Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Δεν δικαιούμαι (λένε) το 6μηνο...(συμβ. δημοσιογραφων)

ravT

Recommended Posts

Χθες (και ενώ έχει ήδη λήξει η άδειά μου) πήγα στον ΟΑΕΔ με όλα τα δικαιολογητικά για το συμπληρωματικό βοήθημα και φυσικά για το 6μηνο. Είμαι ασφαλισμένη στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (όπως ορίζει ο νόμος), έχω 200 ένσημα τα τελευταία 2 χρόνια (όπως ορίζει ο νόμος), έλαβα όλα τα επιδόματα του ΙΚΑ (όπως ορίζει ο νόμος), είμαι σε ενεργή εργασιακή σχέση αορίστου χρόνου (όπως ορίζει ο νόμος) αλλά ΔΕΝ δικαιούμαι το 6μηνο λέει γιατί είμαι δημοσιογράφος λέει και οι δημοσιογράφοι δεν δικαιούνται τίποτα! Όσες έχετε λάβει ή σκοπεύετε να λάβετε το 6μηνο, φαντάζομαι πως έχετε διαβάσει το νόμο, την υπουργική απόφαση και όλο το χαρτομάνι. Είδατε πουθενά να αναφέρεται ότι εξαιρούνται οι δημοσιογράφοι, οι καθαρίστριες, οι δικηγόροι κ.λπ? Γιατί εγώ δεν είδα ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΜΙΑ εξαίρεση!

Η υπάλληλος που (προσπάθησε) να με εξυπηρετήσει μου είπε (εν μέσω της τσιρίδας της -μάλλον-προϊσταμένης της που ούρλιαζε ότι δεν δικαιούμαι τίποτα και δεν ξέρω τι μου γίνεται που πήγα εκεί και τόλμησα να τα ζητήσω), ότι έχουν εντολή να μη χορηγούν την ειδική παροχή προστασίας μητρότητας σε γυναίκες που έχουν κάποια ένσημα παραπάνω? ακριβότερα? κάτι τέτοιο. Μάλιστα...

Και όταν της είπα "και γιατί δεν μας λένε καθαρά ποιες το δικαιούνται και ποιες όχι?", μου απάντησε το αυτονόητο "ποιος περιμένεις να σου πει την αλήθεια?"

Τώρα θα περιμένω λεει (επαναλαμβάνω πως έχει λήξει η άδειά μου και κάθομαι με άδεια από τη...σημαία τώρα) να κάνουν ερώτηση στην Περιφέρεια για το αν δικαιούμαι το συμπληρωματικό επίδομα. Αν μου το απορρίψουν λέει, δεν δικαιούμαι τίποτα, αν το δεχτούν, να πάω να δώσω και τα δικαιολογητικά για το 6μηνο. Μέχρι τέλος Ιουλίου θα πρέπει να βγεί η απόφαση μου είπαν, αλλά να παίρνω συνέχεια τηλέφωνο να πιέζω αλλιώς θα χάσω και την προθεσμία για το 6μηνο!

Μετά λοιπόν από τη βόμβα ότι όσες λάβουμε το 6μηνο δεν θα συμπληρώσουμε τα ένσημα που χρειάζονται για την ανανέωση του βιβλιαρίου και θα είμαστε ακάλυπτες ιατροφαρμακευτικά, τώρα ήρθαν και οι εξαιρέσεις που δεν αναφέρονται πουθενά.

Προσωπικά, ούτε μπορώ να αφήσω μωρό 2,5 μηνών να πάω για δουλειά, ούτε έχω και την πολυτέλεια να "χαρίσω" αυτά τα 690 ευρώ...

Θα κάνω ότι μπορώ για να δικαιωθώ και να πάρω την παροχή προστασίας μητρότητας.

Ήδη έχω βάλει δικηγόρο να το ψάξει, αν και είναι αυτονόητο ότι νομικά τα δικαιούμαι. Θα πηγαίνω έφεση στην έφεση μέχρι να δικαιωθώ. Και όπως μου είπε η υπάλληλος, υπάρχει και δεδικασμένο.

