Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Δέχομαι ιδέες-προτάσεις για παιδικό βιβλίο

Recommended Posts

Γειά σας, σε λίγες μέρες που έχει γιορτή το αγοράκι μου θέλω να του πάρω αντί για παιχνίδι, ρούχο κλπ ένα ενδιαφέρον παιδικό βιβλίο για την ηλικία του. Δε θέλω όμως κλασσικά παραμύθια ούτε τις γνωστές ιστορίες (π.χ. Ρομπέν των δασών και τέτοια). Εκτός ότι του έχω αρκετά από αυτά θα ήθελα κάποιο βιβλίο που να έχει ενδιαφέρον, αγωνία για τη συνέχεια, να του λύνει απορίες, να έχει καλή εικονογράφιση και να είναι τέτοιο ώστε να θέλει να του το διαβάζω τώρα εγώ και αργότερα να τον ενθουσιάσει να το διαβάσει μόνος του (θα πάει Α΄δημοτικού) . Μάλλον ζητάω πολλά; Ίσως, αλλά θα ήθελα το συγκεκριμένο βιβλίο να είναι η αφορμή να αγαπήσει τα εξωσχολικά βιβλία.

Αν εσείς οι γονείς έχετε ανακαλύψει κάποιο τέτοιο βιβλίο που ενθουσίασε τα παιδάκια σας και τους κέντρισε το ενδιαφέρον, σας παρακαλώ γράψτε το μου!

Διαφημίσεις

όταν ήμουνα μικρή υπήρχε μια σειρα βιβλίων που λεγότανε οι μυστικοί 7.πραγματικά το ρουφούσαμε με την αδερφή μου.τυχαία λοιπόν σε μια έκθεση ειδα οτι ακόμα υπάρχουν και πραγματικά ενθουσιάστικα.

τώρα για τον μικρό καθότι αγοράκι και φαντάζομαι λάτρεις της περιπετειας, πιστεύω οτι θα είναι αρκετά ενδιαφέρον.

για να πάρεις μια ιδέα δες εδώ http://www.perizitito.gr/product.php?productid=73868

Ευγενία10/08/2007 Χριστιάννα 11/06/2011

Είμαι φανατική θαυμάστρια του Τριβιζά. Έχω πάρει δύο βιβλία στον γιο μου, που νομίζω ότι είναι πολύ καλά! Το ένα λέγεται "Τα 33 ροζ ρουμπίνια" και το άλλο "Τα 88 ντολμαδάκια".

Καταπληκτικά!!!

http://www.greekbooks.gr/BookDetails.aspx?id=176354

http://www.greekbooks.gr/BookDetails.aspx?id=138778

t6c4p3.pngXRnsp2.png

Ένα βιβλίο που αρέσει πολύ στο γιο μου είναι το "Ταξίδι στη χώρα της Σοφίας"

http://www.musicheaven.gr/html/modules.php?name=Splatt_Forums&file=viewtopic&topic=13227&gotolast=1

όπως και το αλφαβητάρι της φύσης

http://entertainment.in.gr/html/ent/434/ent.64434.asp

Όσον αφορά για ανάγνωση θεωρώ ότι η σειρά του Βαγγέλη Ηλιόπουλου είναι καταπληκτική!

http://www.vagelisiliopoulos.gr/sosibio.html

http://boutique.info-grece.com/collections.php/collections_id/460/language/el

Διαφημίσεις

Δύο πολύ καλά βιβλία που μου πρότεινε η κοπέλα που έχει το βιβλιοπωλείο κοντά μας για κάποιο δώρο ήταν το βιβλίο των γιατί και το βιβλίο του πως, μόνο που χρειάζεται ο γονέας να ασχοληθεί με το παιδί και να κάνει αρκετή κουβέντα πάνω στο βιβλίο.

