Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Απορίες για άντληση και συντήρηση του μητρικού γάλακτος

Recommended Posts

Καλησπέρα κορίτσια και καλώς σας βρίσκω καθώς είμαι νέο μέλος στο forum. Έχω έναν μπέμπη 33 ημερών και τώρα που σαραντίζω θέλω να μπορώ να τον αφήνω για λίγες ώρες αφού τον θηλάζω αποκλειστικά. Προσπάθησα να του δώσω ξένο γάλα δοκιμαστικά για να δω πως θα το δεχτεί αλλά ήταν πολύ αρνητικός και σπάραζε στο κλάμα αφού ήπιε λίγα ml και κατάλαβε πως δεν ήταν το γάλα της μαμάς του. Προσπάθησε και ο άντρας μου αφού διάβασα από την Αγλαΐα ότι είναι προτιμότερο να το δίνουν άλλοι και όχι η μαμά αλλά και πάλι τίποτα.

Η άλλη λύση είναι να προσπαθήσω να αντλήσω δικό μου γάλα έτσι σας παραθέτω τις απορίες μου μήπως και τα καταφέρω. Το θήλαστρο που έχω είναι το mini electric της Medela.

1. Πόσες αντλήσεις μπορώ να κάνω το 24ωρο και ποιά είναι η σωστή στιγμή πριν ή αφού έχω θηλάσει?

2. Πόση ώρα να αντλώ από το κάθε στήθος?

3. Η κάθε άντληση πρέπει να αποθηκεύεται στο ψυγείο ξεχωριστά και να μην ανακατεύω γάλατα διαφόρων αντλήσεων?

4. Για να δοθεί στο μωρό το γάλα ζεσταίνεται σε κατσαρόλα με ζεστό νερό?

5. Γνωρίζετε αν για το ξένο γάλα είναι προτιμότερο η θηλή του μπιμπερό να είναι από καουτσούκ και όχι σιλικόνης γιατί μοιάζει με την θηλή του μαστού και αυξάνονται οι πιθανότητες να το δεχτεί το μωρό?

Περιμένω τα φώτα σας με ανυπομονησία!!!

Μια καινούργια αγχωμένη μαμά!!!!

Xrl6p3.png

Διαφημίσεις

Καλησπέρα κορίτσια και καλώς σας βρίσκω καθώς είμαι νέο μέλος στο forum. Έχω έναν μπέμπη 33 ημερών και τώρα που σαραντίζω θέλω να μπορώ να τον αφήνω για λίγες ώρες αφού τον θηλάζω αποκλειστικά. Προσπάθησα να του δώσω ξένο γάλα δοκιμαστικά για να δω πως θα το δεχτεί αλλά ήταν πολύ αρνητικός και σπάραζε στο κλάμα αφού ήπιε λίγα ml και κατάλαβε πως δεν ήταν το γάλα της μαμάς του. Προσπάθησε και ο άντρας μου αφού διάβασα από την Αγλαΐα ότι είναι προτιμότερο να το δίνουν άλλοι και όχι η μαμά αλλά και πάλι τίποτα.

Η άλλη λύση είναι να προσπαθήσω να αντλήσω δικό μου γάλα έτσι σας παραθέτω τις απορίες μου μήπως και τα καταφέρω. Το θήλαστρο που έχω είναι το mini electric της Medela.

1. Πόσες αντλήσεις μπορώ να κάνω το 24ωρο και ποιά είναι η σωστή στιγμή πριν ή αφού έχω θηλάσει?

2. Πόση ώρα να αντλώ από το κάθε στήθος?

3. Η κάθε άντληση πρέπει να αποθηκεύεται στο ψυγείο ξεχωριστά και να μην ανακατεύω γάλατα διαφόρων αντλήσεων?

4. Για να δοθεί στο μωρό το γάλα ζεσταίνεται σε κατσαρόλα με ζεστό νερό?