Μην αφήνετε τίποτα στην τύχη του... Να κυνηγάτε αυτά που σας ανήκουν

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Διαφημίσεις

Αααα, δεν πάμε καλά. Αφού έβαλες δικηγόρο θα βγάλεις άκρη, απλά είναι το γ...το της υποθεσης γιατί να τρέχεις για κάτι που δικαιούσαι!!! Και γιατί να πληρώνεις δικηγόρο!!! Παντως εδώ http://www.oaed.gr/Pages/SN_733.pg δεν αναφέρει κάτι για εξαιρέσεις για δικηγόρους!

Να σου ζήσει κοπελάρα μου και καλά ξεμπερδέματα!

Να σαι καλά. Δημοσιογράφος είμαι, τα υπόλοιπα επαγγέλματα τα έβαλα ώς παραδείγματα. Σαφώς και ο νόμος δεν αναφέρει πουθενά την παραμικρή εξαίρεση!

Ήδη έχω τυπώσει τα πάντα που έχουν να κάνουν με αυτή την υπόθεση και θα φτάσω (με το μωρό στα χέρια...) όπου μπορώ να φτάσω...

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Να σαι καλά. Δημοσιογράφος είμαι, τα υπόλοιπα επαγγέλματα τα έβαλα ώς παραδείγματα. Σαφώς και ο νόμος δεν αναφέρει πουθενά την παραμικρή εξαίρεση!

Ήδη έχω τυπώσει τα πάντα που έχουν να κάνουν με αυτή την υπόθεση και θα φτάσω (με το μωρό στα χέρια...) όπου μπορώ να φτάσω...

Οσοι εργαζονται σε ναυτιλιακες παλι δεν το δικαιουνται..ηταν το πρωτο πραγμα που μου τονισαν στον οαεδ επειδη ακουσαν οτι δουλευω Πειραια

Κι εγω οταν ειχα παρει τηλ στον ΟΑΕΔ να ρωτησω αν διακιουμαι το επιδομα μητροτητας δεν γνωριζανε και μου ειπανε...φερτε τα χαρτια σας και θα δουμε......και τελικα δεν το δικαουμαι αλλα τον λογο δεν μου ειπανε....ενω ειμαι ασφαλισμενη σε ΙΚΑ εδω και 8 χρονια,και πηγα ολα τα δικαιολογητικα που μου ζητησανε....απλα ειμαι νοσηλευτρια και ισως γι αυτο......

ΤΑΣΟΣ 9/2/09

ΧΡΗΣΤΟΣ 21/7/10

ΘΑΝΟΣ 21/7/10

Διαφημίσεις

να πω βλακεια;;; μηπως δεν δικαιουνται οσα επαγγελματα μπορουν να εργαστουν και ως ελευθ. επαγγελματίες;;;; λεω εγω.. ολα μπορουν να τα σκαρφιστούν

Δεν μπορω να καταλαβω την λογικη της αποφασης...δηλ τα παιδια των δημοσιογραφων των τραπεζ υπαλληλων και των γυναικων που εργαζονται σε ναυτιλ.εταιρειες δεν εχουν αναγκη την μητρικη φροντιδα....γιατι να υπαρχουν εξαιρεσεις?καποιες απο μας ειναι μητερες και αλλες οχι?τα παιδια ορισμενων ας εχουν κοντα την μαμα ενα εξαμηνο και τα αλλα στο ελεος του θεου?ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ

Eπίσης δεν το δικαιουνται οι αναπληρωτριες εκπαιδευτικοι αν και εχουν ενσημα ΙΚΑ απο το δημοσιο και δεν ειναι μονιμες για να δικαιουνται το 9μηνο. Και ξεκρεμαστες καθε χρονο (θα με παρουν, δεν θα με παρουν....) και με τα μωρα γυριζουν ολη την Ελλαδα ως αναπληρωτριες και δε δικαιουνται αδεια ανατροφης ουτε μια ημερα.

Μετά λοιπόν από τη βόμβα ότι όσες λάβουμε το 6μηνο δεν θα συμπληρώσουμε τα ένσημα που χρειάζονται για την ανανέωση του βιβλιαρίου και θα είμαστε ακάλυπτες ιατροφαρμακευτικά, τώρα ήρθαν και οι εξαιρέσεις που δεν αναφέρονται πουθενά.

