Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΑΙΔΟΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ (θεσσαλονικη)

ΑΝΑΣΤΑ

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 80
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• nano

nano 12 δημοσιεύσεις

• katrin

katrin 8 δημοσιεύσεις

• demi

demi 4 δημοσιεύσεις

• DALIA

DALIA 3 δημοσιεύσεις

σας ευχαριστώ, σας ευχαριστώ πολύ για τις ευχές και τις πληροφορίες ... :D

καλά τόσο εύκολα σπάνε τα δοντάκια;;;;;;;;; :shock::shock::shock:

και όχι η γυναίκα δεν μου είπε τίποτα και όταν της το είπα την δευτέρα έκανε την έκπληκτη τι να πω ...

age.png

Αχ βρε Νανώ μου!!!! Η Καημενούλα η Κάτια.

Μερικές φορές με τα παιδιά όσο και να προσέχεις κάτι μπορεί να πάθουν!!!

Πιστεύω ότι θα έπρεπε η νταντά σας να σας το πει και να την προσέχει ίσως καλύτερα. Φαντόζομαι το άγχος σου.

Περαστικά σας.

Αχ βρε Νανώ μου!!!! Η Καημενούλα η Κάτια.

Μερικές φορές με τα παιδιά όσο και να προσέχεις κάτι μπορεί να πάθουν!!!

Πιστεύω ότι θα έπρεπε η νταντά σας να σας το πει και να την προσέχει ίσως καλύτερα. Φαντόζομαι το άγχος σου.

Περαστικά σας.

Διαφημίσεις

σας ευχαριστώ, σας ευχαριστώ πολύ για τις ευχές και τις πληροφορίες ... :D

καλά τόσο εύκολα σπάνε τα δοντάκια;;;;;;;;; :shock::shock::shock:

και όχι η γυναίκα δεν μου είπε τίποτα και όταν της το είπα την δευτέρα έκανε την έκπληκτη τι να πω ...

Και όμως....την προηγουμενη εβδομαδα ο γιος μου εσπασε μία γωνιτσα από το μπροστινό του δοντάκι, δε φανηκε να χτυπησε δυνατα, αλλα μετά εκλαιγε. Νομιζω οτι και η κορη σου εκλαψε :(

Νομιζω οτι και η κορη σου εκλαψε :(

άσε ούτε να το σκέφτομαι ... :cry::cry::cry::cry::cry:

όσο για την γυναίκα άντε να μην ανοίξω το στόμα μου ... :evil:

α, και αν ξέρετε καμία καλή και εύκαιρη νταντά ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΜΕ !!! :D

age.png

Εγώ παθούσα!

Έβγαλα την πρώτη παιδική μου ηλικία με τα πάνω δόντια σπασμένα μέχρι και τους κυνόδοντες. Ήμουν όμως πολύ χαριτωμένη φαφουτούλα με κοτσιδάκια(για να το ελαφρύνουμε λίγο)...

Τότε(στην αρχαιότητα-30 χρόνια πριν-τώρα δεν ξέρω αν η επιστήμη προτείνει κάτι άλλο) οι γιατροί δεν μου έκαναν τίποτα και περίμενα να βγουν τα κανονικά μου αλλά όταν ήρθε αυτή η ώρα(νομίζω τρίτη δημοτικού ήμουν) έπρεπε να πηγαίνω στον οδοντογιατρό για να μου βγάζει τις ρίζες από τα σπασμένα (με ένεση κτλ). Το καλό που μου έκαναν αυτές οι πολλές επισκέψεις είναι ότι ο οδοντογιατρός είναι ο μόνος γιατρός που δε φοβάμαι να πηγαίνω.

Σχετικά με το αν πόνεσε η μικρούλα δεν μπορώ να απαντήσω γιατί ενώ θυμάμαι όλη τη φάση του γεγονότος δε θυμάμαι αν πόνεσα ή αν έκλαψα....

