Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Παρέλαση αστέρων τη Κυριακή στον 6ο Olympus Marathon


Recommended Posts

Όλα είναι έτοιμα για τη διεξαγωγή τη Κυριακή του 6ου Olympus Marathon, του μεγαλύτερου αγώνα ορεινού τρεξίματος στη χώρα μας. Στον αγώνα θα γίνει παρέλαση κορυφαίων αστέρων του χώρου από όλο τον κόσμο, και αναμένεται να γίνει πολύ μεγάλη μάχη για τη κατάκτηση των πρώτων θέσεων. Ανάμεσα στους ελίτ θα βρίσκεται κι ο Ισπανός Jessed Gispert Hernandez που συνέτριψε πέρυσι το ρεκόρ διαδρομής. Από τους αθλητές που μετείχαν και πέρυσι, έχουν δηλωθεί και οι Dachhiri Dawa Sherpa (3ος πέρυσι), Toni Vencelj (5ος), ενώ ντεμπούτο στον αγώνα θα κάνουν κι άλλοι κορυφαίοι αθλητές όπως οι Lama Sherpa, Juan Antonio Alegre, Sebasien Chaigneau.

 

Από τους Έλληνες, ξεχωρίζει βέβαια η παρουσία του Νίκου Καλοφύρη που θα επιδιώξει ακόμη και να επαναφέρει στην Ελλάδα το ρεκόρ διαδρομής. Στον αγώνα επανέρχεται κι ο προπέρσινος νικητής, καθώς και νικητής του πρώτου αγώνα Αλέξης Γκούνκο που ξεπέρασε τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε. Στις δυνατές συμμετοχές βρίσκονται και τα ονόματα των Γιάννη Μάρη, Χρόνη Δρούγια, Παναγιώτη Ιωαννίδη, Χαράλαμπου Καλαμπούκα, Παντελή Καμπαξή, Δημήτρη Κασσίμη, Αλέξη Καμπουρόπουλου, Δημήτρη Βενετικίδη, Κώστα Σταμούλη, Κυριάκου Κάρλου, Ανέστη Αποστολίδη και όχι μόνο βέβαια.

 

Στις γυναίκες κατεβαίνει και πάλι η Γαλλίδα Corinne Favre που συνέτριψε κι αυτή το ρεκόρ διαδρομής πέρυσι βγαίνοντας μάλιστα 8η γενικής, ενώ ξεπέρασε και τον πολύ σοβαρό τραυματισμό που είχε από πτώση χιονοστιβάδας το Νοέμβριο στα Ιμαλάια. Θα προσπαθήσουν να τη κοντράρουν οι πρωτοεμφανιζόμενες Yvonne Radondy, Pascale Fouques. Παρούσα όπως πάντα και η κάτοχος του 2ου ρεκόρ διαδρομής Ιρένα Μαλιμπόρσκα, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το ντεμπούτο της Δήμητρας Ιορδανίδου. Στις δυνατές συμμετοχές βρίσκονται και τα ονόματα της Ναταλίας Παπουνίδου, Αμαλίας Ματθαίου, Ανδριανής Δόμβρου, Βασιλικής Μπάκα, Βάσως Σταύρου.

 

Ο αγώνας χρωματίζεται κι από τρεις αλλαγές. Η μία αφορά τη κατάργηση των πλαστικών κυπέλλων και μπουκαλιών στους σταθμούς, οπότε οι αθλητές θα πρέπει να φέρουν μαζί τους δικά τους μέσα μεταφοράς των υγρών που θα δίνονται στους σταθμούς. Η άλλη αλλαγή ανακοινώθηκε μολις πριν λίγες μέρες και αφορά την αντικατάσταση σε δύο σημεία, συνολικά δυόμισυ χιλιομέτρων ασφάλτου, από ισάριθμα μονοπατιού, κάτι που θα κάνει τον αγώνα ακόμα πιο δύσκολο. Σημαντική αλλαγή σε σχέση με πέρσι, θα είναι και η απουσία του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ απο τη κεντρική χορηγεία του αγώνα.

 

Όπως και τις δύο προηγούμενες χρονιές, έτσι και φέτος λίγες μέρες πριν τον αγώνα προκύπτει κίνδυνος προβλημάτων λόγω του καιρού. Πρόπερσι η πρόβλεψη καύσωνα επαληθεύτηκε, αλλά πέρυσι ο φόβος κακοκαιρίας δεν επιβεβαιώθηκε έστω και στο ελάχιστο. Φέτος η πρόβλεψη της Μετεωρολογίας μιλά για βροχές, αλλά και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στα ψηλά μέρη του Ολύμπου, κάτι που εφόσον επαληθευτεί, θα οδηγήσει την διοργάνωση σε λήψη ανάλογων μέτρων ασφαλείας. Εξάλλου στα ψηλότερα σημεία της διαδρομής δεν αποκλείεται οι δρομείς να συναντήσουν και λίγα χιόνια, τα οποία μέχρι τώρα δεν έχουν λιώσει. Τα περισσότερα πάντως καθαρίστηκαν τις τελευταίες μέρες από τη διοργάνωση, ενώ τοποθετήθηκε και σκοινί όπου αυτά παραμένουν.

 

Για τους εκκολαπτόμενους μικρούς λάτρεις του αθλήματος, το απόγευμα του Σαββάτου θα διεξαχθεί στο Λιτόχωρο και ο Olympus Kids, ο αγώνας για τα παιδιά. Φέτος το πάστα πάρτυ και η συνάντηση του «φόρουμ αθλητών», δεν θα γίνουν στο Λιτόχωρο, αλλά στο Δίον, κοντά στον αρχαιολογικό χώρο. Στο Λιτόχωρο θα παραδίδονται οι αριθμοί, ενώ εκεί θα γίνει και η τεχνική ενημέρωση.

 

Ευχόμαστε ο καιρός να βοηθήσει, καλό τερματισμό σε όλους, και δρομείς αλλά και θεατές να απολαύσουν κάθε στιγμή του αγώνα!

 

Για περισσότερα : http://www.olympus-marathon.com/

 

Προς τιμή του αδερφού μου που τρέχει αύριο

 

Καλό Τερματισμό bro...:wink:

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...