Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ - ΑΝΗΣΥΧΩ!!!

Recommended Posts

Σήμερα πάμε πρώτη ημέρα σταθμό. Το μωρό μου μεγάλωσε! Σε μισή ώρα περίπου θα έχει περάσει το σχολικό. Ψάξαμε για τον καλύτερο σταθμό,κατά την γνώμη μου, πήγαμε μαζί με τον 3χρονο γίο μου να τον δεί και αυτός. Ο μικρός ενθουσιάστηκε, φαίνεται να ανυπομονεί να πάει σχολείο, όπως το λέει και γενικά όλα καλά. Α Λ Λ Α εγώ νομίζω ότι θα τρελαθώ, το στομάχι μου πονάει, νίωθω ότι θα βάλλω τα κλάμματα και όλοι λένε ότι υπερβάλλω. Το ξέρω έχουν δίκιο άλλα ανήσυχώ μήπως στεναχωρηθεί μακριά από το οικείο περιβάλλον του. Περάσατε τα ίδια?

Διαφημίσεις

• Replies 64
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

ναι το περναω κ τωρα που σου γραφω.Ξεκινησε εχθες, του αρεσε, κ σημερα πηγε μεσα στην καλη χαρα.Νιωθω οτι το σπιτι εχει μια περιεργη βουβαμαρα κ ειμαι συνεχεια με το κινητο διπλα μου..Εμεις νιωθουμε ετσι, αυτα μια χαρα περνανε..

υγ ο παιδικος ειναι σχεδον διπλα στο σπιτι μου κ οταν ακουω παιδακι να κλαιει τρεχω στην πισω βεραντα:D

tyazp2.png

C9SDp2.png

Και το κοριτσακι μας ηρθε στις 10/10/11.

Εμάς πέρασε το σχολικό σήμερα στις 07:30, ο μικρός πρώτη μέρα στο σχολικό, με το που το είδε να σταματάει μπροστά του γούρλωσε τα μάτια. Προς στιγμή μόλις ανέβηκε έκανε χαρά γιατί νόμιζε ότι θα πήγαινε βόλτα με τη μανούλα. Όταν όμως είδε ότι η πόρτα έκλεισε και εγώ δεν θα πήγαινα μαζί άρχισε να κλαίει σπαρακτικά.... Περιμένω τώρα το μεσημέρι να δω σε τι κατάσταση θα έρθει. Και περίμενα ότι αυτός εδώ επειδή είναι πιο σκληρός και ζωηρός θα ήταν πιο εύκολη η προσαρμογή του...

Καλή χρονιά στα παιδάκια μας να έχουμε και όλα να κυλήσουν ομαλά με όσο δυνατόν λιγότερες ιώσεις εύχομαι.....

000202EC.gif

Καλη αρχη!!

Φραουλα να μας ενημερωσεις πως πηγε η πρωτη μερα.

Ναι οι ιωσεις ειναι ενα huge θεμα, γιατι εχω και εναν μπεμπη 6 μ ηνων..:?

Dalia με το καλο κ εσεις να ξεκινησετε!

tyazp2.png

C9SDp2.png

Και το κοριτσακι μας ηρθε στις 10/10/11.

Διαφημίσεις

Εγώ δυστυχώς είμαι στη δουλειά και ο μικρός μου είναι με την κυρία που τον πρόσεχε για 2,5 χρόνια έως και σήμερα. Ο γίος μου είχε φορέσει την τσάντα του και περίμενε έξω, το σχολικό ήρθε, χαιρέτησε μπήκε και έφυγε χωρίς καμία διαμαρτυρία :shock::shock::shock:. Εγώ γιατί κλαίω μέσα στο γραφείο γμτ? Δεν το ελέγχω. Εύχομαι να έχουμε μια καλή σχολική χρονιά και χωρίς σοβαρές ασθένειες.

πολύ απροσωπο βρε κορίτσια αυτό το σχολικό... εχουν δίκιο τα παιδάκια να κλαίνε. γιατί όμως τις πρώτες μέρες... δεν δέχονται οι παιδικοί να τα πηγαίνουν οι γονείς τα παιδιά; (εφ' όσον είναι εφικτρό από την πλευρά των γονιών-που πρέπει να είναι) έτσι δεν θα ήταν πιο νορμαλ η προσαρμογή;

age.png

Αχ κοριτσια καταλαβαινω το αγχος σας!

θα συμφωνησω με την ismeni οτι το σχολικο ειναι πολυ σκληρο για τα παιδακια...ειδικα αν πηγαινουν πρωτη φορα σε σταθμο και ειδικα τις πρωτες μερες!

Εγω οταν ξεκινησε η μικρη μου σταθμο την πρωτη εβδομαδα την πηγαιναμε εμεις για λιγες ωρες μεχρι να προσαρμοστει με το περιβαλλον!

