Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΛΙΠΟΘΥΜΙΑ ΜΙΚΡΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Recommended Posts

Πριν εναμιση χρονο περιπου η κορη μου πεντε ετων τοτε χτυπησε στο ποδαρακι της και ματωσε λιγο.Στην θεα του αιματος λιποθυμησε.Εμεις τρομοκρατηθηκαμε, της δωσαμε τις πρωτες βοήθειες όσο μπορεσαμε και κυριως ο αντρας μου γιατι εχω δεν ημουν καθολου ψυχραιμη και συνηλθε.Αμεσως την μεταφεραμε στο νοσοκομειο όπου νοσηλευθηκε μια ημερα και τις εγιναν ολες οι απαραιτητες εξετασεις.Δεν της βρηκαν τιποτα και κατεληξαν στο συμπερασμα οτι η λιποθυμια προηλθε από την θεα αιματος

Δυο μηνες μετα το ίδιο σκηνικο. Χτυπαει , ματωνει, λιποθυμαει.

Δωσαμε αγωνα ενα χρονο τωρα να της δωσουμε να καταλαβει οτι δεν ειναι τιποτα το αιμα και να μην λιποθυμαει.

Πριν δυο μηνες χτυπησε το χερακι της, ματωσε και το αντιμετωπισε πολυ θαρραλέα.Δεν΄λιποθυμησε και ηταν πολυ ψυχραιμη.Τοτε χαρηκαμε κιεμεις , λεμε παει το ξεπερασε.

Σημερα ομως ειχαμε ακριβως τα ιδια.Ενα ξυλακι μπηκε στο πόδι της, γδάρθηκε λίγο και ετρεξε αιμα.Αμεσως λιποθυμησε.Ειμαι πολυ στεναχωρημενη.Νομιζα πως τοχε ξεπερασει.

Και σκεφτομαι : και τις τρεις φορες ειμασταν διπλα της και την βοηθουσαμε.Τι θα γινει αν το παθει αυτο μόνη της στο σχολειο και δεν την καταλαβει κανεις να της δωσει τις πρωτες βοηθειες;

Εχει τυχει σε καμια μανουλα κατι παρομοιο;

Πως μπορω να καταπολεμησω τον φόβο της στην θεα του αιματος;

Διαφημίσεις

Αμαν βρε κοριτσακι μου,ειχες καιρο να το αναφερεις και νομιζα οτι το ξεπερασατε ...........τι να πω πραγματικα ειναι πολυ δυσκολο....

ειναι και κοριτσακι ,δηλαδη αν ερθει η ωρα να αδιαθετησει τι θα γινει?

μηπως κοριτσακι μου αφου κανατε ολες τις εξετασεις και ειδατε οτι δεν ειναι τιποτα παθολογικο να συμβουλευτιτε και εναν ειδικο?να σας δωσει μια πιο επιστημονκη συμβουλη για το πως θα το ξεπερασει.........

Μην πανικοβαλεστε αν και ξερω πως και εσυ σαν και εμενα εισαι τερας ψυχραιμιας ,αλλα προσπαθησε να το δεις με ηρεμια και να παρεις τις καλυτερες συμβουλες.

Φιλια στο Μαρακι απο εμας!!!!!!!!

δεν ξερω βρε Ειρηνη, το σκεφτομαστε κιαυτο

πρωτα να ηρεμησουμε λιγο γιατι ακομα τρεμω

μεγαλη λαχταρα να βλεπεις το παιδι σου αναισθητο και

να αναρρωτιεσαι: θα συνελθει;

Χριστε μου φυλαξε όλα τα παιδακια και μαζι και τα δικα μου

Μία φίλη μου έχει το ίδιο πρόβλημα. Μην ανησυχείς, μεγαλώνοντας θα βελτιώνεται και η περίοδος θα βοηθήσει σ' αυτό. Απλώς φρόντισε να ενημερώσεις το σχολείο γι' αυτό που συμβαίνει.

να τα σκεφτειτε ολα

και να κανετε το καλυτερο δυνατον για να το ξεπερασει το Μαρακι...........

προσπαθησε να χαλαρωσεις(οσο γινετε βεβαια),αφου ειναι καλα τωρα ,,,,,,,,,,,,

ηρεμησε και εσυ για να σκεφτειτε και καλυτερα.