Πέρα από αυτά όλα σχεδόν του Τριβιζά είναι καλά όπως επίσης και μία σειρά της Λήδας Βαρβαρούση που ασχολείται με ιστορίες ζώων. Ενδεικτικά αναφέρω κάποιους τίτλους "μία αράχνη μόνη ψάχνει", "ένας καλόκαρδος καρχαρίας","ένα σκουλήκι με φτερά", "ένα γουρούνι με ταλέντο"κ.α τα οποία εκτός των άλλων έχουν και φανταστική εικονογράφηση.:)

[sIGPIC][/sIGPIC]

O Τριβιζάς έχει μεγάλο fun-club και το ξέρω. Πες τε με ανάποδη, ανώμαλη, άσχετη ότι θέλετε, αλλά εμένα τα βιβλία του Τριβιζά δεν μου αρέσουν ΚΑΘΟΛΟΥ. Στους παιδικούς των παιδιών δίνουμε όλοι οι γονείς στην αρχή της χρονιάς από δύο βιβλία για την ηλικία τους. Κάθε Παρασκευή έβαζαν στη τσάντα του παιδιού μας ένα βιβλίο, το διαβάζαμε και το στέλναμε πίσω τη Δευτέρα (σαν δανειστική βιβλιοθήκη). Μου είχαν βάλει αρκετά βιβλια του Τριβιζά. Δε μου άρεσαν καθόλου, μου φαινόντουσαν χαζοχαρούμενα!

όταν ήμουνα μικρή υπήρχε μια σειρα βιβλίων που λεγότανε οι μυστικοί 7.πραγματικά το ρουφούσαμε με την αδερφή μου.τυχαία λοιπόν σε μια έκθεση ειδα οτι ακόμα υπάρχουν και πραγματικά ενθουσιάστικα.

τώρα για τον μικρό καθότι αγοράκι και φαντάζομαι λάτρεις της περιπετειας, πιστεύω οτι θα είναι αρκετά ενδιαφέρον.

για να πάρεις μια ιδέα δες εδώ http://www.perizitito.gr/product.php?productid=73868

Αχ ήμουν τρελλή φαν κι εγώ αυτής της σειράς! Πωπω τι μου θύμισες τώρα!

--

You came and changed the way I feel, no one could love you more

Καλά υπάρχουν ακόμη οι μυστικοί 7? Δεν το πιστεύω:o:o:o. Όντως μία φανταστική σειρά, με την οποία είχα πάθει και εγώ κόλλημα όταν ήμουν μικρούλα.:-P

[sIGPIC][/sIGPIC]

Toυς 7 μυστικούς δε τους βρήκα στην "Πολιτεία" που πήγα, αλλά μου είπαν από Σεπτέμβριο να πάω σε ένα άλλο μαγαζί μήπως το βρω εκεί. Από το internet δε θέλω να ψωνίσω.

Λοιπόν αγόρασα "Ταξίδι στη χώρα της Σοφίας", το αλφαβητάρι της φύσης, ένα άλλο με soduko και σταυρόλεξα για παιδιά, ασκήσεις για παιδάκια που θα πάνε Α΄δημοτικού, ένα άλλο με ένα παιδάκι που δεν ήθελε να πάει σχολείο αλλά τελικά το αγάπησε πολύ, βιβλίο γραφής και εκπαιδευτικών παιχνιδιών για προσχολική ηλικία για τη μικρή μου. Μπερδευτηκα από τις πολλές επιλογές, η "Πολιτεία" έχει τα πάντα τελικά (εκτός από τους 7 μυστικούς)!

Διαφημίσεις

• 4 weeks later...
Μπορείς να πεις τίτλο και εκδόσεις για το βιβλίο με το παιδάκι που δεν ήθελε να πάει σχολείο? γιατί πέρισυ με το νηπιαγωγείο είχαμε ένα θέμα κάθε πρωί...

"ο Αζορ & ο Κωστάκης στο σχολείο" Χρ. Μπουλώτης, εκδ. Μεταιχμιο.

• 4 months later...

Όλα για τον Τριγωνοψαρούλη του Ηλιόπουλου τα αγαπούσε πολύ ο γιος μου σε αυτήν την ηλικία!

Ένα ιδιαίτερο βιβλίο είναι "Ο Πίκος και η Πίκα" του σπουδαίου Γιώργου Ιωάννου!

πηρα για τα ανήψια μου τα:

Ο μικρός Νικόλας (οποιο και να πάρεις θα γελάσεις και εσυ)

η τελευταία μαυρη γατα του Τριβιζα (καμία σχέση με τα .......χαζοχαρούμενα ΠΟΛΥ περιπετεια)

και εχει μια πολύ ενδοιαφερουσα σειρά ο Πατάκης με 400 λέξεις που δυο που διάλεξα αρεσαν πολύ στα πιτσιρικάκια (αυτο μου είπαν οι μαμαδες τουλάχιστον)

• 9 months later...

