Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πόσα σας κόστισε το δώρο του νονού?

ΠΕΖΗ

Recommended Posts

Σε ένα μήνα βαφτίζουμε το αγοράκι μας. Έχουμε ψωνίσει τα πάντα με τη νονά μας και μπορώ να πω ότι τα πράγματα που πήρε για τον μικρό είναι αρκετά ακριβά. Μάλιστα το πιο σημαντικό είναι ότι ο σταυρός μόνο κόστισε 890 Ευρώ. Γενικά όταν πηγαίναμε στα μαγαζιά ήθελέ μόνο τα καλύτερα, πρέπει να σημειώσω ότι βρίσκονται σε πολλή καλή οικονομική κατάσταση και έτσι τώρα εγώ αναρωτιέμαι...πόσα θα πρέπει να δώσουμε για το δώρο τους? (Μου ζήτησε να της κάνω μια δωροεπιταγή σε ένα κατάστημα ηλεκτρικών ειδών). Από συγγενείς που έχω συζητήσει λιγάκι το θέμα να πάρω καμιά γνώμη, μου είπαν ότι τα έξοδα του νονού δεν έχουν σχέση με την αξια του δώρου που θα τους κάνουμε, αλλά από την άλλη όταν ο άλλος έχει δώσει τόσα χρήματα εσύ δεν πρέπει να ¨ανταποδώσεις¨ κάπως??? Για να ακριβολογώ με τον άντρα μου υπολογίζαμε για το δώρο των νονών γύρω στα 300 Ευρώ, αλλά μήπως φαίνονται λίγα, αλλά και από την άλλη δεν μπορώ να δώσω εύκολα περισσότερα( βλεπετε επειδή δεν έιναι από δω πληρώσαμε και για το ξενοδοχείο 200 ευρω)... Μάλιστα η συσκευή που μου είπε ότι θέλει να πάρει κοστίζει πάνω από 800 ευρώ ...και σκέφτομαι ότι και αν δώσω 300 ευρώ ούτε που θα φανεί το δώρο μας... Της είπα ότι σκεφτόμασταν να πάρουμε κάτι πιο αναμνηστικό, για να μείνει κιόλας π.χ. από ένα ρολόι αλλά μου είπε ότι δε θέλει κάτι τέτοιο...

Πείτε μου τη γνώμη σας...

ΝΙΚΟΛΑΣ 15-03-2009!!!!ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΡΕΛΑ ΜΩΡΟ ΜΟΥ!!!!

ΜΠΕΜΠΑΚΟΣ ΤΟ ΚΟΥΚΛΙ ΜΑΣ..ΗΡΘΕ...19-11-2011

Διαφημίσεις

βασικα εγω τι θα εκανα?θα της επαιρνα την ηλεκτρικη συσκευη.θα με συμφερε πιο πολυ κιολας γιατι θα μπορουσα να ξεπληρωσω σε δοσεις,πολυ πιο ευκολο αυτο απο το να δωσω μετρητα,αφου ζοριζομαι.κι ετσι θα εκανα ενα καλο δωρο στη κουμπαρα μου.

Αν της δώσεις 300 € και η συσκευή κάνει 800 € δεν θα φανεί η αξία των 300.

Είτε παίρνεις τη συσκευή με δόσεις , είτε της δίνεις (αν έχεις τη δυνατότητα) 500 € στο χέρι για να συμπληρώσει και να την πάρει μόνη της...

Πάντως πιστεύω ότι πάνω από 500 € δώρο για νονούς είναι too much ...

ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ...ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΖΩ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ....Σ'ΑΓΑΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

αλλά από την άλλη όταν ο άλλος έχει δώσει τόσα χρήματα εσύ δεν πρέπει να ¨ανταποδώσεις¨ κάπως???