Μετα αρχισαμε με το σχολικο οπου στην αρχη ηταν πολυ δυσκολο!!!!Ακομα εχω στο μυαλο μου την εικονα που κρεμοταν πανω μου με λιγμους.....

Βεβαια με το που εφτανε στο σταθμο σταματουσε αμεσως, αλλα τι να το κανεις αφου εγω ειχα γινει κουρελι απο τη στεναχωρια!

Ευτυχως προσαρμοστηκε ευκολα και γρηγορα και ολα πηγαν καλα....φετος ειναι η τριτη χρονια που θα παει και το περιμενει πως και πως!

Ευχομαι στα παιδακια σας που θα αρχισουν σταθμο να εχουν καλη αρχη και ολα να πανε καλα!!!!!

Και εμείς σήμερα πρώτη μέρα.

Την πήγαμε εμείς να την αφήσουμε και τη δώσαμε στη δασκάλα.

Δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Κλαίω συνέχεια. Πήρα τηλέφωνο και μου είπαν ότι είναι ήσυχη. Φοβάμαι ότι φοβάται, ότι στενοχωριέται, ότι νιώθει εγκατάλειψη.

Είναι μωράκι μωρέ! Είναι το μωράκι μου και είναι πρώτη φορά με ξένους. Φοβάμαι τόσο πολύ.

Και μας σημερα πρωτη μερα , αν και παει ήδη 2 χρονια.

Απλα μετα απο 1 μηνα αραλικι με μαμα,μπαμπα, παπουδες γιαγιαδες κλπ κλπ φανταστηκαμε οτι θα γινει το σωσε.

Αντιθετως ομως....μεσ την τρελλη χαρα με τη νεα της τσαντουλα,με τα ρουχαλακια της τα ροζ , να περιμενει το σχολικο να παει να δει τις φιλες της.

Ευχομαι και αυριο να ειναι ετσι και να μην εχουμε δραματα.

Καλη αρχη σε ολους !!!

Διαφημίσεις

να μπω και εγω στην παρέα! το σχολικό θα έρθει πρώτη φορά την πεμπτη. απο τη δευτερα την πηγαινω εγώ στο σταθμό και η κατάσταση είναι δράμα. δε μιλαω μονο για τα κλαματα, εμεις έχουμε και το εμετό στο τσεπάκι...σκέτη απελπισία. αν δεν βελτιωθεί η κατάσταση μέχρι την άλλη εβδομάδα, σκέφτομαι να τη σταματήσω απο το βρεφικό και να βρω γυναίκα.....

rita- λυπάμαι που είναι δύσκολα για εσάς.Τα ίδια περάσαμε εμείς πέρισυ και τελικά τη σταματήσαμε στους 2 μήνες.Δε ξέρω όμως αν κάναμε καλά.Υπομονή...

Για το σχολικό συμφωνώ με την ismeni.Εμάς μας είπαν οτι οποιος θέλει σχολικό,να πηγαίνει πρωτα για 10 μέρες κάποιος το παιδί,μετά να γυρίζει μόνο για 5 μέρες με το σχολικό και τελος να ξεκινλησει κανονικά πήγαινε-έλα.

Από ότι φαίνεται τα πράγματα πήγαν σχετικώς καλά. Από ότι μου είπαν στο σχολικό έκλαιγε συνέχεια όμως με το που έφτασαν στον παιδικό και είδε τη δασκάλα του και τα άλλα παιδάκια δεν ξαναδιαμαρτυρήθηκε. Κατά τις 1 που πήγα και τον πήρα (για να μην μείνει από την πρώτη μέρα ολόκληρο το ωράριο) ήταν μες στην καλή χαρά. Βέβαια μπορώ να πω ότι σε αυτό βοήθησε και η προσαρμογή που είχαμε κάνει όλο τον Ιούλιο όπου εκεί βέβαια το κλάμα το έριχνε όταν τον άφηνα στις δασκάλες αφού τον πήγαινα εγώ.Όσον αφορά αυτό που έγραψαν κάποιες κοπέλες για το να το πηγαίνουν εκείνες στο σταθμό , επειδή ακριβώς αυτό ρώτησα και εγώ την προηγούμενη μου είπαν ότι εφόσον έκανε την προσαρμογή και γνωρίζει το περιβάλλον του σταθμού, καλύτερο θα ήταν να μπει κατευθείαν στο σχολικό. Τώρα βέβαια ο οδηγός με τι κεφάλι έφτασε στο σταθμό με τον μικρό να τσιρίζει μες στα αυτιά του , δεν μπορώ να πω... Μάλλον και για αυτόν θα ήταν δύσκολα σήμερα.