Διαφημίσεις

Μία φίλη μου έχει το ίδιο πρόβλημα. Μην ανησυχείς, μεγαλώνοντας θα βελτιώνεται και η περίοδος θα βοηθήσει σ' αυτό. Απλώς φρόντισε να ενημερώσεις το σχολείο γι' αυτό που συμβαίνει.

μακαρι να το ξεπερασουμε

οσον αφορα το σχολειο, ηυταν ενας λογος αυτος που την γραψαμε σε ιδιωτικο , να την προσεχουν λιγο περισσοτερο

να τα σκεφτειτε ολα

και να κανετε το καλυτερο δυνατον για να το ξεπερασει το Μαρακι...........

προσπαθησε να χαλαρωσεις(οσο γινετε βεβαια),αφου ειναι καλα τωρα ,,,,,,,,,,,,

ηρεμησε και εσυ για να σκεφτειτε και καλυτερα.

δεν μπορω να ηρεμησω

δεν ξερω αυτην την φορα απογοητευηκα

ισως γιατι νομιζα πως τοχαμε ξεπερασει

... δηλαδη αν ερθει η ωρα να αδιαθετησει τι θα γινει?

Καλή θα ήταν και μια συμβουλή π.χ. ψυχολόγου, αλλά θεωρώ πως τότε θα το ξεπεράσει.

it's never too late to start all over again

Και εγώ είμαι υπέρ αυτής της άποψης. Να τη δει ένας παιδοψυχολόγος, δεν είναι κακό. Θα τη βοηθήσει και θα βοηθηθείτε όλοι. Εύχομαι όλα να πάνε καλά!

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

καλημερα ,αυτο το παθαινα μικρη. Χτυπουσα, σηκωνομουνα, και μετα απο 2-3 βηματα λιποθυμουσα ανεξαρτητα απο το αν εβλεπα αιμα η οχι . Οι γιατροι τοτε ειχαν πει οτι ειναι σοκ που παθαινει ο οργανισμος απο το χτυπημα. Δεν ειχα τιποτα παθολογικο ουτε εγω. Με τα χρονια το ξεπερασα, με πιανει παντα μια ταραχη αν συμβει κατι (δεν εννοω να εχω περιοδο) αλλα μεχρι εκει. Οσο περναει ο καιρος νομιζω θα το σταματησει, συμβουλευσου και καποιον ειδικο.

(συγνωμη που δεν εχω βαλει τονους αλλα κατι εχει το πληκτρολογιο)

Διαφημίσεις

μαλλον θα συμβουλευτω καποιον ειδικο

απλα νομιζα πως θα το ξεπερασουμε ετσι αλλα δυστυχως δεν βλεπω να γινεται αυτο

πρεπει συντομα να τελειωνουμε γιατι μεχει ριξει πολυ απο κατω αυτην η ιστορια

μουρχεται συνεχεια στο μυαλο μου η σκηνη της λιποθυμιας της και τρελενομαι

σας ευχαριστω για το ενδιαφερον σας

Τωρα μπηκα και διαβασα τι συνεβη. Σε καταλαβαινω απολυτα. Μονο που φερνω στο μυαλο μου το παιδι μου να λιποθυμα και να το βλεπω αναισθητο κατι με πιανει. Μεινε ψυχραιμη γιατι τα παιδια διαισθανονται την ανησυχια μας και τους φοβους μας. Ετσι και καταλαβει εστω και στο ελαχιστο οτι σας ανησυχει και εσας αυτο θα φοβηθει ακομα περισσοτερο στο λεω γιατι συμβουλευτηκα κ εγω ειδικο τοτε με τις φοβιες του Ανασταση. Οταν ολα θα περασουν σε καποια στιγμη που θα ειστε ολοι ηρεμοι μιλησε της και εξηγησε της τι συμβαινει ακριβως οταν χτυπαμε γιατι τρεχει αιμα και οτι δεν ειναι τιποτα. Μην την αποπαρεις μην την κατακρινεις ποτε που φοβαται το αιμα και αντιδραει ετσι. Πες της οτι και εσυ οταν ησουν μικρη φοβοσουνα να νιωσει οτι την καταλαβαινεις οποτε να νιωσει και ασφαλεια. Θα σου ελεγα να συμβουλευτεις και εσυ ειδικο και για αρχη θα σου προτεινω μια ευκολη λυση που βρηκα και εγω προσφατα. Θα σου στειλω πμ

an1cA4-0g410010MjQ1fDkyMjQwMGRhfG8gem91bXBvdXJsYWtvcyBtYXMgZWluYWk.gif

260964d0kehdi79a.gif

Καλησπέρα,

στη θέση σου θα προσπαθούσα να της εξηγήσω μέσα από το παιχνίδι τι συμβαίνει όταν κτυπάμε...θα έπαιρνα ένα πορτοκάλι και θα το χάραζα με κάτι εχμυρό, θα έτρεχε λίγο ο χυμός του και θα της έλεγα ότι όπως το πορτοκαλάκι βγάζει χυμό όταν κτυπήσει έτσι και εμείς βγάζουμε χυμό αλλά λίγο πιο κόκκινο....και ότι αυτός ο χυμός μας βοηθάει για να κλείσει η πληγή μας....

