Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

εντονα πονακια. τι συμβαίνει;

Recommended Posts

στο φορουμ ΕΝΤΟΝΟΙ ΚΟΛΙΚΟΙ βρήκα το παρακάτω

(Στην υπερπαραγωγη το μωρό παίρνει πολύ απο το πρώτο γάλα (το αραιό) και αυτό του ερεθίζει το έντερο κάνοντας πράσινα κακά. Έχει τα ίδια συμπτώματα με τους κολικούς. Πόνο, πολλές εκρηκτικές κενώσεις, πολύ συχνή πείνα γιατί το αραιό γάλα δεν χορταίνει το παιδί, δυσφορία, γουλιές κλπ.

ο μπέμπης μας είναι 29 ημερών και του δίνω μητρικό γάλα με το μπιμπερό (επειδή δεν θήλαζε ικανοποιητικά και δεν έπαιρνε βάρος ) γύρω στα 90ml. Βέβαια το βάζω και κάθε φορά στο στήθος για κανένα 10λεπτο(άλλωτε τρώει έντονα άλλωτε όχι). και έχω παρατηρήσει οτι βγάζει γουλίτσες στο κρεβατάκι του. πονάει πολλές φορές εντονα , άλλωτε έχει δυσφορία τα κακάκια του είναι μουσταρδί (βέβαια τυχαίνει κπ φορές να κανει 1 φορά ανά 30ωρο)

τη βδομαδα που του έδινα από το στήθος μόνο δεν αντλούσα (την 3η βδομάδα ζωής) πήρε μόνο 10 γρ σε 4 μέρες ,τα κακάκια του ήταν πράσινα , έκανε εκρηκτικές κενώσεις με ελάχιστη ποσότητα δηλαδή είχε τα συμπτώματα που περιέγραφε η pipi στο αντίστοιχο θέμα.. μετά απο αυτό ξεκίνησα να βγάζω με θήλαστρο. λέτε να είναι υπερπαραγωγή; υπάρχει κάποιος έλεγχος για το γάλα; βέβαια τώρα παίρνει ικανοποιητικά βάρος άρα μπορεί να μην θήλαζε ικανοποιητικά. εχω μπερδευτεί τι από όλα συμβαίνει;

υπερπαπαραγωγή; γοπ; μη ικανοποιητικός θηλασμός;(τη περίοδο 3η βδομάδα που θήλαζε) κολικοί;

Διαφημίσεις

dorina1375, προσπαθώ να σου απαντήσω αλλά έχω καταμπερδευτεί από τα διάφορα ποστ που έχεις γράψει με τα θέματα του θηλασμού σας.

Αν σου είναι εύκολο, μάζεψε το ιστορικό σας: απάντησε στις ερωτήσεις της Αγλαΐας με τα νέα σας δεδομένα:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=23962

και μάζεψε και όλα σας τα θέματα - γουλίτσες, άσπρα στίγματα κτλ

για να έχουμε μια συνολική εικόνα. Πολλές φορές αυτά τα θέματα είναι αλληλοσυνδέομενα και τόσες πολλές αποσπασματικές ερωτήσεις και απαντήσεις μόνο μπερδεύουν και αυτόν που ρωτά και αυτόν που απαντά.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

dorina1375, προσπαθώ να σου απαντήσω αλλά έχω καταμπερδευτεί από τα διάφορα ποστ που έχεις γράψει με τα θέματα του θηλασμού σας.

Αν σου είναι εύκολο, μάζεψε το ιστορικό σας: απάντησε στις ερωτήσεις της Αγλαΐας με τα νέα σας δεδομένα:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=23962

και μάζεψε και όλα σας τα θέματα - γουλίτσες, άσπρα στίγματα κτλ

για να έχουμε μια συνολική εικόνα. Πολλές φορές αυτά τα θέματα είναι αλληλοσυνδέομενα και τόσες πολλές αποσπασματικές ερωτήσεις και απαντήσεις μόνο μπερδεύουν και αυτόν που ρωτά και αυτόν που απαντά.

λοιπόν:

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος

3660 19/5

Β. Το φύλο του βρέφους

αγορι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ)

κτ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία.

ραχαια

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.