Γλυκιά μου , ας μη χάνουμε το νόημα του μυστηρίου...ο καθένας δίνει πάντα αυτά που μπορεί.Υπάρχουν σταυροί και ρουχάκια και με πολύ λιγότερα χρήματα, αν η κουμπάρα σου έχει άνεση , αυτό είναι ευχάριστο , αλλά δε σημαίνει ότι εσύ πρέπει να ξετινάξεις τον προϋπολογισμό σου , για να μη φανεί ότι δεν την τιμάς...

ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ...ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΖΩ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ....Σ'ΑΓΑΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

εγώ όταν έγινα νονά έδωσα γύρω στα 1000Ε για όλα και μου πήραν δώρο 300Ε μια κάμερα.

καλά είναι νομίζω,δεν μπορείς να δώσεις τα ίδια που ξοδεύουν οι νονοί.

την κυριακή βαφτίζω την μικρή μου και δεν έχουμε πάρει δώρο για την ώρα...

σε συννενόηση με τους νονούς βέβαια,θα τους το πάρουμε λίγο αργότερα.

400Ε-500Ε καλά είναι, μην ζοριστήτε κιόλας!

pPyfp1.png

IxVpp1.png

Διαφημίσεις

Και εγώ είμαι της γνώμης να του πάρετε ένα καλό δώρο εξάλλου ο νονός του παιδιού σας είναι …………!!!!!!!!!!

Όσο για το ξενοδοχείο δεν θα έπρεπε να το σκέφτεσαι καθόλου ότι το πλήρωσες.

Τα 300ευρω είναι πολύ λίγα και όπως λες η κουμπάρα σας είναι λαρτς

Αξίζει για 500 και για 1000 ευρώ να δυσαρεστήσεις τHν πνευματική μητέρα του παιδιού σου ……….?

Αφού αυτό θέλει για δώρο κάνε το καλό και εσύ

ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΣΩΣΤΟ

.....

Στις δύσκολες εποχές που ζούμε, δεν είναι και τόσο εύκολο να διαθέσεις τόσο μεγάλο ποσό. Τα 800 ευρώ προσωπικά μου φαίνονται ιδιαίτερα πολλά. Ούτως ή άλλως, το πόσα θα διαθέσει ο νονός είναι δική του υπόθεση και δε σημαίνει ότι θα πρέπει να του τα 'επιστρέψεις' στο ακέραιο.

Δεν ξέρω τί σχέση έχετε, αλλά αν η νονά δυσαρεστηθεί επειδή δε διαθέσατε όσα φανταζόταν-χωρίς να σεβαστεί ότι πιθανόν δεν μπορούσατε να τα διαθέσετε-δεν μου φαίνεται και καλό σημάδι. Η κουμπαριά δεν είναι μια στεγνή οικονομική συναλλαγη.

Και για να απαντήσω στο ερώτημά σου: Εμείς πήραμε στη νονά μας ένα δαχτυλίδι-αυτό ήθελε-αξίας περίπου 400 ευρώ.

fUvDp2.png

εμεις δωσαμε λεφτα νομιζω 400 ή 500? και δεν μου περισσευανε να σας πω και ουτε που φανηκαν σε κανεναν παρα σε αυτους που επρεπε δηλαδη στους νονους.

αν δεν μπορεις να διαθεσεις μη το κανεις και μην εχεις και τυψεις.

δωστα στο χερι να κανουν οτι θελουν εκεινοι

δεν ξερω ποσο πληρωσαν και ουτε με ενδιαφερει να σας πω, αυτο μπορουσαν και εκαναν αυτο και εμεις.

δεν ειναι οικονομικη συναλλαγη αλλα δεν μου φαινεται οτι θα τσατιστει καθως απ οτι καταλαβα μαζι κανατε και τις επιλογες οποτε χαλαρη μου φαινεται

μπορεις να κανεις μια συζητηση μαζι της , να της πεις το σκεπτικο σου, οτι θασου φυγουν και πολλα με τραπεζια κτλ και μπορεις να διαθεσεις το χ ποσο

αχ, αυτα με τις κουμπαριες...

