Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Έχασε την ακοή του από αμέλεια των δασκάλων


Recommended Posts

Έχασε την ακοή του από αμέλεια των δασκάλων

 

13 Ιουνίου 2009, 21:55

 

Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

 

 

Ένα χρόνο έκλεισε η περιπέτεια ενός μικρού μαθητή δημοτικού σχολείου που έπεσε θύμα της αδιαφορίας και της βαριάς αμέλειας του ιδιωτικού σχολείου που φοιτούσε.

Στις 3/6/2008, το 8χρονο αγόρι την 5η διδακτική ώρα είχε το μάθημα των καλλιτεχνικών. Ήταν 12:00 το μεσημέρι, όταν χτύπησε το κουδούνι και όλα τα παιδάκια βρίσκονταν μέσα στην τάξη περιμένοντας την δασκάλα για να αρχίσει το μάθημα.

Το κακό δεν άργησε να γίνει… Ο μικρός 8χρονος συνεπλάκη με έναν συμμαθητή του, ο οποίος τον τράβηξε από τα μαλλιά με αποτέλεσμα να πέσει και να χτυπήσει το κεφάλι του στο πάτωμα της τάξης. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως μετά από αυτήν την ημέρα θα άλλαζε ολοκληρωτικά η ζωή του μικρού παιδιού.

Τα λάθη ήταν πολλά και το ένα έφερε το άλλο…

Την ώρα του συμβάντος δεν βρισκόταν κανείς στην τάξη, ούτε η δασκάλα, αλλά ούτε και αναπληρωματικός δάσκαλος, με αποτέλεσμα ο μαθητής να μείνει αβοήθητος στο πάτωμα μέχρι οι συμμαθητές του να βρουν κάποιον άλλο δάσκαλο να βοηθήσει.

Ενώ το σοβαρό χτύπημα ήταν στο κεφάλι, μεταφέρθηκε αγκαλιά από τον 1ο όροφο στο ισόγειο περιμένοντας ασθενοφόρο για περίπου μία ώρα.

Ταυτόχρονα ειδοποιήθηκε η μητέρα του παιδιού, η οποία έντρομη και σοκαρισμένη, μέχρι σήμερα, έφτασε στο σχολείο αντικρίζοντας το μικρό αγγελούδι της να κείτεται στο πάτωμα, σε ιδιαίτερα άσχημη κατάσταση, αφού είχε χάσει κάθε επαφή με το περιβάλλον. Δεν μπορούσε να μιλήσει, έκανε συνεχώς εμετούς και η νοσοκόμα με τους δασκάλους τον τσιμπούσαν με την μύτη του μολυβιού στις πατούσες για να μην πέσει σε κώμα.

Αφού μετά από μια ώρα ήρθε το ασθενοφόρο το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο , όπου την 2η ημέρα νοσηλείας του διαπιστώθηκε ότι το παιδί έχει χάσει την ακοή του από το δεξί του αυτί με πιθανότητα ανάκτησης μόνο ενός μικρού ποσοστού και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που το αυτί του δεν μπορεί να είναι λειτουργικό.

Η μητέρα του 8χρονου αγοριού μιλάει αποκλειστικά στη zougla.gr . Περιγράφει λεπτό προς λεπτό το ατύχημα και πως το παιδί της έπεσε θύμα ανευθυνότητας ενός ιδιωτικού σχολείου.

 

Μετά από το συμβάν η οικογένεια απευθύνθηκε στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, ζητώντας την άμεση συνδρομή για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την ανάδειξη των οποιονδήποτε ευθυνών. Παράλληλα κατατέθηκε μήνυση κατά παντός υπευθύνου προς το ιδιωτικό σχολείο, όπου και διενεργήθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ).

Η μητέρα σήμερα καταγγέλλει το περιστατικό και έχοντας στα χέρια της το πόρισμα αναφέρει χαρακτηριστικά «το γραφείο Εκπαίδευσης δέχεται ότι οι υπεύθυνοι του σχολείου δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους και φαίνεται ξεκάθαρα πως ψευδομαρτύρησαν».

Μιλά για ανθρώπους που δεν ασκούν σωστά τα καθήκοντά τους και για το χρέος όλων μας να δείχνουμε σεβασμό απέναντι στον άνθρωπο και ειδικά στα παιδιά.

Με την απελπισία ζωγραφισμένη στα μάτια της, η μητέρα αισθάνεται ντροπή και απογοήτευση για ανθρώπους που έχουν χρέος να διαφυλάττουν από κάθε κίνδυνο παιδικές ψυχές.

http://www.zougla.gr/news.php?id=46436

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...