Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΤΑ ΚΑΝΩ ΟΛΑ ΕΓΩ....

Recommended Posts

Νιωθετε ποτε εσεις οι μανουλες, οτι οσο καλοι κι αν ειναι οι αντρες σας, τα κανετε ολα εσεις????

Εχω παντρευτει εναν πολυ γλυκο ανθρωπο, που βοηθαει πολυ και σε δουλειες και σε εργασιες στο σπιτι κλπ κλπ, να αλλαξει το μωρο, αλλα και συναισθηματικα οποτε χρειαστω κατι....παρολα αυτα, πολλες φορες νιωθω οτι τα κανω ολα μονη μου...ή οτι εχω μονη μου την ευθυνη εστω.

Εγω την ταιζω φυσικα, αποκλειστικο θηλασμο. Εκεινος δεν εχει υπομονη να την βοηθησει να ρευτει μετα απο 5 λεπτα την ακουμπαει κατω... οποτε κι αυτο εγω να το κανω... Μετα του την δινω λιγο και την αφηνει στον καναπε ξαπλωτη και φευγει να παει στην κουζινα...κι αλλα τετοια. Εγω ειμαι η υπερβολικη, που απλα πρεπει να προσεχει μονη της το μωρο 24 ωρες/ωρο...

Εχθες συνεβη ενα ατυχημα με τη μικρη μου (το μπανακι που αγορασαμε μαζι με τη βαση για την μπανιερα μας, κατερρευσε και επεσε η μικρη!) και αυτο με εβαλε σε σκεψεις...Εκεινος ειχε αναλαβει να συναρμολογησει τη βαση....εγω εβαλα το μπανακι της επανω και την ακουμπησα προσεκτικα....στη συνεχεια η βαση αποσυναρμολογηθηκε για καποια αιτια και η μικρη επεσε μαζι με το μπανακι....αν και την κρατουσα, εκεινη τη στιγμη πηγα να της βαλω σαμπουαν και τοτε βρηκε να γινει ό,τι εγινε... δεν προλαβα να την πιασω και συνειδητοποιησα οτι ο καλος μου, ειχε φυγει απο το μπανιο, για να φερει κατι...το αποτελεσμα? Ολο το βραδυ ελεγε στο μωρο " Η ΜΑΜΑ σου, σε εριξε" !!!!! Δηλαδη δεν εφταιγε η εταιρεια που εφτιαξε μια τοσο προχειρη βαση που καταρρεει, δεν φταιει εκεινος που τη συναρμολογησε, φταιω εγω που δεν την τσεκαρα μετα αν ειναι ΟΚ!! Με λιγα λογια, ολα να περνανε απο εμενα...

Ειμαι υπερβολικη? Η' ισχυει αυτο που ελεγε η μαμα μου (μην της το πειτε! :-)) οτι για ολα πρεπει να φροντιζει εκεινη? Το εχετε αισθανθει ποτε??

Διαφημίσεις

• Replies 77
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Κι εγώ το νοιώθω κάποιες φορές.υπάρχουν μέρες που με βοηθάει πολύ σε όλα γενικά κ μέρες που δεν κάνει τίποτα.

Προσέξες όμως τι φράση χρησιμοποίησες κι εσυ κ εγώ;την φράση "με βοηθάει" δηλαδή εμείς έχουμε την κύρια ευθύνη.υπάρχουν ήδη παρόμοια θέματα.υπάρχουν άντρες που δεν κουνάνε πότε το δαχτυλάκι τους,άντρες που βοηθάνε κάπως κ άντρες που βοηθάνε στα πάντα.δεν είσαι μόνη.είναι πολλές στην θέση σου.

δυστηχως ή ευτυχως δεν εισαι η μονη που αισθανεται ετσι.οσο και να βοηθανε,διαφορετικα ειναι για την μαμα και διαφορετικα για τον μπαμπα.εγω δεν θυμαμαι τα τρια τελευταια χρονια να σηκωθω να παω καπου πριν κανω ολοκληρο προγραμμα πισω μου.ποιος θα κρατησει τα παιδια,τι θα φανε,αν εχουν το ενα αν εχουν το αλλο.:-(και μη φανταστεις οτι βγαινω για δικη μου διασκεδαση,παντα για λογους αναγκης.ο συζηγος μπορει ανα πασα ωρα και στιγμη να ανοιξει την πορτα και να πει παω εκει και ερχομαι:twisted::twisted:αυτη τη ξενοιασια μολις γινομαστε μαμαδες την χανουμε αυτοματως.αρα η μαμα σου ειχε καποιο δικιο που το ελεγε:)

Πολλά παιδιά, πολλές σκοτούρες. Κανένα παιδί, καμιά χαρά.

Κικέρων

Γεωργια 03/10/06 Στελλα 04/03/08

Διαφημίσεις

Κορυφαιο κειμενο!

