Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Υψηλή ρήξη στις 16 εβδ.- Το έχετε ξανακούσει;;

Recommended Posts

Καλησπέρα!

Με λένε Ναταλία, είμαι 19 εβδομάδων έγκυος στο δεύτερο παιδί μου (έχω μια κόρη 26 μηνών). Στην 16η εβδομάδα, μετά από μια κουραστική εβδομάδα, παρατήρησα αυξημένη υγρασία και έτρεξαν στα πόδια μου και έσταξαν στο πάτωμα κάποιες σταγόνες νερό. Επειδή μόλις είχα κάνει ντούς δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία. Την επόμενη μέρα το ξανασκέφτηκα και πήγα στο Έλενας (εκεί είναι ο γιατρός μου). Βρήκαν αυξημένη CRP και με κράτησαν με ενδοφλέβια αντιβίωση, χωρίς να ξέρουν αν τα υγρά ήταν αμνιακά - το τέστ βγήκε αρνητικό αλλά είχαν περάσει και 15 ώρες από το συμβάν. Ο υπέρηχος πάντως ήταν ΟΚ.

Μετά από μια εβδομάδα νοσηλεία κι ενώ απλώς παλεύαμε να κατέβει η ρημάδα η CRP, ξαπλωμένη στο κρεββάτι, φτερνίστηκα και ένιωσα πάλι υγρασία. Αύτη τη φορά ήταν σίγουρα αμνιακό υγρο αλλά ο υπέρηχος είναι και πάλι ΟΚ, άρα έχω χάσει πολύ λίγο. Ο γιατρός μου έδωσε διάγνωση "Υψηλή ρήξη θυλακίου" και είπε οτι η πρόβλεψη δεν είναι καλή για τόσο μικρή εγκυμοσύνη. Μετά από άλλη μια εβδομάδα αντιβίωση, χωρίς άλλη διαρροή, με έστειλε σπίτι να συνεχίσω την αγωγή εκεί (ευτυχώς γιατί μου είχε λείψει η κόρη μου). Ουσιαστικά δεν μου έδωσε καμμία οδηγία, είπε "ότι είναι να γίνει, θα γίνει".

Κάθομαι ήσυχη σπίτι μου και προσπαθώ να μην κάνω τίποτα απότομο.

Έψαξα δεξιά-αριστερά στο διαδίκτυο (και στο parents) και βρήκα μόνο αναφορές για ρήξη θυλακίου με άμεσο αποτέλεσμα πρόωρο τοκετό από την 30η εβδομάδα και πέρα... Έχετε ξανακούσει κάτι για 16η εβδομάδα και τι εξέλιξη μπορεί να έχει; Γιατί ο γιατρός μου δείχνει μάλλον αμήχανος και απαισιόδοξος (Γενικότερα δεν έχω κανένα παράπονο ούτε από τον γιατρό μου, ούτε από το Έλενας...)

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

Διαφημίσεις

Ναταλακι μου..

Υπομονη, να σε ρωτησω την διαγνωση την εκανε γιατροσ στο ΕΛενας?

Ο δικος σου γιατρος? τι λεει?

*O μονος πραγματικος χρόνος είναι το εδώ και το τώρα

Όταν καταλάβουμε τι σημαίνει ελπίδα, θα πάψουμε να πιστεύουμε σ' αυτήν...

aMppp3.png

ναταλία μου καλησπέρα,μόλις διάβασα το μήνυμα σου κ πολύ στενοχωρήθηκα.εγώ το Μ.Σάββατο έπαθα ολική ρήξη του αμνιακού σάκου κ ήμουν στην 15 εβδομάδα κ 4 ημέρες.εγώ βέβαια είχα μια κολπίτιδα που μου έκανε τη ρήξη.πρόσεχε πάρα πολύ ,μείνε ξάπλα με τα πόδια σου ελαφρώς σηκωμένα.εύχομαι όλα να πάνε καλά.φιλάκια πολλά ,καλό βράδυ

