Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Προσοχή- Κούνια Bedside της Mothercare

Recommended Posts

Πριν απο 2 μηνες αγορασα την κόυνια Bedside απο το Mothercare γιατι εχει την δυνατοτητα να κατεβαινουν τα καγκελα. Τα καγκελα εχουν ενα μηχανισμο που συγκρατουνται απο 2 πλαστικα τσιγκελακια στην καθε πλευρα για να ασφαλιζει στην θεση του οταν τα ανεβαζεις.

Προχθες, ενω ειχα βαλει τον μικρο μου για υπνο, πηγα να τσεκαρω τι κανει γιατι ειχε ξυπνησει ηδη 1 φορα το βραδυ. Διαπιστωνω οτι τα καγκελα δεν ειναι ασφαλισμενα παρ'οτι ειναι στην θεση τους και ειναι χαλαρα και κουνιουνται. Οταν κοιταω να δω καλυτερα, βλεπω οτι το αριστερο πλαστικο τσιγκελακι που τα κραταει στη θεση τους ειχε σπασει! Τα καγκελα δεν ηταν πλεον ασφαλισμενα και με λιγη πιεση απο ενα 11μηνο μωρο που θα εβαζε το βαρος πανω τους ηταν αρκετη για να φυγει ολο το καγκελο με το μωρο μαζι.

Το κομματι που εσπασε δεν βρεθηκε ποτε και ειναι αρκετα μικρο για να το εχει καταπιει. Ειμαι ομως τυχερη που τυλαχιστον οταν ξυπνησε δεν εβαλε το βαρος του ορθιος στα καγκελα γιατι πιθανον να ειχε πεσει στο πατωμα....

Εκεινο το βραδυ τον εβαλα να κοιμηθει στο καροτσι του γιατι η κουνια δεν ηταν ασφαλης. Το επομενο πρωι παιρνω το καταστημα που ειχα αγορασει τη κουνια για να τους πω τι εγινε. Η πωλητρια ηταν μεν ευγενεστατη αλλα δυστυχως λειτουργουσε υπο τις οδηγιες (ή μαλλον να πω την ελλειψη οδηγιων) απο τα κεντρικα. Στην αρχη μου λεει να περιμενω 3 ημερες να δουνε μηπως μου βρουνε καποιο ανταλακτικο! Οταν απανταω οτι μαλλον δεν εχουν καταλαβει την σοβαροτηττα της καταστασης, η κοπελα προθημοποιηθηκε να μου βγαλε το εξαρτημα απο μια κουνια που εχουν εκει και αν περασω να το παρω.

Την ευχαριστησα για αυτην την κινηση ομως ειπα οτι αυτο λυνει το προβλημα μονο προσωρινα και οτι περιμενω να με παρουν απο το κεντρικα και να μου πουνε τι θα κανουν για μια κουνια που ειναι ελλατωματικη και θετει σε κινδυνο την ζωη των μωρων που κοιμουνται σε αυτη, Η απαντηση ηταν οτι εαν σπασει ξανα τοτε μπορω να τους την παω εγω στο καταστημα!!!!

Δηλαδη, δεν φτανει που ζω μια φρικη εαν ο μικρος μου εχει ενα τσιγκελι σφηνωμενο μεσα του, Θα πρεπει εγω τωρα να ζω με την ανησυχια οτι μπορει ενω κοιμαμαι να ξυπνησει και την επομενη φορα να πεσει κατω. Και ολα αυτα στην προνομιακη τιμη των 250 Ευρω που εδωσα πριν 2 μηνες!

Το καλυτερο ομως ειναι οτι οταν πηγα να παρω το πλαστικο τσιγκελακι απο το καταστημα εκεινο το απογευμα, μου το χρεωσανε!!! Με τις πωλητριες δεν ειχα τιποτα να πω γιατι αυτες ειχαν τις εντολες απο τα κεντρικα και δεν φταινε σε τιποτα. Το κομματι που μου δωσανε ομως ηταν λαθος και ετσι ο αντρας μου εφυγε σημερα απο την δουλεια του για να παει σε αλλο καταστημα να ζητησει μαι προσωρινη λυση απο εκει.

