Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Εκοψε το βραδυνο γευμα (γαλα)

Recommended Posts

Καλημερα σε ολους.διαβαζω αρκετο καιρο το forum και οτι με απασχολει εχω βρει λυσεις κυριως απο δικες σας απαντησεις που με καλυπταν!μπορει να μην ανοιγα θεματα η να ειχα παντα απαντησεις αλλα οσο μπορουσα "εμπλεκομουν"!!!:lol::lol::lol::lol::lol:

Το ζορι μου ειναι οτι εδω και 2 μερες ο γιος μου (Παυλος) που ειναι 8 μηνων εχει κοψει το γαλα το βραδυ.Δεν το πινει με τιποτα κανουμε μπανακι μες την τρελλη χαρα και μολις δει το γαλα χτυπιεται,κλαιει και δε βαζει το μπιμπερο στο στομα του με τιποτα.Τον βαζω για υπνο νυστικο και προσπαθω να του το δωσω στον υπνο αργοτερα αλλα και στον υπνο μολις μυρισει το γαλα γινεται χαμος :(:( ολη την υπολοιπη μερα τρωει κανονικα (φρουτοκρεμα-φαγητο-κρεμα).

Εχει και αλλεργια στο αγελαδινο γαλα και η διατροφη μας ειναι περιορισμενη και βασισμενη σε ορισμενες τροφες και γαλα και κρεμα allergy care, οχι οτι εχει σημασια αλλα απλα το αναφερω.

περιμενω συμβουλες και κανενα κολπακι για να τον ξεγελασω!!!!!! γινεται????????????????????????????????????:confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused:

6Eujp3.png svAfp3.png

Διαφημίσεις

Pontikaki να σου ζησει ο λεβενταρος καταρχην! Σου παραθετω το δικο μας προγραμμα διατροφης παρακατω και ισως να σε κουραζω, αλλα εχει σημασια.

09:00 : Γαλα

12:00 : Φρουτοκρεμα

15:00 : Αλεσμενα

18:00 : Κρεμα (π.χ. φαριν λακτε)

21:00 : Γαλα

ΑΛΛΑ.... το τελευταιο διαστημα, η μικρη μου, σταματησε και το 1ο και το τελευταιο γευμα που οπως βλεπεις περιλαμβανει γαλα. Σε ο,τι αφορα το βραδυνο δεν με πολυενοιαξε γιατι ειχα πειστει πως χορταινει απο τα υπολοιπα που τρωει στη διαρκεια της ημερας (αν και μεταξυ μας εχω φρικαρει που σταματησε να τρωει αυτο που της εδινε το περισσοτερο ασβεστιο). Εκει που πελαγωσα ηταν οταν μετα απο τον 12ωρο βραδυνο μας υπνο, δεν ηθελε να πιει με τιποτα γαλα! :shock: :shock: Και να σου πω την αληθεια, τρομοκρατηθηκα γιατι σκεφτομουν πως δεν ειναι δυνατον να μην πειναει μετα απο 12 ωρες που εχει να φαει. Δεν εχω βρει κατι που να την κανει να το πιει.. Απλα ο πατερας της την ωρα που εγω την ταϊζω ερχεται απο πανω μας και κανει τον καραγκιοζη κι ετσι απο εκει που πιναμε 240 τωρα πινουμε με το ζορι 110 ή στην καλυτερη 150 (εκει στηνουμε χορους)!

Πιστευω πως αν τα πιεσουμε να το πιουνε με το ζορι, θα εχουμε τα αντιθετα αποτελεσματα απο αυτα που θελουμε. Απο την αλλη ομως δεν θελω να σταματησει απο τοσο νωρις το γαλα.. Σκεφτομαι τωρα που θα επισκεφτουμε το γιατρο μας για εμβολιο να του πω να μας προτεινει καποιο αλλο γαλα (γιατι βλεπεις εχουμε και ΓΟΠ) αν και δεν ξερω αν θα πιασει τοπο κι αυτο.. Αλλιως υπομονη μεχρι να αρχισουμε το γιαουρτακι και αλλα γαλακτοκομικα που εχουν κι αυτα ασβεστιο..

Παντως αν το συζητησεις με το γιατρο σου, θα ηθελα πολυ να ακουσω τι σου ειπε ή καποιο κολπακι να τα ξεγελαμε!