15.9 και τη παρασκευη 29/5 10.3 Τρίτη 9/6 8.4

Από 19/5 εως 26/5 αποκλειστικά στήθος

Από 27/5 εως 2/6 λόγω ίκετρου και μιας θεραπείας για ακάρεα ψώρας μόνο ξένο γάλα 7 * 80ml

Από 3/6 Τετάρτη ξεκινάω πάλι θηλασμό με μείωση συμπληρώματος :

τη Παρασκευή 5/6 8 φορές στο στήθος διάρκεια 1,5 ώρα και κάθε φορά 40 ml συμπλήρωμα

Σάββατο 6/6/ 8 φορές στήθος και από αυτές 4 φορές 40ml

Κυριακή 7/6 σχεδόν συνέχεια στήθος και συνολικά 3 * 30 ml

Δευτέρα 8/6/ 8 φορές (1,5 ώρα ΔΙΆΡΚΕΙΑ) στο στήθος και 2 από αυτές διάρκεια 3 ωρες και του έδωσα 30 ml ξένο (σε 1 φορά) και 2 φορές 40 ml δικό μου (με θήλαστρο).

Και έκανα 2 μετρήσεις Παρασκευή 5/6 3830 και Τρίτη 9/6 είναι 3840

και είχε πάρει μόνο 10 γρ;;;;από μόνος του όμως φωνάζει για γάλα κάθε 2 ώρες. ακούω πολλές φορές το γκλουκ που κατεβαίνει τι γάλα , ρεύεται , οι πάνες του είναι 4 μέσο όρο . τα κακακια όταν κάνει είναι πράσινα και κάνει εκρηκτικές κενώσεις με αμελητέα ποσότητα στη πάνα.

Αρχισα να κάνω μπόλικες αντλήσεις με θήλαστρο εν τω μεταξύ για να αυξήσω παραγωγή και

Από Τετάρτη 10/6 μέχρι σήμερα και το βάζω στο στήθος κάθε φορά (όπου άλλωτε θηλάζει πιο έντονα γαι 1-2 λεπτά και άλλωτε καθόλου )και του δίνω το μητρικό με το μπιμπερό (βγάζω με θήλαστρο LACTINA).Αυτό γίνεται 7 φορές το 24ωρο. Βέβαια για 10/6, 11 , 12, 13/6 έδινα και κάποιο γεύμα ( 2 ή 3 από τα 7)με ξένο καθώς δεν είχα καταφέρει να βγάλω ποσότητα (90 ml). Τον ζύγισα 13/6 και είχε πάει 4100 και τα κακάκια του είχαν γίνει μουσταρδί.

Από το Σάββατο 13/6 έχουν αρχίσει τα πονάκια

και έχω παρατηρήσει οτι βγάζει γουλίτσες στο κρεβατάκι του. πονάει πολλές φορές εντονα , άλλωτε έχει δυσφορία τα κακάκια του είναι μουσταρδί (βέβαια τυχαίνει κπ φορές να κανει 1 φορά ανά 30ωρο). Τα τσισάκια του είναι 6 με 7 φορές και έχουν σταματήσει οι εκρηκτικές κενώσεις.

όσο αφορά τα άσπρα στίγματα εμφανίστηκαν 31/5 και με τις σταγόνες nystamisyn καθαρίσανε 3/6 και ξαναεμφανιστήκανε 8/6 όπου ξαναπήρε σταγόνες για 5 μέρες

. Τώρα έχει στο εσωτερικό του μαγουλού του

Τώρα έχω της εξής απορίες:

υπερπαπαραγωγή; γοπ; μη ικανοποιητικός θηλασμός;(τη περίοδο που θήλαζε μόνο ) κολικοί;

απλά δεν ξέρω τι να συμβαίνει

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

Dorita, το μωρό σου έχει πάρει ικανοποιητικό βάρος και με το παραπάνω. Θα είμασταν ικανοποιημένοι αν στις 20 μερες είχε ανακτήσει το βάρος γέννησης αλλά αυτό πήρε και πολύ παραπάνω..Η μετρηση από την μία μέρα στην άλλη δεν μου λέει τίποτα μπορεί πλά να είχε κένωση και να άδειασε το έντερο του.