Στο αλλο καταστημα αρχισανε τα "εχουμε ελλειψη, ισως δε μια εβδομαδα" και μονο οταν απειλησε ο αντρας μου να τους παει δικαστικα βρεθηκε ενα ανταλλακτικο εκει. Τοτε μπαινει και μια κοπελα μεσα στο καταστημα με το ιδιο προβλημα! Ειχε σπασει και και σε εκεινους το πλαστικο σε πολλα κομματακια!

Φυσικα απο τα κεντρικα δεν με πηρε κανεις τηλεφωνο. Μολις εγραψα στο mothercare Αγγλιας και περιμενω μια απαντηση απο αυτους.

Το προιον προφανως ειναι ελλατωματικο, εστω και σε μια παρτιδα των πλαστικων που χρησιμοποιουν. Ειναι απαραδεκτο να μην κανουν καμια κινηση να αναγνωρισουν το προβλημα και να προσφερουν μια λυση αντικαταστασης με αλλο μοντελο. Εγω απλα υποθετω αυτη την στιγμη, οτι το mothercare δεν ενδιαφερεται για την ασφαλεια των προιοντων που πουλαει και δεν εκτιμαει τους πελατες του.

Σε ποια αλλη χωρα θα πηγαινε ενας πελατης με τετοιο σοβαρο ζητημα και θα τον αγνουν εντελως ενω τον βαζουν και να πληρωσει για το σπασμενο κομματι απο πανω????

Διαφημίσεις

Καλημερα citron ειμαι η κοπελα που ειδε ο αντρας σου χτες στα mothercare στην Ερμου.

Εγω τους ζητησα προφορικα μεχρι τωρα να μου αντικαταστησουν το τμημα που εχει σπασει μεχρι τωρα δεν εχουν κανει τιποτα . Θα το ζητησω εγγραφως πλεον και θα κοινοποιησω το εγγραφο στο ινστιτουτο προστασιας καταναλωτων .

Εγω φοβαμαι ομως πως και να το αντικαταστησουν ισως να μην ειναι παλι ασφαλες . Μια κουνια την χρησιμοποιουμε περιπου τρια χρονια και ισως και αλλα τρια χρονια στο δευτερο παιδι αν αυτο το εξαρτημα σπαει στον πρωτο χρονο σιγα να μην αντεξει για εξι χρονια συνολικα.

Για μενα το ιδανικο θα ηταν η αντικατασταση του μοντελου της κουνιας με ενα ασφαλεστερο αλλα δεν ξερω κατα ποσο αυτο ειναι εφικτο.

Θα κανω καταγγελια γιατι αυτο το μοντελο ειναι επικινδυνο και θα πρεπει να αποσυρθει.

Καλημερα citron.

Eγω ειχα προβλημα με το καροτσι που εσπασε.Πηγα στο καταστημα της περιοχης σου και ειχα παρομοια αντιμετωπιση..κρυα πραγματα, δεν μπορουμε ,να δουμε αν φτιαχνετε και τετοια.!!Δεν εχουν τετοια γραμμη απο τα κεντρικα απλως δεν ξερουν τι να κανουν και αρνουνται να παρουν πρωτοβουλια !!!Στο λεω αυτο γιατι..

ΠΑω σπιτι και μπαινω στο http://www.mothercare.gr/info.html kαι απο την επικοινωνια στελνω ενα ΄΄αυστηρο'' email οπου τα περιγραφω ολα αναλυτικα!!

Την επομενη με παιρνει ευγενεστατη υπαλληλος και μου ζηταει να στειλω φωτο για να δουν το προβλημα κι αν διορθωνεται.Σε λιγες μερες με πληροφορει οτι δεν διορθωνεται και να περασω απο το καταστημα της περιοχης μου να παρω ενα ολοκαινουριο καροτσι!!!

Δοκιμασε να επικοινωνησεις με την εταιρεια .Πιστευω οτι θα σε εξυπηρετησουν.

Περιμενω νεα!!!Ελπιζω να βοηθησα!

QJZup3.png

bxuCp3.png