(έχω όμως την αίσθηση ότι δεν πόνεσα γιατί μετά το χτύπημα μου έκανε εντύπωση η αντίδραση της μαμάς μου όταν με είδε μόλις πήγα στο σπίτι, άρα μέχρι τότε δεν είχα καταλάβει τι είχα πάθει)

Δεν απαντάω στο βασικό σου ερώτημα για οδοντογιατρό βέβαια....αλλά μην ανησυχείς δεν είναι κάτι ασυνήθιστο για τα παιδάκια.

Δεν απαντάω στο βασικό σου ερώτημα για οδοντογιατρό βέβαια....αλλά μην ανησυχείς δεν είναι κάτι ασυνήθιστο για τα παιδάκια.

σ' ευχαριστώ που με καθησυχάζεις ...

το θέμα είναι ότι της Κάτιας τα δόντια δεν έσπασαν τελείως και φοβάμαι μήπως αυτά που έμειναν μαυρίσουν ... και είναι πολλά τα 5, 6, 7 χρόνια που μένουν μέχρι να τα αλλάξει :(:(:(

αλήθεια το πέσιμο σου αυτό επηρρέασε καθόλου τους μόνιμους κοπτήρες σου;;;

age.png

Διαφημίσεις

nano μου και του Θεόφιλου δεν μαύρισαν παρόλλο που έχει αρκετούς μήνες που το έπαθε...

Και επίσης σημαντικό..όταν το έπαθε δεν πόνεσε...

αχ, μακάρι ... :D:D:D να είσαι καλά !!!

age.png

nano και εγω δεν γνωριζω παιδοδοντιατρο αλλα γνωριζω παιδακι με σπασμενα δοντακια. Τον ανηψιο μου που και αυτος απο πολυ μικρουλης τα εσπασε.. :cry: Και οντως ο οδοντιατρος ειπε στην αδερφη μου οτι θα περιμενουν να βγουν τα καινουρια. Και να φανταστεις ειναι ατυχος και αργουν και αυτα ειναι 8 χρονων και τωρα ξεκινησαν να κατεβαινουν.

Τα πρακτικα θεμα δεν τα συζηταμε οπως και ναναι θα ναι κουκλι....ετσι δεν ειναι :wink:

Απο την αλλη εμεις ειχαμε ενα μικρος προβλημα με τα φαγητα. Δηλαδη δεν μπορουσε να μασησει και να φαει καλα ολο μαλακα κια τετοια...Ειναι και αδυνατουλης. Αλλα πιστευω οτι αυτα δεν ειναι προβληματα.Πηγαινε και στο γιατρο γιατι εσας ειναι σπασμενο ενω εμας κουνιοταν και επεσαν τελικα.

Οσο δεν για την νταντα το κακο ειναι που σου το εκρυψε και για να σου το εκρυψε μαλλον θα ηταν και λιγο δικο της φταιξιμο :cry: Βεβαια παιζει και αυτο που λεει η dalia αλλα τι να κανεις το αποτελεσμα μετραει.

Οπως και να εχει μην ανησυχεις δες τι θα πει και ο γιατρος....αυτα να ηταν ολα τους τα προβληματα.

αχ βρε Νανο μου περαστικούλια σας!!!!

Μη στεναχωριέσαι γλυκιά μου γιατί όντως μπορεί να μη πήρε είδηση το σπάσιμο η νταντά σας -αν και είμαι σίγουρη οτι το είδε μετά απλά έκανε την πάπια-και φυσικά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μη πόνεσε η Κάτια με το σπάσιμο..

εμένα το ζουζούνι μου έχει μια μανία ΟΛΑ :shock: να τα ανοίγει με τα δόντια,μέχρι και τα παιχνίδια προσπαθεί να τα σπάσει με τα δοντάκια του -βγάζει τις ρόδες,τα μπαρμπαδάκια κτλ- με αποτέλεσμα να του έχει φύγει κομματάκι από το μπροστινό δοντάκι του χωρίς να το πάρει κανένας μας χαμπάρι. :(

Διαφημίσεις

Sefi μου σ' ευχαριστώ :D

μακάρι να μην πόνεσε και να είμαι απλά υπερβολική ...

