Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Τι κάνουμε το γάλα που περίσσεψε;

Recommended Posts

Έψαξα ΠΟΛΥ αλλά δε βρήκα καμία απάντηση..η ερώτηση όπως βλέπετε είναι τι κάνουμε το αντλημένο γάλα που περισσεύει...Συγκεκριμένα, η μικρή μου ήπιε το μισό, (μετά 'ηρθε η μανούλα και ήπιε από την πηγή:wink:) που είχε βγει από το ψυγείο λίγη ώρα πριν..το έβαλα όπως ήταν (σε μπουκαλάκι της medela κλειστό με νέο αποστειρωμένο καπάκι) στο ψυγείο. Κάνει να της το αφήσω αύριο ή να το φάω με τα bran flakes μου;:roll: (βαριέμαι την άντληση, πείτε μου ότι κάνει.....)

Διαφημίσεις

Αν το ζέστανες και το έδωσες στο μωρό ενω ειχε βγει απο το ψυγείο μαλλον δεν κάνει να ξαναμπεί ψυγείο...ας το πιει πάλι η πηγή :) :) ;)

οχι δεν το ζέστανε, το έβγαλε (ο άντρας μου) μισή ώρα πριν την ενδεχόμενη ώρα πείνας και απλά δεν πρόλαβε να της το δώσει όλο!

Διαφημίσεις

Αυτό που λέει για τη συντήρηση;Εκτός του ότι είναι τεράστιο:? ό,τι διάβασα είχε σχέση με κατεψυγμένο ή ζεσταμένο γάλα που δεν είναι η περίπτωσή μου!

Σίγουρα εξακολουθεί να είναι φρέσκο το γάλα αλλά η απορία μου έχει να κάνει με το αν αυτά τα 35-40 λεπτά -σύνολο-εκτός ψυγείου και το ότι έπινε το μωρό από αυτό το μπουκάλι (δεν του άλλαξε μπουκαλι ο σύζυγος, έβαλε μόνο τη θηλή) κάνουν το γάλα που μένει μη καταναλώσιμο από το μωρό!

Αυτό που λες για το 24ωρό έχει σχέση με την ώρα άντλησης πάντα έτσι;

Τέλεια Pipi, βρήκα αυτό :

Ναί, αν είναι πολύ φρέσκο δεν χρειάζεται ζέσταμα, αλλά γιατί να το βγάλεις και να το δώσεις με μπιμπερό;

Παράθεση:

Απο τη στιγμή που αρχίσει το μωρό και το πίνει και κάποια στιγμή σταματήσει, μπορούμε να το ξαναζεστάνουμε σε μπεν-μαρί; Και αν ναι, πόσες φορές;

Αν το μωρό έχει σαραντήσει και έχει γεννηθεί υγειές τελειόμηνο τότε μπορείς να το βάλεις στο ψυγείο και να το ξαναζεστάνεις μία φορά, όχι παραπάνω...

Αν δεν έχει σαραντήσει τότε το πετάς!

οπότε αν δεν το έχουμε ζεστάνει καθόλου, ακόμα καλύτερα!Θα της το δώσει και σήμερα και ξαναβγάζω πάλι αύριο.

Σε ευχαριστώ!!!:D

θυμαμαι μια παλαιοτερη απαντηση της Αγλαιας οπου λεει πως το αντλημενο γαλα εφοσον εχει ζεσταθει μια φορα σε τελειομηνα και υγιη μωρα αν περισσεψει μπαινει αμεσως στο ψυγειο και μπορει να ζεσταθει ξανα αλλη μια φορα αλλα αν θυμαμαι καλα οχι εντος 24ωρου αλλα μαλλον εντις 4 ωρων το πολυ..

στο ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ στο τμημα μητρικου θηλασμου οπου τα πραγματα ειναι πιο σκληροπυρινικα ΔΕΝ επιτρεπουν να ξαναζεσταινεται το αντλημενο γαλα (οχι πανω απο μια φορα)..

ερωτηση: αντλειτε γαλα, το βαζετε ψυγειο και οταν ειναι να το δωσετε στο μωρο δεν το ζεστενετε? γιατι εγω παντα το ζεσταινω..

Γι' αυτό τη ρώτησα αν το ζέστανε. Αλλά αφου όχι τότε είναι διαφορετικό το θέμα.

Ναι το ζεσταίνεις. Δεν κατάλαβα γιατί δεν το ζέστανε η Νταφ. Θα μας πει φαντάζομαι.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Διαφημίσεις

αχ...είναι απλό!Δεν ξέραμε ότι ΠΡΕΠΕΙ να το ζεσταίνουμε, ακόμα κι αν έχει βγει από το ψυγείο πριν 20'-25'. Θεωρούσαμε ότι είναι εντάξει η θερμοκρασία δωματίου και μάλιστα με τετοια ζέστη. Βλέπετε, δεν είναι κάτι που το κάνω συχνά... (να αφήνω γάλα εννοώ, είμαστε αυτοκόλλητες ακόμα ...) πάντως καλά είναι η μικρή μου δεν έπαθε τίποτα...:? ελπίζω να μην ήταν βλαβερό για την υγεία της:roll: ε;