Η πλακα ειναι οτι δεν ειμαστε ζευγαρι τυπου να ειμαι εγω με τη σφουγγαριστρα στο χερι κι αυτος να βγαινει με τους φιλους του...και εχουμε γυναικα για τις δουλειες του σπιτιου και ειναι πολυ περιποιητικος και αφοσιωμενος στην οικογενεια του, δεν λειπει παρα μονο για δουλεια. Βοηθαει σε οσα μενουν να κανουμε καθημερινα, απλα οχι απο μονος του. Σαν ολους τους αντρες, θελει ΟΔΗΓΙΕΣ. Καταληγω να....δινω οδηγιες...σαν μαμα...

Για τις δουλειες του σπιτιου ειμασταν ΟΚ... Ομως τωρα που γιναμε γονεις, πρεπει να προβλεπω για τοσα παραπανω πραγματα....και το χειροτερο, να δικαιολογω τη σημασια τους και την αναγκαιοτητα τους ("σιγα μην πεσει το μωρο απο τον καναπε, μην κανεις ετσι" κλπ κλπ....)... Συχνα με λεει υπερβολικη οποτε καταληγω να τα κανω μονη μου ετσι κι αλλιως...

εννοείτε κοριτσάκια.... όσο καλός άντρας κα να είναι κάποιος, δεν είναι άλλο ένα "εγώ"!!!! Μόνο αν είχα άλλη μία σαν και εμένα θα έλεγα ότι πραγματικά μπορούσα να ξεκουραστώ. Όχι δηλαδή απλά να βοηθάει αλλά να αναλάβει εξ΄ ολοκλήρου κάποια πράγματα.

¨ομως έτσι είναι οι άντρες, δεν είναι μόνο οι δικοί σας είναι όλοι, με ελάχιστες εξαιρέσεις. ϊσως στο δεύτερο παιδί είναι καλύτεροι. Τουλάχιστον ο δικός μου έχει βελτίωση 300%.

Αυτό που εξισορροπεί την κατάσταση για εμένα όμως είναι ότι ΠΟΤΕ δεν μου λέει τι πρέπει να κάνω ή δεν μου κάνει παρατηρήσεις ή δεν μου απουδίδει ευθύνες. Γιατί αν τα'κανε όλα αυτά, θα είχαμε άσχημη κατάληξη. Χωρίς να του το ζητήσω, από μόνος του, με άφησε να αποφασίσω εγώ για το τι είναι πιο σωστό για το παιδί και μου έχει τυφλή εμπιστοσύνη. Συζητάμε για τα πάντα, λέμε απόψεις και μετά καταλήγουμε όπου νομίζω εγώ καλύτερα. και σε συζητήσεις λέει ότι η μάνα ξέρει πάντα καλύτερα. Τουλάχιστον κουράζομαι αλλά δεν έχω και τό άγχος να μη στεναχωρήσω τον αντρούλη μου!!!!

καμιά φορά, η μόνη παρατήρηση που μου κάνει, είναι να μην αγχώνομαι τόσο πολύ γιατί κουράζομαι περισσότερο.

αυτή η φόρμουλα που υπάρχειι στην δική μου οικογένεια εμένα με ικανοποιεί και με καλύπτει. δεν πειράζει που κάνω τα περισσότερα πράγματα εγώ ή που δε μπορώ να πάω κάπου φροντίζοντας μόνο τον εαυτό μου, τώρα πια συνήθισα. έτσι θα συνηθίσετε και εσείς με τον καιρό. αλλά έχει μεγάλη σημασία που δεν έχουμε γκρίνιες, διαφωνίες και ανασφάλειες!

εννοείτε κοριτσάκια.... όσο καλός άντρας κα να είναι κάποιος, δεν είναι άλλο ένα "εγώ"!!!! Μόνο αν είχα άλλη μία σαν και εμένα θα έλεγα ότι πραγματικά μπορούσα να ξεκουραστώ. Όχι δηλαδή απλά να βοηθάει αλλά να αναλάβει εξ΄ ολοκλήρου κάποια πράγματα.

¨ομως έτσι είναι οι άντρες, δεν είναι μόνο οι δικοί σας είναι όλοι, με ελάχιστες εξαιρέσεις. ϊσως στο δεύτερο παιδί είναι καλύτεροι. Τουλάχιστον ο δικός μου έχει βελτίωση 300%.

Αυτό που εξισορροπεί την κατάσταση για εμένα όμως είναι ότι ΠΟΤΕ δεν μου λέει τι πρέπει να κάνω ή δεν μου κάνει παρατηρήσεις ή δεν μου απουδίδει ευθύνες. Γιατί αν τα'κανε όλα αυτά, θα είχαμε άσχημη κατάληξη. Χωρίς να του το ζητήσω, από μόνος του, με άφησε να αποφασίσω εγώ για το τι είναι πιο σωστό για το παιδί και μου έχει τυφλή εμπιστοσύνη. Συζητάμε για τα πάντα, λέμε απόψεις και μετά καταλήγουμε όπου νομίζω εγώ καλύτερα. και σε συζητήσεις λέει ότι η μάνα ξέρει πάντα καλύτερα. Τουλάχιστον κουράζομαι αλλά δεν έχω και τό άγχος να μη στεναχωρήσω τον αντρούλη μου!!!!

καμιά φορά, η μόνη παρατήρηση που μου κάνει, είναι να μην αγχώνομαι τόσο πολύ γιατί κουράζομαι περισσότερο.