καλησπερα κ απο μενα.μια γνωστη επαθε ρηξη θυλακιου μετα απο αμνιο στην 17 εβδ.εμεινε στο μαιευτηριο μεχρι την 33 εβδ κ τησ συμπληρωναν τα νερα (δυστυχως δεν ξερω πιο πολλες λεπτομερειες γιατι ντραπηκα να τη ρωτησω).εκανε κ στεροειδη για να ωριμασουν τα πνευμονια του μωρου κ γεννησε 1950 γρ το αγορακι της το οποιο εμεινε 13 μερες στη θερμοκοιτιδα για να συμπληρωσει το βαρος του.τωρα ειναι 6 μηνων κ μονο ειναι λιγο μικροκαμωμενο επειδη απ'οτι μου ειπε δεν τρωει παρα πολυ,ειναι ομως μεσα στα ορια.ελπιζω να σου πανε ολα καλα..γραφε μας νεα σου

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 2.11.06 ΒΕΝΕΤΙΑ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ 18.12.07 ΕΦΡΑΙΜ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 11.04.09

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 3.09.10 Κ ΘΗΛΑΖΕΙ......

Γεια! Εγώ είχα κάτι τέτοιο στα δίδυμα, λίγο πριν την 20η εβδομάδα και όλα πήγαν καλά. Ένα επεισόδιο μικρής διαρροής και θετικό τεστ για αμνιακό υγρό. Δεν μου είχαν βρει όμως υψηλή CRP. Είχα ξεσκονίσει τότε το ιντερνετ και κάπου είχα διαβάσει ότι το διάστημα ασφαλειας είναι ένας μήνας, έπειτα από το οποίο θεωρείται ότι η όποια "τρυπούλα" έχει θρέψει. Είναι αρκετά σπάνιο να κλείσει μια διαρροή από μόνη της και ευτυχώς ήμουν στις λίγες αυτές περιπτώσεις. Το ότι έμεινες κάποιες μέρες χωρίς διαρροή ειναι ήδη πολύ θετικό. Εγώ έκανα και το Β επιπέδου κανονικά, (είχε συμπέσει να έχει μόλις συμπληρωθεί ο μήνας από τη διαρροή) με απίιιιιιστευτο ζούληγμα...:|. Στα δίδυμα ειδικά είναι δύσκολο να δουν αυτά που θέλουν και είχε φοβερό ζούληγμα. Η κοιλιά μου είχε πάει εντελώς μα εντελώς μέσα και είχα κοιλιά 7-8 μηνών σε κείνη τη φάση... Και είχα τσαντιστεί πολύ με τον υπερηχογραφιστη, αλλά τέλος πάντων οι σάκοι το άντεξαν και αυτό...

Ο γιατρός σου τηρεί στάση αναμονής και πιστεύω οι περισσότεροι λίγο-πολύ έτσι θα έκαναν. Δεν θέλει ούτε να σου δώσει υπερβολική σιγουριά, ούτε να σε τρομάξει.

Ξάπλες πολλές - ξεκούραση και θετική ή έστω ουδέτερη σκέψη προτεινω.

Στην περίπτωσή σου, με υψηλή CRP, χωρίς να είμαι γιατρός, νομίζω ενδείκνειται μετά το πέρας της αντιβίωσης να κάνεις μια κολπική καλλιέργεια, για να αποκλείσετε ότι κάποιο μικρόβιο δημιούργησε αυτό το θέμα, ή ότι αυτό το μικρόβιο έχει εξουδετερωθεί. Ρώτα και το γιατρό σου. Στην εγκυμοσύνη, στα διαγνωστικά κέντρα είναι λίγο επιφυλακτικοί με τη διαδικασία της λήψης - πόσο μάλλον αν ακούσουν περί διαρροής και μπορεί να μην αναλαμβάνει κάποιο εργαστήριο να πάρει το δείγμα, αλλα να το κάνει ο γιατρός σου και να σταλεί το δείγμα στο εργαστήριο.

Α... Ναταλία μου υπάρχει και ένα σάιτ αμερικανικό, δεν μπορώ να το βρω τώρα, που έχει πολλές ιστορίες για ολική ρήξη και το αποτέλεσμα. Οι ιστορίες είναι ταξινομημένες ανάλογα με την εβδομάδα στην οποία έγινε η ρήξη και το αποτέλεσμα. Είναι πολύ καλό σάιτ για ενημέρωση, αν και πρέπει να το διαβάσεις με σχετική αποσταστιοποίηση και ψυχραιμία. Έχει κάθε λογής έκβαση... Μερικές ευτυχείς, όπως γράφει η φίλη theolvas.

