Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ντοκουμέντο εξαπάτησης των Ελληνίδων από την Κυβέρνηση

elenik

Recommended Posts

Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2009, 22:20

Ένα συγκλονιστικό έγγραφο αποκαλύπτει η zougla.gr που αποδεικνύει την αναλγησία και υποκρισία της κυβέρνησης της ΝΔ και ειδικότερα της υπουργού Εξωτερικών, Ντόρας Μπακογιάννη.

Πρόκειται για εσωτερική αλληλογραφία μεταξύ υπουργείων, όπου το ΥΠΕΞ ενημερώνει ότι τα όρια συνταξιοδότησης ανδρών-γυναικών πρέπει να εξισωθούν, σύμφωνα με την οδηγία 54/2006 της ΕΕ.

Την στιγμή που η κυβέρνηση διαλαλούσε σε όλους τους τόνους ότι έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, προσπαθώντας να αναστείλει την ισχύ του ευρωπαϊκού νόμου που επιβάλλει την εξίσωση των ορίων, το Υπουργείο Εξωτερικών, στο οποίο ως γνωστόν προΐστατο η Ντόρα Μπακογιάννη, εφάρμοζε την κοινοτική οδηγία, τη διακινούσε και προσπαθούσε να την επιβάλει μέσω εσωτερικής αλληλογραφίας στον κρατικό μηχανισμό.

Υπενθυμίζεται ότι με την οδηγία 54/2006 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι εργαζόμενες γυναίκες χάνουν το προνόμιο που είχαν έναντι των ανδρών να συνταξιοδοτούνται νωρίτερα. Με την εξίσωση των ορίων συνταξιοδότησης και οι γυναίκες θα συνταξιοδοτούνται στα 65 χρόνια τους, αδιάφορο αν έχουν να μεγαλώσουν παιδιά ή αν πρέπει να φροντίζουν ηλικιωμένους.

Εύλογα γεννάται το ερώτημα, αν η κυβέρνηση της ΝΔ αμφισβήτησε ποτέ ουσιαστικά την οδηγία 54/2006 ή αν η προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έγινε για δημαγωγικούς και μόνο λόγους.

Αποδέκτες αυτού του εγγράφου είναι το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, η Διεύθυνση Μισθών και Συντάξεων του ιδίου υπουργείου, το Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, η Γενική Γραμματεία Ισότητας κ.ά.

sc1.jpg

sc2.jpg

sc3.jpg

sc41.jpg

sc5.jpg

Το έγγραφο-φωτιά που αποδεικνύει του λόγου το αληθές

Ο εργατολόγος καθηγητής, Αλέξης Μητρόπουλος, δηλώνει κατάπληκτος από την ύπαρξη του εγγράφου, το οποίο αποδεικνύει ότι η «μάχη» που έδινε η κυβέρνηση για να μη συνταξιοδοτούνται οι γυναίκες στα 64 έτη, ήταν ένα απλό «πυροτέχνημα» για εσωτερική κατανάλωση.

Ο κ. Μητρόπουλος εκφράζει την ανησυχία ότι η κυβέρνηση δεν έχει τηρήσει τις προθεσμίες και ως εκ τούτου είναι πλέον πολύ αργά για οποιαδήποτε μεταβολή στο συνταξιοδοτικό καθεστώς.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=64226&cid=6

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Διαφημίσεις

Το οπωσδήποτε είναι σχετικό. Και σίγουρα όχι ευτυχώς !!!!!!!! Τα όρια συνταξιοδότησης κοινά με την ευρωπαϊκή ένωση αλλά τα δικαιώματα των γυναικών για μητρότητα και ίσες ευκαιρίες στους εργασιακούς χώρους εντελώς διαφορετικά εδώ από ότι στην υπόλοιπη Ε.Ε. :rolleyes:

Οπότε δυστυχώς και όχι ευτυχώς!!!!!! Και σίγουρα η κοροϊδία ποτέ δεν είναι ωραία από μπροστά προσπαθούμε και από πίσω το περνάμε σιγά σιγά !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:evil:

Το κοριτσάκι μου είναι όλη μου η ζωή

Nωρίς το θυμήθηκε το θέμα η ζούγκλα:confused:

δεν γράφει όμως πουθενά για την καταδίκη της Ελλάδος από το Ευρωπαικό

Δικαστήριο για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Όσο για τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα τι να πω φαίνεται είμαστε ευαίσθητος

λαός και σκέφτονται τον ψυχισμό μας πριν μας πασάρουν οτιδήποτε....

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Το οπωσδήποτε είναι σχετικό. Και σίγουρα όχι ευτυχώς !!!!!!!! Τα όρια συνταξιοδότησης κοινά με την ευρωπαϊκή ένωση αλλά τα δικαιώματα των γυναικών για μητρότητα και ίσες ευκαιρίες στους εργασιακούς χώρους εντελώς διαφορετικά εδώ από ότι στην υπόλοιπη Ε.Ε. :rolleyes:

Οπότε δυστυχώς και όχι ευτυχώς!!!!!! Και σίγουρα η κοροϊδία ποτέ δεν είναι ωραία από μπροστά προσπαθούμε και από πίσω το περνάμε σιγά σιγά !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:evil:

To αναγκαιο και το ευχαριστο, συχνα δεν ταυτιζονται.

Τα δικαιωματα της μητερας στην Ελλαδα δεν ειναι τοσο μικρα οσο θελουμε να νομιζουμε,αν δε συγκρινουμε και με καποιες χωρες οπως ΗΠΑ (μηδεν δικαιωματα και παροχες) ,τοτε πραγματικα θα πουμε και ευχαριστω.

Η κοροϊδια ειναι φυσικα κατακριτεα, αλλα δεν νομιζω οτι απο πολιτικο μπορουμε να περιμενουμε κατι αλλο.

Προσωπικη μου αποψη ειναι οτι θα ηθελα οι μητερες να εχουν προνομια οταν τα χρειαζονται περισσοτερο (οπως γινεται πχ στην Γαλλια),οχι οταν τα παιδια τους ειναι ενηλικα!

Διαφημίσεις

Τα δικαιωματα της μητερας στην Ελλαδα δεν ειναι τοσο μικρα οσο θελουμε να νομιζουμε,αν δε συγκρινουμε και με καποιες χωρες οπως ΗΠΑ (μηδεν δικαιωματα και παροχες) ,τοτε πραγματικα θα πουμε και ευχαριστω.

Η κοροϊδια ειναι φυσικα κατακριτεα, αλλα δεν νομιζω οτι απο πολιτικο μπορουμε να περιμενουμε κατι αλλο.

Προσωπικη μου αποψη ειναι οτι θα ηθελα οι μητερες να εχουν προνομια οταν τα χρειαζονται περισσοτερο (οπως γινεται πχ στην Γαλλια),οχι οταν τα παιδια τους ειναι ενηλικα!

Αυτό ακριβώς εννοούσα, μάλλον δεν εξέφρασα σωστά! Ότι ναι να δουλεύουμε μέχρι τα 65 ΑΛΛΑ να έχουμε δικαίωμα στη μητρότητα, δικαίωμα στην πολυτεκνία, δικαίωμα στην παιδεία, δικαίωμα στην υγεία και μπορώ να συνεχίσω για πολύ ώρα ακόμη!!!!!! Από τη στιγμή που δεν μας τα προσφέρουν όλα αυτά τι μας ζητάνε και από πάνω!!!!!!!!

Το κοριτσάκι μου είναι όλη μου η ζωή

Συμφωνώ.

...άνθρωπέ μου τί ξεφτύλα,να σου χαλάνε το όνειρο κι εσύ να τους αφήνεις