Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Καλημέρα την προηγούμενη εβδομάδα ξεκινήσαμε παιδικό.Όλα καλά μέχρι το Σαββατοκύριακο που μας έβγαλε όλες τις παραξενίες του. Ένω πότε δεν κοιμόμαστε μαζί τώρα το ζητάει, ξυπνάει από τις 6 το πρωί και θέλει να κοιμηθεί μαζί μας. Ξέχασα να σας πώ ότι είναι αγοράκι τώρα θα κλείσουμε τα 2 και είναι αρκετά κολλημένος μαζί μου. SOS τι να κάνω........................:cry:

Διαφημίσεις

παντως μην υποκυψεις στις απαιτησεις του και ειδικα αυτες του υπνου γιατι δεν κοβονται με τιποτα! Ανησυχησα λιγο γιατι και εγω θα παω τον δικο μου (18μηνων) στον παιδικο στις 1/10 και εχει επισης κολλημα μαζι μου.

Ελπιζω ομως επειδη θα ειναι μαζι και η αδερφη του να πανε ολα καλα!

Καλο μας κουραγιο!!:cool:

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

Καλημέρα,

Το πρωί πήγα το γιό μου στο σταθμό πρώτη φορά . Τις προηγούμενες ημέρες το πήγαινε η γιαγιά του και τον άφηνε με μεγάλη δυσκολία και για λίγο. Σήμερα δεν ήθελε να τον αφήσω με τίποτα. Κάθησα λίγο μαζί του και όταν τον χαιρέτησα για να φύγω έπεσε κάτω και ξέσπασε σε κλάματα. Μετά από καμιά ώρα που τηλεφώνησα στο σταθμό μου είπαν ότι έπαιζε μέσα στην τρελή χαρά. Ακόμα είναι στο σταθμό μια χαρά.

Νομίζω ότι θέλουν χρόνο .Κάθε αρχή και δύσκολη.

:-D

Εγώ έχω λίγο μεγαλύτερο παιδάκι. Απλά θέλω να σας πω τη γνώμη μου, μίας και οι δύο λέτε ότι το παιδί έχει 'κόλλημα' μαζί σας. Πέρα από το ότι όλα τα παιδάκια θέλουν τη μαμα τους και αισθάνονται πολύ καλά μαζί της (και δεν βλέπω κανένα κακό σε αυτό, το αντίθετο θα ήταν πρόβλημα), ίσως είναι καλύτερα πριν το ρίξετε το παιδί στα δύσκολα (σχολείο, άγνωστο περιβάλλον, άγνωστοι άνθρωποι, πολλές ώρες χωρίς τη μαμά) να δουλέψετε λίγο αυτό το 'κόλλημα'. Θέλω να πω, να μένει σταδιακά το παιδί 1-2 ώρες με τη γιαγιά ή στο σπίτι ενός φίλου του που εμπιστεύεστε, χωρίς τη μαμά, να καταλάβει ότι όταν το αφήνει κάπου η μαμά, πάντα γυρνάει να το πάρει (το μεγάλο άγχος των παιδιών), και διάφορα άλλα τέτοια. Ελπίζω να επιλέξατε και έναν σταθμό που να σέβεται την ψυχολογία του παιδιού και να μην εφαρμόζει βίαιο αποχωρισμό από τη μητέρα.

Όχι ότι δεν θα συνηθίσει στο σταθμό και χωρίς αυτά, όμως τελικά επικεντρωνόμαστε στο αποτέλεσμα και ξεχνάμε το τί βιώνει το παιδί για να το πετύχει. Καλό ξεκίνημα!

o dikos mou einai akribos 2 xronwn kai simera itan i 3 mera sto sta8mo. simera eklaige polu kai otan ton piga kai otan ton pira. mou eipan oi kopeles ekei oti eksw einai mia xara otan paizei mesa exei problima. elpizw na paei kalitera giati se ligo pianw douleia kai i mama mou den mporei na kratisei 2 paidia. ase pou o dikos mou den milaei ka8olou k elega mpas kai ton bi8isei o sta8mos

Διαφημίσεις

Μανταλενάκι μου σίγουρα θα τον βοηθήσει ο σταθμός! κι εμείς πέρυσι δε μιλούσαμε καθόλου και μέχρι τα χριστούγεννα τα λεγε όλα! μας την έλεγε κι από πάνω!!!

