Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ενόψει παιδικού είμαι χάλια εγώ τελικά….

Recommended Posts

Αχ δεν ξέρω…με έχει φάει το άγχος και η στεναχώρια. .ακούω διάφορα για τα παιδάκια που ξεκινάνε παιδικό και στενοχωριέμαι πολύ όμως…Ο Θεόφιλος γενικώς είναι εντελώς αψυχολόγητος…τις περισσότερες φορές οι αντιδράσεις του δεν έχουν καμία σχέση μ’αυτό που περιμένεις…Πως θα το πάρει άραγε ? Ξέρω ότι πρέπει να το πάρω εγώ απόφαση για να είναι εκείνος καλά. Πόσο κρατάει η προσαρμογή ?…Από τη μία σκέφτηκα να τον κρατούσε και φέτος ακόμη η πεθερά μου αλλά και από την άλλη τη θα κερδίσω σε 10 μήνες πάλι τα ίδια θα σκέφτομαι αφού πρέπει να πάει νήπια του χρόνου…

Πραγματικά περίμενα με πως και πώς να πάμε και εμείς σχολείο και τώρα που ήρθε η ώρα κάνω πίσω και τρώγομαι με τα ρούχα μου αλλά μόνη μου φυσικά.

Ντρέπομαι που το λέω άλλα το μυαλό μου έχει κολλήσει εκεί και με με έχει ρίξει πάρα πολύ ψυχολογικά.

:(:(:(:(:(

ούτε για τις διακοπές μας έχω κουράγιο να οργανώσω με χαρά και ενθουσιασμό όπως έκανα πάντα, παρόλλο που τις έχουμε απόλυτη ανάγκη λόγω της περίεργης χρονιάς που πέρασε:?

rQGhp3.png

Διαφημίσεις

γιατί τόσο αρνητική;;;

αντί να σκεφτείς ότι το αγοράκι σου θα κάνει φίλους, θα παίζει, θα μάθει πράγματα, όσο να πεις ο,τι ήταν να πάρει απ τη γιαγιά το πήρε... πιο έτοιμος θα ναι του χρόνου για το νήπιο...

μη το συζητάς αφού δε τον κράταγες αποκλειστικά εσύ αυτά τα 4 σχεδόν χρόνια δε θα σου φανεί αλλαγή. Τα παιδιά πρέπει να προετοιμάζονται για το σχολικό περιβάλλον, δε γίνεται να μένουν κλεισμένα στο σπίτι και μια ωραία πρωία στα 6 τρέχα παιδί μου στη πρώτη δημοτικού, πώς να μην αντιδράσει το παιδί μετά;

ίσα ίσα γνώμη μου είναι σαν εκπαιδευτικός ότι πρέπει να τον ωθήσεις και να τον στηρίξεις στο περιβάλλον της τάξης. Τα παιδιά πολλές φορές είναι πιο δυνατά και σκληρά από μας. Μετά από κανα 15 μερο θα μπει σε σειρά και θα εγκλιματιστεί.

Ετσι κι αλλιώς μια δοκιμή θα σε πείσει ή όχι.

Γι αυτό λοιπόν γρήγορα για τις διακοπές!!!!!!!!!

τα παιδιά μας πρέπει να ναι ανεξάρτητοι άνθρωποι και δυνατοί στο κόσμο που ζούμε!

22-12-06

20-08-09

I0Uqp2.png

ΝΤΑΛΙΑ!!! θα σε μαλλωσω!!! ρε κουκλα κανονικα θα επρεπε να τον λυπασαι που δεν εχει παει ακομα! και αφου ειναι κ η γιαγια stand by μια χαρα θα πανε ολα!!! θα παει θα κανει φιλους θα μαθει πραγματα και το κυριοτερο θα γινει η μασκοτ!! θα αρχισει τις ατακες του και θα γινει ο αγαπημενος ολων!!! ξεκολλα κ δες τη θετικη πλευρα!!! να δεις τη περηφανια του γιου σου οταν θα αρχισει να μετραει να γραφει το ονομα του...(τα κανουν τωρα πια πολυ νωρις)

ρε κοριτσι με εκπλησεις!!! ολα καλα θα πανε!!!