αυτή η φόρμουλα που υπάρχειι στην δική μου οικογένεια εμένα με ικανοποιεί και με καλύπτει. δεν πειράζει που κάνω τα περισσότερα πράγματα εγώ ή που δε μπορώ να πάω κάπου φροντίζοντας μόνο τον εαυτό μου, τώρα πια συνήθισα. έτσι θα συνηθίσετε και εσείς με τον καιρό. αλλά έχει μεγάλη σημασία που δεν έχουμε γκρίνιες, διαφωνίες και ανασφάλειες!

Συμφωνώ και ακριβώς έτσι είμαστε και εμείς με το σύζυγο. Ακόμη και πουκάμισο να μην έχει που λέει ο λόγος θα βρει μια λύση. Βέβαια ο δικός μου και να θέλει δεν μπορεί να την κρατήσει ή να κάνει κάποιες δουλειές αφού έχει πάρα πολύ κουραστική δουλειά και δουλεύει 10 και 12 ώρες την ημέρα. Οπότε ούτε και εγώ ζητάω τίποτα.

Όποτε μπορεί όμως και με βλέπει πολύ αγχωμένη ή κουρασμένη μπορεί να κάνει και κάτι.

Απλά αυτήν την στιγμή μην έχοντας κάποια βοήθεια είμαι πολύ επιφυλακτικήκαι διστάζω στο θέμα δεύτερο παιδί που ο ίδιος θέλει πολύ, αφού ξέρω ότι δεν θα μπορώ να ανταπεξέλθω με δυο παιδιά και με το σπίτι και με την δουλειά.

1.12.2008- Αντίκρυσα το φως της ζωής μου.

Διαφημίσεις

Κορυφαιο κειμενο!

Η πλακα ειναι οτι δεν ειμαστε ζευγαρι τυπου να ειμαι εγω με τη σφουγγαριστρα στο χερι κι αυτος να βγαινει με τους φιλους του...και εχουμε γυναικα για τις δουλειες του σπιτιου και ειναι πολυ περιποιητικος και αφοσιωμενος στην οικογενεια του, δεν λειπει παρα μονο για δουλεια. Βοηθαει σε οσα μενουν να κανουμε καθημερινα, απλα οχι απο μονος του. Σαν ολους τους αντρες, θελει ΟΔΗΓΙΕΣ. Καταληγω να....δινω οδηγιες...σαν μαμα...

Για τις δουλειες του σπιτιου ειμασταν ΟΚ... Ομως τωρα που γιναμε γονεις, πρεπει να προβλεπω για τοσα παραπανω πραγματα....και το χειροτερο, να δικαιολογω τη σημασια τους και την αναγκαιοτητα τους ("σιγα μην πεσει το μωρο απο τον καναπε, μην κανεις ετσι" κλπ κλπ....)... Συχνα με λεει υπερβολικη οποτε καταληγω να τα κανω μονη μου ετσι κι αλλιως...

Έτσι ακριβώς είμαστε κι εμείς.χωρίς την κοπέλα να βοηθά στις δουλειές βέβαια.

Φοβερο κειμενο, η κοπελα που το εγραψε εχει ταλεντα... μηπως να αρχισει να γραφει βιβλια για μπαμπαδες και οχι μονο? Μπραβο κοπελια!!!Περιπου ετσι ειμαστε κι εμεις... θα το δωσω στον αντρα μου να το διαβασει!

Μία συμβουλή που μου έδωσε η μητέρα μου όταν αρχικά με είδε να ξεπατώνομαι: άσ'τον μόνο του να τα κάνει κι ας τα κάνει λάθος. Κι αν του ζητάς κάτι και δεν σου δίνει σημασία, καν'το μισό και άφησέ τον να το συνεχίσει. Συγκεκριμένα χθές έπλυνα τα μισά πιάτα και τον άφησα να συνεχίσει τα υπόλοιπα!Μια χαρά τα κατάφερε!

Επίσης χθες έφτιαξε και φαγητό(δεν του άρεσαν οι φακές μου που έκανα το πρωί) το οποίο όχι μόνο δεν τρωγόταν αλλά με αναγούλιασε κι από πάνω. Του είπα πως δοκίμασα, ήταν πολύ ωραίο, να το ξαναφτιάξει (άμα ξαναβρει γαρίδες στο σπίτι να μου τρυπήσετε τη μύτη) και μάλιστα ετοιμάζω ταπεράκι για την αγαπημένη μου πεθερούλα....(Η εκδίκηση της νύφης)

Άλλες φορές τον αφήνω να πλύνει την βεράντα (ευτυχώς έχω και γυναίκα στο σπίτι), να τινάξει τα πατάκια, να κατεβάσει πράγματα από ψηλά ντουλάπια. Όλο υποδείξεις είναι προς τα μένα,για τις οποίες εκνευρίζεται αν δεν ακολουθήσω αλλά σταμάτησα πια να δίνω σημασία. Αν δεν μπορώ ,δεν κάνω πια. Άνθρωπος είμαι, κουράζομαι, δουλεύω πολύ περισσότερο από εκείνον και δεν μπορώ να είμαι η τέλεια νοικοκυρά. Εξάλλου αν ήθελε στην τρίχα τα πάντα ας μην παντρευόταν εμένα με τέτοια ωράρια, να έπαιρνε καμια άλλη που θα ζούσε από εκείνον ,να κάθετε όλη μέρα να καθαρίζει,να σιδερώνει, να πλένει, να μαγειρεύει...

