Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΟΤΑΝ ΤΟ ΜΩΡΟ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΝΑΠΟΔΑ!!!

Recommended Posts

Pam,αν επιτρεπεται εχεις γεννησει και τα τρια σου παιδακια με καισαρικη; Σε ρωταω επειδη γραφεις οτι στην 1η εγκυμοσυνη εκανες καισαρικη. Ενας απο τους μεγαλους μου φοβους ειναι οτι η καισαρικη μειωνει τη γονιμοτητα (που ο γιατρος μου λεει βεβαια οτι δεν ισχυει) κι οτι δημιουργει περισσοτερες πιθανοτητες επιπλοκων σε επομενες εγκυμοσυνες.Εσενα ομως δοξα το Θεο μια χαρα σε βρισκω με τρια παιδακια!!! Επιχειρησες φυσιολογικο τοκετο στις επομενες εγκυμοσυνες σου; Και γενικα αν θες πες μας αν αντιμετωπισες καποιο προβλημα μετα την καισαρικη.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 72
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• joe

joe 20 δημοσιεύσεις

• ΠΓ

ΠΓ 6 δημοσιεύσεις

• Ntanty

Ntanty 5 δημοσιεύσεις

• Cristy

Cristy 4 δημοσιεύσεις

Γέννησα και τα τρία με καισαρική! Αφού το πρώτο βγήκε με καισαρική μας πήρε η μπάλα!

Την γονιμότητα όπως καταλαβαίνεις την δικιά μου δεν την έβλαψε αν και έχω πολυκυστικές ωωθήκες και δεν είχα ποτέ επιπλοκή. Αρκετό πόνο μετά τη γεννα (δεν μπορούσα να γελάσω) αλλά περπάτησα από την 1η μέρα. Για τις επόμενες μέρες στο μαιεύτηριο δεν στο συζητάω. Δεν με έβρισκαν ποτέ στο δωμάτιο μου :) Όταν πήγα σπίτι και στη 1η γέννα έκανα δουλειές απλά πρόσεχα στο σήκωμα βάρους και στο σκύψιμο, τώρα στην 3η γέννα έχοντας ήδη 1 μωρό 18 μηνών δεν μπορούσα να αποφύγω ούτε το να σηκώνω βάρος ούτε το σκύψιμο. Ο γιατρός μου είπε ότι υπάρχει κίνδυνος κοίλης αλλά ευτυχώς στάθηκα τυχερή!

Kαθε τοκετός εχει τα θετικά και τα αρνητικά του, λ.χ. για το Φ.Τ. λένε οτι αυξάνει τις πιθανότητες πρόπτωσεις της μήτρας σε μεγαλύτερη ηλικία κλπ. Οι πιθανότητες όμως είναι τόσο μικρες που δεν αξίζει καν να ασχολούμαστε.

Βρε θηριο!!! Τρια παιδια με καισαρικη!!! Σιγουρα στη δικη σου περιπτωση δεν επηρεασε καθολου τη γονιμοτητα!!! :wink: Για να μην πανικοβαλλω και τις υπολοιπες,αυτο το περι γονιμοτητας δεν το εχω διαβασει πουθενα,προκειται περι καθαρα δικου μου κολληματος (ενα απο τα πολλα που εχω). Ο γιατρος μου χτες που γκρινιαζα οταν μου ειπε οτι δε γινεται να ρισκαρουμε φυσιολογικο τοκετο με ισχιακη προβολη,μου εξηγησε οτι ο ιδιος ξερει γυναικα που εχει κανει 6 καισαρικες χωρις κανενα προβλημα,ενω η πεθερα μου μου ελεγε τις προαλλες για μια γνωστη της που εκανε 7 παιδια με καισαρικη!!! :shock: Ενταξει,αυτες οι δυο περιπτωσεις ειναι καπως ακραιες-πως να κανεις 6 παιδια σημερα,καταρχην με τι λεφτα και με τι χρονο!!!-αλλα,θελω να πω,δεν ειναι πια και τοσο φοβερο πραγμα η καισαρικη.Το λεω περισσοτερο για να αυτοπαρηγορηθω γιατι απο χτες που αποκλεισαμε το ενδεχομενο του φυσιολογικου εχω πολυ τις αναποδες μου!!! :o Και οπως ειπαμε,μπορεις παντα σε ενδεχομενη επομενη εγκυμοσυνη να προσπαθησεις φυσιολογικα.Κι εσυ Pam,σκεψου το αυτο αν πας για το 4ο !!! :D

Joe μη πανικοβάλλεσαι. Σου εύχομαι να πάνε όλα καλά και να κρατήσεις σύντομα ένα υγιές μωράκι (αυτό είναι το πιο σημαντικο)!!!!!!