Η Κατερινούλα μου εχει αποκτησει αδερφούλη 

Ευχαριστώ για τις γνώμες σας.... πραγματικά με έχει προβληματίσει αρκετά αυτό το ζήτημα, από την άποψη κιόλας ότι είμαστε σε μια περίεργη κατάσταση οικονομικά (μας πέσαν διάφορα μαζί...:?), μόνοι μας καλύπτουμε τα έξοδα της βάφτισης και είναι πολύ σημαντικό να μην πέσουμε έξω από τον προυπολογισμό. Εννοείται πως θέλω να ευχαριστήσω τη νονά μας και γι αυτό άλλωστε παιδεύομαι αρκετά..απλά δεν είναι εύκολο ούτε να φορτωθώ επιλέον δόσεις ώστε να της πάρω ολόκληρο το δωράκι,αλλά ούτε να τις δώσω και πολλά παραπάνω μετρητά.

xuito δίκιο έχεις εννοείται πως δε θέλω να παραβλέψω το νόημα του μυστηριου, άλλωστε με την κουμπάρα μου είμαστε πολύ καλές φιλες και δεν τίθεται θέμα ανταπόδωσης απλά εγώ βασανίζω το μυαλό μου γιατί θέλω πάντα να μένουν ικανοποιημένοι οι αγαπημένοι μου άνθρωποι..

Μαμάλευτεράκι..μακάρι να ήταν όλα τόσο εύκολα όσο τα λες..εννοείται πως το ξενοδοχείο δεν το ανέφερα για να τονίσω τα χρήματα που ξοδεύω γι αυτούς απλά και αυτά λογίζονται μέσα στον προυπολογισμό και άλλωστε δεν έιναι ένα αμελητέο ποσο.. Άλλωστε και ποιος δε θέλει να προσφέρει τα καλύτερα στους ανθρώπους που αγαπάει .. απλά δεν είναι πάντα τα πράγματα τόσο εύκολά και ειδικά σε ότι αφορά χρήματα. Στο γάμο μου για παράδειγμα το δώρο μας ήταν αρκετά ακριβό αλλά τότε είμασταν και σε άλλη φάση..ελεύθεροι χωρίς σπίτι, δάνεια κ.λ.π....ενώ τώρα??? Κάπως έχουν δυσκολέψει τα πράγματα...

ngeo και σε ποιον περισσεύουν?? Είναι αρκετά τα έξοδα της βάφτισης (πραγματικά δεν περίμενα τόσα) και αν σκεφτείς ότι θελεις το καλύτερο για όλους τότε άστα να πάνε..απλά συμφωνώ μαζί σου ότι ο καθένας κάνει ότι μπορεί..άλλωστε μακάρι να έιχαμε και δώσουμε και κάτι περισσότερο...

Διαφημίσεις

Ισα ισα τοτε, που ειστε καλες φιλες και γνωριζει την οικονομικη σας κατασταση μπορεις να της αγορασεις ενα δωρο πχ κοσμημα μεχρι το budget που υπολογιζατε.Μη σου πω οτι μπορει να βρεθει σε δυσκολη θεση αν της παρεις κατι πολυ ακριβο(εννοω μηπως το δει σαν δωρο υποχρεωση λογω των ακριβων βαφτιστικων).

Ολα εξαρτωνται απο τη σχεση που εχετε,αν ειναι πραγματικη φιλη σου θα καταλαβει.

tyazp2.png

C9SDp2.png

Και το κοριτσακι μας ηρθε στις 10/10/11.