κάπως έτσι σκέφτομαι ότι θα προσπαθούσα να την κάνω να νοιώσει καλύτερα,

εύχομαι όλα να πάνε καλά!

μείνε όσο μπορείς ψύχραιμη (λέω εγώ τώρα... που δεν καταφέρνω να τον βλέπω να κοιμάται και να μην κλαίω...)

έχω φίλο 35 χρονών που παθαίνει το ίδιο.. με το αίμα και με τις ενέσεις

μάλιστα είναι ανέκδοτο σχεδόν (ευχάριστο διάλειμμα κάνουμε τώρα) ότι όταν πήγε στο στρατό και τους κάνανε τα εμβόλια έκανε το εξής:

του κάνουν το 1ο εμβόλιο - ξεραίνεται αυτός

για προληπτικούς λόγους τον πάνε σε ένα από τα στρατιωτικά νοσοκομεία (4κάτι...)

αποφασίζουν φυσικά αμέσως να του κάνουν εξετάσεις αίματος

μη τους λέει απλά με το που βλέπω ενέσεις και αίμα λυποθυμάω, μη μου πάρετε αίμα, θα ξαναλυποθυμήσω

φυσικά... δεν σταματάνε εκεί...

πάνε να του πάρουνε αίμα...

με του που βλέπει την ένεση ... ξαναλυποθυμάει!!!!!

μετά από 3 μέρες στο ωοσοκομείο, τον στέλνουνε 2 μέτρα άντρα πίσω στο στρατόπεδο...

φυσικά απ τα γέλια που κάνω τώρα δε μπορώ να σας περιγράψω τι έγινε στο επόμενο εμβόλιο στο στρατόπεδο...

:)

υ.γ. όλο αυτό στο γράφω για να προσπαθήσεις όσο μπορείς να συνηθίσεις στην εικόνα - μπορεί η μικρή σου απλά να λυποθυμάει στη θέα του αίματος για πολύ καιρό ακόμη...

αλήθεια κανα σήριαλ από αυτά τα ιατρικά τη βάλατε να δει καμιά φορά???? για να δείτε αντιδράσεις?

Kι εγω θα ρωτουσα καποιον (παρολο που το βιωνω με τις βελονες - ειναι ταλαιπωρια).

Ακομα και τωρα τα εμβολια τα αναλαμβανει ο μπαμπας μας και εγω οταν παιρνουν αιμα σε μενα κοιταω αλλου. Σε σχεση με παλια παντως εχω τρομερη βελτιωση το να τυχει να δω βελονα και να μεινω ορθια με απλα μια μικρη πτωση πιεσης.

Ειχα παει για συμπαρασταση σε μια φιλη οταν ημουνα πιο μικρη και αντι για εκεινη σωριαστηκα εγω :lol::lol:

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Διαφημίσεις

Καλησπέρα. Δεν είναι τίποτα.

Το έπαθα πρώτη φορά 5 χρονών και από τότε το πάθαινα με θρησκευτική ευλάβεια στη θέα αίματος, με ορθοστασία και σε κάθε επαφή μου με λιβάνι. Έχω κάνει ότι εξέταση μπορείς να φανταστείς.

Τελικά πριν 3 χρόνια έμαθα τι είναι. (Είμαι 31).

Είναι παθολογικό, δεν είναι φόβος, είναι ένα σύνδρομο της καρδιάς, εντελώς ακίνδυνο.

Από ότι μου εξήγησαν έχει ανακαλυφθεί τα τελευταία χρόνια και το έχουν πολλοί άνθρωποι αλλά δεν το ξέρουν. Για να το επιβεβαιώσεις κάνεις μια εξέταση όπου σε δένουν σε ένα κρεβάτι και ελέγχουν τη πίεσή σου και την καρδιά σου και περιμένουν να λιποθυμήσεις.