μην ανυσηχείς!!

τα παιδιά χρειάζεται να πάνε παιδικό, να γίνουν ανεξάρτητα, να έχουν φίλους...

θα έρχεται και θα σου λέει τι έμαθε,τι έκανε με τους φίλους του!!!

μια χαρά θα τα πάει!!!

pPyfp1.png

IxVpp1.png

τι να πούμε βρε dalia μου και εμείς οι κακόμοιροι γονείς που τα γράφουμε από μωρά τα παιδιά μας...εμένα θα είναι ενός χρόνου όταν θα πάει...μη στενοχωριέσαι μόνο καλό θα του κάνει!

και αποθηλασε επιτελους!

Διαφημίσεις

γιατί τόσο αρνητική;;;

!

αννα μου δεν είμαι αρνητική καθόλου ως προς την ιδέα..απλά φλασιά μου ήρθε και στεναχωριέμαι πολύ μέσα μου ( δεν το δείχνω φυσικά ) μήπως στεναχωρεθεί πολύ...

ΝΤΑΛΙΑ!!! θα σε μαλλωσω!!! ρε κουκλα κανονικα θα επρεπε να τον λυπασαι που δεν εχει παει ακομα! ρε κοριτσι με εκπλησεις!!! ολα καλα θα πανε!!!

ρε κοριτσάκι γιατί το λες αυτό γιατί να τον λυπάμαι ?? από φίλους συνομίλικους του δόξα το Θεό καθημερινά παίζουν....

άσε και εγώ εκλήσομαι με τον εαυτό μου...

εν το μεταξύ εκείνος δείχνει προς το παρόν πολύ θετικός στην ιδέα αλλά κάποια πράγματα στη συμπεριφορά του κάποιες φορές με κάνουν να πιστεύω ότι τελικά δεν θα είναι τα πράγματα τόσο ρόδινα τελικά...

rQGhp3.png

ετσι το ειπα για να κανει μπαμ!!! χαχα περαν της πλακας θεωρω οτι παιρνουν περισσοτερα πραγματα στο παιδικο απο οτι απο μια πολυ καλη κ προθυμη γιαγια...

DALIA καλημερα κι απο εμενα!

Εγω τη μικρη μου την εστειλα παιδικο 18 μηνων και ειχα το ιδιο αγχος με εσενα...

Πως θα ειναι,τι θα κανει,αν θα το προσεχουν κλπ...

Για μα μην πολυλογω ολα πηγαν πολυ καλα!!!Η μονη δυσκολια ηταν το πρωι που ερχοταν το σχολικο να την παρει αλλα μην φανταστεις για πολυ....σε μια εβδομαδα ειχε προσαρμοστει!

Κι εγω ειμαι της γνωμης το παιδι να πηγαινει παιδικο παρα να μεγαλωνει με τους παππουδες....καμια σχεση!

Κανει φιλιες,μαθαινει παρα πολλα πραγματα,αρχιζει να μιλαει καλυτερα και γενικα περνανε τελεια στο σταθμο!!!!!!!!

Ειναι λογικο να αγχωνεσαι αλλα οταν θα δεις οτι το παιδι σου θα προσαρμοστει και θα περναει καλα......σιγουρα θα ησυχασεις!!!!!!

Εξαλλου τι να πουν και αλλες μαμαδες που τα στελνουν απο πολυ μωρα???????