Ει αυτο παλι καινουργιο ειναι???Παρακαλω οποια γνωριζει να με παραπεμψει στο σχετικο link!

...ωχ τί μου θυμίσατε!

Και εγώ την πάτησα πριν ένα χρόνο. Από τον Μάρτιο ήξερα ότι δικαιούμαι το εξάμηνο, και όταν έφτασε η ώρα να καταθέσω την αίτηση... είχε δεν είχε δύο μέρες που είχε σταλεί εσωτερική εγκύκλιος, που εξαιρούσε 3 κατηγορίες επαγγελμάτων: τραπεζοϋπαλλήλους, ωρομίσθιους αναπληρωτές καθηγητές και ειδικευόμενους γιατρούς...

...και για να κλαφτώ λίγο περισσότερο... να θυμίσω ότι η τελευταία κατηγορία, ούτε ωράριο έχει (όποτε τελειώσεις...), ούτε ΣΚ γνωρίζει, ούτε αργίες και γιορτές, και τραβάει κάτι ωραιότατες εφημερίες των > 36 ωρών στο πόδι. Και μετά με ρωτούν "πώς και δε συνέχισα τον θηλασμό"??? Ένα περίεργο πράγμα...:evil::evil::evil:

Διαφημίσεις

Επειδή και εγώ μέχρι λίγες εβδομάδες πριν γεννήσω τον μικρό μου άνηκα στον τραπεζικό κλάδο άκουσα με έκπληξη ότι οι τραπεζοϋπάλληλοι δεν δικαιούνται το εξάμηνο!!!! Αιτιολογία ότι καλύπτονται από κλαδικές συμβάσεις με πολλές παροχές και δεν υπάρχει κανένας λόγος να λάβουν και επιπλέον!!!! Κόντεψα να πάθω σοκ γιατί ναι μεν εμένα πια δεν με αφορούσε αλλά μετά από τόσα χρόνια στον κλάδο όλες μου οι φίλες και γνωστές αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα....Η επίσημη απάντηση από τον ΟΑΕΔ της περιοχής μου ήταν ότι εσείς οι τραπεζικοί υπάλληλοι μπορείτε να πάρετε μαζεμένη άδεια αντι για μειωμένο ωράριο και μιλάτε και από πάνω!!!! Προσπαθήσαμε να ανταπαντήσουμε ότι το 9μηνο δεν το δίνουν όλες οι τράπεζες παρά μόνο αυτές που διέπονταν παλαιότερα από δημοσιο χαρακτήρα. Μια ιδιωτική τράπεζα (και αυτή που δούλευα εγώ) σου δίνει ότι δικαιούσαι βάσει του νόμου για υπαλλήλους που ανήκουν στο ΙΚΑ (συν μισό μήνα επιπλέον αν θυμάμαι καλά). Και ρωτώ τώρα εγώ είναι δυνατόν να θεωρούν προνομιούχους αυτούς τους τραπεζικούς υπαλλήλους; δηλ. αντί για 2,5 μηνών το μωρό θα είναι 3 όταν επιστρέψει η μαμά στη δουλειά της άρα δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα γιατί έχει πια μεγαλώσει.....Να αναφέρω δε ότι γνωρίζω πολύ καλά ότι και το μειωμένο μητρικό ωράριο σε όλες τις ιδιωτικές τράπεζες καταστρατηγείται....

xZBdp3.png

Αυτο που καταλαβαινω εγω είναι οτι κάναν έναν νόμο, έκανε το μπουγιο του, και σιγά σιγά, εξαίρεση στην εξαίτεση τελικά λόγω εσωτερικών εγκυκλίων δε θα το δικαιούται καμία!!!

Α ρε κατακαημένη Ελλάδα... Τι τραβάμε! Και μετα σου αναρωτιούνται γιατι δεν γεννάμε... Και μετα προσπαθούν να λύσουν το ασφαλιστικό! Ε, αν δεν μας βοηθησεις να γεννησουμε κυριε ποιανού ο μισθός θα πληρωνει τις δικές μας τις συντάξεις; Τες πα, αυτό είναι άλλο θεμα...

Συγχυστηκα πρωί πρωί....

Ει αυτο παλι καινουργιο ειναι???Παρακαλω οποια γνωριζει να με παραπεμψει στο σχετικο link!

