Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

δεν τρωει κλαιει...

IOKASTH

Recommended Posts

λοιπον κοριτσια τα νεευρα μου!εχουμε αρχισει στερεες τροφες μισο μηνα σχεδον και ο μπεμπακος μου κλαει στην τριτη κουταλια σπαρακτικα ενω μεχρι πριν λιγες μερες ετρωγε κανονικα..κοντευω να τρελαθω!βοηθηστε με!

my baby was my reborn...

Διαφημίσεις

ιοκαστη λιγο υπομονη...ολα ετσι ειναι στην αρχη και μενα ο δικος μου ενω στην αρχη αρχισε να τις δεχεται(τις τροφες πολυ καλα),στην συνεχεια δεν το ανοιγε με τιποτα του δινα με το ζορι 2-3 και το συμπληρωνα με γαλα αυτο πηρε καμια βδομαδα μετα αρχισε να τρωει κανονικοτατα...υπομονη αρχη ειναι θελει το χρονο του μεχρι να συνηθισει τις νεες τροφες!!! :D

5db512b769.pngae89dcbaef.png σας αγαπω πολυ!!!

ιοκαστη λιγο υπομονη...ολα ετσι ειναι στην αρχη υπομονη αρχη ειναι θελει το χρονο του μεχρι να συνηθισει τις νεες τροφες!!! :D

:D:D:D:D:D:D

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

IOKASTH κάνε λίγο υπομονή! 5 μηνών μωράκι είναι.... θέλει το χρόνο του! μπορεί για μισό μήνα να πειραματιζότανε και να δοκίμαζε και αυτό, και τώρα να ψιλοβαρέθηκε!! τα μωράκια το παθαίνουνε αυτό! δοκίμασες να του αλλάξεις λίγο τις γεύσεις;

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

IOKASTH κάνε λίγο υπομονή! 5 μηνών μωράκι είναι.... θέλει το χρόνο του! μπορεί για μισό μήνα να πειραματιζότανε και να δοκίμαζε και αυτό, και τώρα να ψιλοβαρέθηκε!! τα μωράκια το παθαίνουνε αυτό! δοκίμασες να του αλλάξεις λίγο τις γεύσεις;

πως να τις αλλαξω εφοσον η παιδιατρος μου εδωσε στανταρντ διατροφη..εχεις καποιες ιδεες?

my baby was my reborn...

Διαφημίσεις

Ιοκάστη και μεις τα ίδια έχουμε. Τις πρώτες φορές παρόλο που δεν ήξερε να τρώει το τσάκιζε το μπωλ, τώρα μετά την πέμπτη άντε δέκατη τις καλές μέρες κουταλιά, κλάμα και οδυρμός. Δοκίμασα να τον βάλω και στο καθισματάκι φαγητού (γιατί μέχρι τώρα τον τάιζα στο ριλάξ) αλλά εκεί ακόμα χειρότερα. Που είναι είπαμε το manual για τα μωρά;;;;;;;;;;;;;;

Κορίτσια και μένα το ίδιο έκανε, όμως με λίγα καραγκιοζιλίκια, παιχνιδιάκια έτρωγε μέχρι που το συνηθισε και αρχισε να τρώει χωρίς να χρειαστεί να κάνουμε τίποτα!!!! Υπομονή θέλει :wink::wink:

Υπομονή! Εμενα ειναι 14 μηνων κι ακομα συμπληρωνω με γαλα... 6-7 κουταλιες κι αυτο ήταν. Και υποτιθεται οτι τρωει κι απ'ολα, οποτε δεν ειναι οτι τα βαριεται...

