να την πάρει ο ύπνος (μετα παω στον αντρούλι μου)

Τι λες για όλα αυτα? :(

Όταν παίζουν μόνοι τους, εκείνη περνάει καλά ή σε ψάχνει; Αν τους άφηνες και λίγο τελείως μόνους (να βγεις εκτός σπιτιού για 1-2 ώρες);

Αν είναι δεκτική μαζί του, τότε ίσως απλά ζηλεύει που όταν έρχεται εκείνος σπίτι χάνει η μικρή την αποκλειστική σου προσοχή γιατί ασχολείσαι ΚΑΙ με το μπαμπά.

Ίσως αν τους άφηνες τελείως μόνους για κάποιες ώρες να ισορροπούσαν σιγά σιγά τα πράγματα καθώς θα παίζετε επί ίσοις όροις με το μπαμπά. Βέβαια και πάλι μπορεί να τη χαλάει όταν μιλάτε μεταξύ σας και δεν ασχολείστε μαζί της, αλλά σιγά σιγά φαντάζομαι πως θα βελτιωθούν τα πράγματα.

Όσον αφορά το θέμα του ύπνου, ίσως πρέπει να μην ξαπλώνεις αλλά απλά να κάθεσαι μαζί της; Αυτό το λέω με επιφύλαξη, κάποια κοπέλα με εμπειρία στο θέμα μπορεί να βοηθήσει περισσότερο. Σκέφτομαι όμως πως αν κάποια στιγμή κάνετε δεύτερο παιδάκι, επίσης θα υπάρχει θέμα οπότε καλό είναι σταδιακά να γίνει αλλαγή σ'αυτό...

συμφωνω οτι πρεπει να αρχισει να κοιμαται μονη της.διαβασα καπου οτι ετσι τα παιδια "προλαβαινουν" να αποχαιρετησουν τους γονεις τους κ δεν αισθανονται ασχημα αν ξυπνησουν κ δουν οτι λειπει. ειναι μεγαλη πλεον στα 4..η μικρη σου ισως κραταει λιγο την ταυτιση μαζι σου περισσοτερο σε λιγο θα σε ανταγωνιζεται για τον ερωτα του πατερα

Διαφημίσεις

θελει να διώξουμε τον μπαμπα απο το σπιτι, θελει να κοιμόμαστε οι δυο μας στο κρεβατι,
Δυστυχώς ξαπλώνω μαζί της μεχρι να την πάρει ο ύπνος (μετα παω στον αντρούλι μου)

εχει λογικα συνδεσει οτι την αφηνεις μετα μονη λογω του μπαμπα. Πρεπει να της δωσεις να καταλαβει οτι δεν φευγεις λογω του μπαμπα, ουτε δεν μπορει να ερθει στο κρεβατι σου λογω του μπαμπα.

Δεν ξερω αν παιδαγωγικα ευσταθει αυτο που θα πω :roll: αλλα θα την επαιρνα στο διπλο και με τους 2 να κανει το χουζουρι της. Επισης θα ελεγα εναλλακτικα οτι πρεπει να κανω μπανιο γιατι πουφ βρωμαω και θα βρωμισω τα σεντονια της :lol::lol: και θα ελεγα να ξαπλωσει μονη της και να περιμενει να τελειωσω ή να της διαβασει ο μπαμπας το παραμυθι.

Θα πρεπει να προσπαθησεις ακομα και οταν λειπει να αναφερετε συχνα και να υπενθυμιζεις ολα αυτα που κανανε μαζι την προηγουμενη και να γελατε με τις αναμνησεις τους και να μην πεσεις στην παγιδα να νοιωσεις μοναδικη και ξεχωριστη και να ειναι εμφανης στα ματια σου το ποσο σε χαροποιει οτι σε λατρευει τοσο (γιατι ο καημενουλης ο μπαμπας..)

Δυσκολη η θεση σου .

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Αν είναι δεκτική μαζί του, τότε ίσως απλά ζηλεύει που όταν έρχεται εκείνος σπίτι χάνει η μικρή την αποκλειστική σου προσοχή γιατί ασχολείσαι ΚΑΙ με το μπαμπά.

Ίσως αν τους άφηνες τελείως μόνους για κάποιες ώρες να ισορροπούσαν σιγά σιγά τα πράγματα καθώς θα παίζετε επί ίσοις όροις με το μπαμπά. Βέβαια και πάλι μπορεί να τη χαλάει όταν μιλάτε μεταξύ σας και δεν ασχολείστε μαζί της, αλλά σιγά σιγά φαντάζομαι πως θα βελτιωθούν τα πράγματα.