απο το site του ΟΑΕΔ βρηκα αυτο,

7. Ο χρόνος απουσίας της εργαζόμενης από την εργα−

σία της κατά τη διάρκεια της ειδικής άδειας προστασί−

ας της μητρότητας, λογίζεται ως χρόνος πραγματικής

υπηρεσίας για τον υπολογισμό της ετήσιας κανονικής

άδειας, της προϋπηρεσίας για τον καθορισμό της αμοι−

βής και της αποζημίωσης σε περίπτωση απόλυσης αλλά

και κάθε δικαιώματος που απορρέει από τις διατάξεις

της εργατικής νομοθεσίας.

απο εδω δεν προκυπτει πως εχουμε και ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη?

καμια νομικος να μας πει?

Κορίτσια, αυτό με τα ένσημα κ.λπ είχε βγει πριν 2-3 μήνες στο δελτίο του ΑΝΤ1. Δεν θέλω να πω τι θυμάμαι γιατί μπορεί να θυμάμαι λάθος και να σας πω χαζομάρες. Κάπου μέσα στο forum υπάρχει σίγουρα η σχετική είδηση.

Λοιπόν, τι πάει να πει εσωτερική εγκύκλιος? Έχει κατατεθεί μαζί με το νόμο? Νομικά στέκουν αυτά? Εδώ μέσα είχα διαβάσει ότι τραπεζουπάλληλος δεν το πήρε, εργαζόμενη σε ναυτιλιακή δεν το πήρε, τωρα διαβάζω ότι δεν το πήρε και νοσηλεύτρια, και ειδικευόμενη γιατρός και δεν ξέρω εγώ πόσες άλλες γυναίκες. Έγω προσωπικά δεν θα το αφήσω έτσι, θα το κυνηγήσω και όπου με βγάλει. Δεν μπορούν να παίζουν με τα παιδιά μας.

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Διαφημίσεις

αν είσαι δημοσιογράφος, είσαι ασφαλισμένη στο ΤΑΙΣΥΤ, ή άλλο ταμείο συντακτών , τύπου κλπκλπκλπ

και έχεις συνεπικουρικά 2η ασφάλιση ικα

ασθενείας μετράει το 1ο σου ταμείο

και άρα δε δικαιούσαι 6μηνο

εγώ στο παιδί ευτυχώς έιχα ικα, και έκατσα

τώρα με το ταισυτ, αν ξαναμείνω έγκυος δε δικαιούμαι 6 μηνο

και ναι, ήμουν ανασφάλιστη απ το ικα λόγω του 6μήνου - δεν είχα συμπληρώσει τα ένσημα, δεν μου ανανέωσαν το βιβλιάριο υγείας με αποτέλεσμα να πρέπει να γ΄ραψω το παιδί στο βιβλιάριο του άντρα μου....

αθάνατο ελληνικό κράτος λέμεεε.....

Έχω κρατήσεις για το ΤΣΕΠΕΑΘ, το ταμείο ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ των δημοσιογράφων. Δεν είναι διπλή ασφάλιση αυτό. Έλεος δηλαδή... Ασφάλιση έχω απ το ΙΚΑ και μόνο.

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Κι εγώ έχω δύο ταμεία και πήρα κανονικά το εξάμηνο. Το ένα για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και το ΙΚΑ για παροχές σε χρήμα (επιδόματα, άδειες κλπ.) Και δεν μου παρουσίασαν κανένα πρόβλημα...

Μετά από 38 τηλεφωνήματα, και χωρίς τίποτα παραπάνω από τα αυτονόητα (ότι δηλαδή έχω ΙΚΑ και όχι άλλη ασφάλιση), μου είπαν ότι το δικαιούμαι...

Μόλις με το καλό ολοκληρώσω τη διαδικασία με τα δικαιολογητικά θα ρίξω ένα μπινελίκωμα στη μαντάμ που ούρλιαζε ότι δε δικαιούμαι τίποτα...

