Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πόσο συχνά παίρνετε συμβουλες από τις αδερφές σας;;;;;

Minnie!

Recommended Posts

Εγώ σαν μεγαλύτερη από την αδερφή μου, είναι πολλές φορές που θέλω να παίρνω συμβουλές ,να μου λέει την γνώμη της σε κάτι που με απασχολεί.Έχει ένα δικό της τρόπο, μια λογική και έκφραση λόγου που σε κάνει να την ακούς........αλλά εντάξει υπάρχουν και μερικές φορές που θα διαφωνήσω μαζί της .Έχουμε αρκετά χρόνια διαφορά --6-- στο σύνολο ,γενικά μικρές μαλώναμε αρκετά αλλά ένιωσα ότι μου λείπει πάρα μα πάρα πολύ όταν έφυγε από το σπίτι σε άλλη πόλη, για σπουδές.Δεν το έδειχνα όμως, αλλά υπήρχαν φορές που την ήθελα κοντά μου!!!!!!!!!!!!Ήθελα και τότε σαν παντρεμένη που ήμουν να της λέω οτιδήποτε αλλά και αυτή είχε τα δικά της.

Τώρα βέβαια είναι σε άλλη φάση της ζωής της και αυτή παντρεμένη που καμιά φορά διστάζω κάτι να ρωτήσω, να την συμβουλευτώ σε κάτι γιατί καμιά φορά λέει ότι την κουράζω.........

a63700a23b.png 87032dd023.png

Διαφημίσεις

Καλημερα Μinnie μου εγω εχω αδερφο τον οποιο υπερ αγαπω, ειναι 11 μηνες μικροτερος απο εμενα και παντρεμενος με μια κορουλα 20 μηνων, παροτι ειναι αντρας κι επρεπε να μεγαλωσουμε για να μπορουμε να κουβεντιασουμε, ξερουμε κι οι δυο οτι οποτε χρειαστει ο ενας τον αλλον ειμαστε εδω, ποτε δεν με κουραζει να με ρωταει ή να θελει να κουβεντιασουμε το οτιδηποτε τον απασχολει, ισα ισα θα λυπομουν αν ηξερα οτι κατι εχει και δεν το ξερω... ειναι κομματακι μου ο αδερφος μου... αυτο δεν αλλαζει οπου κι αν ειμαστε... και ξερω με σιγουρια οτι ουτε κι εγω τον ενοχλω οτι κι αν εχω να του πω... και μπορω να τον παρω οποιαδηποτε στιγμη και να του το πω οπως μπορει κι εκεινος...

κανε μια ανοιχτη συζητηση με την αδερφη σου , να της λες οτι σου λειπει ειναι γλυκο... κι εγω πολλες φορες του λεω "αμαν μ εχεις τρελλανει" αλλα δεν εννοω να σταματισει να μου μιλαει ειναι αυτο που αισθανομαι κι ειναι της στιγμης, κι εκεινος το ξερει κι απλα συνεχιζει:mrgreen:

hI1Vp3.png

1CJdp2.png

Τώρα βέβαια είναι σε άλλη φάση της ζωής της και αυτή παντρεμένη που καμιά φορά διστάζω κάτι να ρωτήσω, να την συμβουλευτώ σε κάτι γιατί καμιά φορά λέει ότι την κουράζω.........

Minnie έχεις παράπονο...

Μίλησες μαζί της; Γιατί λέει ότι την κουράζεις; Το έχετε συζητήσει; Κάνε μια προσπάθεια να το συζητήσετε μιας και σε απασχολεί αυτό το θέμα. Καλή επιτυχία! :D

2522daf9de.png

Θα προσπαθήσω......αν και καλό θα ήταν να υπάρχει διάθεση και από την άλλη μεριά αλλά κάποια στιγμή μπορεί να γίνει και αυτό.Ναι με ενοχλεί αυτό που λέει καμιά φορά αλλά, ίσως επειδή έχει και αυτή πολλά στο μυαλό της και δεν της περισσεύει χρόνος.:roll:

Η γνωμη μου ειναι πως δε θα πρεπει να αμφιβαλλεις για την αγαπη της.. Ειναι πολυ φυσιολογικο οταν αλλαζουν οι ζωες μας και γεμιζουμε με νεες υποχρεωσεις καποια πραγματα να τα βαζουμε σε δευτερη μοιρα. Αυτο ομως δε σημαινει οτι αλλαζει και το ενδιαφερον μας. Οσο για το οτι την κουραζεις..οκ. πολλες φορες λεμε πραγματα που δεν τα εννοουμε. Μιλησε μαζι της, εξεφρασε το παραπονο σου, ( που κατα τη γνωμη μου δεν ειναι αλλο απο το οτι σου λειπει). Κι εγω εχω δυο αδελφες. Η βοηθεια που δινουμε η μια στην αλλη ειναι ανεκτιμητη.. Μπορω να καταλαβω απολυτα το παραπονο σου. Θα δεις ομως οτι αν της μιλησεις θα ερθετε πιο κοντα. Ολα θα πανε καλα.