Κι επειδή έχω γράψει πολλά σε άλλη συζήτηση κι έχω σκεφτεί άλλα τόσα, αποφάσισα πως αν θέλει να γίνει κάτι ας το κάνει και μόνος του, ανίκανος δεν είναι.

μαλισταααα.....πριν μπω στο φορουμ σκεφτομουν αυτα ακριβως που γραφεις...βασικα δεν καθομαι λεπτο και η ατακα "μην αγχωνεσαι" εχει αρχισει και μου τη δινει..πώς να μην αγχώνομαι αν στην τελικη ΠΡΕΠΕΙ να τα κανω ολα εγω γιατι αλλιως δεν θα γινουν ή θα γινουν με..χρονοκαθυστερηση ωρων..ημερών...μηνών...:-( εχω καταληξει ο μοναδικός δικός μου χρόνος (κ όχι για δουλειές, διαβασμα κτλ) να είναι ένα μισάωρο από τον ύπνο της κόρης μου...

τελειο και το κειμενο της dora δεν το ειχα πετυχει ποτέ...τελειο τελειο τελειο...τοσο απιστευτα αληθινο....

τελικά το μωράκι σου είναι καλά;δεν μας είπες! (και αφηνω ασχολίαστη την ατακα "η μαμά σου σε έριξε"...)

επιπλέον...ναι, κανείς δεν θα φροντίσει καλύτερα τα παιδιά μας από ότι εμείς οι ίδιες...εμείς τα κουβαλάμε 9 μήνες, εμείς πονάμε για να τα γεννήσουμε, εμείς τα τρέφουμε... κανείς άλλος δεν θα μας καταλάβει ποτε, αντε ίσως οι μαμάδες μας..:roll:

Διαφημίσεις

και εγω με τον αντρα μου ειμαι ετσι(μετην ολη του τη βοηθεια κλπ),με την διαφορα οτι εγω δεν απαιτω αυτα που λετε εσεις....δηλαδη τι αλλο να κανει ο κακομοιρος μετα απο ολα οσα κανει μεσα στο σπιτι...?μηπως να το θηλασει και ο ιδιος..?μην τρελλαθουμε κιολας.

πιστευω οτι οι απαιτησεις των νεων γυναικων εχουν αλλοιωθει προς το χειροτερο,παντα σε συναρτηση με το τι προσφερει η το τιμπορει να προσφερει ο συζυγος μεσα στο σπιτι και τη σχεση.

Δεν περιμενω να κανει το 50%, οπως θα επρεπε, και γι αυτο πηρα γυναικα μια και ειμαι και εργαζομενη ΚΑΙ πληρωνομαι και πιο καλα (και μου αξιζει να το αναφερω!!!!!!!) αλλα αυτο κανει να ειναι ΟΚ και να μην χρειαζεται να το ξανακανεις εσυ....

Δηλαδη στην περιπτωση που περιγραφω, εγω ειχα να ξεντυσω τη μικρη, να βαλω το μπανακι, να την πλυνω/σαπουνισω, να την σκουπισω....αυτος ειχε ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΗ ΒΑΣΗ. Ε, δεν μπορουσα να το ελεγξω ΚΑΙ αυτο! Επρεπε να ελεγξει ο ιδιος αν την ειχε βαλει σωστα....αλλιως ας τα αφηνε ολα σε εμενα....

Το ιδιο συμβαινει κι αν πχ αναλαβει να την προσεχει. Ε, δεν μπορει να φυγει απο το δωματιο!

Δεν ειναι δηλαδη ποιοτικος ακριβως ο ελεγχος....ειναι τελικα αν ανελαβε κατι ή οχι, απλα.