Διαφημίσεις

Και εμάς η πρώτη μέρα ήταν πολύ καλή.

Έφαγε λαχανικά που στο σπίτι εγώ δεν κατάφερα ούτε μια φορά να την ταΐσω. Δεν έκλαψε καθόλου και όταν πήγε ο μπαμπάς της να την πάρει φαινόταν πολύ άνετα στην αγκαλιά της δασκάλας της.

Σήμερα πρώτη μέρα με το σχολικό, με κοίταγε παράξενα όταν την έβαλα μέσα. Μουρμούριζε μου είπαν στο δρόμο, αλλά δεν έκλαψε και τώρα είναι καλά με τη δασκάλα της.

Εγώ πάλι Μάρθα Βούρτση, αλλά αφού είναι καλά το μικρούλι μου, πάλι καλά.

Άντε καλή συνέχεια σε όλα τα παιδάκια και πολύ υπομονή σε όλες τις μανάδες!!!!

Όλα καλά μαμά! Ετσι μου είπε μόλις κατέβηκε από το σχολικό και ήταν χαρούμενος. Σε λίγο θα φύγει πάλι και φαίνεται να ανυπομονεί. Έμαθα από τις δασκάλες του ότι ήταν πολύ ήρεμος,δεν έκλαψε καθόλου και έφαγε σχετικά καλά. Όταν τον ρώτησα μού είπε ότι με θυμήθηκε και ζήτησε από την δασκάλα να φύγει αλλά δεν έκλαιγε και μετά έπαιξε με τα τουβλάκια (με ξέχασε δηλαδή χα, χα, χα,). Ηρέμησα κάπως και εγώ αφού βλέπω ότι δεν στεναχωριέται.

Κοριτσία καλημέρα σε όλες .,

Από την Δευτέρα ξεκινήσαμε παιδικό και μάλιστα κατευθείαν με το σχολικό .

Δεν έκλαψε η Νεφέλη μου ενθουσιάστηκε γιατί θα πήγαινε βόλτα .

Λίγο την ώρα του ύπνου με αναζήτησε αλλά τα κατάφερε με την δασκάλα της και κοιμήθηκε .Μόνο ένα πρόβλημα αντιμετωπίζω κάνει εμετό στο σχολικό ενώ ποτέ δεν είχε πρόβλημα στο αυτοκίνητο ,δεν τις δίνω το γάλα αλλά το στέλνω στο σταθμό λοιπόν για να μην ανακατέυεται .Σήμερα με πήρε ο οδηγός του λεωφορείου και μου είπε ότι η μικρή πάλι έκανε εμετό .

Σας συμβαίνει και εσάς ?Τι να κάνω να την πηγαίνω εγω?:?

(Την πήρα εγώ εχτέσ και προχτές ήταν μες την τρέλλή χαρά μου έδειχνε τα παιχνίδια και φύλαγε την δασκάλα της.)

να μπω και εγω στην παρέα! το σχολικό θα έρθει πρώτη φορά την πεμπτη. απο τη δευτερα την πηγαινω εγώ στο σταθμό και η κατάσταση είναι δράμα. δε μιλαω μονο για τα κλαματα, εμεις έχουμε και το εμετό στο τσεπάκι...σκέτη απελπισία. αν δεν βελτιωθεί η κατάσταση μέχρι την άλλη εβδομάδα, σκέφτομαι να τη σταματήσω απο το βρεφικό και να βρω γυναίκα.....

χαχαχαχαχαχ

Εχουμε σφουγγαρισει εμεις 7 το πρωι το ασανσερ απο εμετο.....ουυυυυυυυ χαχαχαχαχα

Αλλα εμας το εχει γενικοτερα....αν την παραζορισεις....δεν κλαιει 100 ωρες....στα 3 λεπτα κλαμα κανει εμετο.

Προσεξε το ομως αυτο γιατι ειναι παμπονηρα και ειναι ενας τροπος να μας ελεγχουν μιας και καταλαβαινουν ποσο μας τρομαζει.

χαχαχαχαχαχ

Εχουμε σφουγγαρισει εμεις 7 το πρωι το ασανσερ απο εμετο.....ουυυυυυυυ χαχαχαχαχα

Αλλα εμας το εχει γενικοτερα....αν την παραζορισεις....δεν κλαιει 100 ωρες....στα 3 λεπτα κλαμα κανει εμετο.

Προσεξε το ομως αυτο γιατι ειναι παμπονηρα και ειναι ενας τροπος να μας ελεγχουν μιας και καταλαβαινουν ποσο μας τρομαζει.