Διαφημίσεις

Γειά σου φιλενάδα...

Εγώ έχω έναν αδερφό και μια αδερφή αρκετά χρόνια μικρότερη (:cool:. Εγώ με την οικογένεια αυτή με τις σπουδες της αρκετά μακριά. Τώρα είναι πιο κοντά αλλά ελεύθερη ασχολείτε με την καριέρα της. Η αλήθεια είναι ότι την κουράζουμε (αδέρφια, γονείς, συγγενείς) γιατί ποτέ δε λέει όχι... Και αν πει ότι δε μπορεί για κάτι μας κακοφαίνεται... Ποτέ δε φωνάζει ποτέ δε γκρινιάζει... Εγώ ακόμα να καταλάβω ότι μεγάλωσε και μάλλον την καταπιέζω...

Με τον αδερφό μου από μικρά "παίζαμε ξύλο" καθημερινά, ακόμα και ως φοιτητές που μέναμε μαζί σκοτωνόμασταν... Κι όμως ότι να συμβεί πρώτα θα μιλήσω με τον αδερφό μου (που μπορεί να με "βρίσει")και είναι ο πρώτος που θα τρέξει... Μάλιστα θα βαφτίσει και τη μπέμπα ... Πολλά λέμε που δεν εννοούμε και κάποιες φορές άλλα θέλουμε να πούμε και άλλα λέμε...

Μόνο ξεχνάμε να πούμε ότι αγαπάμε ο ένας τον άλλο....

Μπράβο βρε φιλενάδα πολύ σωστή η άποψή σου................:)

Και΄γω την αγαπώ πολύ και αυτή το ξέρω πως με αγαπαει και παραπάνω τα μικρά-ανίψια της και συγχρόνως είναι νονά του μικρού μου!!!!!!!!!

Ναι,μου έλειπε και μου λείπει αλλά μερικές φορές νιώθω να μη θέλει να μιλήσουμε έστω και για χαζά πράγματα αλλά αυτό που λες''άλλα θέλουμε να πούμε και άλλα λέμε'' είναι επίσης σωστό.

-rena95-σε ευχαριστώ΄...... ξέρω ότι με αγαπάει και την αγαπώ,την πονάω και δεν σας κλαίγομαι τώρα σαν καμιά κατίνα γιατί δεν με αρέσει αλλά θέλω πιο πολύ να μιλάμε και ακόμα περισσότερο να την βλέπω.Γιατί όταν έρχεται εδώ(μένει σε άλλη πόλη) σχεδόν δεν την βλέπω και πολύ......εννοείται πως θέλει να δει τις φίλες της αλλά και΄γω σαν αδερφή την ζητάω.Μπορεί να μη το καταλαβαίνει αλλά έτσι είναι.

Minnie δοκίμασε να μιλήσεις ανοιχτά, μόνο έτσι θα βγάλεις άκρη. Πάντα ήταν αρνητική στην επικοινωνία σας; Μήπως της συμβαίνει κάτι; Μήπως έχει κάποιο πρόβλημα;

Καμιά φορά κρίνουμε χωρίς να εντάσσουμε το θέμα στο πλαίσιό του, αποσπασματικά, μονοκόμματα. Τι να πω;

Δύσκολες οι ανθρώπινες σχέσεις... Καλή επιτυχία!

2522daf9de.png

Minnie καλησπερα εχω και εγω ενα αδερφο που πολλες φορες ερχομαστε σε αντιπαραθεση για λογους ανυπαρκτους (ενταση δουλειας-οικογενειακης εντασης) γιατι και οι 2 εχουμε μικρα παιδια ομως ειμαστε τοσο δεμενοι που τα παντα ξεχνιουνται αμεσως. Μην δινεις σημασια αν κατι ειπωθει πανω σε ενταση-κουραση αγχος κακιας περιοδου να σαι σιγουρη οτι η αδερφη σου σ αγαπαει και σιγουρα θα θελει να ξερει και να ακουει οτι θελεις να της πεις.

Θα σου πω κατι που ειναι καθαρα η γνωμη μου " ο μοναδικος ανθρωπος στην γη που εχουμε το ιδιο αιμα και εχουμε φιλοξενηθει στην ιδια σαρκα ειναι τα αδερφια μας" για μενα ο αδερφος μου ειναι πολυ σημαντικος αν και αντρας μοιραζομαι τα παντα μαζι του.

.

γεια σας κοριτσια.

σαν παιδια μαλωναμε πολυ αλλα μεγαλωνοντας δεθηκαμε πολυ.οταν φυγαμε απο το πατρικο μας κ η καθε μια πηρε τον δρομο της ,εκει πραγματικα ενιωσα κενη.καμια φιλη δεν συμπληρωσε το κενο.

τωρα ειμαστε δυστυχως πολυ μακρια η μια απο την αλλη αλλα προσπαθουμε να τα λεμε στο τηλ.οταν βρισκομαστε (1 φορα το χρονο)περναμε πολυ ωραια.