Φίλη Βάσω θα συνηθίσει το μικρό σου όπως όλα! κάθε αρχή και δύσκολη! θυμηθείτε και τα δικά μας! ε όχι τόσο πίσω αλλά τη μετάβαση απ το δημοτικό στο γυμνάσιο, την αλλαγή από κάποιο φροντιστήριο και την εισαγωγή σε κάθε νέα παρέα. με το καιρό όλα φτιάχνουν.

Συμφωνώ ότι δε θα βοηθήσει καθόλου η αλλαγή του προγράμματος του και το να ενδίδεται σε κάθετι που θα ζητάει, όσο πιο χαλαρά κυλήσουν αυτές οι πρώτες μέρες και δε φαίνεται αλλαγή στη συμπεριφορά σας για να μη νομίσει ότι εσείς δε το θέλετε και το πάτε εκεί ή κάνει κάτι κακό και με κάποιον τρόπο τιμωρείται, τόσο πιο ανώδυνα θα συνηθίσει το νέο περιβάλλον.

είναι και στο χέρι του προσωπικού του σταθμού κατα ένα μεγάλο μέρος να τον βοηθήσουν.

όσο θα μαθαίνει τα παιδάκια, τις δασκάλες και το πρόγραμμα της νέας του καθημερινότητας θα στεναχωριεται και λιγότερο ώσπου θα αρχίσει μόνο του να λέει για το σχολείο. γενικά αφουγκραζόμαστε τα παιδιά μας, ακόμα κι αν δε μιλάνε, για να καταλάβουμε αν περνάνε όντως καλά, μετά το χρόνο προσαρμογής και μιλάμε πολύ συχνά με τις δασκάλες!

22-12-06

20-08-09

I0Uqp2.png

Καλημέρα και πάλι. Είναι η δεύτερη εβδομάδα στο σχολείο και οφείλω να πώ ότι είμαστε πολύ καλλίτερα. Δεν υποκύψαμε στις απαιτήσεις του όσο αφορά το θέμα του ύπνου. Αυτό βέβαια έγινε μέτα από πολύ κουβέντα μαζί του και κατόπιν συνεννόησης με τη δασκάλα του. Όντος θέλει το χρόνο του και σίγουρα όχι φωνές. Επιδή είναι το πρώτο μου παίδι δεν ήξερα πως να το χειριστώ και ανχώθηκα πολύ.Αύτο ο μικρός το κατάλαβε αμέσος. Οπότε θα ήθελα να πώ και σε άλλες μανούλες να μιλάνε με τη δασκάλα συνέχεια και ότι με πολύ συζήτηση με τα μικρά μας και όχι φωνές θα μας καταλάβουν και θα προσαρμοστούν πολύ ποιο εύκολα απ' ότι νομίζουμε.

Γεια σας η κορη μου που ειναι 2,5 παει φετος πρωτη φορα παιδικο ομως κλαιει οταν φευγω, καθεται μεχρι τις 11 και μετα αρχιζει να φωναζει θελω τη μαμα μου και να κλαιει ασταματητα οποτε παω και την παιρνω.Μαλιστα τελευταια αρχισε να τραυλιζει και επιπλεον να θελει να την εχω συνεχως αγκαλια.Δεν ξερω τι να κανω

Ίντα καλησπέρα. Επειδή και εγώ περνάω τα ίδια και ας είναι η τρίτη εβδομάδα στο σχολείο, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι υπομονή. Εμένα ο δικός μου είναι στα 2 και ενώ στο σχολείο είναι μια χαρά, στο σπίτι το βράδυ γίνεται χαμός. Θα πρέπει να της μιλάς όσο ποιο πολύ μπορείς και να της εξηγήσεις ότι πρέπει να πάει σχολείο και ότι εκεί θα μάθεις πολλά πράγματα. Θα παίζεις με άλλα παιδάκια και τέτοια πράγματα. Ίντα θέλει υπομονή και κουράγιο, θα σου πάρει σχεδόν 2 εβδομάδες, ανάλογα βέβαια και το παιδί, και θα δείς ότι μετά θα είναι όλα καλά.:-)