4ο?????Παναγία μου! Ούτε να το σκέφτομαι δεν θέλω! Τόσες μαμάδες έχουμε μαζευτεί εδώ! Για πέρνετε σειρά παρακαλώ...εγώ το χρέος μου το έκανα ως προς την Ελλαδίτσα μας και με το παραπάνω! Εχω κλείσει σαν μάνα!

Διαφημίσεις

Ναι βρε joe μη φοβάσαι!

Κι εμένα μου κακοφάνηκε πάρα πολύ στην αρχή που δεν τη γλιτώνω -λόγω διδύμων-αλλά μετά το συνειδητοποίησα.Μήπως αν πήγαινα για φυσιολογικό τοκετό ποιός θα μπορούσε να εγγυηθεί ότι τελευταία στιγμή δεν θα άλλαζε κάτι;

Σημασία έχει η καλή έκβαση και όχι η μέθοδος.

Αρκετά χρόνια πριν,κάποιες γυναίκες που έχασαν μωρά ή πέθαναν οι ίδιες θα παρακαλούσαν να υπήρχε ένα πιο ασφαλής τρόπος...

Αυτο ειναι μεγαλη αληθεια που ειπε η ελλη!!Πρεπει να σκεφτομαστε και λιγο το περελθον!!Εγω παντως οταν σκεφτομουν τη γεννα μου ελεγα οτι οπωσδηποτε θελω να βιωσω φυσιολογικο τοκετο!!αυτο φυσικα ηταν πολυ εγωιστικο εκ μρους μου!!τωρα πλεον εχοντας κατα νου τα ρισκα που εχουν και οι δυο τροποι,και ειδικα στην περιπτωση μου λογω θρομβοφιλιας,θ'ακουσω το γιατρο μου και θ'ακολουθησω τη συντομη οδο της καισαρικης για να μην υπαρξει ζορι ουτε για μενα ουτε για το μπεμπη!!!

σε 2,5 μερες θα τον εχω στην αγκαλια μου!!

ΕΥΗ μου εχεις δικιο και σου ευχομαι ολοψυχα με το καλο να τον δεχτεις μεθαυριο τον μπεμπαρο στην αγκαλιτσα σου και να τον γεμισεις φιλακια!!! :D Να σου πω την αληθεια κι εγω εχω σχεδον συμβιβαστει πλεον με το θεμα της καισαρικης αφου ειναι αδιανοητο,εντελως αδιανοητο και εγκληματικο να ρισκαρεις τη ζωη του παιδιου που κυοφορεις για να νιωσεις την εμπειρια του φυσιολογικου τοκετου.Διοτι στην προκειμενη περιπτωση με την ισχιακη προβολη το να γεννησεις φυσιολογικα δεν ειναι ρισκο για σενα αλλα για το παιδι-ουτε να φανταζομαι πλεον δε θελω το τι μπορει να συμβει. Παντως οι γνωμες διιστανται σχετικα με το αν μπορει να γυρισει τελευταια στιγμη στη σωστη θεση ή οχι. Μου ελεγε μια γνωστη μου,μεγαλη γυναικα,οτι οταν ηταν εγκυος στην κορη της η οποια ειναι στην ηλικια μου το πρωι της ημερας που γεννησει,της ηρθε ξαφνικα εμετος,τη στιγμη που 9 μηνες δεν ειχε ουτε μια αναγουλα.Λιγο αργοτερα την πιασανε οι πονοι και το βραδυ γεννησε με φυσιολογικο τοκετο,κι οταν ειπε στο γιατρο οτι το πρωι ειχε κανει εμετο,εκεινος της ειπε οτι προφανως το παιδι ερχοταν αναποδα και γυρισε ξαφνικα πιεζοντας την αποτομα στο στομαχι,εξ' ου και ο εμετος. Βεβαια η γυναικα δε γνωριζε αν το παιδακι της ερχοταν αναποδα ή οχι,γιατι τοτε δεν υπηρχαν υπερηχοι,αλλα αφου αυτος της ειπε ο γιατρος ισως αυτο να συνεβη. Λες να γινεται εστω και την τελευταια στιγμη; Να προσθεσω οτι το παιδι αυτο για το οποιο λεω δε γεννηθηκε μικρο,να πεις οτι ηταν ελαφρυ και γυρισε,ουτε προωρο. Απ' ο,τι μου ειπε η γνωστη μου το γεννησε τελειομηνο κια σχεδον 3,5 κιλα.

