Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΒΑΠΤΙΣΗΣ..ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ;

candy1234

Recommended Posts

Καλημέρα...

Αν και έχω πάει σε αρκετές βαπτίσεις..δεν έχω προσέξει ή τουλάχιστον δεν θυμάμαι την διαδικασία.. Τώρα όντας μαμά...(βαπτιζόμαστε τη Κυριακή)..θα ήθελα να ξέρω τι κάνουμε...για να μην είμαι σα βλήμα που κοιτάζει με ανοιχτό το στόμα.. Θα μπορούσατε λιγάκι να μου πείτε με τη σειρά τα γεγονότα; Δηλαδή, οκ..φτάνουμε στην εκκλησία με το μωρό..βγάζουμε τις πρώτες φωτογραφίες, κατόπιν μπαίνουμε μέσα και το δίνουμε στους νονούς; Ποτε το γδύνουμε; Πότε το βουτάνε; Μετά το παίρνω εγώ και το ντύνω; Πότε μοιράζονται τα μαρτυρικά; Ποιος κρατάει τη λαμπάδα; Ποιος τα κεράκια; Πω...πω..δεν ξέρω τη τύφλα μου! Heeeeeelp!!!

Διαφημίσεις

Λοιπόν να τα βήματα της βάπτισης:

1. Πάμε στην εκκλησία

2. Βγάζουμε φωτογραφίες, αλλά πολλές φωτογραφιες και με όλους τους πιθανούς συνδυασμούς!!!!

3. Παίρνει το μωρό ο νονος και στέκεται με τον παπα στην είσοδο του ναου, διαβαζονται ευχες κλπ, εμεις στεκομαστε εκει διπλα και κοιταμε σα κουκουβάγιες!!!!!!!!!

4. Μπαίνει μέσα το μωρο με το νονο και τον παπα, εμεις εκει διπλα σταθερη αξία

5. Δίνει το συνθημα ο παπας, αφου διαβασει ευχες πάνω από τη κολυμπηθρα και γδυνουμε το μωρο

6. το παίρνει ένας κοντινός συγγενής ή κάποιος οικείος του, και στέκεται δίπλα στον παπα από αριστερά, εμεις δεξία δίπλα στο νονο

7. Το λαδώνει ο παπας, το λαδώνει ο νονος, μετα έρχεται το μεγάλο μπλουμ, μετα κλάμματα ή γέλια, και μετα στην αγκαλιά του νονου ενω εμεις εξακολουθούμε να κοιτάζουμε σαν κουκουβάγιες!!!!!

8. Το ντύνουμε, ξέρω οτι δεν κάνει να το ντύσει η μαμα αλλά κάποιος άλλος (η γιαγια;;;) αλλά δεν ξερω αν ισχύει παντου

9. Το ξαναπαίρνει ο παπας, του βάζει σταυρο, του λέέι ευχές πάνω από την κολυμπήθρα

10 Το δίνει στο νονο κ;αι φαίρνουν 3 γύρους τη κολυμπηθρα

11. Το κοινωνανε

12. Κάνεις μετάνοια, φυλλάς το χέρι του νονου παίρνεις το μωρό βαπτισμένο πια, εξακολουθεις να είσαι κουκουβάγια αλλά θυμίζεις και λίγο γύφτικο σκεπάρνι τώρα!!!'

13. Στεκόμαστε στην ουρά και χαιρετάμε τον κόσμο

Αυτά!!!

80ffc6ceff.png[/url]59b611aa66.png

κι επειδη εμενα με εβρισε ενας παπας καποια στιγμη..

τα μαρτυρικα τα βαζουν μετα την βουτια στην κολυμπηθρα..

(στη βαφτιση της ανιψιας μου πριν πολλα χρονια, με ειδε ο παππας να τα μοιραζω πριν την βουτια , σταματησε το μυστηριο και μου την ειπε απο το μικροφωνο: δεσποινης μου , τα μαρτυρικα μαρτυρουν το βαπτισμα, εσεις τι μοιραζετε αφου το βαπτισμα δεν εχει γινει ακομα??? ρόμπα....)

Εγώ πάντως το κράταγα η ίδια το μωρό όσην ώρα το σταύρωνε ο παπάς με το λάδι και το έντυσα η ίδια, αν και το ξέρω ότι σε πολλά μέρη συνηθίζεται η μαμά να μην συμμετέχει. Ούτε τα κοινωνήσανε το μωρό αμέσως μετά τη βάφτιση, πήγε την επόμενη Κυριακή πρώτη φορά.

Εδώ που ζω, η μαμά ντύνει και ξεντύνει το αγγελούδι,έχοντας συνεννοηθεί με κάποια φίλη να την βοηθάει. Και τον μπαμπά έχω δει να βοηθάει. Όσο για τα μαρτυρικά, δεν συνηθίζονται. Είχα την εντύπωση πως τα χρησιμοποιούσαν στα μέρη που καλούν με την μπομπονιέρα(μπομπονιερο-προσκλητήρια) . Να μην έχεις κανένα άγχος γιατί από την 4 συμμετοχές που είχα ως νονά-μαμά ξέρω πως ναι μεν κάθε εκκλησία-παπάς έχει το εθυμοτυπικό του, αλλά πάντα μα πάντα σου λένε τι πρέπει να κάνεις , που να σταθείς κλπ.

Φρόντισε μόνο να πας στην εκκλησία , να δεις που συνηθίζεται να στέκεται το ζευγάρι , που μπαίνουν οι μπομπονιέρες και να πεις και του άνδρα σου να στέκεται δίπλα σου( παράπονο δικό μου ...)

Με το καλό, καλοφώτιστο και γερό

CS28p2.png

to trito moy moraki tha erxotan ton Septembrio

Διαφημίσεις

Εγω επειδη ειμαι και λιγο περιεργη την μεγαλη μου, στην βαπτιση, την ξεντυσα και την εντυσα μονη μου.. Το μωρακι ηταν φοβισμενο και εκλαιγε απο τον πολυ κοσμο, δεν ηθελα να μην συμμετεχω και να φοβαται...

το ιδιο θα κανω και τωρα στην μπεμπα;;;;

Η λετε καλυτερα να αφησω το πεθερικο να με αντικαταστησει;;;;;;

(χιχιχι)

Ευχαριστώ πολύ κορίτσια για τις απαντήσεις....οι οποιες είχαν και πολύ δόση χιούμορ! Δηλαδή, εγώ να έχω το νου μου μόλις βουτήξουν το μωρό στην κολυμπήθρα να αρχίσουν οι "γαλιάντρες" να μοιράζουν τα μαρτυρικά, ε; Α..και εννοείται πως εγώ με τη μαμά μου θα ντύσουμε και ξεντύσουμε το παιδί...κανείς άλλος..θα φοβηθεί ο δικός μου..είναι και ψιλοχέστης...άσε μην του' ρθει ταμπλάς!

• 2 years later...
  • 3 weeks later...

έγινα νονά πριν λίγες μέρες και η διαδικασία είναι όπως την λένε. βέβαια εσύ βαφτίζεις 16 χρονών παιδί οπότε φαντάζομαι ότι τα πράγματα θα διαφοροποιούνται κάπως ως προς το ότι θα είναι ντυμένο το παιδί κλπ. κατά τα άλλα το μυστήριο δεν αλλάζει.