επαναφέρω το θέμα της συμφορουμίτισσας, γιατί θα ήθελα προτάσεις για παραμυθάκια για το γιο μου που είναι 2,5 ετών και μόλις άρχισε να ενδιαφέρεται για αυτά. Του πήρα σμρ ένα με 10 παραμύθια, τα εντελώς κλασικά και ένα με μύθους του Αισώπου - έχει και εικόνες και τα συζητάμε.

Κάποια πρόταση?

Διαφημίσεις

επαναφέρω το θέμα της συμφορουμίτισσας, γιατί θα ήθελα προτάσεις για παραμυθάκια για το γιο μου που είναι 2,5 ετών και μόλις άρχισε να ενδιαφέρεται για αυτά. Του πήρα σμρ ένα με 10 παραμύθια, τα εντελώς κλασικά και ένα με μύθους του Αισώπου - έχει και εικόνες και τα συζητάμε.

Κάποια πρόταση?

Για την ηλικία του γιού σου (ξέρω επειδή αγόρασα πρόσφατα για ένα παιδάκι) υπάρχουν βιβλία με μαγνητάκια που αρέσουν πολύ στα παιδιά. Π.χ. υπάρχει μία φάρμα εικόνα κενή χωρίς ζωάκια. Τα ζωάκια- μαγνητάκια είναι αλλού. Πρέπει το παιδί αφου του πει η μαμά του πρώτα δυο λόγια να βάλει τα ζωάκια στις φωλιές τους. Για το τί θα του πει η μαμά του έχει οδηγίες (λέμε τώρα, αν κάποια μαμά δε ξέρει).

Εκτός από αυτά υπάρχουν και κάποιες σειρές πχ. σειρά φραουλίτσα για παιδιά -4 ετών, βατόμουρο -6ετών κλπ.

Από αυτά μου μου είχαν προτείνει τα κορίτσια εμάς μας άρεσε πολύ "το αλφαβητάρι της φύσης".

Αν πας πάντως σε ένα μεγάλο βιβλιοπολείο δε θα ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις!

Κάποια πρόταση?

Τα βιβλία με μαγνητάκια είναι απαγορευτικά για παιδιά κάτω των 3 ετών(ίσως και παραπάνω). Ειδικά αυτά με τα μαλακά μαγνητάκια είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα γιατί μπορεί να τα δαγκώσουν και αν τα καταπιούν τρέχα γύρευε! Ειδικά αν υπάρχει και μικρότερο παιδί στο σπίτι! Μας είχαν φέρει δώρο και τα εξαφάνισα αφού βρήκα τον μικρό με ένα απο αυτά στο στόμα!

Λοιπόν, τα δικά μου παιδιά έχουν ξετρελλαθεί με τη σειρά "μικροί ήρωες" των εκδόσεων "διεθνές κέντρο βιβλίου". Καλά, ο μεγάλος έχει περάσει σε άλλο επίπεδο, αλλά τα έχουμε διαβάσει τόσες φορές που τα έχει μάθει απ' έξω και τα απαγγέλει στον μικρό χαχα. Είναι πολύ χαριτωμένα και οι ιστοριούλες είναι όσο μεγάλες πρέπει ώστε να αντέξει ένα μικρό παιδάκι να τις ακούσει. Να φανταστείς ο μικρός που είναι 21 μηνών μπορεί να καθίσει να διαβάσουμε & 3-4 βιβλιαράκια στη σειρά.

Επίσης όταν ο μεγάλος μου ήταν στην ηλικία του δικού σου του άρεσαν πολύ "τα χρωματιστά κοράκια" & η "λαίμαργη φάλαινα" του Ευγ. Τριβιζά (εκδ. Κέδρος).

Τώρα, αν του αρέσει π.χ. ο Μίκυ, ο Μαστοράκος ή ο Κεραυνός Μακουήν, οι εκδόσεις ελληνικά γράμματα βγάζουν κάτι μικρά βιβλιαράκια που είναι και πολύ οικονομικά με διάφορες ιστοριούλες. Τα βιβλία του Κεραυνού μάλλον είναι για μεγαλύτερα, αλλά όταν τους διαβάζω το βράδυ πριν τον ύπνο κάθεται & ο μικρός και το ακούει ολόκληρο.

Νομίζω οτι όλα αυτά μπορείς να τα βρείς και online στον ελευθερουδάκη ή στον παπασωτηρίου. Αυτάααα...

Α, και ό,τι άλλο θυμηθώ θα σου το πώ.