Σου ειπε να περπατας για να γυρισει με κεφαλι; Γιατι εμενα μου ειχε πει για περπατημα μονο σε περιπτωση που ερχοταν νορμαλ το μωρο,για να εμπεδωθει καλυτερα.Οταν τον ρωτησα (και το γιατρο και τη μαια μου) αν μπορω να περπαταω για να γυρισει απο εγκαρσιο που ηταν αρχικα (ισχιακο εγινε πριν μια βδομαδα) μου ειπαν οτι δεν οφελει.Αλλα να σου πω κατι; Δε μου ειπαν ουτε οτι βλαπτει,αρα θα ακολουθησω το παραδειγμα σου και θ΄αρχισω κι εγω να περπαταω.Που ξερεις,μπορει να βοηθησει!!! :D Μακαρι να γυρισουν τα μωρακια και να γλυτωσουμε το νυστερι,κι εγω σου λεω αν και στην αρχη φοβομουν στη σκεψη του φυσιολογικου τοκετου,τωρα ουτε να ακουω δε θελω για καισαρικη. :?

ΚΙ ΕΓΩ ΓΕΝΝΗΣΑ ΜΕ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΓΙΑΤΙ Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΣΕ ΙΣΧΙΑΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ. ΚΑΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ. ΘΑ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ, ΑΝ ΤΟ ΜΩΡΟ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ, ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΙΣΧΙΑΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΗΜΑ.

ΞΕΡΩ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΑΙΔΙ ΣΕ ΙΣΧΙΑΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΣΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ, ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΗ ΣΙΓΟΥΡΗ ΛΥΣΗ, ΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ?

ΑΦΟΥ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΩΡΑ?

Διαφημίσεις

Λοιπον,σημερα που ειχα παει με τη μαμα μου να παρουμε ελατο (νωρις-νωρις!!!) επιασα κουβεντα με την κυρια που πουλουσε τα δεντρα και της ειπα οτι θα κανω καισαρικη γιατι το μωρο ερχεται αναποδα-να σας πω την αληθεια πιο πολυ της το ειπα μπας και μου προτεινει κανενα κολπο απο αυτα που ξερουν οι παλιες για να γυρισει. Κολπο δεν ηξερε να μου πει η γυναικα,αλλα αυτο που μου ειπε μου εδωσε κουραγιο: η ιδια λεει,γεννησε ΔΙΔΥΜΑ ΜΕ ΙΣΧΙΑΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ με φυσιολογικο τοκετο!!! :shock::shock::shock: Φυσικα αυτο εγινε δεκαετιες πριν,αφου τα παιδια της ειναι τωρα στα 30,αλλα για φανταστειτε: ΚΑΙ διδυμα (που τωρα τα ξεγεννανε ασυζητητι με καισαρικη λες και ειναι νομος) ΚΑΙ ισχιακα και παρ' ολα αυτα τα γεννησε φυσιολογικα η γυναικα. Θα μου πειτε, ηταν παρα πολυ μεγαλο το ρισκο και ηταν και αλλες οι εποχες. Αφου η γυναικα δεν το ηξερε οτι περιμενε διδυμα και μονο οταν βγηκε το ενα καταλαβαν οτι υπηρχε κι αλλο στην κοιλια!!! Παντως σιγουρα παιζει ρολο και το μεγεθος του μωρου,για παραδειγμα αυτα τα διδυμακια ηταν απο ο,τι μου ειπε η κυρια το ενα 2600 και το αλλο 2100,οποτε σιγουρα ηταν πιο ευκολο να βγουν εστω και με την ισχιακη προβολη.