Και αυτα

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

εχει λογικα συνδεσει οτι την αφηνεις μετα μονη λογω του μπαμπα. Πρεπει να της δωσεις να καταλαβει οτι δεν φευγεις λογω του μπαμπα, ουτε δεν μπορει να ερθει στο κρεβατι σου λογω του μπαμπα.

Αυτό που λέει η elenik είχα στο μυαλό μου κι εγώ, εκτός από την περίπτωση του να κάνετε 2ο παιδάκι

Θα πρεπει να προσπαθησεις ακομα και οταν λειπει να αναφερετε συχνα και να υπενθυμιζεις ολα αυτα που κανανε μαζι την προηγουμενη και να γελατε με τις αναμνησεις τους και να μην πεσεις στην παγιδα να νοιωσεις μοναδικη και ξεχωριστη και να ειναι εμφανης στα ματια σου το ποσο σε χαροποιει οτι σε λατρευει τοσο (γιατι ο καημενουλης ο μπαμπας..) .

Επίσης. Δύσκολο να μην πέσεις στην παγίδα, το καταλαβαίνω, αλλά προσπάθησε για να μην το βρεις μπροστά σου αργότερα.

Όλα αυτά θα πάρουν λίγο χρόνο, θέλει υπομονή. Καλή επιτυχία! :-)

ευχαριστώ πολύ για το ενδοιαφέρον.

Πραγματικά λίγο ως πολύ κάνω ολα οσα είπατε.

Ισως η δοσολογία δεν είναι ιδανική.

Ας πουμε οποτε βλέπω οτι νυστάζει της λεω οτι εχω δυο δουλειες να κάνω και πραγματι κανω δουλειές (γιατι αν ακουσει ησυχία ερχεται στο κρεβατι μας) οποτε κοιμαται μονη της.

Δεν εχει προβλημα οταν ξυπναει.

Και με το που θα γυρίσει ο μπαμπας μαζί της ασχολείται (παιζουν, διαβάζουν, κανουν το μπανακι).

Μόνο που δεν τους εχω αφήσει τελειως μόνους τους (τωρα που το σκευτομαι δεν με παιρνει: μενω Αγιο Παντελεήμονα και εδω δεν σηκώνει τα βραδακια μοναχικες βολτες :( !!!)

Πάντως αν κάνω κάτι το κάνω διχως προθεση. Θα γίνω ακόμη πιο προσεχτική! Θα με παρατηρώ και θα της θυμίζω ακόμη πιο συχνά τι γλυκο μπαμπαλούκο έχουμε!

Ελπίζω να τα καταφέρω καλύτερα :D

Διαφημίσεις

ακομα και να μη φυγεις απο το σπιτι πες της ενα βραδυ οτι εσυ θελεις να διαβασεις μονη σου ενα βιβλιο οτι εχεις να κανεις κατι για σενα..θα διαπιστωσει οτι δεν εισαι η προεκταση της αλλα κετι διαφορετικο απο αυτη

• 2 weeks later...
Ποιος της λέει τα περισσότερα όχι ?? ( στην ουσία ρωτάω ποιος είναι πιο λογικός χα χα χα )

φυσικά εγω η κακια μαμα (η καλή είναι η γιαγιά) :cool:

• 1 month later...

To zουζουνάκι είναι ακόμα στη φάση της ταύτισης με το γονέα του ίδιου φύλου. Αργότερα-μέχρι τα 6-θα περάσει στη φάση που θα "διεκδικεί" το μπαμπά(συμπλεγμα Ηλεκτρας-Feud). Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας...

Και εμένα η κόρη μου είναι πολύ κολλημένη επάνω μου.Εγώ είμαι που την μαλώνω και είμαι η μόνη που φοβάται.Μια ματιά να της ρίξω και τέρμα.Εχω ασχοληθεί και ασχολούμαι πάρα πολύ μαζί της ακόμα και τώρα που υπάρχει και δεύτερο παιδί.Τον μπαμπά της τον θέλει αλλά δυστυχώς δουλεύει 2 δουλείες και δεν τον πολυβλέπει.Βέβαια και αυτός όποτε είναι σπίτι ασχολείται μαζί της και πολλές φορές κάνουμε κάτι όλοι μαζί.Τα ίδια πάει να γίνει και ο μικρός και είναι κάτι που λίγο με προβληματίζει γιατί είναι αγόρι.Αλλά τι να σου κάνει το παιδάκι όταν και πάλι είμαι η μόνη που ασχολείται?

Διαφημίσεις

ευχαριστώ πολυ

Πάντως τα πραγματα είναι καλύτερα: τουλάχιστον τωρα δεν διώχνει τον μπαμπά της και λιγακι τον φιλάει και τον χαϊδευει. Φυσικά στον υπνο μαμα και παλι μαμα