Ντάλια η αντίδρασή σου είναι απόλυτα φυσιολογική και όπως λες και μόνη σου είτε τώρα είτε σε 10 μήνες θα ένιωθες ακριβώς το ίδιο. Στο λέω εκ πείρας, ο δικός μου πήγε 14 μηνών αλλά και τώρα να πήγαινε πάλι το ίδιο θα ένιωθα....Το θέμα της προσαρμογής είναι διαφορετικό για το κάθε παιδάκι, για παράδειγμα ο μικρός μου στην αρχή ήταν μια χαρά μετά από μήνες και αφού μεσολαβούσε ΣΚ ή διακοπές εμφάνιζε άρνηση, αλλά σε γενικές γραμμές δεν είχαμε προβλήματα. Αν είναι κοινωνικός και η προσαρμογή γίνει σωστά (δες τις οδηγίες της κας Στυλιανάκη) δε νομίζω να έχεις προβλήματα αν και όπως λες και εσύ τα παιδιά είναι απρόβλεπτα. Πάντως πραγματικά στο λέω ότι έτσι νιώθουν όλες οι μαμάδες να είσαι προετοιμασμένη ότι θα σε πάρουν τα ζουμιά εκείνη την ώρα....απλά αν είσαι σίγουρη για την απόφασή σου μην πισωγυρίσεις....Στο λέω εγώ που δεν είχα άλλη επιλογή οπότε η επιλογή μου ήταν ξεκάθαρη και κάθε μέρα έκλαιγα έξω από το σχολείο σαν παιδάκι (τώρα το σκέφτομαι και μου 'ρχεται να ξαναβάλω τα κλάματα, μέχρι και με την παιδοψυχολόγο του σχολείου το είχα συζητήσει!!!). Τελικά στη δική μας περίπτωση το πρωι που είναι και δύσκολη η ώρα του αποχωρισμού τον πήγαινε ο μπαμπάς του και εγώ έκανα την καρδιά μου ''πέτρα'' και τον αποχαιρετούσα στα γρήγορα στο σπίτι...Ξέρω ακούγεται λίγο μελό αλλά να μωρέ... μεγαλώνουν τα μικρούλια μας τόσο γρήγορα και...Σε καταλαβαίνω απόλυτα....και να μη ντρέπεσαι...

xZBdp3.png

DALIA να μη στεναχωριέσαι ΚΑΘΟΛΟΥ! Ο παιδικός σταθμός στην ηλικία του γιού σου θα του κάνει πάρα πολύ καλό. Ο εγκεφαλός του θα δέχεται συνέχεια καινούρια ερεθίσματα, θα μάθει ένα σωρό πραγματάκια που δυστυχώς εμείς οι εργαζόμενες μητέρες δεν έχουμε χρόνο να τους τα μάθουμε, θα κοινωνικοποιηθεί, θα ενταχθεί σε ομάδα, θα έχει στόχους, θα πλουτίσει το λεξιλόγιο και πολλά άλλα καλά! Εντάξει υπάρχουν πάρα πολλά άρθρα για το καλό που κάνουν στα παιδάκια οι (καλοί) παιδικοί σταθμοί αλλά όλα αυτά σίγουρα τώρα σου φαίνονται εντελώς θεωρητικά. Σταδιακά θα δεις διαφορά και στο γιό σου, πράγμα που θα σε ικανοποιήσει ιδιάιτερα. Ξεπέρασε όσο πιο γρήγορα μπορείς τη στεναχώρια σου και δώσε όλη σου την ενέργεια στην προετοιμασία των διακοπών.

Υ.Γ. Αλήθεια αν στεναχωριέσαι για τον παιδικό, όταν έρθει η ώρα του στρατού τι θα κάνεις; (εγώ την ώρα του στρατού θα τρελαθώ από τη στεναχώρια, ελπίζω μέχρι τότε να μην είναι υποχρεωτικός)!

Διαφημίσεις

Koρίτσια ευχαριστώ για τις εμπειρίες σας...

ο σταθμός είναι κολλητά με το σπίτι μας και κάθε απόγευμα μου ζητάει να πάμε να δει το σχολείο και μου κάνει διάφορες ερωτήσεις...