Μην σε πιάνει πανικός! Πολύ λίγα μωρά τρώνε ευχαρίστως με το κουτάλι... Θα συνηθίσει. Εγώ όταν ήταν ο μεγάλος μου σε αυτή την ηλικία και είχε αρχίσει να τρώει, νομίζω τότε ήταν που έκλεισα τη σουίτα στο Δαφνί για μόνιμη κατοικία... 8)

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

Διαφημίσεις

Μην σε πιάνει πανικός! Πολύ λίγα μωρά τρώνε ευχαρίστως με το κουτάλι... Θα συνηθίσει. Εγώ όταν ήταν ο μεγάλος μου σε αυτή την ηλικία και είχε αρχίσει να τρώει, νομίζω τότε ήταν που έκλεισα τη σουίτα στο Δαφνί για μόνιμη κατοικία... 8)

:):):):):):):):):):):):)

my baby was my reborn...

Ελενάκι μου είδες που δεν είσαι μόνη ? Όπως είπαμε... καθε παιδι δεν είναι ίδιο... κι ομως... πολλα ειναι αυτα που δεν συμπαθουν εύκολα το να αφησουν την ευκολια του μπιμπερό τους... χαχα !!!

Υπομονη και ολα θα πανε καλα !

Tα περισσότερα μωρά δεν είναι έτοιμα για στερεές τροφές πριν κλείσουν τον 6ο μήνα. Είτε θηλάζει το μωρό είτε όχι, είναι καλύτερα η εισαγωγή των τροφών να γίνεται αφού το μωρό κλεισει τον 6ο μήνα και μετά. Η πρόωρη εισαγωγή στερεών τροφών αυξάνει τις πιθανότητες να εμφανίσουν τροφικές αλλεργίες τα παιδιά μας σε μεγαλύτερη ηλικία. Γι αυτό είναι καλύτερα να μην υπάρχει βιασύνη...

σας ευχαριστω πολυ ολους για την βοηθεια σας..αγλαια μου λειτουργω συμφωνα με την καθοδηγηση της παιδιατρου μου.στον 5 ο ξεκινησαμε φρουτα κ τωρα 2 μερες τρωει πατατα καροτο κολοκυθακι..

my baby was my reborn...

πως να τις αλλαξω εφοσον η παιδιατρος μου εδωσε στανταρντ διατροφη..εχεις καποιες ιδεες?

κατ' αρχην sorry που άργησα να σου απαντήσω αλλά είχα πρόβλημα με το pc....

μπορεί εγώ να μην του έχω αρχίσει ακόμη φαγάκι (για την ώρα τρώει μόνο φρουτόκρεμα (μηλο-αχλάδι) και ρυζάλευρο βανίλια) αλλά σκέφτομαι πως θα του βάλω τις γεύσεις μία μία και όχι όλα μαζί!

Και μας η παιδίατρος είπε να αρχίσουμε με πατάτα, καρότο, κολοκύθι, και πως μπορούμε να τα βάλουμε όλα μαζί γιατί αυτά δεν παρουσιάζουν αλλεργία και έτσι δεν υπάρχει πρόβλημα, όμως σκέφτομαι πως για αρχή μπορεί να μην του αρέσει μια από τις γευσεις, θέλω να δω αντιδράσεις και να ξέρω!

Τη μία μπορεί να του αρέσει το καρότο και την άλλη να φάει κολοκύθι και να του αρέσει περισσότερο έτσι την παράλλη να μη θέλει το καρότο... ξέρω γω;;;; !!

αυτό λοιπόν εννοώ όταν λέω να κάνεις αλλαγές! στην ουσία μιλάω για παραλλαγές στους συνδιασμούς και στους χρόνους, δηλαδή πειράζει πχ να φάει 2 μέρες πατάτα-καρότο και 2 μέρες πατάτα-κολοκύθι;;;!!!!

Ελπίζω τα πράγματα τώρα να είναι καλύτερα και μην αγχώνεσαι....

σκέψου ότι όλα τους είναι πρωτόγνωρα... και ψάχνωντε κι αυτά... όχι μόνο εμείς!!

Διαφημίσεις

κατ' αρχην sorry που άργησα να σου απαντήσω αλλά είχα πρόβλημα με το pc....

