Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Αποκτησαμε νεο κατοικιδιο...

Recommended Posts

...τον Γκάρη το σαλιγκαρι!Ειχα παρει τη Μελινα στη δουλεια μου,το βρηκε και το πηραμε σπιτι.Στην αρχη μου φανηκε χαζο ολο αυτο,ομως ειναι αξιαγαπητοπλασμα και πανεμορφο.καθομαι και το παρατηρω...του φτιαξαμε σπιτι μεσα σε μια μεγαλη σαλατιερα στραγγιστηρι που πουλαγαν στα lidl και του βαζουμε λαχανικα και νερο και νομιζω ειναι μια χαρα.το βραδυ δεν σταματαει τις βολτες...Τελικα αυτο που θελω να ρωτησω ειναι ''τελικα τα σαλιγκαρια ειναι κατοικιδια;;''

Διαφημίσεις

Καλα κανει της βολτες του αλλα εχεις παρατηρησει μηπως αφηνει σημαδια ειναι κατι που μοιαζουν σαν υγρη κολλα! Κ να προσεχεται τα βραδια που περπατανε να συμβει κανενα ατυχημα κ ακουσεις κανενα ''κλακ'' κ παει το κατοικιδιο κ μετα κλαει η μικρη, οσο για το εαν ειναι κατοικιδιο μπορει κ να ειναι οπως το θεωρει καθενας!! Εγω οταν ειμουνα μικρη πηγαινα κ επερνα τα μικρες δεκαοχτουρες απο της φωλιες κ τα ταιζα στο στομα σιταρι κ νερο ωσπου πετουσανε μεσα στην αποθηκη κ τα αφηνα, τωρα που μεγαλωσα σκεφτομαι τι βλακεια που εκανα αλλα εμενα μου αρεσε τοτε που ημουνα μικρουλα τα χαιρομουνα!!!

...τον Γκάρη το σαλιγκαρι!Ειχα παρει τη Μελινα στη δουλεια μου,το βρηκε και το πηραμε σπιτι.Στην αρχη μου φανηκε χαζο ολο αυτο,ομως ειναι αξιαγαπητοπλασμα και πανεμορφο.καθομαι και το παρατηρω...του φτιαξαμε σπιτι μεσα σε μια μεγαλη σαλατιερα στραγγιστηρι που πουλαγαν στα lidl και του βαζουμε λαχανικα και νερο και νομιζω ειναι μια χαρα.το βραδυ δεν σταματαει τις βολτες...Τελικα αυτο που θελω να ρωτησω ειναι ''τελικα τα σαλιγκαρια ειναι κατοικιδια;;''
Αθηνά , αν αυτό το "κατοικίδιο" πρόκειτε να κάνει την Μελίνα να αναλάβει "τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις" που της αναλογούν , ε τότε καλός να το έχετε και να το προσέχει σαν κατοικίδιο.

Αλλιώς εγώ ξέρω πως τα σαλιγκάρια τρώγονται με κόκκινη σάλτσα ;)

Αθηνά , αν αυτό το "κατοικίδιο" πρόκειτε να κάνει την Μελίνα να αναλάβει "τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις" που της αναλογούν , ε τότε καλός να το έχετε και να το προσέχει σαν κατοικίδιο.

Καλε το εχει δρομολογησει ηδη η Αθηνα, αφου ηδη στη σαλατιερα (για μαριναρισμα) το εβαλε!:lol:

Πλακα κανω βεβαιως-βεβαιως... γιατι να μην ειναι κατοικιδιο το σαλιγκαρι? Τα φιδια πχ ή τις σαυρες πως τα κανουν κατοικιδια?

Αφου ευχαριστει την κορη σου... εμενα μου αρκει αυτο!

Συμφωνω με τον almak(υπεροχες οι φωτο,παρεπιπτοντως!).

Κι εγω ξερω για σαλιγκαρια με κρεμμυδακι και κοκκινη σαλτσα,απλα το κατοικιδιο πρεπει να φερει και την παρεα του :lol:,ενα δεν φτουραει...(πλακα κανω)Μπραβο στην μικρη ,παντως,αφου δεν το φοβαται,πολυ πρωτοτυπο κατοικιδιο!!!!:-D

Διαφημίσεις

τελειο θα το χαρακτηριζα...αφου χαιρεται η μικρη και την κανει υπευθυνη..

εμεις εχουμε μια πασχαλιτσα + ολα τα αλλα σκυλια γατια χελωνες....