Κοριτσια και εγω αυτο που πιστευω και εγω ειναι οτι ο καθενας πρεπει να βοηθαει μεσα στο σπιτι ωστε ολα κυλανε καλα . φυσικα και δεν απαιτω απο κανενα ( ουτε απο τον εαυτο μου ) 50-50 , δεν ειμαστε συναιτερισμος συντροφοι ειμαστε ... , γενικα σε δουλειες σπιτιου κτλ κτλ δεν πολυασχολουμαστε γιατι περνουμε γυναικα 1 φορα τη βδομαδα , γενικοτερα αμα χρειαστει κατι ενδιαμεσα στη βδομαδα σε θεμα καθαριοτητας ,καμια ηλεκτρικη κανα σφουγγαρισμα θα το κανω κυριως εγω διοτι ειμαι σπιτι περισσοτερες ωρες και ουτως η αλλως δεν εχω τι να κανω . Την κουζινα που βαριεμε την κανει εκεινος παντα και γενικα δεν κουραζομαστε σχεδον καθολου με τετοιο τροπο , το φαγητο του το ετοιμαζει ο Πανος κυριως γιατι εγω τροω κατι ανορε3ικες διατροφικες συνταγες . Στο θεμα των παιδιων ομως ειμαστε ισοτημα γονεις , οσο ειμαι μαμα ειναι και μπαμπας ,δεν ειναι κατι που απαιτησα ειναι κατι που δεν πιστευα οτι μπορει να γινει αλλιως . Εντα3ει επειδη δεν εργαζομαι λογικα μενω τα παιδακια περισσοτερες ωρες και τα φροντιζω 8 ωρες παραπανω , απο τη στιμγη που ερχεται ομως ο Πανος σπιτι ειμαστε ακριβως το ιδιο , στο θεμα παιδιων συμπληρωνουμε ο ενας τον αλλο , κανουμε παρατηρησεις ο ενας στο αλλο αμα κατι δεν κανουμε σωστα , την μικρη την ταιζει ο Πανος παντα αμα ξυπνησει βραδυ . Εχουμε ενα ειδος ρουτινας στα μικρα , εγω θα βαλω τη μικρη για υπνο , εκεινος τον πιτσιρικα . Αμα θελω να παω καπου απογευμα και δεν θελω να παρω τα μικρα μαζι θα τα κρατησει εκεινος και θα βγουνε ολοι μαζι , συνηθως βγαινουμε ολοι μαζι για βολτα καθε μερα , αλλα και καμια φορα ή θα βγω μονη ή θα παρουμε ενα εγω ενα εκεινος και θα παμε με κανα φιλο . Στην αρχη νομιζα οτι πρεπει να τα κανω ολα μονη μου μεχρι που κατσαμε και συζητησαμε με τον Πανο και βρηκαμε λυσεις για ολα , συζητηση παιδια λυνρει τα παντα

Κοριτσια και εγω αυτο που πιστευω και εγω ειναι οτι ο καθενας πρεπει να βοηθαει μεσα στο σπιτι ωστε ολα κυλανε καλα . φυσικα και δεν απαιτω απο κανενα ( ουτε απο τον εαυτο μου ) 50-50 , δεν ειμαστε συναιτερισμος συντροφοι ειμαστε ... , γενικα σε δουλειες σπιτιου κτλ κτλ δεν πολυασχολουμαστε γιατι περνουμε γυναικα 1 φορα τη βδομαδα , γενικοτερα αμα χρειαστει κατι ενδιαμεσα στη βδομαδα σε θεμα καθαριοτητας ,καμια ηλεκτρικη κανα σφουγγαρισμα θα το κανω κυριως εγω διοτι ειμαι σπιτι περισσοτερες ωρες και ουτως η αλλως δεν εχω τι να κανω . Την κουζινα που βαριεμε την κανει εκεινος παντα και γενικα δεν κουραζομαστε σχεδον καθολου με τετοιο τροπο , το φαγητο του το ετοιμαζει ο Πανος κυριως γιατι εγω τροω κατι ανορε3ικες διατροφικες συνταγες . Στο θεμα των παιδιων ομως ειμαστε ισοτημα γονεις , οσο ειμαι μαμα ειναι και μπαμπας ,δεν ειναι κατι που απαιτησα ειναι κατι που δεν πιστευα οτι μπορει να γινει αλλιως . Εντα3ει επειδη δεν εργαζομαι λογικα μενω τα παιδακια περισσοτερες ωρες και τα φροντιζω 8 ωρες παραπανω , απο τη στιμγη που ερχεται ομως ο Πανος σπιτι ειμαστε ακριβως το ιδιο , στο θεμα παιδιων συμπληρωνουμε ο ενας τον αλλο , κανουμε παρατηρησεις ο ενας στο αλλο αμα κατι δεν κανουμε σωστα , την μικρη την ταιζει ο Πανος παντα αμα ξυπνησει βραδυ . Εχουμε ενα ειδος ρουτινας στα μικρα , εγω θα βαλω τη μικρη για υπνο , εκεινος τον πιτσιρικα . Αμα θελω να παω καπου απογευμα και δεν θελω να παρω τα μικρα μαζι θα τα κρατησει εκεινος και θα βγουνε ολοι μαζι , συνηθως βγαινουμε ολοι μαζι για βολτα καθε μερα , αλλα και καμια φορα ή θα βγω μονη ή θα παρουμε ενα εγω ενα εκεινος και θα παμε με κανα φιλο . Στην αρχη νομιζα οτι πρεπει να τα κανω ολα μονη μου μεχρι που κατσαμε και συζητησαμε με τον Πανο και βρηκαμε λυσεις για ολα , συζητηση παιδια λυνρει τα παντα

Τι να πώ.ειλικρινά σας ζηλεύω αλλα εγώ πάλι πιστεύω, πως απο τι στιγμή που για να κάνει κάτι ό μπαμπάς θα πρέπει να το πείς εσύ(αυτό συμβαίνει στην δικιά μας περίπτωση , γιατι όπως λέει ¨"δεν ξέρει")πριτιμώ να τα κάνω μόνη μου και πλέον δεν χαλάω την ζαχαρένια μου.να σημειώσω εδώ οτι δεν δουλεύω και εχω αυτήν την πολυτέλεια.το ξέρω οτι είναι λάθος,αλλα αν ο άλλος δεν θέλει δεν μπορείς να τον αναγκάσεις

Ευγενία10/08/2007 Χριστιάννα 11/06/2011

Οπως τη βρισκει ο καθενας κουκλα μου , αμα γουστσρεις να τα κανει μονη σου καλα κανεις και μια πολυ καλη μου φιλη ο αντρας της επιμενει να παρουνε καποια γυναικα να τη βοηθαει και δεν θελει , της αρεσει να τα κανει μονη. Εντα3ει ειπα και εγω οτι οι δουλειες του σπιτιου ειναι το λιγοτερο , αυτο που ειναι το σημαντικο ειναι η φροντιδα των παιδιων , δεν θα μπορουσα τιποτα λιγοτερο απο αυτο , αποψη μου παντα φυσικα .