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Φαιη μου να χαιρεσαι το μαρακι σου.

οπως ακριβως τα ειπες ο ενας ταιζει ο αλλος κανει τον καραγκιοζη. ειχε κοψει και το πρωι το γαλα αλλα μονο μια μερα με το ζορι με τραγουδια και χορους πινει 100ml σημερα το πρωι ειπιαμε 150ml!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! θα τον αφησω καναδυο μερες και μετα θα δω τι θα κανω μηπως απλα ειναι αλλη μια φαση:roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll:. εμεις γιαουρτακια και οτι αλλο εχει γαλα 12 και ισως πιο σιγουρα 18μηνων θα τα αρχισουμε.

αντε να δουμε τι θα σας πει ο γιατρος σας.

εμεις τρωμε καπως ετσι:8:00 γαλα

11:00 φρουτοκρεμα

2:00 αλεσμενα

6:00 ριζαλευρο

10:00 γαλα

6Eujp3.png svAfp3.png

• 1 month later...

θελω τη συμβουλη σας

ξαναφερνω το θεμα γιατι εκει που ειχε ξανααρχισει να πινει γαλα ειχαμε βρει το κολπο (τον εβαζα νυστικο για υπνο και του το εδινα στον υπνο κατα τις 12! το επινε ολο) καποια στιγμη αλλαξε το προγραμμα του και του το εδινα πριν κοιμηθει κατα τις 8:30 με 9 επινε μια με το ζορι μια με τραγουδια αλλα αρχισε παλι να μη το θελει ουτε με το παραπανω κολπο του υπνου. πινει μονο 2φορες γαλα και φοβαμαι να μην το κοψει.

Aυτο που θελω να σας ρωτησω ειναι αν το εχει κανει καμια σας να του δινω την κρεμα (ριζαλευρο) το πρωι και τη φρουτοκρεμα το απογευμα μηπως και πιναει και πινει το γαλα του το βραδυ.Μηπως η κρεμα ειναι βαρια για το πρωι? τρωει 11 με 11:30

6Eujp3.png svAfp3.png

Καλημέρα, ο γιος μου έκοψε το γάλα περίπου 8 μηνών δυστυχώς και εγώ νόμιζα ότι ήταν απλά μια φάση αλλά... Με την συμβουλή της παιδιάτρου του από τότε κάθε πρωϊ τρώει κρέμα φτιαγμένη με γάλα για να το αναπληρώνει. Επειδή πρέπει να κάνει δύο γεύματα με γάλα το δεύτερο το αναπληρώνω είτε με γιαούρτι το απόγευμα ή αν φάει τοστάκι του δίνω κρέμα το βράδυ. Με τον Κων/λη βέβαια έχουμε πρόβλημα γενικώς στο φαγητό ακόμη λιωμένα κτλ όπότε έχει πήξει στην κρέμα.

Διαφημίσεις

Και εγω ετσι ελπιζω οτι ειναι μια φαση.Απλα λογω αλλεργιας δε μπορω να του δωσω ουτε γιαουρτι ουτε οτι εχει σχεση με αγελαδινο γαλα. οταν ξεκινησαμε την κρεμα την εφταχνα με γαλα για να ειναι πιο νοστιμη μετα απο 2-3 μερες οταν ετρωγε εκλαιγε και εμεις καναμε τους καραγκιοζηδες για να φαει οταν καταλαβα τι φταει ολα οκ τωρα που κανει αυτα με το γαλα μου ειπε η παιδιατρος να του φτιαχνω τη μιση δοση της κρεμας με γαλα και το εκανα και ο καημενουλης εκανε εμετο οποτε παει και αυτο το κολπο. δεν ξερω τι να κανω.

