Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

αύξηση επιδόματος τοκετού

Recommended Posts

Προς όλες τις μαμάδες που γέννησαν από 1-1-2008 έως σήμερα και πήραν το εφάπαξ βοήθημα τοκετού:

σύμφωνα με την εγκύκλιο 25/22-4-2008, όπως διορθώθηκε από την εγκύκλιο 29/6-5-2008, δικαιούμαστε να πάρουμε αναδρομικά περίπου 30 ευρώ, καθώς το εν λόγω βοήθημα αυξήθηκε για το 2008 από 880 σε 910 ευρώ. Η νέα εγκύκλιος σημειώνει ότι η διαφορά στα ποσά θα καταβάλλετε ΕΦΟΣΟΝ ΖΗΤΗΘΕΙ. Σπεύσατε στα κατά τόπους ΙΚΑ και... σε καλή μεριά (το μέτρο μας βρίσκει και σε περίοδο εκπτώσεων οπότε... μια χαρά! :wink: )

Α! Για καλό και για κακό, έχετε μαζί σας και τους αριθμούς των εγκυκλίων, μήπως κάποιος από τους υπεύθυνους "δεν γνωρίζει"...

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

53d74c016a.png

Together we stand, divided we fall...

Διαφημίσεις

• Replies 50
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Πάλι εδώ!

Τηλεφώνησα στο ΙΚΑ της περιοχής μου για να ρωτήσω τι δικαιολογητικά χρειάζονται για να εισπράξω τα αναδρομικά και μου είπαν μόνο το βιβλιάριο υγείας.

Αυτά προς περαιτέρω ενημέρωση! :wink:

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

53d74c016a.png

Together we stand, divided we fall...

• 1 month later...

Καλημερα σε ολες σας!

souzy ευχαριστουμε πολυ για την ενημερωση,πηγα σημερα το πρωι στο ικα

κ πηρα αναδρομικα το βοηθημα τοκετου.Ειναι 30,30ευρω,εξυπηρετηθηκα αμεσα.Το μονο που χρειαζεται ειναι το βιβλιαριο ασθενειας.Οσες δεν πηγατε να πατε,ειναι κριμα να φαει το ικα τοσα χρηματα.

Ο υιός μου:20/03/08 H κόρη μου:17/12/09

Μωράκι μου σε περιμένουμε...25/09/2012

Guest ΜΑΡΤΗΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΕΓΩ ΕΚΑΝΑ ΑΙΤΗΣΗ Κ ΤΑ ΠΗΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10 ΜΕΡΕΣ.ΤΟ ΠΟΣΟ ΗΤΑΝ 45,60.ΝΟΜΖΩ ΠΑΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ.

Διαφημίσεις

Καλημέρα...

ούσα άσχετη τελείως θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής:

α) το επίδομα αυτό το δικαιούσαι είτε ο τοκετός λάβει χώρα σε ιδιωτικό μαιευτήριο είτε σε δημόσιο μαιευτήριο?

β) ποια περίοδο πρέπει να καταθέσεις τα δικαιολογητικά σου και μετά από πόσο καιρό το παίρνεις ( από την κατάθεση των δικαιολογητικών)?

Καλησπερα Angel_Bill

α) τα επιδοματα τα παιρνεις ειτε γεννησεις σε ιδιωτικο ειτε

σε δημοσιο

β) το επιδομα τοκετου το παιρνεις αφου γεννησεις κ βγεις απο την κλινικη,

τα παιρνεις αμμεσα τα χρηματα.Οπως επισης το επιδομα μητρωτητας τα παιρνεις αμμεσα τα χρηματα.

Και εγω πηγα προχτες να παρω το επιδομα καισαρικης και ρωτησα την υπαλληλο. Και μου απανταει γιατι αυξηθηκε το επιδομα? Ναι της λεω 912 Ευρω , ρωταει καποια αλλη εκαι κ το επιβαιβεωνει και μου ειπε να παρω νουμερο να περιμενω στην ουρα, αλλα ειχα το μωρο περιμενε στο αυτοκινητο με τον συζυγο και ειχε κ πολυ κοσμο κ δεν καθισα να τα παρω.

Τι νουμερο το νουμερο ελεοοςςς αφου εκει ημουν στο ταμιο για αλλη δουλεια ηθελε ξανα ? Για ονομα....

eNortjK1UrIwNrMwVrIGXDAS2gKo16.png[/

Διαφημίσεις

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!

