Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Με καλύπτει το ΙΚΑ?? (ανεργεια και νοσηλεια τοκετου)

Recommended Posts

Καλησπέρα!

Είμαι ασφαλισμένη στο ΙΚΑ και θα γεννήσω στο ΑΤΤΙΚΟ μέσα Δεκέμβρη.

Δουλεύω σε μια εταιρεία αλλά θα είμαι μέχρι 25/10/09 λόγω σύμβασης ορισμένου χρόνου,η ασφάλειά μου όμως στο ΙΚΑ ισχύει κανονικά μέχρι το Φεβρουάριο του 2010 και μετά ανανεώνεται πάλι μέχρι το 2011.

Ήθελα να ρωτήσω αν το ΙΚΑ θα "πληρώσει" μέσω του βιβλιαρίου μου υγείας τον τοκετό,είτε είναι φυσιολογικός είτε καισαρική.

Διαφημίσεις

Χρειάζεται να έχεις 200 ένσημα τα τελευταία δύο χρόνια για να πάρεις το βοήθημα τοκετού. Απλά δεν θα πάρεις τις άδειες κυοφορίας και λοχείας αφού δεν θα έχεις ενεργή εργασιακή σχέση.

20iyp2.png mI5Hp2.png

το ικα δεν πληρωνει τα εξοδα νοσοκομειο για φυσιολογικο τοκετο! και για καισαρικη πληρωνει τα μισα απο οσα θα δωσεις!

εγω εδωσα στο νοσοκομειο (ελενα) 900ευρω για φ.τ και δεν πηρα τιποτα πισω!

τα ματια σου η ζωη μας ολη

Δε λέω για το επίδομα τοκετού,το ξέρω ότι αυτό δεν το δικαιούμαι έτσι κι αλλιώς μιας και δε θα υπάρχει ενεργή εργασιακή σχέση,όπως επίσης και τις άδειες λοχείας και κυοφορίας.

Απλά αναρωτιόμουν αν το ΙΚΑ πληρώνει ένα μέρος από τα νοσήλεια ή τίποτα...Και μάλλον δεν καλύπτει τίποτα...

Διαφημίσεις

εγώ πήρα και το επίδομα τοκετού και λοχείας και είχα φύγει απο την δουλειά μου σχεδόν ένα χρόνο πριν.όπως είπαν και οι άλλες κοπέλες θα πρέπει να έχεις 200 ένσημα τα τελευταία 2 χρόνια.και εγώ δεν περίμενα να τα πάρω,αλλα πήγα γύρω στις 50 μέρες πρίν τον τοκετό αν θυμάμαι καλά με χαρτί του γυναικολόγο μου με την πητ και αυτό ήταν .αντίθετα η αδερφή μου το έχασε για 20 ένσημα αν δεν κάνω λάθος.

καλύτερα να πάς στο ικα τις περιοχή σου να ρωτήσεις, δεν έχεις να χάσεις τίποτα;)

Ευγενία10/08/2007 Χριστιάννα 11/06/2011

βρε doraki εγω πάλι ξέρω οτι το επιδομα τοκετου το δικαιουσαι... το επιδομα λοχειας κ κυοφορείας δεν παιρνουμε.. ετσι μου είχαν πει για την περιπτωσή μου , επειδη είμαι σε επισχεση κ οχι εν ενεργεία....

t7XLp3.png

• 7 months later...

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΟΡΙΤΣΙΑ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ.ΕΜΕΙΝΑ ΕΓΚΥΟΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΩ ΕΔΩ ΚΑΙ 5 ΜΗΝΕΣ.ΘΑ ΜΕ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΙ ΙΚΑ ΣΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΟΚΕΤΟΥ ΚΑΙ ΛΟΧΕΙΑΣ?

[COLOR=Black][URL="http://lb1m.lilypie.com/zqNYp3.png"]Αν είχα 100 καρδιές θα στις χάριζα.Έχω όμως μονάχα μία και στην χαρίζω 100 φορές.[/URL][/COLOR]

Δε λέω για το επίδομα τοκετού,το ξέρω ότι αυτό δεν το δικαιούμαι έτσι κι αλλιώς μιας και δε θα υπάρχει ενεργή εργασιακή σχέση,όπως επίσης και τις άδειες λοχείας και κυοφορίας.

Απλά αναρωτιόμουν αν το ΙΚΑ πληρώνει ένα μέρος από τα νοσήλεια ή τίποτα...Και μάλλον δεν καλύπτει τίποτα...

περνεις ολα τα επιδοματα εαν εχεις 200 ενσημα πηγα πριν μια εβδομαδα στο ικα κ ρωτησα κ εμενα με απολυσαν τον οκτωμβρη

Διαφημίσεις

• 10 months later...