Για κάποιον λόγο η θέα αίματος, ή η ορθοστασία ή κάποια έντομη μυρωδιά μπλοκάρουν τον οργανισμό και πέφτει η πίεση και οι σφυμοί της καρδιάς και για αυτό λιποθυμάμε.

Το παρακολουθείς πάντα, ξέρεις ότι το έχεις και αποφεύγεις τα πράγματα που σου το προκαλούν. Όσο μεγαλώνεις μπορείς να το ελέγξεις κάπως.

Έχω πάει σε καρδιολόγο μέχρι και στο Ωνάσειο για αυτό.

Είανι κληρονομικό μάλλον. Εμφανίζεται συνήθως στην ηλικία των 5 ή 6.

Είναι αρκετά τρομακτικό για τους γονείς να βλέπουν το παιδί τους να λιποθυμά αλλά δεν είναι τίποτα το σοβαρό. Ακούγεται πολύ χειρότερο από ότι είναι.

Καλό είναι όμως να κάνετε όλες τις εξετάσεις που θα σας πουν οι γιατροί.

Ακόμα σωριάζομαι με το αίμα. Δεν σου συζητώ τι πλάκα είχα στο νοσοκομείο όταν γέννησα. Αλλά επειδή το ξέρω δεν με νοιάζει πλέον.

Καλό είναι να το εξηγήσετε και στο παιδί για να μην φοβάται.

στη θέα αίματος, με ορθοστασία και σε κάθε επαφή μου με λιβάνι.

Aν βαλεις και τις βελονες και εντονο στρες περιγραφεις εμενα :lol::lol:

Ειδικα με το λιβανι καθε χρονο στο χωριο ειχαμε την κλασικη ερωτηση "μηπως ειναι εγκυος?" και εγω ημουνα 14-16 τοτε. Αμαν πια κι αυτος ο ανθρωπος λιβανι με το κιλο εριχνε ...! Τωρα απλα αναβω κερι και βγαινω.

Μπορεις σε παρακαλω να μου πεις πως λεγεται το συνδομο αυτο? Θα με ενδιεφερε να μαθω σχετικα.

Καλησπέρα. Δεν είναι τίποτα.

Το έπαθα πρώτη φορά 5 χρονών και από τότε το πάθαινα με θρησκευτική ευλάβεια στη θέα αίματος, με ορθοστασία και σε κάθε επαφή μου με λιβάνι. Έχω κάνει ότι εξέταση μπορείς να φανταστείς.

Τελικά πριν 3 χρόνια έμαθα τι είναι. (Είμαι 31).

Είναι παθολογικό, δεν είναι φόβος, είναι ένα σύνδρομο της καρδιάς, εντελώς ακίνδυνο.

Από ότι μου εξήγησαν έχει ανακαλυφθεί τα τελευταία χρόνια και το έχουν πολλοί άνθρωποι αλλά δεν το ξέρουν. Για να το επιβεβαιώσεις κάνεις μια εξέταση όπου σε δένουν σε ένα κρεβάτι και ελέγχουν τη πίεσή σου και την καρδιά σου και περιμένουν να λιποθυμήσεις.

Για κάποιον λόγο η θέα αίματος, ή η ορθοστασία ή κάποια έντομη μυρωδιά μπλοκάρουν τον οργανισμό και πέφτει η πίεση και οι σφυμοί της καρδιάς και για αυτό λιποθυμάμε.

Το παρακολουθείς πάντα, ξέρεις ότι το έχεις και αποφεύγεις τα πράγματα που σου το προκαλούν. Όσο μεγαλώνεις μπορείς να το ελέγξεις κάπως.

Έχω πάει σε καρδιολόγο μέχρι και στο Ωνάσειο για αυτό.

Είανι κληρονομικό μάλλον. Εμφανίζεται συνήθως στην ηλικία των 5 ή 6.

Είναι αρκετά τρομακτικό για τους γονείς να βλέπουν το παιδί τους να λιποθυμά αλλά δεν είναι τίποτα το σοβαρό. Ακούγεται πολύ χειρότερο από ότι είναι.

Καλό είναι όμως να κάνετε όλες τις εξετάσεις που θα σας πουν οι γιατροί.

Ακόμα σωριάζομαι με το αίμα. Δεν σου συζητώ τι πλάκα είχα στο νοσοκομείο όταν γέννησα. Αλλά επειδή το ξέρω δεν με νοιάζει πλέον.

Καλό είναι να το εξηγήσετε και στο παιδί για να μην φοβάται.