Κατι ακομα που μου ειχε πει η μαια μου και μου ειχε κανει εντυπωση ειναι πως μια μεγαλοσωμη γυναικα και κυριως μια ψηλη,μπορει πιο ευκολα να γεννησει με φυσιολογικο τοκετο ενα ισχιακο μωρο απ' ο,τι μια μικροκαμωμενη. Κι εγω οπως καταλαβαινετε ανηκω στην κατηγορια που μολις και μετα βιας αγγιζει το 1,59-με τα χερια στην αναταση παντα!!! :lol:

Σας καλω για βοήθεια. :shock:

Μόλις γύρισα από το γιατρό, ο οποίος μου είπε ότι το μωράκι μας εξακολουθεί να είναι με το κεφάλι στο πλάι (λοξά όχι εγκάρσια) και ότι δεν έχει πάρει ακόμη θέση που ίσως να οφείλεται στην περιτύλίξη του ομφάλιου λώρου. Με ΠΗΤ 4 ή 5/1/08, αν δεν προκύψει κάτι άλλο έως τις 7/1 θα πάω στο μαιευτήριο για πρόκληση και αν πάλι δεν γίνει τίποτα θα κάνω καισαρική. Μήπως έχετε κάποια ιδέα για το πως μπορώ να επηρεάσω τη στάση του; Με αγχώνει και η περιτύλιξη. Ελπίζω να αποφασίσει να έρθει μοναχούλα της χωρίς παρεμβάσεις και καισαρικες.

Εσύ joe τελικά τι έκανες;

Καλη επιτυχία σε όλες και σε όλους

ΠΓ μου καταρχην μην αγχωνεσαι. Απ' ο,τι ξερω (και το εχω ψαξει αρκετα τον τελευταιο καιρο) το να ειναι το κεφαλακι λιγο λοξα στο πλαι δεν εχει καμμια σχεση με το να ειναι εγκαρσιο ή ισχιακο. Δηλαδη,εχει πολυ μα πολυ περισσοτερες πιθανοτητες να εμπεδωθει κανονικα απ' ο,τι οι αλλες περιπτωσεις. Η κολλητη της μαμας μου γεννησε πριν απο 12 χρονια με φυσιολογικο τοκετο παρ' ολο που το κεφαλακι του μωρου ηταν λοξα.Εβαλε ο γιατρος το χερι του εκεινη τη στιγμη μεσα,το μετασχηματισε και ο τοκετος διεκπεραιωθηκε μια χαρα-κι ηταν και πρωτογεννη. Αυτο που μου ειχε πει εμενα η μαια μου οταν ειδαμε οτι ηταν εγκαρσιο αρχικα (μετα γυρισε σε ισχιακο) ηταν να μπουσουλαω,οπως εχω γραψει και σε προηγουμενα post. Μπουσουλαγα κι εγω για κανα 5 λεπτο το πρωι,αλλο τοσο το μεσημερι κι αλλο τοσο το βραδυ-φυσικα με επιγονατιδες που αγορασα απο το φαρμακειο,αλλιως πανε τα γονατακια!!!

:) Επισης,η Annak που ειναι μαια και ξερει,μου εστειλε pm με ασκησεις-ζητα της κι εσυ να σου τις στειλει. Ενα απο αυτα που μου ειπε και το εφαρμοζω ακομη και τωρα παρ' ολο που ειναι πλεον αδυνατον να γυρισει,ειναι η "μπαμπαδοκουβεντα"!!! Βαζω δηλαδη τον αντρα μου να μιλαει στο μωρακι χαμηλα στην κοιλια και να το παρακαλαει να γυρισει για να μην κανει η μαμα του καισαρικη!!! :D Βεβαια στη δικη μου περιπτωση μαλλον επαιξε ρολο και το βαρος που δε γυρισε το μωρο.Να φανταστεις οτι την περασμενη εβδομαδα (37η) ηταν ηδη 3200-χτες που πηγα στο γιατρο ξεχασαμε να μετρησουμε βαρος. Η μαια μου λεει πως ενα μεγαλουτσικο μωρο δε γυρναει τοσο ευκολα οσο ενα πιο μικρουλι. Επισης μου ειπε πως μπορει να μην καταφερε να γυρισει λογω κοντου λωρου,κατι που μπορουμε να δουμε αν ισχυει μονο μετα τη γεννα. Ελπιζω να ματακινησει η μπεμπουλα σου το κεφαλακι της εκει που πρεπει και να ερθει στον κοσμο φυσιολογικα-που πιστευω πως ετσι θα γινει στο τελος,αφου ειναι ηδη με το κεφαλι κατω. Εδω εγω τρεφω ακομη ελπιδες μπας και γυρισει,που εχει στρογγυλοκαθισει με τον πωπο και δε γυρναει ουτε με γερανο!!! :lol: Μην ξεχασεις να ζητησεις απο την Annak τις ασκησεις!!!