Και πάλι εύχομαι ηρεμία και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά.

Διαφημίσεις

Γεια! Εγώ είχα κάτι τέτοιο στα δίδυμα, λίγο πριν την 20η εβδομάδα και όλα πήγαν καλά. Ένα επεισόδιο μικρής διαρροής και θετικό τεστ για αμνιακό υγρό. Δεν μου είχαν βρει όμως υψηλή CRP. Είχα ξεσκονίσει τότε το ιντερνετ και κάπου είχα διαβάσει ότι το διάστημα ασφαλειας είναι ένας μήνας, έπειτα από το οποίο θεωρείται ότι η όποια "τρυπούλα" έχει θρέψει. Είναι αρκετά σπάνιο να κλείσει μια διαρροή από μόνη της και ευτυχώς ήμουν στις λίγες αυτές περιπτώσεις. Το ότι έμεινες κάποιες μέρες χωρίς διαρροή ειναι ήδη πολύ θετικό. Εγώ έκανα και το Β επιπέδου κανονικά, (είχε συμπέσει να έχει μόλις συμπληρωθεί ο μήνας από τη διαρροή) με απίιιιιιστευτο ζούληγμα...:|. Στα δίδυμα ειδικά είναι δύσκολο να δουν αυτά που θέλουν και είχε φοβερό ζούληγμα. Η κοιλιά μου είχε πάει εντελώς μα εντελώς μέσα και είχα κοιλιά 7-8 μηνών σε κείνη τη φάση... Και είχα τσαντιστεί πολύ με τον υπερηχογραφιστη, αλλά τέλος πάντων οι σάκοι το άντεξαν και αυτό...

Ο γιατρός σου τηρεί στάση αναμονής και πιστεύω οι περισσότεροι λίγο-πολύ έτσι θα έκαναν. Δεν θέλει ούτε να σου δώσει υπερβολική σιγουριά, ούτε να σε τρομάξει.

Ξάπλες πολλές - ξεκούραση και θετική ή έστω ουδέτερη σκέψη προτεινω.

Στην περίπτωσή σου, με υψηλή CRP, χωρίς να είμαι γιατρός, νομίζω ενδείκνειται μετά το πέρας της αντιβίωσης να κάνεις μια κολπική καλλιέργεια, για να αποκλείσετε ότι κάποιο μικρόβιο δημιούργησε αυτό το θέμα, ή ότι αυτό το μικρόβιο έχει εξουδετερωθεί. Ρώτα και το γιατρό σου. Στην εγκυμοσύνη, στα διαγνωστικά κέντρα είναι λίγο επιφυλακτικοί με τη διαδικασία της λήψης - πόσο μάλλον αν ακούσουν περί διαρροής και μπορεί να μην αναλαμβάνει κάποιο εργαστήριο να πάρει το δείγμα, αλλα να το κάνει ο γιατρός σου και να σταλεί το δείγμα στο εργαστήριο.

Α... Ναταλία μου υπάρχει και ένα σάιτ αμερικανικό, δεν μπορώ να το βρω τώρα, που έχει πολλές ιστορίες για ολική ρήξη και το αποτέλεσμα. Οι ιστορίες είναι ταξινομημένες ανάλογα με την εβδομάδα στην οποία έγινε η ρήξη και το αποτέλεσμα. Είναι πολύ καλό σάιτ για ενημέρωση, αν και πρέπει να το διαβάσεις με σχετική αποσταστιοποίηση και ψυχραιμία. Έχει κάθε λογής έκβαση... Μερικές ευτυχείς, όπως γράφει η φίλη theolvas.

Και πάλι εύχομαι ηρεμία και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά.

...εχω κανει 3 παιδια κ δεν ξερω...τι ειναι crp???????..ειμαι χαζη?????

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 2.11.06 ΒΕΝΕΤΙΑ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ 18.12.07 ΕΦΡΑΙΜ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 11.04.09

H crp, αν θυμάμαι καλά, είναι ένας δείκτης στο αίμα που δείχνει ότι κάπου στον οργανισμό υπάρχει λοιμωξη... Είναι ένας έμμεσος τρόπος να διαπιστώσουν αν ήταν κάποιο μικρόβιο που τρύπησε το σάκο.