Βαπτίζουμε τη μικρή μας τον Οκτώβρη. Από νωρίς σκέφτομαι τι δώρο να κάνουμε στον νονό της. Είναι κολλητός του μπαμπά μας αλλά και εγώ τον συμπαθώ πάρα πολύ και τον ήθελα για νονό. Σκέφτηκα πως ένα καλό ρολόι για εκείνον, ένα για τη σύζυγό του και ένα βραχιολάκι για τη μικρούλα τους, θα ήταν μια χαρά. Ο άνδρας μου μου είπε να τον ρωτήσει τι δώρο θέλουν γιατί μπορεί ρολόι να έχει πχ δώρο από τα πεθερικά ή τη γυναίκα του. Είμαι σχεδόν βέβαιη ότι θα του πει πως δεν θελει τίποτα... Αυτό είναι κουμπαριά...Ανιδιοτελής φιλία...Όχι ότι δεν θα πάρουμε τίποτα... Υπολογίζω για τα δώρα τους να διαθέσουμε έως 500 ευρώ. Και εννοείται πως αν μου περίσσευαν θα έδινα παραπάνω. Όχι από υποχρέωση, μόνο από θέληση!

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Ευχαριστώ για τις γνώμες σας.... πραγματικά με έχει προβληματίσει αρκετά αυτό το ζήτημα, από την άποψη κιόλας ότι είμαστε σε μια περίεργη κατάσταση οικονομικά (μας πέσαν διάφορα μαζί...:?), μόνοι μας καλύπτουμε τα έξοδα της βάφτισης και είναι πολύ σημαντικό να μην πέσουμε έξω από τον προυπολογισμό. Εννοείται πως θέλω να ευχαριστήσω τη νονά μας και γι αυτό άλλωστε παιδεύομαι αρκετά..απλά δεν είναι εύκολο ούτε να φορτωθώ επιλέον δόσεις ώστε να της πάρω ολόκληρο το δωράκι,αλλά ούτε να τις δώσω και πολλά παραπάνω μετρητά.

xuito δίκιο έχεις εννοείται πως δε θέλω να παραβλέψω το νόημα του μυστηριου, άλλωστε με την κουμπάρα μου είμαστε πολύ καλές φιλες και δεν τίθεται θέμα ανταπόδωσης απλά εγώ βασανίζω το μυαλό μου γιατί θέλω πάντα να μένουν ικανοποιημένοι οι αγαπημένοι μου άνθρωποι..

Μαμάλευτεράκι..μακάρι να ήταν όλα τόσο εύκολα όσο τα λες..εννοείται πως το ξενοδοχείο δεν το ανέφερα για να τονίσω τα χρήματα που ξοδεύω γι αυτούς απλά και αυτά λογίζονται μέσα στον προυπολογισμό και άλλωστε δεν έιναι ένα αμελητέο ποσο.. Άλλωστε και ποιος δε θέλει να προσφέρει τα καλύτερα στους ανθρώπους που αγαπάει .. απλά δεν είναι πάντα τα πράγματα τόσο εύκολά και ειδικά σε ότι αφορά χρήματα. Στο γάμο μου για παράδειγμα το δώρο μας ήταν αρκετά ακριβό αλλά τότε είμασταν και σε άλλη φάση..ελεύθεροι χωρίς σπίτι, δάνεια κ.λ.π....ενώ τώρα??? Κάπως έχουν δυσκολέψει τα πράγματα...

Καλή μου αν κατάλαβα καλά δεν σου ζήτησε δώρο αξίας 800ευρω ?

Η σου είπε βαλέ ένα ποσό εκεί ώστε να συμπληρώσω να πάρω το τάδε ηλεκτρικό ?

Εγώ κατάλαβα ότι σου ζήτησε ολόκληρο το δώρο των 800ευρω γιαυτο απάντησα κατά αυτό τον τρόπο

ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΔΩΡΟ ΠΑΡΤΗΣ ΚΑΤΙ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ 300ευρω σε κάτι που θα κοστίζει 800 ευρώ…..

Δεν λέει …………!!!!!!!!!

ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΡΩΤΑΝ ΤΙ ΣΟΥ ΠΗΡΕ Η ΚΟΥΜΠΑΡΑ ΤΙ ΘΑ ΛΕΕΙ αν είναι ψυγείο το πρώτο ράφι δεξιά …………… ΧΙΧΙΙΧΙΧΧΙΙΧ

Εμείς στον κουμπάρο πήραμε λαπτοπ 750ευρω αν θυμάμαι καλά

Αλλά τα πάντα τα πλήρωσαν τα πεθερικά μου ………….. !!!!!!!!!1

.....