6Eujp3.png svAfp3.png

Κορίτσια καλησπέρα κι από μένα. Δεν είσται οι μόνες. Δυστυχώς το ίδιο πρόβλημα έχω κι εγω και με τα δυο μου μωράκια(διδυμα 18 μηνών). Ο μικρός έκοψε τελειως το γάλα σχεδον από 8 μηνών όπως και τα δικάσας μωράκια και η μικρή πίνει μόνο το πρωι και λίγο το βράδυ. Εχώ δοκιμάσει τα πάντα δε γίνεται τίποτα. Ευτυχώς δεν έχουμε αλεργεια κι έτσι τους δίνω γιαούρτια και τυρι για να πάρουν το ασβέστιο. Τωρα τελευταια τους κάνω το βράδυ κρέμα με γάλα αντι νερο και την τρώνε. Α και γάλα αλλαξα ότι κυκλοφορει στο εμπόριο γιαυτη την ηλικία δε γίνεται τίποτα. ούτε στον ύπνο το πίνουν ξυπνάνε και κλαίνε. Μαλλον πρέπει να το πάρω απόφαση οτι στα μωρά μου δεν αρέσει το γάλα. Αν σκαρφιστιτε κάποιο αλλο κόλπο που δεν το έχω σκεφτει γράφτετο μήπως δούμε μια άσπρη μέρα.

eNortjK1UjKzMLM0V7IGXDAS-gKw47.png

Γεια χαρα!Η κορη μου ηταν περιπου 9 μηνων οταν ξαφνικα ''τσακωθηκε''μετο γαλα!Αρχικα με το βραδινο και επειτα και με το πρωινο.Με χιλια δυο παιχνιδια ετρωγε 70-100γρ.Δεν σας κρυβω οτι ενω ηταν στην αγκαλια μου ,ορθια φυσικα,σχεδον κρεμιοταν στον απορροφητηρα για να παιξει με διαφορα αντικειμενα που ειχα εκει πανω ωστε να ξεγελαστει και να φαει...Μεχρι που καποια στιγμη η μεση μου με προδωσε.Αρκεστηκα στο να τρωει 70 γρ.Αυτο κρατησε για 2 μηνες οποτε ξαφνικα παλι ''τα βρηκε '' με το γαλα!Το μονο σιγουρο ειναι οτι απαγορευεται καθε ειδους πιεση η οποια μονο αρνητικα μπορει να επιδρασει.Επισης θα μπορουσε να βοηθησει ισως και το να δινετε το απογευματινο λιγο πιο νωρις και το βραδινο λιγο πιο αργα.Ελπιζω να ''φιλιωσετε''γρηγορα παλι με το γαλα!!!!

://lilypie.com]IBAGp3.png[///lilypie.com]lWptp3.png[/url]url]

FAIRY

Καλημερα αυτο ακριβως κανω του δινω το απογευματινο λιγο πιο νωρις και πιο νερουλη την κρεμα και πιο λιγη ποσοτητα αλλα αυτος τα δικα του οποτε απλα κανω υπομονη και συμβιβαζομαι με το να πιει οσο θελει εκεινος ποτε δεν τον πιεσα μεχρι τωρα.

didimakia2008

Αν σκαρφιστω τπτ καινουργιο θα σε ενημερωσω! προς το παρον τπτ

6Eujp3.png svAfp3.png

κοριτσια εχετε δοκιμασει να ανοιξετε λιγακι τις πιπιλες των μπιμπερο?πιθανο να δυσαρεστουν με την ροη.

τουλαχιστον στην δικη μου περιπτωση αυτο εφταιγε.

Διαφημίσεις

κοριτσια ο γιος μου εκοψε το γαλα κ τον δοκιμασα να πινει με καλαμακι κ αρχισε παλι κανονικα.υπαρχουν κ ειδικα ποτηρακια με καλαμακια σιλικονης που ειναι ενσωματωμενα για να μη βγαινουν.εχουν ενα κολπο που τα βγαζεις κ τα πλενεις αλλα το μωρο δε μπορει να το βγαλει κ να το πεταξει.δοκιμασε καμια με καλαμακι??

Καλησπέρα κι από μένα. Αυτό με το καλαμάκι το δοκίμασα κι εγώ. Στην αρχή έπινε λιγο περίπου 50-70ml μετά τίποτα. Ακόμα και στην κούπα που πίνει ο μπαμπάς του καφέ έβαλα το γάλα μπας και τον ξεγελάσω αλλά μόλις το δοκίμασε και καταλαβε τι είναι δε το ξαναβαλε στο στόμα.

eNortjK1UjKzMLM0V7IGXDAS-gKw47.png

Eμας εδω και κανενα διμηνο και κατι, τρωει μπανανα για βραδυνο :shock::shock:

Το ειπα στον παιδιατρο και μου ειπε δεν πειραζει. Θελει γαλα το απογευμα και μπανανα το βραδυ (εννιοτε και αχλαδι). Τι να πω... περι ορεξεως..:lol::roll:

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Διαφημίσεις

yasemi

Το γαλα που πινουμε ειναι το almiron pepti 2.

xristina1

Δε νομιζω οτι φταινε οι τρυπες στις πιπιλες γιατι ειναι οκ,μολις το μυρισει δε θελει ουτε στο στομα του να του ακουμπησω το μπιμπερο.

