Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΓΑΛΑ

POPOKI

Recommended Posts

Γεια χαρά,

Με λένε Δέσποινα και έχω ένα αγοράκι 6 μηνών. Αν κάποια άλλη μανουλίτσα είναι on line θα ήθελα την γνώμη της για κάποιο θέμα. Σήμερα ο παιδίτρος μας μου πρότεινε αντί για απογευματινή κρέμα που είναι φουλ σε ζάχαρη και συντηρητικά να του δώσω πρόβειο γιαούρτι γιατί παλαοιότερα ο μικρός υποψιαζόμασταν ότι έχει δυσανεξία στην λακτόζη και πίναμε Almiron Pepti. Σήμερα άλλαξα παιδίατρο και αυτός μου πρότεινε το γιαούρτι και το γάλα NANNY της Golden Health που είναι κατσικίσιο σε σκόνη.

Ευχαριστώ

Διαφημίσεις

γεια σου Δεσποινα καλωσορισες στο forum

σε συμβουλεύω να συνηθίσεις το μωρό σου να τρώει γιαούρτι είτε έχει πρόβλημα με τη λακτόζη γιατί είναι μια τροφή θαυματουργή. Εκτός από τα θρεπτικά στοιχεια περιέχει και μικροοργανισμούς που ρυθμίζουν την λειτουργια του εντέρου. Εμένα ο Βασίλης είχε σταματήσει από νωρίς τις κρέμες και το απογευματινό του ήταν το γιαούρτι , όχι πρόβειο αλλά τα βρεφικά γιαούρτια της αγοράς.

W7hT.jpg

κι εμείς της δίνουμε γιαούρτι από 6 μηνών....και το λατρεύει!!

μάλιστα, τώρα που "μεγάλωσε" προβληματίζομαι άμα σταματήσουμε τα βρεφικά και πάμε στα κανονικότατα!!!

• 4 weeks later...

Διαφημίσεις

Και εμάς το απογευματινό μας είναι γιαουρτάκι Όλυμπος βιολογικό καθημέρινα... είναι όντως σαν τροφή αναντικατάστατη... :D

Και εμείς αυτό και πολλές φορές και το κανονικό το δικό μας, της αρέσει πολύ!

1aLup3.png

BtUIp3.png

Κι εμεις τρωμε γιαουρτι καθε απογευμα απο 6 μηνων, σκετο ή με φρουτα, και το λατρευει. Ποτε δεν της εδωσα αυτες τις κρεμες σε σκονη που ειναι γεματες συντηρητικα ουτε και βρεφικα/παιδικα γιαουρτια.

Επισης, θα ηθελα να προσθεσω οτι μου φαινεται απαραδεκτο οτι ο καθε γιατρος στην Ελλαδα προτεινει διαφορετικες μαρκες προιοντων και να δεν ενθαρρυνουν τις μητερες να παιρνουν φυσικα προιοντα στα παιδια τους.

Εσυ Δεσποινα μου τι νομιζεις οτι ειναι καλυτερο? Το φρεσκο προβειο γιαουρτι ή το ΝΑΝΝΥ που ειναι σε σκονη? Ακολουθησε καλυτερα το ενστικτο σου και την αντιδραση του παιδιου σου στο γιαουρτι.

• 1 year later...

Καλησπέρα σε όλες τις καλές φίλες,

Σε εμάς πλέον αφού συμπληρώσαμε το χρόνο, μας είπε ο γιατρό να ξεκινήσουμε το almiron 3 και σιγά σιγά να το ανακατεύουμε με φρέσκο γάλα, προκειμένου όταν τελειώσουμε τη συσκευασία να πάμε απευθείας στο φρέσκο.

Όσον αφορά αυτό το είδος τώρα, μας συμβούλευσε να παίρνουμε είτε Όλυμπο, είτε της Αμερικάνικης γεωργικής σχολής.

Το θέμα βέβαια είναι ότι αυτά είναι σε διαφανείς συσκευασίες, πλαστικό και γυαλί αντίστοιχα, με αποτέλεσμα να τα βλέπει το φως, γεγονός που έχω ακούσει ότι δε κάνει καλό στο γάλα.

Επίσης υποτίθεται ότι οι συσκευασίες tetra pack θεωρούνται οι καλύτερες για να διατηρούν σωστά τα προϊόντα, γεγονός που δεν ισχύει για τις παραπάνω δυο εταιρίες.

Έχετε να μου προτείνεται κάτι σχετικά με το θέμα αυτό και να με συμβουλέψετε τι γάλα θα μπορούσα να προτιμήσω.