ΕΓΩ ΣΕ ΛΙΓΟ ΜΠΑΙΝΩ ΣΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ

ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ:

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΟΚΕΤΟΥ ΑΝ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ Η ΦΥΣΙΟΛΌΓΙΚΑ;

ΑΚΟΥΣΑ ΟΤΙ ΑΝ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΔΕΝ ΣΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ 912 Ε, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ 350 Ε ΠΕΡΙΠΟΥ. ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ; (ΓΙΑ ΓΕΝΝΑ ΣΕΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΙΛΑΩ)

ΤΑ 912 ΛΟΓΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΗ ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ, Κ ΕΚΕΙ ΑΚΟΥΣΑ ΟΤΙ ΣΟΥ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ Κ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΤΑ 350 ΣΤΗ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ; Η ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΤΑ 912; ΞΕΡΕΙ ΚΑΜΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ;

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

ΤΖΙΝΑ

Εγω πηγα μαζι με τον μικρο γιατι ειναι διπλα απο το σπιτι το ικα κ

μου εδωσαν προτεραιοτητα,τελειωσα μεσα σε 5λεπτα.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!

ΕΓΩ ΣΕ ΛΙΓΟ ΜΠΑΙΝΩ ΣΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ

ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ:

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΟΚΕΤΟΥ ΑΝ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ Η ΦΥΣΙΟΛΌΓΙΚΑ;

ΑΚΟΥΣΑ ΟΤΙ ΑΝ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΔΕΝ ΣΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ 912 Ε, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ 350 Ε ΠΕΡΙΠΟΥ. ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ; (ΓΙΑ ΓΕΝΝΑ ΣΕΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΙΛΑΩ)

ΤΑ 912 ΛΟΓΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΗ ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ, Κ ΕΚΕΙ ΑΚΟΥΣΑ ΟΤΙ ΣΟΥ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ Κ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΤΑ 350 ΣΤΗ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ; Η ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΤΑ 912; ΞΕΡΕΙ ΚΑΜΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ;

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

ΤΖΙΝΑ

Καλησπερα Τζινα

Εχω το βιβλιαριο μου μπροστα κ λεει

για επιδομα τοκετου 881,70

κ αναδρομικα επιδομα τοκετου 30,30.Εγω γεννησα με καισαρικη οποτε,δεν ισχυει αυτο που λες οτι ειναι μονο 350 ευρω.

Αν γεννησεις με καισαρικη παιρνεις ενα επιδομα,δεν ξερω ποσα ειναι γιατι η κλινικη που γεννησα εγω συνεργαζεται με το ικα κ στο αφαιρει αμμεσως το ποσο.Ελπιζω να σε βοηθησα.

Το ποσό που λέτε ότι αυξήθηκε πρέπει να είναι η ΑΤΑ η οποία ισχύει από τις αρχές του έτους αλλά καθυστερεί να έρθει και έτσι όσοι γέννησαν 1/2008 και πληρώθηκαν προ ΑΤΑ δικαιούνται την διαφορά.

θυμασαι ποσο επιδομα ειχες παρει,μονο το βιβιβλιαριο χρειαζεται?χρειαζεται ο αριθμος της εγκυκλιου?μηπως η παλια αποδειξη?

Δεν νομίζω να χρειάζεται η απόδειξη γιατί ότι πληρώνεσαι από το ΙΚΑ το γράφουν μέσα στο βιβλιάριό σου, οπότε μπορούν να δουν το ποσό που πήρες.

Τα βιβλιάρια και την ταυτότητα να τα έχετε μαζί σας.

θυμασαι ποσο επιδομα ειχες παρει,μονο το βιβιβλιαριο χρειαζεται?χρειαζεται ο αριθμος της εγκυκλιου?μηπως η παλια αποδειξη?

Το ποσό που παίρνεις από το ΙΚΑ για το βοήθημα τοκετού είναι άσχετο από το επίδομα μητρότητας που το παίρνουν μόνο οι γυναίκες που έχουν ένσημα.

Το βοήθημα είναι 912? και το παίρνεις άσχετα αν κάνεις καισαρική ή όχι, αν έχεις γεννήσει σε δημόσιο ή ιδιώτικό. Επίσης αν δεν δουλεύει η γυναίκα το παίρνει ο άνδρας. Για την καισαρική νομίζω πως κάνεις κάποια έξτρα χαρτιά και παίρνεις και κάτι παραπάνω.

Διαφημίσεις

Καλησπερα Τζινα

Εχω το βιβλιαριο μου μπροστα κ λεει

για επιδομα τοκετου 881,70

κ αναδρομικα επιδομα τοκετου 30,30.Εγω γεννησα με καισαρικη οποτε,δεν ισχυει αυτο που λες οτι ειναι μονο 350 ευρω.

Αν γεννησεις με καισαρικη παιρνεις ενα επιδομα,δεν ξερω ποσα ειναι γιατι η κλινικη που γεννησα εγω συνεργαζεται με το ικα κ στο αφαιρει αμμεσως το ποσο.Ελπιζω να σε βοηθησα.