πάντως αυτές τις μέρες όλο κάτι θέλει να εχει στο στόμα της και να τα τρίβει άρα κάτι την ενοχλεί εκεί :(

κλείσαμε ραντεβού την Δευτέρα σε παιδοοδοντίατρο άντε να δούμε τι θα μας πει

πάντως όταν της είπα περί τίνος πρόκειτε μου είπε ότι καλό θα είναι να το δει και όχι ότι δεν γίνεται τίποτα ... για να δούμε ... :?

age.png

καλημέρα!!!

επιτέλους συνδέθηκα γιατί χθες υπήρχε προβλήμα και δεν μπόρεσα να μπω καθόλου ...

λοιπόν χθες πήγαμε στην παιδοδοντίατρο (μας την σύστησε συγγενής μας ορθοδοντικός)

- δεν λέω το όνομα της γιατί δεν τρελλάθηκα - και μας είπε,

ότι το σπάσιμο δεν έχει φτάσει μέχρι τον πολφό και αυτό είναι καλό

ότι δεν δείχνουν να έχουν κινητικότητα και αυτό είναι επίσης καλό

αλλα για περίπου ένα μήνα περίπου, από το σπάσιμο, μπορεί να παίξουν τα εξής σενάρια:

1) να μην γίνει τίποτα - πολύ καλό σενάριο

2) τα δόντια να γκριζάρουν και να ξε-γκριζάφρουν από μόνα τους - καλό σενάριο

3) τα δόντια να γκριζάρουν και να μην ξε-γκριζάρουν και να αποκτήσουν κινητικότητα τότε τα δόντια πρέπει να βγουν ... - κακό σενάριο

4) τα δόντια να μαυρίζουν τότε και πάλι πρέπει να βγουν ... - κακό σενάριο

5) μέσα από το χείλος και πάνω στα ούλα στην βάση του δοντιού να εμφανιστεί ένα "σπυράκι" που ουσιαστικά είναι συρίγγιο και σημαίνει ότι τα δόντια έχουν μαζέψει πύον στην βάση τους και θα πρέπει να βγουν για να καθαρίσει - κακό σενάριο

αν χρειαστεί να βγουν τα δόντια (χτύπα ξύλο) είναι εύκολη και γρήγορη διαδικασία γίνεται με ελάχιστη τοπική αναισθησία γιατί στα μικρά είναι μαλακά τα οστά τους

στις περιπτώσεις που μου είπε ότι θα πρέπει να αφαιρεθούν τα δόντια αν δεν βγουν είναι επικίνδυνο και για τα δόντια που θα βγουν μετά ...

μου είπε ακόμα πως μόνο όταν θα μπορεί να καθίσει στην καρέκλα για 30-45 λεπτά θα μπορούσε να της τα σφραγίσει (και να τα "συμπληρώσει") άρα μιλάμε για ηλικία 3,5-4 και είναι ανώδυνο

όσο για το σπάσιμο μου είπε ότι πολλά παιδάκια έχουν σπασμένα δοντάκια και ότι βλέπει πολύ συχνά τέτοιες περιπτώσεις

ότι σίγουρα έπεσε και ότι δεν φαίνεται να υπήρχε κάταγμα από πριν

ότι είναι πολύ πιθανό να μην έκλαψε ...

... ουφ νομίζω ότι σας τα είπα όλα !!!

age.png

όταν λες σπάσιμο γλυκιά μου; Έχει σπάσει κανονικά ένα κομμάτι;;; Ο δικός μου τα 2 πάνω δοντάκια του τα έχει καταστρέψει μόνος του...χωρίς πέσιμο. Απλά όταν πάμε για άλλο δόντι και πονάει πολύ τα σφίγγει και τα τρίζει πολύ με αποτέλεσμα και τα 2 δοντάκια τα πάνω να έχουν χαλάσει λίγο...και μ΄αυτό εννοώ πως φαίνεται σαν να είναι ξεφλουδισμένα.

Περαστικά βρε γλυκούλα μου! Ελπίζω να μην χρειαστεί καμία επέμβαση!

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

σ' ευχαριστώ που με καθησυχάζεις ...