Σας ευχαριστώ

εμενα ειναι 9 μηνων και σαν πρωτη φορα του εδωσα το βιολογικο Ολυμπος και δεν του αρεσε καθολου.Η αληθεια πως ειναι λιγακι ξινο...την αλλη μερα του εδωσα ενα παιδικο που ηταν παρα πολυ γλυκο(απο ότι δοκιμασα) και το καταβροχθησε!!!Θα μπορουσα να του προσθετω κατι στο βιολογικο για να ξεγελιεται και να το τρωει(εκτος ζαχαρης φυσικα);;

Εμείς εκτός από το γάλα της μαμάς τώρα τελευτάια έχουμε αρχίσει και πίνουμε το βιολογικό από την αυστρία που έχει ο Βερόπουλος σε tetra pack και δεν είναι καθόλου ξυνό.

Βέβαια είμαστε 20 μηνών.

popoki για μωρά κάτω του χρόνου και αφού δεν θηλάζετε σκόνη και πάλι σκόνη και ούτε να το σκέφτεσαι. Τώρα το γιαουρτάκι της nanny δεν το ξέρω αλλά μπορείς να το δεις αν θα αρέσει στο μωρό κτλ

Efi-p αν βάζεις λίγη ζάχαρη στην μύτη του κουταλιού δεν παθαίνει τίποτα το παιδάκι σου γιατί μέλι είναι πολύ μικρό για να φάει και νομίζω πως και η ξυλιτόλη επίσης δεν κάνει για τόσο μικρό παιδάκι.

Άλλαξε συνήθειες... ΟΧΙ πλανήτη!!!!

Διαφημίσεις

madreterra το ειδα και εγω αυτο το βιολογικο γαλα αυστριας στα ψυγεια ,για τον δικο μου φυσικα δεν κανει ,αλλα εβλεπα και τα αγοραζαν δυο-δυο.θα προσπαθησω να του το δωσω με λιγη ζαχαρη οπως μου ειπες ,παρα τα αλλα παιδικα που ειναι τιγκα σε ζαχαρη το προτιμω ετσι.ευχαριστω για την απαντηση παντως...

γεια σας,δουλευω στον ολυμπο και τυχαια ειδα το forum αυτο,και αποφασισα να απαντησω σε καποιες αποριες που εχετε.η συσκευασια PET του ολυμπου ειναι πιστοποιοιμενοι απο την Ε.Ε. δευτερον το φως επηρεαζει το γαλα μετα την εβδομη μερα.αυτα ελεγε η δελτα τοτε, μετα λοιπον γιατι εβγαλε το ΒΛΑΧΑΣ με την ιδια συσκευασια?

• 4 months later...

εγω δινω στα δικα μου παιδια ολυμπος βιολογικο γαλα και γιαουρτι και το πινουν μια χαρα. ο μικρος μου επινε για μεγαλο διαστημα πριν κατσικισιο δικο μας γαλα αλλα δυστυχως μου εκανε αλλεργια στο κατσικισιο γαλα+κρεας επομενως τωρα παιρνουμε ολυμπος. νομιζω οτι ειναι απο τα καλυτερα και πιστοποιημενο απο την greenpeace(ελπιζω να ισχυουν αυτα!).

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

και εμείς τα ίδια, πίνουμε καθημερινά γάλα φρέσκο Όλυμπος (όχι βιολογικό) και το απόγευμα μισό γιαούρτι όλυμπος βιολογικό ανεμειγμένο με 1 βιολογικό όλυμπος με φρούτα για να γλυκίζει λίγο γιατί σκέτο δεν μου το πολυτρώει.

wobz4vsv31g4fym5.png

Διαφημίσεις

• 2 years later...

Αύριο ξεκινάμε και εμείς γιαούρτι. Μας είπε η Παιδίατρος βιολογικο όλυμπος. Πήγε λοιπόν ο άντρας μου σούπερ και πήρε βιολογικο όλυμπος αλλα δεν λέει κάτι επάνω ότι είναι για μωρά. Υπάρχει βιολογικο όλυμπος παιδικό; Η είναι μια χαρά αυτο που πήραμε;

I mikri mou einai 7 minon kai ota rotisa tin paidiatro (menoume frankfourti) pote na arxiso to giaourti eipe kalitera se 2 mines, den einai polu arga? I mikri den exei kamia allergia opote den katalabeno. Thimame ston gio mou eimastan diakopes stin Ellada kai to arxisame ston7 xoris na rotiso.Mallon tha eprepe na kano to idio kai me tin mikri.Oute augo tis exo arxisei tis bazo omos xilopites í traxana sto fagito, pou exoun auga sta sistatika kai den exo dei kapoia ipopti antidrasi.Eseis ti lete?

I mikri mou einai 7 minon kai ota rotisa tin paidiatro (menoume frankfourti) pote na arxiso to giaourti eipe kalitera se 2 mines, den einai polu arga?