Εκεινος δεν εχει υπομονη να την βοηθησει να ρευτει μετα απο 5 λεπτα την ακουμπαει κατω... οποτε κι αυτο εγω να το κανω... Μετα του την δινω λιγο και την αφηνει στον καναπε ξαπλωτη και φευγει να παει στην κουζινα...κι αλλα τετοια. ...

Εχθες συνεβη ενα ατυχημα με τη μικρη μου (το μπανακι που αγορασαμε μαζι με τη βαση για την μπανιερα μας, κατερρευσε και επεσε η μικρη!) και αυτο με εβαλε σε σκεψεις...Εκεινος ειχε αναλαβει να συναρμολογησει τη βαση....εγω εβαλα το μπανακι της επανω και την ακουμπησα προσεκτικα....στη συνεχεια η βαση αποσυναρμολογηθηκε για καποια αιτια και η μικρη επεσε μαζι με το μπανακι....αν και την κρατουσα, εκεινη τη στιγμη πηγα να της βαλω σαμπουαν και τοτε βρηκε να γινει ό,τι εγινε... δεν προλαβα να την πιασω και συνειδητοποιησα οτι ο καλος μου, ειχε φυγει απο το μπανιο, για να φερει κατι...το αποτελεσμα? Ολο το βραδυ ελεγε στο μωρο " Η ΜΑΜΑ σου, σε εριξε" !!!!! Δηλαδη δεν εφταιγε η εταιρεια που εφτιαξε μια τοσο προχειρη βαση που καταρρεει, δεν φταιει εκεινος που τη συναρμολογησε, φταιω εγω που δεν την τσεκαρα μετα αν ειναι ΟΚ!! Με λιγα λογια, ολα να περνανε απο εμενα... [/QUOTE]

καλα πλακα κανεις? το γλυκο ανθρωπο που τον ειδες? οκ βοηθαει οκ ειναι ''γλυκος'' κλπ κλπ. αλλα αυτο παραπαει η μαμα σε εριξε? και ετσι να ηταν τι ηταν αυτο που ειπε? δηλαδη ποια λογικη το να κατηγορεις τη μανα του παιδιου σου κι ας εχει αδικο[ενω βεβαια εσυ δεν εχεις]. στη θεση σου 36_1_42.gif αλλα τελοσπαντων και εγω περνουσα το ιδιο σε ποιο υπια μορφη. δηλαδη τις πρωτες μερες απτο μαιευτηριο πονουσα πολυ και δεν εκανα πολλα. ετσι ασχολιοταν και με το μωρο ο αντρας μου αλλα εκνευριζοτανε το βραδυ να ξυπανει να τον γυριζει γιατι εγω πονουσα να σηκωθω ορθια ή φωναζε οταν εκλαιγε ή 1002 που αν τα θυμηθω θα χειροδικησω αλλα τελοσπαντων οταν συνηλθα πηρα την κατασταση στα χερια μου και μεχρι τωρα σχολιεμαι αποκλειστηκα ΕΓΩ και μονο ΕΓΩ με το μωρο μου για να μαστε ολοι ευτυχισμενοι!15_2_141.gif και μια μερα με ρωτησε καλα πως και δεν μου λες να τον ταισω η οτιδηποτε [παλια καναμε κληρωση ποιος θα τον ταισει οταν ποναγα τις πρωτες μερες] και του λεω απλα καταλαβα οτι το παιδι ειναι απολυτα δικη μου υποχρεωση και αγαπη και λατρεια και για να μην τον στεναχοραει το γιοκα μου πανω απο ολα απομακρυνω οτι τον στεναχορα. ναι παιζουμε ολη μερα, κανουν χαδια, τον αλλαζει, γελια και χαρες αλλα ως εκει μετα για ολα να η μαμα.εκεινος βεβαια βοηθαει στο σπιτι και εγω ασχολουμε με ρο παιδι και ολοι ειμαστε καλα! ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ? μην περιμενεις τιποτα απο κεινον κι οσο μπορεις μην του ζητας, οσο βεβαια γινεται. .

[[συγνωνη η eirinitas ειναι αυτη που ελεγε τι θα κανει που την παραταει και παει στη μαμα του κτλ κτλ?]]

sig.jsp?pc=ZSzeb112&pp=ZCxdm490YYGR

yqMlp3.png

ΓΙΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΩΣ!

ΕΙΣΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΩ! ΣΑΓΑΠΩ!