μπορεί εγώ να μην του έχω αρχίσει ακόμη φαγάκι (για την ώρα τρώει μόνο φρουτόκρεμα (μηλο-αχλάδι) και ρυζάλευρο βανίλια) αλλά σκέφτομαι πως θα του βάλω τις γεύσεις μία μία και όχι όλα μαζί!

Και μας η παιδίατρος είπε να αρχίσουμε με πατάτα, καρότο, κολοκύθι, και πως μπορούμε να τα βάλουμε όλα μαζί γιατί αυτά δεν παρουσιάζουν αλλεργία και έτσι δεν υπάρχει πρόβλημα, όμως σκέφτομαι πως για αρχή μπορεί να μην του αρέσει μια από τις γευσεις, θέλω να δω αντιδράσεις και να ξέρω!

Τη μία μπορεί να του αρέσει το καρότο και την άλλη να φάει κολοκύθι και να του αρέσει περισσότερο έτσι την παράλλη να μη θέλει το καρότο... ξέρω γω;;;; !!

αυτό λοιπόν εννοώ όταν λέω να κάνεις αλλαγές! στην ουσία μιλάω για παραλλαγές στους συνδιασμούς και στους χρόνους, δηλαδή πειράζει πχ να φάει 2 μέρες πατάτα-καρότο και 2 μέρες πατάτα-κολοκύθι;;;!!!!

Ελπίζω τα πράγματα τώρα να είναι καλύτερα και μην αγχώνεσαι....

σκέψου ότι όλα τους είναι πρωτόγνωρα... και ψάχνωντε κι αυτά... όχι μόνο εμείς!!

ki εμεις ετσι ξεκινησαμε ενα ενα κ παραλλαγες κ τωρα του τα αλλαζω πολλες φορες...σε ευχαριστω πολυ πολυ για την βοηθεια σου ελπιζω το μωρακι σου να ανναρωσε απο την ιωση σε φιλω κ καλη αρχη κ σε σενα με τις στερεες.

my baby was my reborn...

Καλημέρα,

είμαι καινούργια στο φόρουμ και θα ήθελα και εγώ να πώ,ότι η μικρή μου (6 μηνών),εδώ και 1 μήνα , δηλ. απο τότε που αρχίσαμε, δεν ανοίγει το στώμα της. Ούτε για φρούτα ούτε για κρέμες. Στην αρχή έτρωγε με το ζόρι 5 κουτ. και τώρα ούτε να το βλέπει.... Έχω απελπιστεί, και δεν ξέρω τι να κάνω. Της πείρα και τα έτοιμα φρουτογεύματα,αλλά τίποτα. Κλαίει και φοβάμαι μίπως την έχω τρομάξει με το κουτάλι. Μίπως να έβαζα την κρέμα ρυζάλευρο στο μπουκάλι??? Το έκανε κανεις και είχαι αποτελέσματα???

Θα κάνω μία μεγάλη τρύπα στο μπουκάλι και θα της το δώσω για να συνηθίσει την γεύση. Και μέτα απο λίγο καιρό θα το δωκιμάσω με το κουτάλι.

Μίποως έχει κανείς καμία ιδέεα, τι να κάνω να δωκιμάσει έστω??

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!!

Φιλιά

Χαρούλα και Έλενα (μπουμπού)

Υπομονή! Εμενα ειναι 14 μηνων κι ακομα συμπληρωνω με γαλα... 6-7 κουταλιες κι αυτο ήταν. Και υποτιθεται οτι τρωει κι απ'ολα, οποτε δεν ειναι οτι τα βαριεται...

Κάτι μου θυμίζει.... :wink:

..sine qua non..