Μαμάλευτεράκι εννοείται πως η κοπέλα δε μου ζήτησε κάτι συγκεκριμένο απλά ότι σκοπεύει να πάρει μια ηλεκτρική συσκευή΄και να προσφέρω εγώ ότι διαθέτω..απλά όταν είδα τις τιμές μου φάνηκε ¨κάπως¨ όλο αυτό και γι αυτό αισθάνομαι λιγάκι αμήχανα, γιατί όπως καλώς το έθεσες είναι σα να παίρνω το 1/2 του δώρου ακόμη και 500 Ευρώ να βάλω..:| Αναμνηστικό όπως λες, που για μένα θα ήταν και το καλύτερο, καθώς μένει, το φοράς αν είναι κοσμημα ή ρολόι κ.λ.π. αλλά δε θέλει κάτι τέτοιο, οπότε καταλαβαίνεις σε πόσο δύσκολη θέση είμαι.. (α..τυχερουλα καλά θα ήταν να μην τα πληρώναμε εμείς όλα..:wink:)

ravT εχουμε την ίδια λογική, δεν το κάνω από υποχρέωση αλλά απο θέληση καθώς μας έχουν συμπεριφερθεί άψογα τα παιδια...άντε με το καλό να βαφτίσουμε τα μωρά μας!

2agorakia είμαι σίγουρη ότι θα το καταλάβει απλά σκέφτομαι όσα προείπα...(προέγραψα πάει κανονικά αλλά τέλος πάντων..):-D

Έχεις δίκιο που δεν ξέρεις τι να κανείς αλλά φίλη σου είναι……..

Μίλα της ανοιχτά πες της τον λόγω που δεν θες να ΒΑΛΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ και πως θα ήθελες να είναι αποκλειστικά το δώρο και εξολοκλήρου δικό σας

ΟΝΤΟΣ ειμαι ΠΟΛΥ ΤΥΧΕΡΗ ΜΕ ΤΑ ΠΕΘΕΡΙΚΑ ΜΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ

Αχ αυτές οι κουμπαριές δύσκολο πράγμα

.....

Διαφημίσεις

Αχ τι να κάνω θα το σκεφτώ και θα δω πώς θα το θέσω το ζήτημα..

Να παρεξηγηθεί και να μου το δείξει αποκλείεται, δεν είναι τέτοιος άνθρωπος, απλά σκέφτομαι μήπως έχει περισσότερες προσδοκιες, δηλαδή πιστευει ότι θα καλύψουμε το μεγαλύτερο ποσό, έλα όμως που δεν μπορούμε????

Στη βάφτιση του γιου μου είχαμε 2 νονούς και πήραμε στον έναν μία φωτογραφική μηχανή και στην σύζυγο ένα ρολόι και στην νονά μία κάμερα και στον σύζυγο έναν καλό στυλό (Περίπου 350 το κάθε ζευγάρι). Είχαμε την άνεση να τους ρωτήσουμε εάν ήθελαν κάμερα κι έτσι πήραν κάτι που ήθελαν. Δεν ξέρω πόσα πλήρωσαν για τη βάφτιση.

Τώρα στη βάφτιση της κόρης μου λέω να πάρω στο νονό ένα καλό ρολόι. Δεν ξέρω τι μάρκα γιατί π.χ. τα FF μου κάνουν γυναικεία. Πάντως αυτής της τάξεως. Έχετε καμιά ιδέα?

εγώ απο την άλλη δεν το βρίσκω και τόσο τραγικό όπως οι υπόλοιπες κοπέλες

να διαθέσεις μόνο τα 300 ευρώ απο τα 800 που κοστίζει η συγκεκριμένη συσκευή.