Καταρχάς κορίτσια με το καλό!

Εγώ γέννησα λίγο πριν κλείσω την 39η εβδομάδα με καισαρική επειδή ο ζουζουνος μου έρχοταν ανάποδα (ισχιακή).

Στην 32η εβδομάδα είχε πάρει θέση αλλά ήταν πολύ ζωηρός και ξαναγύρισε. Μετά μάλλον δεν είχε αρκετό χώρο, ήταν αρκετά μεγάλο μωρό, όταν γεννήθηκε ήταν 3500.

Θα το πάλευα ίσως για φυσιολογικό αν είχα την υποστήριξη του γιατρού. Γέννησα όμως σε δημόσιο νοσοκομείο και ήταν ξέφραγο αμπέλι. Στην ουσία ανακαλύψαμε οτι ηταν ισχιακό σε εξωτερικό γιατρό που πήγα γιατί στην εξεταση στο νοσοκομείο (οχι υπέρηχο) δεν το προσέξανε!

Τέλος πάντων, κι εγώ μπορεί να μην ήθελα καισαρική, ωστόσο μια χαρά ήταν το μωράκι μου!

Την επόμενη φορά πάντως αν είναι ευνοϊκές οι συνθήκες θα επιχειρήσω φυσιολογικό.

Ήρθες και έγινες το νόημα της ζωής μου...

Διαφημίσεις

Το ιδιο εγινε και με μενα!!! Στην 31η εβδομαδα ηταν κανονικα με το κεφαλι κατω και μαλιστα εγω η χαζη ειχα ανησυχησει (ποσο ηλιθια πια) γιατι νομιζα οτι σε συνδυασμο με τη σχετικα χαμηλη κοιλια που εχω αυτο ειναι σημαδι προωρου τοκετου!!! :oops: Αλλα προφανως λογο ζωηροτητας γυρισε σε εγκαρσιο και μετα σε ισχιακο. Ssidi κι εγω θα ηθελα να το παλεψω για φυσιολογικο,δεδομενου οτι παλια τα μωρα που ερχοντουσαν με τον πωπο τα γεννουσαν φυσιολογικα,απλα με λιγη περισσοτερη ταλαιπωρια για τη γυναικα. Ειλικρινα η ταλαιπωρια δε με νοιαζει καθολου ουτε και οι πονοι,αλλα ολοι γυρω μου με εχουν φοβισει με το ενδεχομενο να εγκλωβιστει το κεφαλι στον τραχηλο. :? Αμα συμβει αυτο βραστα κι αστα. Επιπλεον μπορει λεει οπως θα εχουν βγει πρωτα τα ποδια και το κορμι,να εισροφησει το μωρο αμνιακο υγρο ή να γινει προπτωση ομφαλιδας και τοτε παλι βραστα κι αστα. Και να φανταστεις οτι ο γιατρος μου ειναι πολυ υπερ του φυσιολογικου τοκετου,κι εγω γι' αυτο τον λογο τον διαλεξα.

Κι εγώ τον πρώορο τοκετό φοβόμουν joe.

Μην αγχώνεσαι από τώρα, άσε να περάσουν οι μέρες και βλέπετε! Όπως και να έχει θα κάνεις το καλύτερο για το μωρό και για σένα! Προκειμένου να κινδυνέψει ένας από τους δυο σας καλύτερα η καιραρική!

Ήρθες και έγινες το νόημα της ζωής μου...