Καλλιέργεια δεν έκαναν, μάλλον γιατί σε τέτοιες περιπτώσεις αντενδείκνυται να μπει οτιδήποτε στον κόλπο, για να μην μπει νέο μικρόβιο στον τρύπιο σάκο. Με την καλλιέργεια φαίνεται ξεκάθαρα αν υπάρχει μικρόβιο στο γεννητικό σύστημα και όχι γενικά στον οργανισμό και ποια ακριβώς αντιβίωση μπορεί να το πιάσει καλύτερα. Για αυτό έγραψα ότι ίιιιισως γίνει μια καλλιέργεια-αντιβιόγραμμα αργότερα, όταν καταλαγιάσουν τα πράγματα, γιατί υπάρχει κάποιο ρίσκο, είτε γίνει είτε δεν γίνει η καλλιέργεια.

Λογικά και μια γενική αντιβίωση μπορεί να είναι αποτελεσματική...

Μπορεί να κάνω λάθος τώρα πια, αλλά σε εμένα ο εφημερεύων υπερηχογραφιστής έκανε κολπικό υπέρηχο :roll::|:!:και καλλιέργεια δεν μου είχαν κάνει, ίσως ούτε και CRP. Αν και έχει περάσει καιρός και τα παραπάνω τα λέω με επιφυλαξη. Συστήθηκε ξεκούραση και τηρήθηκε στάση αναμονής...:| Ήταν ΣΚ και καλοκαίρι και με ανέλαβαν οι εφημερεύοντες του μαιευτηρίου και ο γιατρός μου έδινε οδηγίες τηλεφωνικά...

Βρήκα το σάιτ.

http://www.kanalen.org/prom/

Στο μενού αριστερά έχει λινκ για τις σελίδες με τις ιστορίες.

Λογικά, θα έλεγα ότι έφτασες πια τις 19 εβδομάδες και οποιοδήποτε μη επιθυμητό σενάριο αφορά τις 19 εβδομάδες και πέρα και όχι τις 16, που ήταν το αρχικό επεισόδιο με τη διαρροή.

Με το πράσινο χρώμα είναι οι ιστορίες με επιτυχή έκβαση, με το μπλε οι όχι καλές ιστορίες.

Ξαναλέω με τον κίνδυνο να γίνω βαρετή, ότι εφόσον δεν συνέχισε άμεσα η διαρροή και εφόσον προσέχεις, δεν είναι πολύ πιθανό να παρουσιαστεί πρόβλημα. Παρακολουθείτε το το θέμα, όσο γίνεται, αν χρειάζεται, δηλαδή...

Καλησπέρα!

Με λένε Ναταλία, είμαι 19 εβδομάδων έγκυος στο δεύτερο παιδί μου (έχω μια κόρη 26 μηνών). Στην 16η εβδομάδα, μετά από μια κουραστική εβδομάδα, παρατήρησα αυξημένη υγρασία και έτρεξαν στα πόδια μου και έσταξαν στο πάτωμα κάποιες σταγόνες νερό. Επειδή μόλις είχα κάνει ντούς δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία. Την επόμενη μέρα το ξανασκέφτηκα και πήγα στο Έλενας (εκεί είναι ο γιατρός μου). Βρήκαν αυξημένη CRP και με κράτησαν με ενδοφλέβια αντιβίωση, χωρίς να ξέρουν αν τα υγρά ήταν αμνιακά - το τέστ βγήκε αρνητικό αλλά είχαν περάσει και 15 ώρες από το συμβάν. Ο υπέρηχος πάντως ήταν ΟΚ.