Φοβερα emotions χαρα μου , διαβασα αυτα που λες , εντα3ει αμα υπαρχει ηρεμια και ισοροποια στο σπιτι με οποιαδηποτε σπιτι καλο ειναι , απλως αμα λες οτι το μικρακι ειναι μονο δικια σου υποχρεωση και ασχολεισε μονο εσυ μαζι του , ποια ειναι η θεση του αντρα σου σαν πατερας ομως ? εκεινος το δεχτηκε αυτο ?

Παιδιά διάβασα το κείμενο πρωί πρωί και με πιάσαν τα κλάματα. Και δεν με νοιάζει αλλά είμαι στη δουλειά και ευτυχώς δεν μπήκε κάποιος στο γραφείο γιατί άντε να του εξηγήσεις (1ον ότι χαζεύω στο parents και 2ον γιατί κλαίω).

και αφηνω ασχολίαστη την ατακα "η μαμά σου σε έριξε"...)

Πες του μερικές φορές καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς...

θα το δωσω στον αντρα μου να το διαβασει

Κι εγώ και μάλιστα θα αλλάξω τα ονόματα με τα δικά μας.

όσο καλός άντρας κα να είναι κάποιος, δεν είναι άλλο ένα "εγώ"!!!! Μόνο αν είχα άλλη μία σαν και εμένα θα έλεγα ότι πραγματικά μπορούσα να ξεκουραστώ.

Έτσι είναι. Και δίδυμοι νά' μασταν πάλι διαφορετικοί άνθρωποι θα ήμασταν.

εγώ το πήρα πια απόφαση!!!!!!

όλα από μένα περνάνε και ησύχασα!!

Προσπαθώ να το εφαρμόσω αλλά κάποια στιγμή φορτώνω και πάει η γατούλα...

και εγω με τον αντρα μου ειμαι ετσι(μετην ολη του τη βοηθεια κλπ),με την διαφορα οτι εγω δεν απαιτω αυτα που λετε εσεις....δηλαδη τι αλλο να κανει ο κακομοιρος μετα απο ολα οσα κανει μεσα στο σπιτι...?μηπως να το θηλασει και ο ιδιος..?μην τρελλαθουμε κιολας.

πιστευω οτι οι απαιτησεις των νεων γυναικων εχουν αλλοιωθει προς το χειροτερο,παντα σε συναρτηση με το τι προσφερει η το τιμπορει να προσφερει ο συζυγος μεσα στο σπιτι και τη σχεση.

Μήπως εσύ δεν δουλεύεις και γι'αυτό είναι πιο απλά τα πράγματα?

Εμένα ο άντρας μου για να κάνει τις αντρικές δουλειές του σπιτιού (μαστορέματα κλπ. ) πρέπει να παρακαλάω μια βδομάδα! Μήπως κι εκεί είμαι απαιτητική? Εδώ κι ένα εξάμηνο παρακαλάω να πάρουμε δίχτυ προστασίας στα μπαλκόνια ή μήπως κι αυτό πρέπει να το κουβαλήσω και να το καρφώσω εγώ?

Το ότι αλλάζει τα παιδιά μού το καυχιέται όλη μέρα. Όταν βέβαια χρειαστεί να λείψω για δουλειά αποκλείεται να τους δώσει φαγητό. Μόνο γάλα.

Το ότι τα κάνω κάθε βράδυ μπάνιο προτιμάει να με πείσει να μην τα κάνω παρά να με βοηθήσει. Είναι βλέπετε η ώρα των ειδήσεων.

Όταν κλαίνε και τα 2 την ώρα που τα πάω για ύπνο η βοήθειά του είναι να πάρει τη μικρή να την κρατήσει αγκαλιά στην TV. Το αποτέλεσμα είναι ότι η μικρή (1,5) κυκλοφορεί με το τηλεκοντρόλ και λέει ατό ατό!

Κορίτσια όσες δεν εργάζεστε είστε τυχερές γιατί έχετε χρόνο σπίτι μόνες σας για το νοικοκυριό σας και είναι αυτονόητο ότι όταν έρθει ο άντρας κουρασμένος θα τον περιποιηθείτε και θα νιώθει πασάς. Εμείς γυρίζουμε σπίτι την ίδια ώρα και το ίδιο κουρασμένοι αλλά ο ένας κοιμάται (μαντέψτε ποιος) και ο άλλος ασχολείται με τα παιδιά.

εχουμε γυναικα για τις δουλειες του σπιτιου .... Ομως τωρα που γιναμε γονεις, πρεπει να προβλεπω για τοσα παραπανω πραγματα....και το χειροτερο, να δικαιολογω τη σημασια τους και την αναγκαιοτητα τους ("σιγα μην πεσει το μωρο απο τον καναπε, μην κανεις ετσι" κλπ κλπ....)... Συχνα με λεει υπερβολικη οποτε καταληγω να τα κανω μονη μου ετσι κι αλλιως... Σαν ολους τους αντρες, θελει ΟΔΗΓΙΕΣ. Καταληγω να....δινω οδηγιες...σαν μαμα...

Τότε είναι που με ειρωνεύεται και μου λέει Yes Sir!