Πηρα σημερα τηλεφωνο τη μαια μου για να την ενημερωσω οτι θα παμε σιγουρα καισαρικη μεσα στην εβδομαδα και της αρχισα τη γκρινια: μηπως να το επιχειρησουμε φυσιολογικα,μηπως να ξεκινησω κολυμβητηριο μπας και γυρισει (αυτο ηταν ιδεα του αντρα μου,δεν ξερω πώς του ηρθε!!!) μηπως να δωσουμε αλλη μια βδομαδα παραταση κλπ.. Περιττο να σας πω οτι μου τα ψαλλε κανονικα!!! Μου ειπε (κι εχει απολυτο δικιο) οτι δεν εχω το δικαιωμα για να ζησω εγω την εμπειρια του φυσιολογικου τοκετου να διακινδυνεψω μια ζωη, οτι μπορει παλια να τα γεννουσαν με φυσιολογικο τα ισχιακα αλλα γι' αυτο πολλα παιδακια εβγαιναν με προβληματα κι οτι το να επιμενω εφ' οσον τωρα δεν προκειται να γυρισει το μωρο,ειναι καθαρος εγωισμος. :roll:

Παιδια εχει δικιο,παει τελειωσε. Στην εβδομαδα που βρισκομαι εγω (38η) και με το βαρος που εχει το μωρο (3200 kg την προπερασμενη βδομαδα) δε γινεται να γυρισει σε κεφαλικη προβολη. Το πηρα πλεον αποφαση!!! Ο,τι πρεπει να κανω θα το κανω για την υγεια του,σιγουρα ο φυσιολογικος τοκετος ειναι το καλυτερο αλλα το πιο σημαντικο ειναι να ερθει στον κοσμο ενα υγιες παιδι. Οσο για το ενδεχομενο επομενου φυσιολογικου τοκετου μετα την καισαρικη,η μαια μου ειπε οτι γινεται και οτι ξερει 2 τετοιες περιπτωσεις,οποτε αν με αξιωσει ο Θεος να ζησω 2η εγκυμοσυνη,ποιος ξερει;ισως τοτε το επιχειρησω!!! :D

Τζοε μου κι εγω στην αρχη ειχα στενοχωρηθει πολύ.... μεχρι που συνειδητοποιησα οτι το σημαντικο ηταν να γεννηθεί ΓΕΡΟ το παιδάκι μου και οχι να γλυτωσω την καισαρικη !!! Και τωρα που εχω και τα δυο μου ζουζουνακια και τα χαιρομαι... ούτε θυμάμαι οτι εχω κάνει δυο καισαρικές...

Joe μου καλη μέρα, καλή χρονιά και καλή επιτυχία με τη γέννα του μπουμπουκιου σου.

Καλη χρονιά σε όλες με γερά και ευτυχισμένα παιδάκια.

Η κρίσιμη ώρα πλησιάζει. Τη Δευτέρα 7/01 θα πάω στο μαιευτήριο για πρόκληση, αλλά ακόμη ελπίζω ότι η μπεμπα μας μπορεί να το πάρει απόφαση και να έρθει μόνη της. Τέλος πάντων με καισαρική ή χωρίς το βασικό είναι τα μωράκια όλου του κόσμου να είναι καλά και γερά και όλοι οι γονείς να είναι ευτυχσιμένοι με τα παιδάκια τους.

Σας εύχομαι τα καλύτερα!

• 2 months later...

Το μωρό μπορεί μέχρι και τελευταία στιγμή να γυρίσει δηλαδή;

Πότε θα ήταν καλά να έχει πάρει είδη τη σωστή θέση για φυσιολογικό τοκετό;;;

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

Μπορεί σαρδελάκι να γυρίσει και την τελευταία στιγμή ναι! :wink:

Γενικά πάντως όσο περνάει ο καιρός και μεγαλώνει το παιδάκι τόσο πιο δύσκολο είναι... αν είναι πολύ δραστήριο πάντως στην κοιλίτσα και δεν είναι τόοοοσο μεγάλο σε μέγεθος, οπότε διαθέτει και "άνεση χώρου" :lol: , μπορεί να συμβεί... στον 8ο καλό είναι να έχει γυρίσει γενικά... :wink:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...