5. Γνωρίζετε αν για το ξένο γάλα είναι προτιμότερο η θηλή του μπιμπερό να είναι από καουτσούκ και όχι σιλικόνης γιατί μοιάζει με την θηλή του μαστού και αυξάνονται οι πιθανότητες να το δεχτεί το μωρό?

Περιμένω τα φώτα σας με ανυπομονησία!!!

Μια καινούργια αγχωμένη μαμά!!!!

καλως ηρθες στην παρεα μας και ευχομαι να πανε ολα καλα στην προσπαθεια σου να θηλαζεις αποκλειστικα..

για οτι θα σου πω βασιζομαι στην προσωπικη μου εμπειρια και ξεκιναω με μια ερωτηση -παρατηρηση..

εφοσον θελεις να θηλαζεις αποκλειστικα για ποιο λογο να δωσεις ξενο γαλα???..αυτο δεν θεωρειται αποκλειστικος θηλασμος.

θα απουσιαζεις συστηματικα? δηλαδη θα πηγαινεις καθημερινα για δουλεια και θα λειπεις σταθερα καποιες ωρες η τη μια μερα θα λειπεις 1 ωρα την αλλη 3 την αλλη καθολου κ.ο.κ.?

εγω προσωπικα οταν δεν εργαζομουν και επρεπε να αφησω το παιδι με καποιον αλλο για λιγες ωρες φροντιζα ειτε την προηγουμενη μερα ειτε την ιδια μερα συνηθως το πρωι μιας και το στηθος μου ειναι γεματο απο τη νυχτα που κανει τη μεγαλυτερη παραγωγη να κανω μια αντληση την οποια εφοσον ηταν να χρησιμοποιησω εντος 24ωρου την αποθηκευα στη συντηρηση του ψυγειου στο πισω μερος. Συγκεκριμενα θηλαζα το παιδι απο το ενα στηθος μεχρι που χορταινε και απο το αλλο εκανα την αντληση αμεσως μετα..εαν θελεις πανω απο ενα γευματα θα πρεπει να χεις κανει αντληση και την προηγουμενη.

εσυ πχ αν ειναι να λειπεις 3-4 ωρες καλο ειναι να θηλασεις το μωρακι πρωτου φυγεις και να εχεις αφησει 2 γευματα..αν και το 1 αρκει στο τριωρο αν ειναι μια καλη ποσοτητα. Το δευτερο θα το αφηνα για ασφαλεια μπας και θελησει να φαει περισσοτερο σε αυτο το σταδιο επειδη τρωνε και ανα 1,5-2 ωρες μερικα μωρα..

εσενα το μωρακι ειναι μολις 33 ημερων αρα ακομη δεν εχει εδραιωθει η γαλουχια συνεπως μαλλον θα πρεπει να αποφευγεις τις τακτικες αντλησεις μεσα στο 24ωρο και να δινεις στηθος πιο συχνα στο παιδι. Επισης σημαντικο ειναι να δινει μπιμπερο ΜΟΝΟ οποιοσδηποτε αλλος εκτος απο σενα ωστε να μη συνηθισει το παιδι και στο τελος αρχισει να αποστρεφεται το στηθος του..εγω το εχω πραξει αυστηρα και πλεον η μικρη ξερει οτι η μαμα δινει ΜΟΝΟ στηθος.

Μπορεις να ανακατεψεις διαφορετικες αντλησεις αρκει να ειναι στην ιδια θερμοκρασια και της ιδιας ημερας εγω θα συνηστουσα..προσωπικα αποφευγω τις μιξης με αποσταση αντλησης πανω απο 24ωρο..εγω..

Για το χρονο αντλησης δεν θα απαντησω υπευθυνα διοτι εγω αντλουσα μεχρι οσο το στηθος να αδειασει.

Το γαλα το βαζουν σε γυαλινο μπιμπερο και το ζεσταινουν σε μπεν μαρι..δηλαδη καυτο νερακι και για 2-3λεπτακια βουταμε το μπιμπερο μεσα οσο να ειναι χλιαρο προς ζεστο..