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

http://www.epixeirisi.gr/?pgtp=1&aid=1239192011

Κατά συνέπεια, οι εργαζόμενες:

• στις τράπεζες,

• στις Αγροτικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις (ΑΣΟ),

• στα ναυτιλιακά πρακτορεία και ναυτιλιακές επιχειρήσεις όλης της χώρας,

• στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης - Αποχέτευσης όλης της χώρας,

• στις διαχειρίστριες εταιρείες ποντοπόρων φορτηγών πλοίων του ΑΝ 89/1967,

• στις επιχειρήσεις Πετρελαίου και Υγραερίων,

• στις πρακτορειακές επιχειρήσεις μέλη της ΔΕΝ,

• στα ναυτικά πρακτορεία,

• στις ξένες αεροπορικές εταιρείες,

• στις ασφαλιστικές εταιρείες θυγατρικές τραπεζών,

δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν χρήση της ειδικής άδειας μητρότητας με δεδομένο ότι υπάγονται σε συλλογικές συμβάσεις που εμπεριέχουν ευνοϊκές ρυθμίσεις σε σχέση με την αντίστοιχη ρύθμιση της ΕΓΣΣΕ όσον αφορά το χρόνο διάρκειας της άδειας θηλασμού και φροντίδας των παιδιών τους.

http://www.epixeirisi.gr/?pgtp=1&aid=1239192011

Κατά συνέπεια, οι εργαζόμενες:

• στις τράπεζες,

• στις Αγροτικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις (ΑΣΟ),

• στα ναυτιλιακά πρακτορεία και ναυτιλιακές επιχειρήσεις όλης της χώρας,

• στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης - Αποχέτευσης όλης της χώρας,

• στις διαχειρίστριες εταιρείες ποντοπόρων φορτηγών πλοίων του ΑΝ 89/1967,

• στις επιχειρήσεις Πετρελαίου και Υγραερίων,

• στις πρακτορειακές επιχειρήσεις μέλη της ΔΕΝ,

• στα ναυτικά πρακτορεία,

• στις ξένες αεροπορικές εταιρείες,

• στις ασφαλιστικές εταιρείες θυγατρικές τραπεζών,

δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν χρήση της ειδικής άδειας μητρότητας με δεδομένο ότι υπάγονται σε συλλογικές συμβάσεις που εμπεριέχουν ευνοϊκές ρυθμίσεις σε σχέση με την αντίστοιχη ρύθμιση της ΕΓΣΣΕ όσον αφορά το χρόνο διάρκειας της άδειας θηλασμού και φροντίδας των παιδιών τους.

Κι εμενα μου ειπαν οτι ενω ΔΕΝ ανηκω σε ΚΑΜΜΙΑ απο τις παραπανω κατηγοριες, επειδη εχουμε Συλλογικη Συμβαση με ευνοϊκότερους ορους (μας δινουν 9μηνο μετα την αδεια τοκετου), ΔΕΝ δικαιουμαι να παρω και του ΟΑΕΔ, ουτε το 6μηνο, ούτε τους 3,5 μηνες μετα για θηλασμο!!! Πρεπει λεει να διαλεξω ή της Συλλογικης μας το 9μηνο ή τα 6+3,5 του ΟΑΕΔ. Η μια η άλλη δηλαδη, σιγα τους..."ευνοϊκότερους όρους"....

Σκοπεύω να το ψαξω μετα τη γεννα.... θα εχω ενα χρονο να βγαλω ακρη...

Καλέ εννοείται ότι τη διαδικασία θα την κάνω από κοντά. Αναφέρω άλλωστε ότι είχα πάει να καταθέσω τα δικαιολογητικά και μου είπαν ότι δε το δικαιούμαι και να παίρνω τηλέφωνο να δω τι θα γίνει. Ο άνθρωπος που ανέλαβε την υπόθεσή μου, μου είπε ότι το δικαιούμαι τελικά και θα πάω από εκεί να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Εγώ ως δημοσιογράφος δεν έχω καμία ευνοική μεταχείρηση, επομένως το λογικό είναι να δικαιούμαι το 6μηνο. Οι κοπέλες που παίρνουν 9μηνο βάσει συλλογικών συμβάσεων δεν είναι λογικό να μη δικαιούνται ΚΑΙ το 6μηνο? Είναι λογικό... Το θέμα είναι καμία μανούλα να μην αφήνει το μωράκι της 2 μηνών να πάει για δουλειά.

pJO3p2.pngB6Ndp2.png