α μου είπε και το καλό " δεν θα έρχεσαι να με πέρνεις εσύ μόνος θα έρχομαι θα κοιτάω μην έρχεται κανένα νήτοτο ( αυτοκίνητο ) και θα έρχομαι "

elenasteraki στη δική μας περίπτωση τα δύσκολα θα πρέπει να τα υποστώ εγώ και μόνο αν αφήσω τη διαδικασία στον μπαμπά σίγουρα δεν πρόκειται να πάμε σχολείο...

rQGhp3.png

Υ.Γ. Αλήθεια αν στεναχωριέσαι για τον παιδικό, όταν έρθει η ώρα του στρατού τι θα κάνεις; (εγώ την ώρα του στρατού θα τρελαθώ από τη στεναχώρια, ελπίζω μέχρι τότε να μην είναι υποχρεωτικός)!

παρόλλο που είναι πολύυυυυυυυ μέλλον δε νομίζω να με πιάσει τέτοια στεχαχώρια τώρα το βλέπω σα μικρούλι απροστάτευτο εύθραυστο λίγο...και εν τω μεταξύ ο Θεόφιλος όταν στεναχωριέται δεν κλαίει ξες το κλασικό κλάμα ή γκρίνια, κλαίει βουβά και αυτό με τρελλένει...

rQGhp3.png

DALIA μου είμαι νηπιαγωγός και συναντώ συχνά περιπτώσεις σαν τη δική σου. Συχνά οι γονείς αγχώνονται και αγχώνουν και τα ίδια τα παιδιά. Όσο πιο θετικά βλέπεις το σχολείο τόσο πιο θετικά θα το δεχτεί και το μικρό σου. Για τα παιδιά είναι πιο εύκολο να προσαρμοστούν σε ένα σχολείο από το προνήπιο γιατί "μαθαίνουν" πιο ομαλά και ανταποκρίνονται πιο εύκολα και πιο γρήγορα στο νήπιο και μετά στην πρώτη δημοτικού. Στο προνήπιο τα παιδιά πλέον ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ. Δεν είναι απλή φύλαξη όπως ο παιδικός σταθμός. Θα είναι λοιπόν πολύ καλύτερο για εκείνον να εξοικειωθεί με τη μαθησιακή διαδικασία ήδη από το προνήπιο.

Όσο για την "ώρα του αποχωρισμού" η δυσκολία είναι μόνο για τους γονείς. Τα παιδιά δεν έχουν ουσιαστικό πρόβλημα. Μπορεί να κλάψουν, να γκρινιάξουν μόνο και μόνο για να "ελέγχουν" τη μαμά. Άλλωστε το κλάμα είναι η δύναμή τους και παράλληλα η άμυνά τους. Σχεδόν πάντα το κλάμα είναι ψεύτικο. Μόλις καταλάβουν ότι δεν πετυχαίνουν τίποτα το σταματάνε. Και επιπλέον, τα παιδιά περνάνε καλά στο σχολείο (δε μιλάω για ακραίες περιπτώσεις) και θέλουν να πηγαίνουν. Μην αγχώνεσαι και δες το λίγο σαν μια μικρή "υποχρέωση" των παιδιών. Όπως η μαμά πηγαίνει στη δουλειά, έτσι και τα παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο.

παρόλλο που είναι πολύυυυυυυυ μέλλον δε νομίζω να με πιάσει τέτοια στεχαχώρια τώρα το βλέπω σα μικρούλι απροστάτευτο εύθραυστο λίγο...και εν τω μεταξύ ο Θεόφιλος όταν στεναχωριέται δεν κλαίει ξες το κλασικό κλάμα ή γκρίνια, κλαίει βουβά και αυτό με τρελλένει...