Για τις θηλες των μπιμπερο τι να σου πω..το καουτσουκ συνισταται μεχρι να βγαλει το μωρο δοντακια διοτι ειναι ευθραυστο υλικο..εγω προσωπικα στο αντλημενο γαλα (το ιδιο θα εκανα και για το ξενο αν εδινα) χρησιμοποιω θηλες σιλικονης και εχω δοκιμασει και της NUK και της Chicco..κατεληξα να χρησιμοποιω αυτη που εδειξε προτιμηση το παιδι μου..συγκεκριμενα στη δευτερη..

αυτα απο μενα..ας σου απαντησουν και οι εμπειρες..

α ωραία, κι εγώ έμαθα ότι βάζουμε το μπιμπερό σε χλιαρό νερό, δεν το ήξερα και το άφηνα να πάρει θερμοκρασία δωματίου...ευχαριστώ!

το θήλαστρο που έχεις δεν με βόλεψε καθόλου!! τώρα έχω το swing, πολύυυυυ καλύτερο...Επίσης μέχρι να εδραιωθεί η γαλουχία λένε να νοικιάζεις νοσοκομειακό....

α, και μην πέσεις στην παγίδα να νομίσεις ότι δεν έχεις γάλα αν δεν βγάλεις πολύ στην άντληση...

από θηλές της έδωσα nuk, είναι και ορθοδοντικές, στην chicco κάνω μπουκοτάζ:mrgreen: αλλά όπως λεει και η φίλη, είναι και θέμα προτίμησης του μωρού!

επισης για το θεμα μπιμπερο ειχα και εγω στην αρχη το ιδιο προβλημα, θα το ξαναπω..σημαντικο ειναι να της το δινουν αλλοι πλην της μαμας και εφοσον η ιδια λειπει εντελως απο το σπιτι..ουτε καν στο διπλα δωματιο γιατι εχουν αντιληψη τα μωρα και αισθανονται την παρουσια της..εμενα η μικρη στις αρχες αρνουταν και εκλαιγε σπαρακτικα να πιει γαλα απο μπιμπερο ενω ελειπα απο αλλους..αλλα μολις αρχισε να πειναει πραγματικα σιγα σιγα ηπιε και σιγα σιγα εμαθε..αυτο βεβαια προυποθετει να γινει καπως τακτικα ωστε να μη ξεσυνηθιζει..και ετσι θα μαθει να ξεχωριζει ποιος ταιζει με μπουκαλι και ποιος απο την πηγη..

το swing ειναι πολυ καλο ακομη και για μενα που εργαζομαι και κανω αντλησεις, ειναι δυο φασεων και αντλει γρηγορα και αποτελεσματικα για περιστασιακες χρησεις και οχι μονο..

ειναι αληθεια οτι κατωτερα του swing θηλαστρα οπως πχ της NUK δεν βοηθουν καθολου..

Διαφημίσεις

Τις αντλήσεις θα τις κάνω περιστασιακά δεν επιστρέφω στην δουλειά ακόμα, τον Σεμπτέβριο.

Το μωράκι μου είναι φαγανό φανταστείτε γεννήθηκε 3200 κιλά και 1ος μηνός είναι 4800 μόνο με το δικό μου γάλα! Ο παιδίατρος μου είπε όσο μπορώ να του αραιώσω τα γεύματα, αν δεν χαλάει τον κόσμο για να φάει! Αν δεν γίνεται, μου είπε ότι κανένα μωρό δεν έγινε χοντρούλη απο τον θηλασμο!

Οπότε για να λείψω θα πρέπει να αφήσω 100-120 ml λέω εγώ τώρα... Με το θήλαστρο πόσο πιστεύτε θα βγάλω με μια άντληση?

Xrl6p3.png

Καταρχήν σας ευχαριστώ όλες για το ενδιαφέρον να με βοηθήσετε!