μου λειπουν πολυ...

Διαφημίσεις

Minnie καλησπερα εχω και εγω ενα αδερφο που πολλες φορες ερχομαστε σε αντιπαραθεση για λογους ανυπαρκτους (ενταση δουλειας-οικογενειακης εντασης) γιατι και οι 2 εχουμε μικρα παιδια ομως ειμαστε τοσο δεμενοι που τα παντα ξεχνιουνται αμεσως. Μην δινεις σημασια αν κατι ειπωθει πανω σε ενταση-κουραση αγχος κακιας περιοδου να σαι σιγουρη οτι η αδερφη σου σ αγαπαει και σιγουρα θα θελει να ξερει και να ακουει οτι θελεις να της πεις.

Θα σου πω κατι που ειναι καθαρα η γνωμη μου " ο μοναδικος ανθρωπος στην γη που εχουμε το ιδιο αιμα και εχουμε φιλοξενηθει στην ιδια σαρκα ειναι τα αδερφια μας" για μενα ο αδερφος μου ειναι πολυ σημαντικος αν και αντρας μοιραζομαι τα παντα μαζι του.

.

Έτσι ακριβώς είναι........είπαμε με αγαπαει την αγαπάω!!!!!!!!

Πάντα με άκουγε αλλά και την άκουγα άσχετα αν νόμιζε πως δεν δίνω σημασία(εγώ περνούσα αυτό το μήνυμα γιατί είμαι΄λίγο οξύθημη)θέλω να της μιλήσω αλλά μερικές φορές κολλάω,το αφήνω γιατί περνάει φάσεις ζόρικες που μπορεί να την ενοχλώ χωρίς να το θέλω.

Mary Poppins:Ποτέ δεν ήταν αρνητική--αυτή ήταν που με συμβούλευε-- και ΄γω με την σειρά μου..............δεν την κρίνω για αυτή τη στάση της αλλά νιώθω πως κάπου ''την χάνω'' από επικοινωνία εννοώ.Και πάλι ευχαριστώ και σένα όπως και τις υπόλοιπες.

---Αλλά όταν άνοιξα αυτό το θέμα, δεν το έθεσα σαν παράπονο δικό μου αλλά να γράφουμε αν παίρνουμε συμβουλές από τις αδερφές μας και ΄κακώς-λάθος μου έπρεπε να γράψω από τα αδέρφια μας---:D:D:D:D

Ο καθε ανθρωπος ειναι διαφορετικος.. εσυ μπορει να εχεις την αναγκη να μοιραστεις μαζι της πραγματα αυτη οχι..

Πολλες φορες οι ανθρωποι που εμεις θεωρουμε οτι ειναι πιο κοντα μας (πχ η αδελφη μας) θεωρει πως καποιος αλλος ειναι πιο κοντα του και προτιμα να μοιραζεται με αυτον καποια δικα του πραγματα.. πχ μια φιλη η τον αντρα της , η την κουνιαδα της..

Αυτο ομως ειναι ρευστο.. οι τριτοι πανε κι ερχονται τα αδελφια παντα φευγουν..

Εγω πχ ειμαι παντα πιο ανοιχτη με την αδελφη μου, ενω αντιθετα τυχαινει πολλες φορες να μην ξερω τικανει αυτη στη ζωη της (ενω η χψ φιλη της να ξερει) Στο τελος ομως στην οικογενεια απευθυνεται οταν εχει καποιο πραγματικο προβλημα..

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Με την αδερφουλα μου νιωθω οτι ειμαστε πολυ δεμενες, εγω ειμαι κατα 3 χρονια μεγαλυτερη. Παντα σκεφτεται η μια την αλλη. Απο μικρα ομως που ημασταν λογω των οικογενειακων προβληματων ειχα ορκιστει να τη προσεχω κ να μη καταλαβαινει ποσο σοβαρα ειναι τα προβληματα των γονιων μας. Ετσι μεγαλωσαμε σιγα σιγα κ εγω ποτε δεν της ειπα οτι ειχα καποιο προβλημα. Γενικα δυσκολα παραδεχομαι σε γνωστους μου, φιλους μου, η στην οικογενεια μου οτι εχω καποιο προβλημα. Ηταν ενας τροπος αμυνας μου δημιουργησα....εκεινη ομως παντα θα μου πει οτι εχει καποιο προβλημα, παντα θα ζητησει τη συμβουλη μου κ παντα τρεχω να βοηθησω κ να της βρω λυσεις ....ακομα κ τωρα που 9 χρονια μενω εξωτερικο...

Το αγαπαω το αδερφακι μου κ θελω να ειναι καλα. Δεν εχω παραπονα απο εκεινη κ ομολογω προτιμω που δε ξερει το αν εγω περναω δυσκολα γιατι αυτο της δινει πιο πολυ δυναμη να προχωρησει στη ζωη της κ να αντλησει δυναμη κ απο εμενα