Τώρα έχω της εξής απορίες:

υπερπαπαραγωγή; γοπ; μη ικανοποιητικός θηλασμός;(τη περίοδο που θήλαζε μόνο ) κολικοί;

εγώ πιστεύω ότι είναι το 3ο. δηλαδή με το να το βάζεις 10 λεπτά μόνο στο στήθος δεν προλαβαίνει να πιει γάλα... δηλαδή πίνει μόνο το foremilk και γιαυτό έχει πράσινα κακά.

Τελικά τον καλύπτεις με το δικό σου αντλημένο γάλα ή δίνεις και φορμουλα;

Επίσης δεν έχω καταλάβει αν θες να θηλάσεις ή θες να αντλείς με το θήλαστρο... Αν ισχύει το πρώτο θα το αφήνεις όλο και περισσότερο στο στήθος και θα του δίνεις συμπλήρωμα (με δικό σου γάλα) μόνο όταν το έχεις αλλα΄ξει 2-3 φορές στήθος και δυσανασχετεί ακόμα.

τώρα άσπρα στίγματα είναι συνήθως καντιντα από την μαμά, οι πανες είναι ικανοποιητικές, τα πονάκια συνήιως έχουν όλα τα μωρά, μην αγχώνεσαι με το παραμικρό και άν κάτι εμμένει τότε θα το δούμε. Αν βγάζει γουλίτσες τότε χρειάζεται και περισσότερο ρέψιμο, η γοπ συνήθως είναι διαφορετική...

WLn5p2.png

εγώ πιστεύω ότι είναι το 3ο. δηλαδή με το να το βάζεις 10 λεπτά μόνο στο στήθος δεν προλαβαίνει να πιει γάλα... δηλαδή πίνει μόνο το foremilk και γιαυτό έχει πράσινα κακά.

Τελικά τον καλύπτεις με το δικό σου αντλημένο γάλα ή δίνεις και φορμουλα;

συνήθως είναι διαφορετική...

ισως δεν τα εγραψα καλα για αυτο επισημαινω

τις 2 βδομαδες που θηλαζε μονο απο στηθος καθομασταν πολλες ωρες στο στηθος και τοτε ειχε τα πρασινα κακακια και τις εκρηκτικες κενωσεις και παρατηρουσαμε οτι κοιμοταν και δεν θηλαζε . γι αυτο ανεβασε μεν το ικτερο και το δευτερο σημαδι ηταν που πηρε σε 5 μερες μονο 10 γρ.

και μου ειπαν οτι ηταν δειγμα οτι δεν θηλαζει ικανοποιητικα. γι αυτο αρχισα να αντλω το γαλα .

τωρα αντλω και του το δινω με μπιμπερο αλλα και τον βαζω και στο στηθος 10 και 10 το λιγοτερο (για να ηρεμει αλλα και για να ερεθιζετε και το στηθος -οχι μονο με το θηλαστρο). εχει τυχει να τον αφηνω παραπανω αλλα εξακολουθει να πιπιλαει. πια δεν εχει πρασινα κακα .

Διαφημίσεις

Ok στο μέλλον θέλεις να θηλάσεις ή θα συνεχίσεις με θήλαστρο;

Γιατί αν θες να συνεχίσεις να θηλάζεις και να σταματήσεις τις αντλήσεις, πρέπει να τον αφήνεις πολύ περισσότερο από 10 λεπτά... βασικά όσο κάθεται χωρίς να φωναζει/κλαίει/γκρινιάζει...

WLn5p2.png

Ok στο μέλλον θέλεις να θηλάσεις ή θα συνεχίσεις με θήλαστρο;

Γιατί αν θες να συνεχίσεις να θηλάζεις και να σταματήσεις τις αντλήσεις, πρέπει να τον αφήνεις πολύ περισσότερο από 10 λεπτά... βασικά όσο κάθεται χωρίς να φωναζει/κλαίει/γκρινιάζει...

απλα φοβαμαι οτι δεν θα θηλαζει παλι (καθως πριν τον ειχα παλι γυρω στο 35λεπτο και εφαγε μονο το πρωτο λεπτο μετα πιπιλαγε και στη συνεχεια υπνος!).

απλα φοβαμαι οτι δεν θα θηλαζει παλι (καθως πριν τον ειχα παλι γυρω στο 35λεπτο και εφαγε μονο το πρωτο λεπτο μετα πιπιλαγε και στη συνεχεια υπνος!).