Α π ί σ τ ε υ τ ο !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δεν το ήξερα.........κι εγώ μια από τα ίδια,στο αίμα και στο λιβάνι......και στην ζέστη απο κερί αν το κρατάω κοντά μου..........:roll:

Είναι ένα σύνδρομο βραδυκαρδίας. Όσοι γιατροί το ξέρουν γελάνε μόλις τους περιγράφεις τα συμπτώματα.

Ο καρδιολόγος μου μόλις έκανε τη διάγνωση μου είπε γελώντας: "Φαντάζομαι ξεματιάσματα που θα σου έχουν κάνει σε κάθε λιποθυμία"

Έχω λιποθυμήσει γιατί μου βγάζαν αγκάθι, σε λιτανεία, κάθε φορά που πήγαινα να μεταλάβω, στη μέση του δρόμου λόγω ζέστης, όταν μου κάναν ράμματα μετά από χτύπημα στο χερί και πολλά άλλα.

Παντρεύτηκα έξω φυσικά και με κράταγε ο άντρας μου από τη μέση, ο κουμπάρος από αριστερά και ο αδερφός μου από πίσω. Σε όλες τις φωτογραφίες γέρνω.

Αλλά επαναλαμβάνω δεν είναι τίποτα. Σταματάς να κάνεις αυτά που σε ενοχλούν και είσαι εντάξει. Τλευταία φορά που το έπαθα ήμουν έγκυος.

εμας τωρα μας ειπε ο παιδιατρος να κανουμε εγκεφαλογραφημα

αναρρωτιομαστε αν πρεπει να υποβαλουμε το παιδι σαυτην την ταλαιπωρια

απο την στιγμη που και τις τρεις φορες που τοπαθε ηταν απο την θεα του αιματος

ο παιδιατρος ομως θελει να ειναι 100% σιγουρος,μας λεει οτι τωρα ειναι 99,9 % αλλα θελει να ειναι 100% .Γιαυτο πρεπει να το κανουμε

Δεν ξερω τι να κανω.

την εχω παει και σε καρδιολογο αλλα δεν μου πε γιαυτην την διαγνωση της βραδυκαρδιας

Είναι ένα σύνδρομο βραδυκαρδίας. Όσοι γιατροί το ξέρουν γελάνε μόλις τους περιγράφεις τα συμπτώματα.

.

Α καλα δεν το χω. :cool:

120 παλμους ειμαι. Ψαχνομαι για το ακριβως αντιθετο (ταχυκαρδιες):roll:

"Παντρεύτηκα έξω φυσικά και με κράταγε ο άντρας μου από τη μέση, ο κουμπάρος από αριστερά και ο αδερφός μου από πίσω. Σε όλες τις φωτογραφίες γέρνω."

συγνώμη, αλλά

ΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΧΙΧΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ

"Παντρεύτηκα έξω φυσικά και με κράταγε ο άντρας μου από τη μέση, ο κουμπάρος από αριστερά και ο αδερφός μου από πίσω. Σε όλες τις φωτογραφίες γέρνω."

συγνώμη, αλλά

ΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΧΙΧΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ

Είχε πλάκα. Και ακούγονται και οι φίλες μου. "Γέρνει, πιάστε την!"

εμας τωρα μας ειπε ο παιδιατρος να κανουμε εγκεφαλογραφημα

αναρρωτιομαστε αν πρεπει να υποβαλουμε το παιδι σαυτην την ταλαιπωρια

απο την στιγμη που και τις τρεις φορες που τοπαθε ηταν απο την θεα του αιματος

ο παιδιατρος ομως θελει να ειναι 100% σιγουρος,μας λεει οτι τωρα ειναι 99,9 % αλλα θελει να ειναι 100% .Γιαυτο πρεπει να το κανουμε

Δεν ξερω τι να κανω.

την εχω παει και σε καρδιολογο αλλα δεν μου πε γιαυτην την διαγνωση της βραδυκαρδιας

Και εγώ είχα κάνει τα πάντα. Καλό είναι να κάνετε ότι πει ο γιατρός.

Α καλα δεν το χω. :cool:

120 παλμους ειμαι. Ψαχνομαι για το ακριβως αντιθετο (ταχυκαρδιες):roll:

Σεφυσιολογική κατάστασηγ και εγώ έχω πολλούς σφυγμούς. Όταν μες πιάνει το σκηνικό αυξάνονται αρκετά και μετά στοπ απότομα. Αυτό είναι το πρόβλημα