DALIA μου, συγνώμη που στο λέω (το ξέρω για μία μαμά το παιδάκι της είναι για πάντα μικρό) αλλά ο γιος σου δεν είναι μικρούλης για τον παιδικό. Τι να πούνε και οι μανούλες που τα στέλνουν από μηνών; Κοντευει να γίνει 4χρ είναι κοτζαμ άντρας πια! Ημικρή μου (που έχει περιπού την ίδια ηλικία με το γιο σου) πάει από περσυ παιδικό, μάλιστα από περσυ το καλοκαίρι έτρωγε το φαγητό της για να μεγαλώσει και να παει σχολείο (σαν τον αδελφό της). Χαλάρωσε και μην αφήσεις το παιδί να καταλάβει το άγχος σου. Επισης το νήτοτο θα το ξεχάσεις, σε ένα μήνα το πολύ το παιδί θα μιλάει άπταιστα Ελληνικά!

Αντε καλή αρχή!

παιδιά πιστέψτε με δεν του μεταφέρω καθόλου ( ούτε στο σύζηγο ) αυτές τις ανησυχίες τις κρύβω καλά μέσα μου...και εμένα με ρωτάει άμα το φάω θα γίνω μεγάλος και θα πάω σχολείο..?

θα σας πω περιστατικό που ίσως έκανε τις ανησυχίες μου πιο έντονες..την προηγούμενη βδομάδα γιορταζε και με τη διπλανή μου ( είχε ο γιο της γεννεθλια ) φέραμε κλόον και τα έκανε διάφορες δραστηριότηες χορεύναν, ομαδικά παιχνίδια, τραγούδια και διάφορα τέτοια όλα τα παιδάκια φαινοταν καταυεχαριστημένα, ο δικός μου σημασία δεν τους έδωσε..στον κόσμο του, έπαιζε μόνος μέχρι να φύγει η κοπέλα...και απλά είπε ότι τον ενοχλούσε η δυνατή μουσική...

rQGhp3.png

Διαφημίσεις

θα σας πω περιστατικό που ίσως έκανε τις ανησυχίες μου πιο έντονες..την προηγούμενη βδομάδα γιορταζε και με τη διπλανή μου ( είχε ο γιο της γεννεθλια ) φέραμε κλόον και τα έκανε διάφορες δραστηριότηες χορεύναν, ομαδικά παιχνίδια, τραγούδια και διάφορα τέτοια όλα τα παιδάκια φαινοταν καταυεχαριστημένα, ο δικός μου σημασία δεν τους έδωσε..στον κόσμο του, έπαιζε μόνος μέχρι να φύγει η κοπέλα...και απλά είπε ότι τον ενοχλούσε η δυνατή μουσική...

Mπορεί απλά το παιδάκι σου να μην είχε όρεξη, μπορεί αυτός ο πανζουρλισμός να τον ενοχλούσε. Αυτό δε σημαίνει ότι δε θα τα πηγαίνει καλά με τον παιδικό. Το ξαδελφάκι μας δε τα πηγαίνει καλά με τους κλόουν αλλά στο παιδικό είναι μια χαρά!

Ο Ευριπίδης πηγαίνει από πέρσι παιδικό (από 27 μηνών δηλαδή) και αν εξαιρέσεις τον πρώτο μήνα που είχε λίγο αποσυντονιστεί τα πάει μια χαρά. Λύθηκε η γλώσσα του, έχει μάθε ένα σωρό πράγματα και γενικά μέσα σε λίγους μήνες έχει φοβερή εξέλιξη. Αν είσαι σίγουρη για την επιλογή σου όσο αφορά στον παιδικό, μη φοβάσαι τίποτα.

... φέραμε κλόον και τα έκανε διάφορες δραστηριότηες χορεύναν, ομαδικά παιχνίδια, τραγούδια και διάφορα τέτοια όλα τα παιδάκια φαινοταν καταυεχαριστημένα, ο δικός μου σημασία δεν τους έδωσε..στον κόσμο του, έπαιζε μόνος μέχρι να φύγει η κοπέλα...και απλά είπε ότι τον ενοχλούσε η δυνατή μουσική...