Μετά από μια εβδομάδα νοσηλεία κι ενώ απλώς παλεύαμε να κατέβει η ρημάδα η CRP, ξαπλωμένη στο κρεββάτι, φτερνίστηκα και ένιωσα πάλι υγρασία. Αύτη τη φορά ήταν σίγουρα αμνιακό υγρο αλλά ο υπέρηχος είναι και πάλι ΟΚ, άρα έχω χάσει πολύ λίγο. Ο γιατρός μου έδωσε διάγνωση "Υψηλή ρήξη θυλακίου" και είπε οτι η πρόβλεψη δεν είναι καλή για τόσο μικρή εγκυμοσύνη. Μετά από άλλη μια εβδομάδα αντιβίωση, χωρίς άλλη διαρροή, με έστειλε σπίτι να συνεχίσω την αγωγή εκεί (ευτυχώς γιατί μου είχε λείψει η κόρη μου). Ουσιαστικά δεν μου έδωσε καμμία οδηγία, είπε "ότι είναι να γίνει, θα γίνει".

Κάθομαι ήσυχη σπίτι μου και προσπαθώ να μην κάνω τίποτα απότομο.

Έψαξα δεξιά-αριστερά στο διαδίκτυο (και στο parents) και βρήκα μόνο αναφορές για ρήξη θυλακίου με άμεσο αποτέλεσμα πρόωρο τοκετό από την 30η εβδομάδα και πέρα... Έχετε ξανακούσει κάτι για 16η εβδομάδα και τι εξέλιξη μπορεί να έχει; Γιατί ο γιατρός μου δείχνει μάλλον αμήχανος και απαισιόδοξος (Γενικότερα δεν έχω κανένα παράπονο ούτε από τον γιατρό μου, ούτε από το Έλενας...)

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

Ναταλάκι, καλό είναι να μείνεις στο κρεβάτι με μόνη κινητικότητα τις εναλλαγές θέσεων επί κλίνης και για να πηγαίνεις τουαλέτα για καμιά εβδομάδα.

Υψηλή ρήξη σημαίνει, ότι για διάφορους λόγους δημιουργήθηκε μια μικρή τρυπούλα ή αμυχή στον αμνιακό σάκο. Απο την τρυπούλα αυτή, μπορεί να διαφύγει μικρή και αμελητέα ποσότητα αμνιακού, που μπορεί κάλλιστα και σε σύντομο χρονικό διάστημα να αΝΑΠΛΗΡΩΘΕΊ ΑΠΟ ΤΑ ΟΎΡΑ του εμβρύου και τα όλα κύτταρα και τις εξεργασίες που χρειάζονται και γίνονται για την παραγωγή του αμνιακού υγρού. Βέβαια, δεν είναι λίγες οι φορές και σπάνιο, να εξελιχθεί άσχημα μια τέτοια περίπτωση υψηλής ρήξης, αλλά δεν θεωρείται και δεδομένη κατάσταση και καταδικαστέα.

Συνήθως, για να μην πώ σχεδόν πάντα, η σχισμή αυτή επουλώνεται και η εγκυμοσύνη έχει καλή έκβαση. Αυτό που πρέπει όπωσδήποτε να προσέχεις, είναι η ατομική υγιεινή και ιδίως την ώρα του σκουπίσματος στο επίμαχο σημείο.

Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΣΑΣ, Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΟΛΗ!!!!

Σας ευχαριστώ όλες για τις απαντήσεις σας.

Irene 77 γιατρός μου είναι στο Έλενας και με παρακολουθούσε σε όλη τη διάρκεια της νοσηλείας.

mary1234, απ' ότι καταλαβαίνω ορική ρήξη σημαίνει οτι το έχασες το μωρό. Λυπάμαι πολύ κορίτσι μου!

AthinaP, με έσωσες με αυτό το λινκ. Όλες οι ιστορίες έχουν να κάνουν με πλήρη απώλεια αμνιακών υγρών στην 16η εβδομάδα και παρόλαυτά οι μισές τουλάχιστον είχαν θετική έκβαση. Εγώ που είχα απλώς μια μικρή διαρροή, η οποία ποτέ δε φάνηκε στον υπέρηχο αισθάνομαι υπέραισιόδοξη. Όσο κάθομαι στ' αυγά μου, νομίζω θα πάνε όλα καλά! Χαίρομαι που όλα πήγαν καλά και με σένα!