Μια φορά τη βδομάδα βγαίνει με τους φίλους του. Όταν εγώ θέλω να βγω μια φορά το μήνα με τις φίλες μου μού λέει γιατί δεν τα πας στη μάνα σου!

Κατά τα άλλα οι φίλες μου λένε ότι έχω τον καλύτερο άντρα. Ο ίδιος μου λέει ότι μ'αγαπάει κι ότι "όταν θέλω (δηλαδή όταν δεν του ζητάω τίποτα?) είμαι πάρα πολύ καλή!" Όταν δεν θέλω όμως... Ξέρετε κάποιον να μη θέλει να είναι καλός ή αγαπητός.

Τέλος πάντων υπάρχουν και χειρότερα!!

Σας προτείνω να πάτε να δείτε την παράσταση Caveman με τον Γεράσιμο Γεννατά. Επεξηγεί με τον πιο γλαφυρό τρόπο τις διαφορές ανδρών-γυναικών!

Διαβασα με προσοχη τα ποστ σας.... τελικα ειναι υποκειμενικο το ποιος κανει τι και πως σε καθε οικογενεια. Ομως πανω απο ολα, καταλαβα οτι θελουμε να ειμαστε σιγουρες οτι μπορουμε να βασιζομαστε επανω τους, οταν πρεπει...

Τελικα το συζητησα μαζι του αυτο το "η μαμα σου".... καταλαβα οτι ενιωθε τυψεις, γιατι αυτος ειχε στησει τη βαση, το ελεγε δυνατα για να το ακουει εκεινος, οτι δεν φταιει... του ειπα οτι με πληγωσε και μου ειπε ενα "πλακα εκανα", καταλαβε οτι εκανε βλακεια και δεν το ξαναειπε.... ευτυχως. Γιατι πραγματικα ειναι πολυ γλυκος...πρωτη φορα μου εκανε κατι τετοιο. Δηλαδη γενικα πρωτη φορα ειπε κατι που δεν επρεπε.... Αλλα προφανως αν εγω ειχα τυψεις μια φορα....αυτος ειχε δεκα....

Νιωθετε ποτε εσεις οι μανουλες, οτι οσο καλοι κι αν ειναι οι αντρες σας, τα κανετε ολα εσεις????

Εχω παντρευτει εναν πολυ γλυκο ανθρωπο, που βοηθαει πολυ και σε δουλειες και σε εργασιες στο σπιτι κλπ κλπ, να αλλαξει το μωρο, αλλα και συναισθηματικα οποτε χρειαστω κατι....παρολα αυτα, πολλες φορες νιωθω οτι τα κανω ολα μονη μου...ή οτι εχω μονη μου την ευθυνη εστω.

Εγω την ταιζω φυσικα, αποκλειστικο θηλασμο. Εκεινος δεν εχει υπομονη να την βοηθησει να ρευτει μετα απο 5 λεπτα την ακουμπαει κατω... οποτε κι αυτο εγω να το κανω... Μετα του την δινω λιγο και την αφηνει στον καναπε ξαπλωτη και φευγει να παει στην κουζινα...κι αλλα τετοια. Εγω ειμαι η υπερβολικη, που απλα πρεπει να προσεχει μονη της το μωρο 24 ωρες/ωρο...

Εχθες συνεβη ενα ατυχημα με τη μικρη μου (το μπανακι που αγορασαμε μαζι με τη βαση για την μπανιερα μας, κατερρευσε και επεσε η μικρη!) και αυτο με εβαλε σε σκεψεις...Εκεινος ειχε αναλαβει να συναρμολογησει τη βαση....εγω εβαλα το μπανακι της επανω και την ακουμπησα προσεκτικα....στη συνεχεια η βαση αποσυναρμολογηθηκε για καποια αιτια και η μικρη επεσε μαζι με το μπανακι....αν και την κρατουσα, εκεινη τη στιγμη πηγα να της βαλω σαμπουαν και τοτε βρηκε να γινει ό,τι εγινε... δεν προλαβα να την πιασω και συνειδητοποιησα οτι ο καλος μου, ειχε φυγει απο το μπανιο, για να φερει κατι...το αποτελεσμα? Ολο το βραδυ ελεγε στο μωρο " Η ΜΑΜΑ σου, σε εριξε" !!!!! Δηλαδη δεν εφταιγε η εταιρεια που εφτιαξε μια τοσο προχειρη βαση που καταρρεει, δεν φταιει εκεινος που τη συναρμολογησε, φταιω εγω που δεν την τσεκαρα μετα αν ειναι ΟΚ!! Με λιγα λογια, ολα να περνανε απο εμενα...

Ειμαι υπερβολικη? Η' ισχυει αυτο που ελεγε η μαμα μου (μην της το πειτε! :-)) οτι για ολα πρεπει να φροντιζει εκεινη? Το εχετε αισθανθει ποτε??

πραγματικα εχεις απολυτο δικιο.εγω ειμαι ατον πεμπτο μηνα κ αν σκεφτεις οτι τωρα κ δεν με βοηθαει πουθενα φαντασου τι θα γινει σε λιγο καιρο.ανυσηχω πολυ αλλα ευχομαι να αλλαξουν τα πραγματα!

bAxXp2.png

tnOwp3.png