Δηλαδή εμένα που δεν κλαίει και δεν γκρινίαζει απλά έκανε εμετό 2φορές την 1η μέρα στο σχολικό και σήμερα πάλι θεωρείτε ότι είναι αντίδραση ή απλά ζαλίζεται επειδή μένει σχεδόν 50λεπτά στο σχολικό?

(Βέβαι έχω φάει τρελό ξεμάλιασμα απο την μικρή αυτές τις ημέρες και απο το σταθμό μου έιπαν ότι είναι αντίδραση γιατί την άφησα.Μετά βέβαια ηρεμεί και είναι όλο αγκαλίες και φιλάκια.):confused:

Δηλαδή εμένα που δεν κλαίει και δεν γκρινίαζει απλά έκανε εμετό 2φορές την 1η μέρα στο σχολικό και σήμερα πάλι θεωρείτε ότι είναι αντίδραση ή απλά ζαλίζεται επειδή μένει σχεδόν 50λεπτά στο σχολικό?

(Βέβαι έχω φάει τρελό ξεμάλιασμα απο την μικρή αυτές τις ημέρες και απο το σταθμό μου έιπαν ότι είναι αντίδραση γιατί την άφησα.Μετά βέβαια ηρεμεί και είναι όλο αγκαλίες και φιλάκια.):confused:

Στην δικια σου περιπτωση δεν βλεπω να το κανει ως μεσο επιβολης γιατι απλα δεν ησουν μεσα στο σχολικο εσυ , για να το κανει.

Αρα το πιθανοτερο να ζαλιστικε το κακομοιρο.

Ζητησε απο την συνοδο να το βαζει μπροστα μπροστα το παιδακι...να βλεπει ισια τον δρομο.

Στην δικια σου περιπτωση δεν βλεπω να το κανει ως μεσο επιβολης γιατι απλα δεν ησουν μεσα στο σχολικο εσυ , για να το κανει.

Αρα το πιθανοτερο να ζαλιστικε το κακομοιρο.

Ζητησε απο την συνοδο να το βαζει μπροστα μπροστα το παιδακι...να βλεπει ισια τον δρομο.

Μωρέ και η συνοδός μπροστά το βάζει και ακριβώς στο παράθυρο για να την φυσάει και λίγος αέρας αλλά τι να πω.Αυρίο θα την πάρουν αργότερα και αν ξανασυμβεί πάλι τον taxi driver θα κάνω για να είμαι σίγουρη ότι το

Νεφελάκι μου θα είναι καλά.:o

Σήμερα είχαμε σπαραγμούς, όχι απλά κλάματα.

Δεν ξέρω πως έφτασα στη δουλειά. Ξέχασα και τα γυαλιά μου από τον πανικό μου και δεν βλέπω τίποτα.

Τι ψυχοφθόρα κατάσταση είναι αυτή?

Πόσος καιρός θα περάσει μέχρι να το συνηθίσουμε?

Σήμερα είχαμε σπαραγμούς, όχι απλά κλάματα.

Δεν ξέρω πως έφτασα στη δουλειά. Ξέχασα και τα γυαλιά μου από τον πανικό μου και δεν βλέπω τίποτα.

Τι ψυχοφθόρα κατάσταση είναι αυτή?

Πόσος καιρός θα περάσει μέχρι να το συνηθίσουμε?

Κοριτσάρα καλημέρα ,

Να σε ρωτήσω το μωρό το κράταγε κάποιος πρίν ή ηταν με εσένα :roll:

Τώρα βέβαια 7μηνών ότι και να κάνεις είναι λίγο περίπλοκο να το πείσεις ότι όλα θα είναι καλά.Μη νομίζεις η δικιά μου μπορεί να περιμένει να μπει στο σχολικό πως και πως αλλά στο σπίτι έχει τέτοιο εκνευρισμό που δεν τον έχω ξανανίωσει και γενικά το πρόβλημα του ύπνου τώρα έχει ενταθεί.

Δεν θέλει να την αφήνω μόνη της και όταν ξυπνάει την νύχτα ουρλίαζει

καθώς βγαίνει για να έρθει στο κρεββάτι(γιατί μας έχει γίνει μόνιμος κάτοικος , καλά που είμαστε ψιλοαδύνατοι όλοι και το κρεββάτι ειδική παραγγελία γιατί ο άντρας μου είναι ψηλός αλλίως στο πάτωμα θα την έβγαζα ή στην κούνια .)

Το μωρό μέχρι 5 μηνών το κράταγα αποκλειστικά εγώ. από τον Ιούνιο το κράταγαν οι γονείς μου, και εγώ με τον άντρα μου με τις άδειες μας.

Πήρα τηλέφωνο και μου είπαν ότι ηρέμησε αλλά δεν μπορώ να ξεχάσω το μουτράκι της.

Θέλω να περάσει η ώρα να φύγω να πάω να την πάρω.