Greekmother, πράγματι η καθαριότητα της περιοχής είναι το άλφα και το ωμέγα, προσέχω πολύ. Επίσης βάζω κάθε βράδυ κάποια κολπική αντισηπτική κρέμα που μου έγραψε ο γιατρός και μέχρι χθές έπαιρνα αντιβίωση (3 εβδομάδες). Αύριο θα κάνω πάλι εξετάσεις αίματος να δούμε αν έπεσε η CRP και μετά θα επικοινωνήσω με τον γιατρό για περαιτέρω οδηγίες. Άλλωστε αύριο κλείνω δύο εβδομάδες χωρίς νέο επεισόδιο διαρροής και αρχίζω να χαλαρώνω λίγο! Καλλιέργεια κολπικού υγρού μου έκαναν μόλις μπήκα στο Έλενας, νομίζω και αντιβιόγραμμα...

Ευχαριστώ και πάλι πολύ για τις απαντήσεις σας

Διαφημίσεις

• 3 weeks later...

Για να είναι ενημερωμένο το θέμα, θα αναφέρω εδώ οτι τώρα είμαι 21+ εβδομάδων. Η CRP κατέβηκε στα ανώτατα φυσιολογικά. Προχθές πήγα στον γιατρό. Ο υπέρηχος έδειξε οτι το μωρό αναπτύσσεται καλά και έχει όλα του τα υγρά. Ο γιατρός είπε οτι ήταν πολύ ανήσυχος, γιατί είχα δύο διαρροές με απόσταση μιας εβδομάδας και δεδομένης και της ηλικίας της κύησης (16η-17η εβδ.) δεν ήταν αισιόδοξος. Μοιάζει όμως οτι έχω ξεφύγει τον κίνδυνο και πιστεύει πως αν κάτσω ήσυχη στο σπίτι όλα θα πάνε καλά.

Στις 19/06/09 θα κάνω Β' επιπέδου και έχω ΠΗΤ 10-10-09. Αν πάνε όλα καλά ως τότε μάλλον θα κάνω καισαρική δυό εβδομάδες νωρίτερα γιατί στην προηγούμενη κύηση είχα ανεξέλεγκτο διαβήτη και είχα κάνει καισαρική στις 38 εβδ.

Πέρα από τις όποιες αναφορές μου σε άλλα θέματα, όταν τελειώσει αυτή η ιστορία θα ενημερώσω κι αυτό το θέμα, για να υπάρχει μια πλήρης καταγραφή της εξέλιξης μήπως και χρησιμεύσει πληροφοριακά σε κάποιον άλλο χρήστη του parents.

χαρηκα που το διαβασα..ολο καλα νεα ακουω τον τελευταιο καιρο..με το καλο να δεχτεις το μωρακι...

• 3 months later...

Τελικά δεν μπορώ χωρίς σασπένς!

34 εβδομάδων:Πάνω που είχα πάρει πάλι φόρα (ετοίμαζα μωρουδιακά, ξεκαθάριζα ντουλάπες, με άφησε κι ο γιατρός να κάνω μίνι διακοπές και μπάνια σε απόσταση 1,5 ώρας από την Αθήνα στην 32η εβδομάδα) να σου πάλι μικρή διαρροή αμνιακού υγρού και μάλιστα 11.30 τη νύχτα. Είπα να μην πανικοβληθώ, ετοίμασα τσάντα για το μαιευτήριο και το πρωί, αφού έστειλα την μικρή παιδικό, κινήσαμε για διακοπές πολυτελείας στο "Έλενας". Πάλι οι εξετάσεις αίματος δείξανε CRP 10.8, πάλι με χώσανε με ενδοφλέβια αντιβίωση.

Tέλοσπάντων το μωρό συνεχίζει να είναι μιά χαρά, doppler τέλειο, εκτιμώμενο βάρος 2380, υγρά φυσιολογικά και πλακούντας grade 1 προς 2.

Μετά από μια εβδομάδα τρυπήματα, έπεσε η CRP στο 4.3 και με έστειλαν σπίτι μου.

Στην 36η θα ξανακάνω doppler και θα πάω να δω τον γιατρό...

Τελικά δεν μπορώ χωρίς σασπένς!