Dimitra83

Με καλαμακι πινει νερο απο πολυ μικρος γιατι με το μπιμπερο δεν επινε και του το εδινα με το κουταλακι και μετα με το καλαμακι,δε μπορω να του δινω γαλα με το καλαμακι ειναι μικρουλης για να πιει τετοια ποσοτητα -νομιζω- αλλα το πρωι λογω πεινας λογικα πινει κατι πινει τελος παντων το βραδυ ομως που του δινω γαλα κατα τις 11 με 12 δεν ειναι εφικτο το καλαμακι,γιατι κοιμαται! Μακαρι οταν μεγαλωσει λιγο ακομη να πινει πιο νωρις γαλα εστω και το μεσημερι και το βραδυ ας τρωει φρουτα,τοστ η οτι θελει!

6Eujp3.png svAfp3.png

pontikaki το εκανε αυτο κ με το νο 1 γαλα που επινε η με το 2 μονο?

το περασα κ εγω αυτο το σταδιο κ ενα ηταν οι τρυπες που δυσανασχετουσε κ

μετα η αλλαγη στο νο2.

μηπως να αλλαξεις γαλα?

η παιδιατρος τι σου λεει?

Dimitra83

Ειναι 10μηνων.

xristina1

Δεν μπορω να αλλαξω γαλα γιατι οπως ειπα και πιο πανω εχει αλλεργια και δε μπορει να πινει οπιοδηποτε γαλα μετα απο δοκιμες καταληξαμε στο almiron pepti. Και με το 1 εκανε καποια στιγμη κατι χαζα αλλα πιο πολυ με το 2, το σκεφτηκα και γω και το συζητησα με την παιδιατρο δεν εχει διαφορα στη γευση απλα το No 2 εχει πιο πολυ σιδηρο.

Χθες το βραδυ παντως ειπιε σχεδον 210γρ. φτορ φτου μη το ματιασω!!!!!!!!!!!!!!!!!

Φυσικα δε μας εκανε και το πρωι τη χαρη αλλα να μην ειμαι αχαριστη γιατι απο το καθολου και τα 100γρ καλα ειναι!

Αυριο θα τον παμε στη γιατρο για να δουμε τι θα μας πει πιο πολυ με ανησυχει το βαρος του γιατι τον πορηγουμενο μηνα πηρε 200γρ και τον παραπροηγουμενο καθολου απο δικο μου λαθος..........

6Eujp3.png svAfp3.png

Dimitra83

Ειναι 10μηνων.

xristina1

Δεν μπορω να αλλαξω γαλα γιατι οπως ειπα και πιο πανω εχει αλλεργια και δε μπορει να πινει οπιοδηποτε γαλα μετα απο δοκιμες καταληξαμε στο almiron pepti. Και με το 1 εκανε καποια στιγμη κατι χαζα αλλα πιο πολυ με το 2, το σκεφτηκα και γω και το συζητησα με την παιδιατρο δεν εχει διαφορα στη γευση απλα το No 2 εχει πιο πολυ σιδηρο.

Χθες το βραδυ παντως ειπιε σχεδον 210γρ. φτορ φτου μη το ματιασω!!!!!!!!!!!!!!!!!

Φυσικα δε μας εκανε και το πρωι τη χαρη αλλα να μην ειμαι αχαριστη γιατι απο το καθολου και τα 100γρ καλα ειναι!

Αυριο θα τον παμε στη γιατρο για να δουμε τι θα μας πει πιο πολυ με ανησυχει το βαρος του γιατι τον πορηγουμενο μηνα πηρε 200γρ και τον παραπροηγουμενο καθολου απο δικο μου λαθος..........

φτου φτου οπως λες.

αλλα να μην ανυσηχεις για το βαρος.πολλα μωρα ποτε περνουν ποτε οχι!