κ εμάς η παιδίατρος μας είπε γιαούρτι από τον 9ο όπως κ τραχανά. Τώρα είναι 7+. Στην αρχή που ξεκινήσαμε κρέμα την έτρωγε, τώρα ούτε να τη δει. Έχω αλλάξει μάρκες,αλλά τίποτα...Οπότε το απογευματινό είναι πρόβλημα...γιαούρτι όχι τραχανά όχι, τι να της δώσω?Της δίνω πάλι φρούτα όπως το πρωί και 4-5 κουταλιές κρέμα με το ζόρι κ γάλα. Βλέπω οτι κάποιοι παιδίατροι επιτρέπουν το γιαούρτι κ κάποιοι όχι...Αν κ πάνω στο παιδικό γράφει από τον 6ο μήνα

vNojp2.png

Νομίζω οτι είναι υπερβολική η παιδίατρος σου.Γιαολυρτι να το δώσεις μετά τον 7 έβδομο μήνα αφού έχει φάει τα δημητριακά. τώρα τραχάνα μπορείς επίσης να δώσεις

μετα το 7 μήνα αρκει να μην έχει αυγό μέσα.

tnDpp3.png

77l3p3.png

Little δεν έχει παιδικό Όλυμπος, κι εγω αυτο του δίνω το βιολογικό εδώ και 1 μήνα. Πιο πριν έδινα παιδικό το δέλτα advance αλλα τώρα μου είπε πως μπορώ να δίνω κανονικό γιαούρτι βιολογικό. Κρεμες δεν του έδωσα ποτέ ως τώρα, όντως το απογευματινό είναι πρόβλημα. Τραχανα ενώ τον έφαγε 2 φορές, τώρα ούτε να τον δει.

Αυγό εμένα μουριπε τώρα να ξεκινήσω κρόκο κ μπορώ να δίνω πλέον και χυλοπιτες κλπ.

Εξαρτάται απο το γιατρό πάντως

• 8 months later...

Γεια σε ολους τους τρελαμενους γονεις! Αυτο το μονιμο αγχος με τη διατροφη των παιδιων μας ειναι απιστευτο... Εγω εχω την πολυτελεια να ζω σε χωριο και να δινω στο γιο μου κατσικισιο γαλα δικο μας, μετα τους 6 σχεδον μηνες που μου σταματησε το γαλα. Η ελλειψη περισσοτερων γνωσεων με εκανε να ακολουθησω τη (λανθασμενη πια για μενα) συμβουλη του κατα τα αλλα εξαιρετικου μας παιδιατρου και να του δωσω βρεφικα γιαουρτια. Ποτε δεν του πηρα κρεμες, παρα ζεματιζα λιγο φρουτα εποχης για να μαλακωσουν και προσθετα λιγη βρωμη σε νιφαδες (οχι παντα επειδη ειναι λιγο βαρυ). Παραλληλα του εδινα και στερεα τροφη στο χερακι για να μαθει να σιγα σιγα να τρωει - να μασαει, ποσο να βαζει στο στομα, να καταπινει κλπ. Θελω εν ολιγοις να πω οτι εχω διαπιστωσει μετα απο πολυ πολυ πολυ ψαξιμο μηνες ατελειωτους οτι τα βιομηχανοποιημενα κ συσκευασμενα τροφιμα θα πρεπει να ειναι η εσχατη λυση των γονιων. και να μην πιστευουμε κ τοσο τους γιατρους. εμενα ο παιδιατρος μου εδωσε απταμιλ (νοβαλακ στην αρχη) κ οταν του ειπα για κατσικισιο μου ειπε να το αποφυγω γιατι δεν ειναι τοσο θρεπτικο (!!!) κ θα του πεσει βαρυ και πρεπει να παρω ενα γαλα παχυντικο (τοτε δεν ηξερα αλλα τωρα λεω "ΕΛΕΟΣ!") τελικα ακουσα την πεθερα μου που μεγαλωσε τα παιδια της με κατσικισιο κ του το εδωσα, κι απο τοτε πινει μονο αυτο. Γιαουρτι του εδινα για κανα 2-3 μηνες της δελτα αλλα το βαρεθηκε κ αποφασισα να φτιαχνω μονη μου ή να παιρνω κανονικο βιολογικο κατσικισιο. Αυτα... μπορω να γραφω για ωρες, αλλα ολες οι μαμαδες στο ιδιο καζανι βραζουμε! Θελει πολυ ψαξιμο και πολυ διαβασμα, να ξερουμε πολυ καλα τα συστατικων ΟΛΩΝ των προιοντων που χρησιμοποιουμε, ειτε βρωσιμα, ειτε περιποιησης ειτε καθαριστικα. Υπαρχουν λιστες, θα τις βρειτε στο google. Και για τα χημικα συστατικα, αλλα και λιστα με προιοντα που περιεχουν μεταλλαγμενα, γιατι δυστυχως νομιμοποιηθηκε η χρηση τους και στην Ελλαδα.