Καλημέρα,

είμαι καινούργια στο φόρουμ και θα ήθελα και εγώ να πώ,ότι η μικρή μου (6 μηνών),εδώ και 1 μήνα , δηλ. απο τότε που αρχίσαμε, δεν ανοίγει το στώμα της. Ούτε για φρούτα ούτε για κρέμες. Στην αρχή έτρωγε με το ζόρι 5 κουτ. και τώρα ούτε να το βλέπει.... Έχω απελπιστεί, και δεν ξέρω τι να κάνω. Της πείρα και τα έτοιμα φρουτογεύματα,αλλά τίποτα. Κλαίει και φοβάμαι μίπως την έχω τρομάξει με το κουτάλι. Μίπως να έβαζα την κρέμα ρυζάλευρο στο μπουκάλι??? Το έκανε κανεις και είχαι αποτελέσματα???

Θα κάνω μία μεγάλη τρύπα στο μπουκάλι και θα της το δώσω για να συνηθίσει την γεύση. Και μέτα απο λίγο καιρό θα το δωκιμάσω με το κουτάλι.

να μην την πιεζεις!καταλαβαινω απολυτα το αγχος σου κ την στενοχωρια σου ομως τα μωρακια μας θελουν τον χρονο τους..δοκιμασε ξανα σε λιγες μερες..

my baby was my reborn...

Πριν από λίγο καιρό είχα δημοσιεύσει post ακριβώς με το ίδιο πρόβλημα. Όλα τα κορίτσια μου είπαν να κάνω υπομονή και έτσι έκανα. Και ξαφνικά μετά από 15 ημέρες άρνησης στο κουτάλι, η μπέμπα άρχισε να τρώει κανονικότατα. Οπότε συστήνω υπομονή, α! με βοήθησαν και κάτι κουταλάκια της chicco (είναι σε συσκευασία των 2, ένα μπλε κι ένα πορτοκαλί). έχουν σχήμα που βοηθάει να μπουν στο κλειστό στόμα. Δοκίμασε και αυτά και πιστεύω πως σύντομα θα λυθεί το πρόβλημα, τουλάχιστον εγώ ήμουν τυχερή...

Ιοκαστη και εμεις ξεκινησαμε τη στερεα τροφη τον 6ο μηνα. Αυτο ομως εξαρταται απο τον παιδιατρο.

Οσον αφορα οτι δεν σου τρωει και κλαιει, να φροντιζεις οταν θα το ταϊζεις να μην πειναει παρα πολυ. Τοσο καιρο που τρωνε απο το μπουκαλι εχουν αναπτυχθει άλλοι μυς της σιαγωνας. Το κουταλι χρειαζεται και αλλους μυς να αναπτυχθουν, με αποτελεσμα να κουραζονται ευκολα. Και οσο πεινασμενο ειναι, τοσο ανυπομονο ειναι!!!

Αυτα μας ειχε πει εμας ο παιδιατρος και σε εμας επιασε!!!

Θελει υπομονη ομως.

Καλημέρα,

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!!

Φιλιά

Χαρούλα και Έλενα (μπουμπού)

Η αλήθεια είναι πως χρειάζεται υπομονή και σιγά σιγά όλα στρώνουν... :wink:

Αν όμως θέλεις να δοκιμάσεις με το μπουκάλι, έχω δει στο εμπόριο (δεν τις έχω δοκιμάσει όμως) κάτι θηλές ειδικές για ρευστές τροφές, ίσως να είναι καλύτερα μ' αυτές γιατί αν κάνεις μόνη σου τρύπα, μπορεί ή να βγεί μικρή και να παιδεύεται το μωρό ή να βγεί μεγάλη και να πνίγεται...

Νομίζω όμως ότι απλά χρειάζεται χρόνο!

Εμένα ο μπέμπης είχε αρχίσει κανονικά ρυζάλευρο και φρουτόκρεμα αλλά τα κόψαμε 1 εβδομάδα λογο ίωσης... τώρα που τα ξαναξεκινήσαμε... ήταν λίγο ζόρικος!! τη μιά έτρωγε και την άλλη το σφράγιζε!! Κάθε μέρα όμως πάμε και καλύτερα! τρώμε μερικές κουταλιές παραπάνω... :D

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...