Και ο δικός μου παρόλο ότι είναι πολύ κοινωνικός και με τα παιδάκια παίζει μια χαρά, όταν έρθει κλόουν στο πάρτυ αποτραβιέται. Νομίζω ότι τον βλέπουν σαν έναν ενήλικα που προσπαθεί να κάνει κουμάντο στη διασκέδασή τους. (Σκέψου το αναλογικά: αν ήσουν εσύ με φίλους σου και ερχόταν ένας άγνωστος παππούς που σώνει και καλά ήθελε όχι μόνο να συμμετέχει αλλά να έχει και τον πρώτο λόγο σε όλα θα σου άρεσε;)

etCDp3.png hk8kp3.png

Η μαμά του Ευριπίδη και της Ιφιγένειας

οταν εστειλα τον μεγαλο μου παιδικο ηταν μολις 6 μηνων!!!!...ακομα το θυμαμαι τον κομπο που ενιωθα μεσα μου....τον αφησα στο σχολικο και γυρισα και πηγα στην δουλεια μου...οι μερες κυλουσαν και μεχρι σημερα που κοντευει τα 4 ''μεγαλωσε'' στον παιδικο...εμαθε πολλα και ακομα μαθαινει..καθε μερα μου λεει ολο και κατι καινουργιο....σημερα μετα απο το Σαββατοκυριακο τσιριζε και χοροπηδουσε στον δρομο που εβλεπε το σχολικο...εχει φιλους , εχει καταφερει να κανει πολλα πραγματα καθως μιμειται τα αλλα παιδακια...η δυσκολια αρχικα ηταν σε μενα και οχι σε αυτον...

τωρα στο δευτερο τον Αυγουστο θα τον στειλω και αυτον εφοσον πιανω δουλεια θα ειναι ομως 10 μηνων και τον βλεπω ''μεγαλο'' και δεν ανυσηχω οπως στον πρωτο μου...ξερω οτι θα μπει στο κλιμα και θα περναει καλα...

μην ανυσηχεις ολα θα πανε καλα...:P:p

Διομήδης 27/09/05

Γιώργος 18/10/08

Πολυχρόνης 03/07/10

Όταν έστειλα το πρώτο μου παιδί στο σταθμό ήταν 18 μηνών κι εγώ ετοιμόγεννη στο δεύτερο. Όταν βγήκα από τον παιδικό τη μέρα που είχα πάει να τον γράψω, έκλαιγα μέσα στο αυτοκίνητο με αναφυλητά μέχρι να φτάσω σπίτι.

Τελικά ο μικρούλης τα πήγε μια χαρά από την πρώτη μέρα, χωρίς κλάματα καθόλου και χωρίς να αρρωστήσει πολλές φορές, πιστεύω τις ίδιες ιώσεις θα πέρναγε και στο σπίτι.

Το δικό σου το παιδάκι είναι στην πιο καλή ηλικία για να πάει, θα μάθει να συμμετέχει σε ομάδες και να φτιάχνει πράγματα, μην στεναχωριέσαι καθόλου!

Ντάλια μην στεναχωριεσαι η πρωτες μερες θα ειναι δυσκολες για σενα αλλα σκεψου ποσο καλα θα περναει παιζοντας με αλλα παιδακια ο Ραφαηλ πηγε παιδικο 15 μηνων ηταν δυσκολα για μενα στην αρχη αλλα τωρα δεν ξεκολλαει ως μοναχοπαιδι θελει και αυτος παρεα μονο καλα πραγματα θα αποκομιση θα δεις