Τι σημαίνει να εδραιωθεί η γαλουχία?

οπως εγω το εχω καταλαβει αφενος το μωρο να θηλαζει συστηματικα απο το στηθος αφετερου η παραγωγη να ειναι πλεον αναλογα τη ζητηση..δηλαδη αν τωρα το μωρο σου αρχιζει να θηλαζει ασταματητα ξαφνικα μπορει να σου δημιουργηθει υπερπαραγωγη..ε αυτο το φαινομενο απο ενα διαστημα και μετα παυει να ειναι συχνο..εγω προσωπικα το ξανασυναντησα οταν αρχισα να χρησιμοποιω θηλαστρο τακτικα..ουσιαστικα μεχρι να σαραντησεις σχεδον ο οργανισμος και το μωρο ειναι σε φαση προσαρμογης..καπως ετσι εγω το αντιλαμβανομαι..οι πιο εμπειρες και διαβασμενες θα στο εξηγησουν καλυτερα

Για αρχη δες εδω τα θεματα http://parents.org.gr/forum/forumdisplay.php?f=112

αν τα βρεις πολλα και δεν εχεις χρονο στειλε πμ η στην aglaia η στην Pipi, ειναι οι πλεον ειδικες να σου απαντησουν!

....το μωρό που θηλαζει πραγματι δεν παχαινει, παιρνει ισως γρηγορα βαρος στην αρχη. Ο θηλασμος πρεπει να ειναι ελευθερος κι ανεμποδιστος, μπορει να ειναι κουραστικο στην αρχη αλλα σιγα σιγα τον βρισκετε το ρυθμο σας. Καλη τυχη και να εισαι σιγουρη οτι προσφερεις το καλυτερο γαλα στο μωρό σου:-D

(εγω δινω πολυ περιστασιακα και καταφερνω μολις 40 ml σε 15'....με το νοσοκομειακο εβγαζα 100 ml.

....παντως τα 40 ml τωρα που ειναι 3 μηνων απλα ξεγελανε την πεινα της αν λειψω 3 ωρες κι εχω θηλασει πριν φυγω.)

Για αρχη δες εδω τα θεματα http://parents.org.gr/forum/forumdisplay.php?f=112

αν τα βρεις πολλα και δεν εχεις χρονο στειλε πμ η στην aglaia η στην Pipi, ειναι οι πλεον ειδικες να σου απαντησουν!

....το μωρό που θηλαζει πραγματι δεν παχαινει, παιρνει ισως γρηγορα βαρος στην αρχη. Ο θηλασμος πρεπει να ειναι ελευθερος κι ανεμποδιστος, μπορει να ειναι κουραστικο στην αρχη αλλα σιγα σιγα τον βρισκετε το ρυθμο σας. Καλη τυχη και να εισαι σιγουρη οτι προσφερεις το καλυτερο γαλα στο μωρό σου:-D

(εγω δινω πολυ περιστασιακα και καταφερνω μολις 40 ml σε 15'....με το νοσοκομειακο εβγαζα 100 ml.

....παντως τα 40 ml τωρα που ειναι 3 μηνων απλα ξεγελανε την πεινα της αν λειψω 3 ωρες κι εχω θηλασει πριν φυγω.)

καλα στα λεει..και εγω προσωπικα εβαλα σε εφαρμογη το swing και αργοτερα το lactina απο τον 4ο μηνα και μετα και με τα δυο εβγαζα ικανοποιητικες ποσοτητες για τις αναγκες του μωρου μου..νωριτερα δε ξερω τι χρονους θα εκανα..

και σιγουρα ο ελευθερος και ανεμποδιστος θηλασμος ητοι με το στηθος εξω ανα τακτα χρονικα διαστηματα ειναι ο πιο αποτελεσματικος τροπος..οπως σου προανεφερα και εγω σε αλλο μηνυμα..

τα αγαθα κοποις κτωνται..

Διαφημίσεις