34 εβδομάδων:Πάνω που είχα πάρει πάλι φόρα (ετοίμαζα μωρουδιακά, ξεκαθάριζα ντουλάπες, με άφησε κι ο γιατρός να κάνω μίνι διακοπές και μπάνια σε απόσταση 1,5 ώρας από την Αθήνα στην 32η εβδομάδα) να σου πάλι μικρή διαρροή αμνιακού υγρού και μάλιστα 11.30 τη νύχτα. Είπα να μην πανικοβληθώ, ετοίμασα τσάντα για το μαιευτήριο και το πρωί, αφού έστειλα την μικρή παιδικό, κινήσαμε για διακοπές πολυτελείας στο "Έλενας". Πάλι οι εξετάσεις αίματος δείξανε CRP 10.8, πάλι με χώσανε με ενδοφλέβια αντιβίωση.

Tέλοσπάντων το μωρό συνεχίζει να είναι μιά χαρά, doppler τέλειο, εκτιμώμενο βάρος 2380, υγρά φυσιολογικά και πλακούντας grade 1 προς 2.

Μετά από μια εβδομάδα τρυπήματα, έπεσε η CRP στο 4.3 και με έστειλαν σπίτι μου.

Στην 36η θα ξανακάνω doppler και θα πάω να δω τον γιατρό...

Καλημέρα και από μένα!

Απλά να σου ευχηθώ με το καλό να γεννήσεις και να χαρείς το μωράκι σου!

Να σε διαβεβαιώσω, ότι πλέον δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανησυχείς, ακόμα και αν γεννήσεις πιο σύντομα απο ότι περιμένεις!

Για το μόνο που θα πρέπει να προετοιμαστείς ψυχολογικά και μην στεναχωρηθείς, είναι ότι ίσως χρειαστεί να μπεί σε θερμοκοιτίδα το μωρό σου, για λίγες ώρες ή και λίγα 24ώρα, λόγω του ιστορικού σου και την αυξημένη crp!

Σου εύχομαι όλα να σου πάνε καλά!

Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΣΑΣ, Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΟΛΗ!!!!

Οπότε πήγατε πολύ καλά :-) Εύχομαι να συνεχίσετε έτσι.

Τι καλά για σας και να είσαι καλά που ενημερώνεις και το τόπικ για μανούλες που τυχόν (χτύπα ξύλο) κάνουν κάποια αναζήτηση για το θέμα μελλοντικά.

Διαφημίσεις

• 5 weeks later...

Τελικά όλα πήγαν κατ' ευχήν. Γέννησα στο εξαρχής προγραμματισμένο μου ραντεβού για καισαρική στην 38η εβδομάδα. Το μωρό ήταν μιά χαρά (βάρος 2820 γρ. ύψος 50 εκ.) και είναι μια πολύ δυνατή και ζωηρή μπέμπα που έχει ανοιχτά ματάκια και "κουτσομπολεύει" από την πρώτη μέρα!

Ανέβασε απλώς λίγο ίκτερο και έκανε 1,5 24ωρο φωτοθεραπεία, αλλά αυτά είναι συνηθισμένα προβλήματα και δεν συνδέονται με τη ρήξη. Μόλις βγήκαμε από το μαιευτήριο ανακάλυψα οτι η τομή της καισαρικής είχε μολυνθεί και την ξαναοίξανε εν μέρει για να καθαρίσει και δυό μέρες μετά με έπιασαν κάτι έντονοι πόνοι στη μήτρα και το έντερο και νοσηλεύτηκα πάλι με ενδοφλέβια αντιβίωση τρεις μέρες ( η CRP ήταν λέει πάλι ανεβασμένη - δεν έμαθα πόσο). Δεν ξέρουμε ακριβώς τι συνέβει. Το αναφέρω απλώς επειδή παίρνω πάλι αντιβίωση και τελικά δεν ξέρω αν όλα αυτά συνδέονται με την ρήξη λόγω μικροβίου ή είναι τυχαία γεγονότα...

Δεν ξέρω αν ήμουν απλώς πολύ τυχερή, πάντως θα ήθελα να παροτρύνω όποια άλλη βρεθεί στη θέση μου (το απεύχομαι), να "κάτσει στ' αυγά της" και να είναι αισιόδοξη. Απ' ότι φαίνεται η υπόθεση μπορεί να έχει αίσιο τέλος!:P

πολυ χαρηκα....μπραβο...να σου ζησει κ να καμαρωσεις τα παιδακια σου οπως επιθυμεις...