Σε πολλά πράγματα με κάλυψαν τα κορίτσια παραπάνω. Συμφωνώ κι εγώ ότι στον παιδικό θα γνωρίσει πολλούς νέους φίλους και θα κάνει δραστηριότητες τις οποίες δεν θα έκανε ποτέ με τις γιαγιάδες και η ανάπτυξή του θα έιναι διαφορετική. Όσο για τον κλόουν που λες, δεν με παραξενεύει, πολλά παιδάκια βρίσκουν τους κλόουν περίεργους και αντιπαθητικούς, εγώ όταν ήμουνα μικρή(εκατοντάδες χρόνια πριν χαχαχα)αν και πολύ κοινωνικό παιδάκι, τους κλόουν τους αντιπαθούσα φοβερά, τους έβρισκα πολύ απωθητικούς και δεν με διασκέδαζαν καθόλου. Οπότε μην εστιάζεις σ΄αυτο το γεγονός, σκέψου ότι ένα καλό κλίμα στον παιδικό σταθμό θα του καλοαρέσει τελικά και θα τον δελεάσει να ανεξαρτητοποιηθεί και να αναπτύξει την προσωπικότητά του.

Dalia μου...!!Εγω την μικρουλα μου την πηγα 4 χρονων προνηπιο και να σου πω το σκεφτομουνα νυχτα-μερα..το κοριτσακι μου μεσα στην πρωτη κιολας βδομαδα ειχε τελειος αλλη συμπεριφορα!!!εγινε πιο πολυ κοινονικη,δεκτηκη,υπομονετικη...!!!Ηρεμησε παρα πολυ και δεν εβλεπε την στιγμη να παει σχολειο...!!!!Μην στεναχωριεσαι..!!Ολα φυσιολογικα ειναι..!!!Οπως το βλεπεις καλυτερα και για Εσενα και για το Αγορακι σου!!!:-D

dalia

μια από τα ίδια νιώθω. Τον δικό μου τον κρατάει γυναίκα από ενός έτους και απο Σεπτέμβρη θα τον πάμε στον παιδικό.

Από τη μία νιώθω ανακούφιση που θα πάει, που θα παίζει με παιδάκια (του λείπου πολύ) και που θα μάθει και πειθαρχία κλπ, από την άλλη τον λυπάμαι που θα μπει σε πρόγραμμα από τόσο νωρίς.

Το σκεφτόμουνα λοιπόν, και κατέληξα ότι το καλύτερο για το παιδί μου είναι ο παιδικός.

Το χειμώνα που καθόμασταν στο σπίτι πολλές ώρες βαριόταν, δεν ήξερε τι να κάνει. Πόλλές φορές δεν είχα την υπομονή να παίξω πολλές ώρες μαζί του, για να μην πούμε και για τις δουλειές.

Η νονά του, που έχει δικό της παιδικό, αλλά δυστυχώς μακριά μας, μου έχει πει ότι όλα τα παιδάκια μπορεί να κλάψουν στην αρχή κλπ, αλλά ότι όλα σχεδόν προσαρμόζονται.

Μην ανησυχείς, κάνεις το καλύτερο για το παιδί σου. Και από την άλλη... η γιαγιά πάντα θα είναι διαθέσιμη...

ZS95p3.png  hcT0p3.png

ΚΑΛΗΜΕΡΑ,ΑΧ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΜΗΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ.ΕΓΩ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ ΤΟ ΠΗΓΑΜΕ "ΒΡΕΦΙΚΟ" 9 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΟΛΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΛΑ.ΤΟ ΜΩΡΟ ΔΕΝ ΕΚΛΑΨΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΚΥΛΑΝΕ ΗΡΕΜΑ.ΔΕΝ ΣΟΥ ΚΡΥΒΩ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΟΝΑΓΕ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΙΣΘΑΝΟΜΟΥΝ ΚΑΠΩΣ.ΟΜΩΣ ΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Η ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΜΑΣ.ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΗ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ.ΜΗΝ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΟ ΒΑΛΕΙΣ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΕΤΟΙΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ.