Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

διακοπη θηλασμου για 1 εβδομαδα

Recommended Posts

καλημερα

θα εκτιμουσα να με βοηθουσατε . Πριν 1 εβδομαδα εφυγα επειγωντως απο το 5 μηνων μωρο μου που το θηλαζα αποκλειστικα + 1 γεθμα βανιλλια το απογευμα... Εβγαζα το γαλα με θηλαστρο αλλα τωρα που ξαναγυρισα εχω πολυ λιγοτερο γαλα. Δεν ανησυχησα γιατι ηξερα οτι με τις θηλαστικες κινησεις του μωρου θα ξαναερχοταν το γαλα.... Προς εκπληξη μου, και παρολο που ειχα γαλα (εστω λιγο) το μωρο προτιμα το μπιμπερο με το γαλα-σκονη που επινε οταν ελειπα. Το αποδιδω στο οτι βαριεται να επιμεινει εως οτου κατεβει το γαλα (4-5 ρουφιξιες) και δεν δεχεται με τιποτα να ξαναπιασει τη θηλη οσο κιαν πιναει. Αν το δοκιμασω οταν δεν πιναει πολυ -τοτε δεν το πιανει καθολου...

Μονο αν περπατω και το κρατω αγκαλια κανει λιγες αποπειρες παραπανω να θηλασει.. Εχω απελπιστει δεν το περιμενα- τα αλλα μου παιδια τα θηλασα εως 2 χρονων...

Ο γιατρος λεει να παρω χαπια ,αλλα διαφωνω ειναι η δευτερη μερα που ειμαι σπιτι (μετα την απουσια μου -σε νοσοκομειο) και λεω να επιμεινω λιγο ακομα....

θα σκασω......

Διαφημίσεις

Διάβασε τα πρώτα ποστς στο τόπικ του επαναγαλακτισμού, θα σε βοηθήσουν οι ίδιες συμβουλές. Πιστεύω ότι θα επανέλθει το μωρό αλλά χρειάζεται επιμονή. Κυρίως θα το πιάσεις "στον ύπνο", τα μωρά που αρνούνται το στήθος πιάνουν πιο εύκολα, όταν κοιμούνται και επανέρχονται πιο εύκολα. Μπορείς να αντλείς λίγο πριν θηλάσεις, ώστε να κατεβαίνει το γάλα και να το βρίσκει το μωρό πιο εύκολα.

Επίσης, θα βρεις πολλά χρήσιμα σε τόπικς που έχουν γραφτεί για "απεργία θηλασμού" (πχ στο http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=35905 ) αλλά επειδή είναι κάπως σκόρπια, ίσως σε βολέψει καλύτερα να τα διαβάσεις εδώ που είναι μαζεμένα:

http://www.kellymom.com/bf/concerns/baby/back-to-breast.html

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

δεν φανταζεστε τη χαρα μου, περπατωντας και μονο ετσι πιανει τη θηλη μου και σιγα σιγα καθομαι και συνεχιζει για λιγο. πιστευω σε λιγες μερες θα επανελθει και το γαλα στη σωστη ποσοτητα.

ειναι λετε λαθος να διατηρησω τη συνηθεια να δινω το τελευταιο γευμα ξενο γαλα (μηπως και κοιμαται ολη νυχτα)?

παντως θα αναψω λαμπαδα -τοσο χαρηκα- μου ειχαν αποκλεισει το οτι θα ξαναθηλαζε...

Ακομα και να μην έπιανε το στηθος το μωρο και πάλι δεν θα χρειαζοταν να καταφύγεις στο ξένο εφόσον υπάρχουν τα νοσοκομειακά θήλαστρα. Υπάρχουν μανουλες στο φόρουμ που αντλουν για 2 χρονια και βάλε!

τελικα δεν το πιανει -αποφασισα να μην το ταλαιπωρω και να μην ταλαιπωρουμαι κι εγω - το μωρο κλεει οταν προσπαθω να πιασει το στηθος - θατου δινω μονο μπιμπερο με οσο μπορω δικο μου γαλα απο το θηλαστρο.. καλη συνεχεια σε ολες

Διαφημίσεις

κοριτσια αν σας τυχει κατι αναλογο, να μην παραδωσετε τα οπλα.. δεν πηρα χαπια και ξαφνικα ενω ειχα καπως μειωμενη ποσοτητα γαλατος, το μωρο 14 μερες μετα ,επιασε τη θηλη και θηλαζει κανονικα σαν να μην εχει συμβει τιποτα...θαυμα!