Τόσα μπορείς , τόσα έχεις και αν η κουμπάρα σου θέλει αυτή τη συσκευή θα την αποκτήσει με 300 ευρώ λιγότερα- δεν είναι δώρο αυτό?

Στη δική μας περίπτωση ο κουμπάρος μας ζήτησε μετά απο επιμονή δική μας να μας πει τι θέλει, έναν συγκεκριμένο (όχι handmade) πίνακα που του άρεσε και που κόστιζε κάτι λιγότερο απο 100 ευρώ.

Εμείς όμως θα διαθέταμε 300-400 ευρώ για το δώρο του έτσι αναθέσαμε σε ενα ζωγράφο να μας ζωγραφίσει ένα πίνακα με τις διαστάσεις και το θέμα που άρεσε στον κουμπάρο και με καλλιτεχνική αξία καμία σχέση με τον αρχικό πίνακα.

Αν όμως διέθετα μόνο 100 ευρώ και ήθελε έναν πίνακα 400 ευρώ, δεν θα με χαλούσε καθόλου να του έδινα μόνο τα λεφτά που είχα και μπορούσα.

Ευχαριστώ το θεό που μου χάρισε δυο υπέροχες κορούλες

συμφωνω με την ζωζα.εαν δεν μπορεις να διαθεσεις τοσα χρηματα γιατι να το κανεις?

μην ξεφευγουμε απο τον σκοπο μας.εδω δεν γινεταια ναταλλαγη δωρων αλλα μια βαφτιση που ειναι ιερη.

εγω διεθεσα 450ε κ για τους δυο.

ειναι ζευγαρι κ στον νονο πηρα μια καμερα 300ε κ στην νονα ενα ρολοι αξιας 100ε.

μια εικονα αξιας 35ε κ τα εβαλα σε φαναρακια.τους αρεσε παρα πολυ .εξαλλου τους ειχα ρωτησει.

δεν θα μπορουσα να δωσω περισσοτερα.

Ευχαριστώ κορίτσια για τις απαντήσεις σας. Βέβαια το δίλημμα είναι μεγάλο αλλά δυστυχώς δεν έχω τη δυνατότητα να διαθέσω κάτι παραπάνω. Χριστίνα πολλή ωραία η ιδεά σου και για μια εικονίτσα..

Εγώ πήρα και στις 2 νονές ένα δαχτυλίδι από λευκόχρυσο στην μία και χρυσό στην άλλη, που όποιος το είδε έπαθε πλάκα. Πολύ ωραίο και πολύ καλές τιμές από χρυσοχοοίο της περοχής που "χτυπά" τις τιμές και έχει τρελαθεί στο χρήμα.

Και τον σταυρό της μίας μου κόρης, πήγα την νονά και τον πήρε από κει. Σχηματίζει σταυρό με μικρά λουλουδάκια. Τρέλα σας λέω. Ψάξτε στις πόλεις σας μήπως βρείτε κάτι αντίστοιχο.

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

TbSdp2.png

το δωρο της νονας εκανε 750Ε. Ηθελα να της ανταποδωσω οσο μπορουσα αφου εκεινη εκανε τοσα εξοδα. Τελικα της πηρα κατι για το λαιμο με λευκοχρυσο ,χρυσο και αυθεντικες πετρες μπριγιαν αφου συνοδευοταν απο πιστοποιητικο γνησιοτητας. Το δωρο ηταν μεσα σε να βελουδινο κουτι σε σχημα καρδιας και απεξω ειχε δυο καρδουλες την μια μεσα στην αλλη που συμβολιζε την καρδια της νονας και του μωρου απο ασημι και οι δυο. Η νονα τις κρεμασε στο λαιμο και οταν φορουσε επισημα φορουσε το κοσμημα για το λαιμο. Μεσα στο κουτι ειχε μια πλακετα επισης απο ασημι που εγραφε την ημερομηνια της βαφτισης και το ονομα της νονας.

Animation3-6.gif

"Some only dream of Angels, I held three in my arms"