΄sakissmaro΄Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!!

ΟΠΟΤΕ ΤΑ 30 Ε ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΑΝΙΝΟΥΡΓΙΟ ΝΟΜΟ (ΗΤΑΝ 881 Ε Κ ΕΓΙΝΕ 912)..

ΞΕΡΕΙΣ, ΡΩΤΗΣΑ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΤΙ ΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΤΟ ΙΚΑ ΣΑΝ ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ, ΟΠΟΤΕ ΤΗΝ ΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΚΕΤΟ.

ΟΠΟΤΕ ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ :idea: : ΓΕΝΝΑΣ ΜΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΚΕΤΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΗΝ ΝΟΣΗΛΕΙΑ, ΓΕΝΝΑΣ ΜΕ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ;

(ΑΝ ΒΡΩ Κ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΘΑ ΣΟΥ ΤΟ ΣΤΕΙΛΩ.)

THANKS Κ ΠΑΛΙ Κ ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΣΕΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΣΟΥ!

ΤΖΙΝΑ

Τζινα αν κανεις καισαρικη σε δημοσιο δεν πληρωνεις την νοσηλεια εκτος αν εχεις διαφορα θεσεως τοτε πληρωνεις την διαφορα

σε ιδιωτικο θα σου δωσει το ικα γυρω στα 300 ,μπορεις να κανεις ενσταση μετα για να σου δωσουν κατι παραπανω θα πας τα χαρτια σου στις παροχες σε ειδος και οχι σε χρημα που ειχες παει τα αλλα

• 4 weeks later...

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΒΟΗΘΗΣΤΕΜΕ ΓΙΑΤΙ ΑΠΌΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ.ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΩ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΣ 15 ΟΚΤΩΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΓΑΙΝΩ ΣΕ ΑΔΕΙΑ ΤΟΚΕΤΟΥ.ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΝΑ ΜΕ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΙ;ΤΙ ΘΑ ΠΕΡΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ;ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΤΑ ΠΕΡΝΩ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΑ ΠΕΡΝΩ;ΕΠΙΣΗΣ ΤΙ ΒΟΗΘΗΜΑ ΘΑ ΜΟΥ ΔΩΣΟΥΝ.

θα γίνω μανούλα

• 3 weeks later...

ΓΕΙΑ ΣΑΣ..ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΩ

ΜΗΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΝΕΡΓΗ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΙΚΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗΣ ΓΕΝΝΑΣ...ΤΟ ΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ

.png img1238z.jpg

• 4 weeks later...

Κορίτσια τώρα το διάβασα αυτό το τόπικ και στο ΙΚΑ είπανε πως δεν μπορώ να πάρω την αύξηση πλέον γιατί ισχύει για το πρώτο 6μηνο του 2008.(βασικά δεν πήγα εγώ πήγε ο μπαμπάς μου με εξουσιοδότηση που του είχα κάνει).

Εσείς εκτός του ότι δεν αναφέρετε τέτοια λεπτομέρεια, αν κρίνω από τις ημερομηνίες του τόπικ και των ποστ είστε ούτως ή άλλως εκτος του 6μηνου.Τί εννοούν ακριβώς;Εγώ γέννησα Απρίλιο.Αν γνωρίζετε κάτι....

Guest ΜΑΡΤΗΑ

ΕΓΩ ΓΕΝΝΗΣΑ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ Κ ΤΗΝ ΠΗΡΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ.ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ Κ ΕΣΥ.ΕΚΑΝΑ ΑΙΤΗΣΗ Κ ΤΑ ΠΗΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10 ΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ.ΤΟ ΠΟΣΟ ΗΤΑΝ 45,00.ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ.ΕΞΑΛΟΥ ΕΙΣΑΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ 6 ΜΗΝΟ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΑΣΕ.ΠΑΡΕ ΤΗΛ ΣΤΟ ΙΚΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΟΧΕΣ.ΜΠΟΡΕΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΟΥ ΝΑ ΕΠΕΣΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ Π Ε Ρ Ι Π Τ Ω Σ Η ΤΟΥ ΙΚΑ.ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Κ ΛΙΓΕΣ.

Guest ΜΑΡΤΗΑ

EIXA ΠΑΕΙ ΤΕΛΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ Κ ΤΑ ΠΗΡΑ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΙΟΥΛΙΟΥ.ΠΑΡΕ ΤΗΛ ΣΤΟ ΙΚΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ.ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΧΑΜΕΝΑ ΕΣΤΩ Κ ΑΥΤΑ.