το θέμα είναι ότι της Κάτιας τα δόντια δεν έσπασαν τελείως και φοβάμαι μήπως αυτά που έμειναν μαυρίσουν ... και είναι πολλά τα 5, 6, 7 χρόνια που μένουν μέχρι να τα αλλάξει :(:(:(

αλήθεια το πέσιμο σου αυτό επηρρέασε καθόλου τους μόνιμους κοπτήρες σου;;;

Με συγχωρείς που άργησα να απαντήσω αλλά τώρα μπήκα.

Απ' ότι βλέπω έχεις ήδη μιλήσει με γιατρό, οπότε αυτό είναι καλό.

Όσο για την ερώτησή σου τα κανονικά μου δόντια δεν έχουν κανένα πρόβλημα και να σκεφτείς ότι εμένα είχαν σπάσει πολύ κοντά στο ούλο.

Με τη μάσηση εγώ δεν είχα πρόβλημα-το αντίθετο θα έλεγα γιατί στα σημεία που είχαν σπάσει τα δόντια ήταν πιο κοφτερά από πριν και έκοβα τις μπουκίτσες μια χαρά.

sardelaki μου, σ' ευχαριστώ για τις ευχές σου

όχι όταν λέω σπάσιμο δεν εννοώ απλά μία μικρή φθορά ...

από το δεξί λείπει περίπου το 1/4 και από το αριστερό το 1/3 ...

και είναι σίγουρα από πέσιμο ... είπε η γιατρός ...

chrysaki σ' ευχαριστώ για την απάντηση μου δίνεις μεγάλη ανακούφιση ...

α, και αν, χτύπα ξύλο, ξαναχρειαστεί να πάμε σε παιδοδοντίατρο θα πάμε ή στον κ. Νούκα ή στον κ. Αραποστάθη που μου προτείνατε ...

age.png

nanο περαστικά σας. Τώρα είδα το θέμα σας....

Εγώ έχω σπασμένο το μπροστινό δόντι εδώ και κάποιες δεκαετίες. Δεν πόνεσε καθόλου όταν έσπασε, παρόλο που ήταν από πέσιμο. Επίσης το σφράγισα μετά από περίπου 2 δεκαετίες, πριν το γάμο μου και δεν έπαθε τίποτα μέχρι τότε.

Για τα υπόλοιπα, ήδη μιλήσατε με το γιατρό σας. Μην ανησυχείς, η γιατρός σου ανέλυσε όλα τα πιθανά σενάρια. Το πιθανότερο είναι το δοντάκι να μην έχει πάθει τίποτα, και να το αντικατασήσει κανονικά με τα άλλα σε 5-6 χρόνια.

όσο για τη γυναίκα που την προσέχει, μπορεί όντως να μην το κατάλαβε, αφού η μικρή δεν θα έκλαψε...

Και πάλι περαστικά σας και καλό Πάσχα

Καλησπέρα και από μένα και περαστικά στο μικράκι σου.

Η κόρη μου είχε πέσει μπροστά στα μάτια μου στο μαρμάρινο τραπεζάκι του σαλονιού, είχε πλυμηρίσει ο τόπος από το αίμα που έτρεχε, γιατί πέφτοντας τα δόντια της είχαν κόψει το κάτω χείλος της. Εγώ μην τα ρωτάτε ΠΑΝΙΚ .. . . Ο παιδοοδοντίατρος που την είδε ΚΩΣΤΑΣ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑΔΗΣ-ΚΑΡΟΛΟΥ ΝΤΥΛ 12-ΤΗΛ 2310279150 πάρα πάρα πολύ καλός θα έλεγα καταπληκτικός, συνεχίζει ακόμη να κουράρει την κόρη μου εάν θέλεις μία δεύτερη γνώμη εάν δεν την έχεις πάρει ακόμη. Όσο για την κυρία που πρόσεχε το παιδί, τι να πώ, θα μπορούσε να συμβεί και σε σένα το ατύχημα, όμως να μην σου το πεί ; αυτό το θεωρώ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.

τα δύο ζουμάκια μου,

η Κατερινούλα 10 χρονών και 9 μηνών και

ο Αντωνάκος 5 χρονών και 2 μηνών.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...