κ η δικια μου ετσι εκανε μεχρι τον χρονο!

για το γαλα σου ειπα για το 2 γιατι παντα εχει μια διαφορα γευσης κ ισως το βαρεθηκε.

κ εγω κοιμισμενη της το εδινα γιατι δεν το χα καταλαβει κ μετα το επινε μονο κοιμισμενη!!!οποτε ξυπναγα παντα πιο πριν το πρωι για να την προλαβω!δηλ χαραμα!

γνωμη μου ειναι να πεις την γιατρο σου να σου δωσει δυο δειγματα απο γαλα (σιγουρα εχει) κ να τα δοκιμασεις ,για να μην αγορασεις κ πανε χαμενα!

μπορει ομως να μην ειναι τιποτα απο ολα αυτα κ να περναει φαση το μωρο!

xristina1

Ανησυχω για το βαρος του γιατι αν δεν παρει βαρος σημαινει οτι κατι εκανα παλι κατι του εδωσα που δεν επρεπε.Δεν υπαρχει περιπτωση να του δωσω αλλο γαλα για να το δοκιμασει ταλαιπωρηθηκε πολυ ασε που ουτε η γιατρος θα με αφηνε.Εξαλλου οπως μου ειπε η μονη διαφορα στο 2 απο το 1 ειναι οτι το 2 εχει πιο πολυ σιδηρο κατα τα αλλα το ιδιο απαισιο ειναι!

Δεν ξυπναει παντα την ιδια ωρα ποτε 7 ποτε 7:30 ποτε 8 παρα οποτε...........Το πρωι ομως ειναι πιο μικρο το προβλημα το βραδυ αντιδραει!

6Eujp3.png svAfp3.png

xristina1

Ανησυχω για το βαρος του γιατι αν δεν παρει βαρος σημαινει οτι κατι εκανα παλι κατι του εδωσα που δεν επρεπε.Δεν υπαρχει περιπτωση να του δωσω αλλο γαλα για να το δοκιμασει ταλαιπωρηθηκε πολυ ασε που ουτε η γιατρος θα με αφηνε.Εξαλλου οπως μου ειπε η μονη διαφορα στο 2 απο το 1 ειναι οτι το 2 εχει πιο πολυ σιδηρο κατα τα αλλα το ιδιο απαισιο ειναι!

Δεν ξυπναει παντα την ιδια ωρα ποτε 7 ποτε 7:30 ποτε 8 παρα οποτε...........Το πρωι ομως ειναι πιο μικρο το προβλημα το βραδυ αντιδραει!

ναι καταλαβα.τοτε υπομονη κανε κ ευχομαι να ειναι φασουλα που θα περασει.

το βραδυ μηπως δεν πειναει τοσο?λεω εγω τωρα...

αλλα δεν καταλαβαινω αυτο που λες οτι κατι δινεις κ δεν περνει βαρος...

Ενα μηνα του ειχα βαλει μπισκοτο στη φρουτοκρεμα και δεν πηρε βαρος. Το μπισκοτο δεν αφηνε τον οργανισμο του να αποροφισει τις βιταμινες τις θερμιδες κτλ απο τα φρουτα τσαμπα τα ετρωγε δηλ

Αλλο μηνα του εδωσα μπροκολο και δεν εκανε πηρε μονο 200γρ.

Με λιγα λογια οταν τρωει κατι που δεν κανει εκτος του οτι βγαζει σημαδια σαν ξηροδερμια τωρα τελευταια κανει εμετο το σημαντικο ειναι οτι δεν περνει βαρος και αυτο μπορει να του κανει ζημια αργοτερα (οπως το να μη μπορει να φαει κατι για ολη του τη ζωη η να αργησει πολυ να ενταχθει στο ελευθερο διαιτολογιο) η ακομη και οπως μας ειπε η γιατρος ειχε ενα κοριτσακι 2χρονων και ητανε 8 κιλα δεν επερνε βαρος.

Το σκεφτηκα και γω μηπως δεν πειναει γι αυτο τον βαζω νυστικο για υπνο και του το δινω στον υπνο ετσι το ξεκινησα νομιζα οτι απλα δεν πειναγε, αλλα του δινω και πιο λιγη κρεμα και του την κανω αραιη.Τι να πω το μελλον θα δειξει

6Eujp3.png svAfp3.png