και στη συνεχεια εφαγε το δικο μου γαλα απο το μπιμπερο (βεβαια και στο μπιμπερο δεν ειναι και εκει γρηγορος...100 ml γυρω στο τεταρτο - 20 λεπτο)

Αν θέλεις να επιστρέψει το παιδί στο στήθος, τότε πρέπει να αφήνεις το μωρό να θηλάζει όσο θέλει από το ένα στήθος, μέχρι να χάσει το ενδιαφέρον και μετά να το βάζεις στο άλλο στήθος και εναλλαξ μέχρι να το αφήσει ΜΟΝΟ του. Φρόντιζε να πιάνει μεγάλο μέρος από τη θηλαία άλω και όταν κάνει πολλές διακοπές, δίνε του την ευκαιρία να ρευτεί και μετά ξαναπρόσφερε στήθος.

Επειδή το μωρό σου παίρνει αρκετό γάλα από το μπιμπερό, δεν πρέπει να του το κόβεις τόσο γρήγορα, όπως έκανες μεταξύ 5/6 και 8/6. Χρειάζεται να το κόβεις σταδιακά, για να είσαι σίγουρη ότι το μωρό παίρνει αρκετό γάλα και δεν ταλαιπωρείται από πείνα. Οι πάνες που βρέχει πρέπει να είναι 6-8 τον πρώτο μήνα και 3-4 με κακά και μετά, 5-6 βρεγμένες την ημέρα.

Διάβασε στο τόπικ του επαναγαλακτισμού και κάνε την αντιστοιχία - με το ρυθμό που κόβεις το ξένο γάλα και επιστρέφει το μωρό στο στήθος, με τον ίδιο ρυθμό θα κόψεις το αντλημένο και θα επιστρέψεις σε απευθείας θηλασμό.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Θέλω να συμπληρώσω και κάτι που μάλλον δεν είναι προφανές μετά από όλα όσα είπαμε.Θηλασμός είναι και όταν πίνει γάλα και όταν πιπιλάει... και όταν λαγοκοιμάται και όταν πας να το βάλεις στην κούνια και ξυπνάει και θέλει να ξαναφάει.. Ειναι ΌΛΑ θηλασμός...

Τα μωρά είναι προγραμματισμένα για να περνάνε τους πρώτους 2-3 μήνες της ζωής τους πάνω στην μαμά τους όλο το 24ωρο, πιπιλωντας... Είναι continuous feeders, όχι intermittent feeders, δηλαδή αυτά που λένε για 2ωρα, 3ωρα κλπ απλά δεν υπάρχουν στην φύση. Ο λόγος είναι πολύ απλός, ότι είναι πάρα πολύ ανώριμα και αν βρίσκονταν έστω και για λίγο μακριά από την μαμά τους κινδύνευαν να πεθάνουν...

Σήμερα η φύση του ανθρώπου δεν έχει αλλάξει, έχουν αλλάξει όμως οι συνήθειες μας δηλαδή νομίζουμε επειδή γενιές ολόκληρες μεγάλωσαν με φόρμουλα ότι τα παιδιά τρώνε και κοιμούνται στην κούνια τους, έχουμε σπίτια, δεν κινδυνεύουμε από άγρια ζώα. Το μόνο που δεν έχει αλλάξει είναι ο θηλασμός, ο οποίος για να έχει επιτυχία πρέπει να είναι ΟΣΟ θέλει και ΟΠΟΤΕ θέλει με αρκετή προσπάθεια από μέρους μας...

και στη συνεχεια εφαγε το δικο μου γαλα απο το μπιμπερο (βεβαια και στο μπιμπερο δεν ειναι και εκει γρηγορος...100 ml γυρω στο τεταρτο - 20 λεπτο)

Όλα τα μωρά θα φάνε από το μπιμπερό σε αυτήν την ηλικία, έχουν μεγάλη χωρητικότητα τα στομαχάκια τους.

Ο τρόπος μείωσης είναι ο εξής. Μειώνεις κατά 10-20 ml την ποσότητα που του δίνει ως συμπλήρωμα σε καθε γεύμα. Συνολικά δηλαδή 70-80 την ημέρα. Αυτό για 3-4 μέρες και μετά ξαναμειώνεις άλλα 10-20 μλ το γεύμα. Έτσι θα γίνει σταδιακά και ανώδυνα ώστα να απαλλαγείς σε 15 ημέρες...

WLn5p2.png

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...