Καλέ! Δεν ντρέπεστε λιγάκι που θέλετε να μαγειρέψετε το κακόμοιρο το σαλιγκαράκι??? (χα, χα, χα!). Αφήστε το μέσα στην μακαριότητά του και την σαλατιέρα του να το βλέπει και η μικρούλα και να χαίρεται. Αν και, εδώ που τα λέμε, κάθεται μέσα στη σαλατιέρα ή κόβει βόλτες στο σπίτι και αφήνει πίσω του το υπέροχο... σάλιο του??

χαχααααααα!οχι μωρε δεν το αφηνουμε εξω να περπαταει...μια μερα το πηρε στις κουνιες στο χερι αλλα επεστρεψε να το αφησει...απλα φοβαμαι μηπως πεθανει αλλα οκ μου φαινεται προς το παρον.

Καλέ! Δεν ντρέπεστε λιγάκι που θέλετε να μαγειρέψετε το κακόμοιρο το σαλιγκαράκι??? (χα, χα, χα!). Αφήστε το μέσα στην μακαριότητά του και την σαλατιέρα του να το βλέπει και η μικρούλα και να χαίρεται. Αν και, εδώ που τα λέμε, κάθεται μέσα στη σαλατιέρα ή κόβει βόλτες στο σπίτι και αφήνει πίσω του το υπέροχο... σάλιο του??
οχι η σαλατιερα εχει καπακι και εξαερισμο,δεν βγαινει εξω.θα σας το βγαλω φωτο!

Διαφημίσεις

καλα ειναι,σημερα που εβρεξε θα ψαξω να της βρω κι αλλο να γνωριστουνε και να κανουν πολλα παιδια-γυρω στα 50 γεννιουνται-ε!και μετα οποια θελει να σας χαρισουμε!

Αντε να ξεχωρίσεις όμως το αρσενικό από το θηλυκό για να βρείς το ιδανικό για ζευγάρωμα!!!!:roll::lol:

Αλήθεια....πώς ζευγαρώνουν τα σαλιγκάρια;;;:roll:

Αθηνά, νομίζω πως΄έστω κι αυτό είναι κάτι που η κόρη σου νοιώθει ώς συντροφιά ώς κάτι καινούργιο έμψυχο στο σπίτι σας. Και το βρίσκω πολύ καλό!!!:D

n3kPp3.png

zewgp3.png

Αντε να ξεχωρίσεις όμως το αρσενικό από το θηλυκό για να βρείς το ιδανικό για ζευγάρωμα!!!!

Αλήθεια....πώς ζευγαρώνουν τα σαλιγκάρια;;;

Αθηνά, νομίζω πως΄έστω κι αυτό είναι κάτι που η κόρη σου νοιώθει ώς συντροφιά ώς κάτι καινούργιο έμψυχο στο σπίτι σας. Και το βρίσκω πολύ καλό!!!

Την ιδια απορια εχω κι εγω αλλα για τα φιδια :roll: :roll: (Ασχετο)

Διαφημίσεις

Ερμαφροδιτα,ε;Δεν το ηξερα...................

animal-smiley-071.gif

Παντως αν ειναι ετσι,θα γεμισει γρηγορα το τσουκαλι.....:lol: :lol: :lol:

ναιιιιι!μεσα σε ενα μηνα θα αποκτησουμε γυρω στα 50!ανατριχιαστικο μου φαινεται....

γιατί βρε Αθηνά??? ξέρεις τι νόστιμα που είναι στιφάδο?? (είμαι κτήνος, το ξέρω!)

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

Στα 14 είχα κι εγώ ένα τέτοιο κατοικίδιο... Δεν το λέγανε Γκάρι... ήταν όμως σαλιγκάρι ;)

Η φάση είχε ξεκινήσει στο σχολείο που είχαμε μάθημα για το σαλιγκάρι και το πήγα για επίδειξη. Ήταν μεγάλο.... πολύ μεγάλοοοο... Η καθηγήτρια το σιχαινόταν και γελάγαμε... :)

Του είχα ένα κουτάκι από παστίλιες (καραμέλες) μέντας. Το καπάκι ανοιχτό σα πορτούλα και μια μεμβράνη φαγητού να του σκεπάζει το άνοιγμα. Στη μεμβράνη είχα κάνει φυσικά τρύπες για να πέρνει αέρα. Του έβαζα κάθε μέρα μαρούλι και το χάζευα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το πώς κατάπινε μπουκίτσες. Μέχρι τότε δεν είχα συνειδητοποιήσει πως τα σαλιγκάρια έχουν στόμα που φαίνεται με το μάτι.

Τελικά... δε θυμάμαι πως.... το 'σκασε ο σαλίγκαρος.... και μετά από ώρες τον βρήκα στο ταβάνι. :lol:

Τον ξανάβαλα μέσα.... 1-2 μέρες μετά... το ξανάσκασε ο σαλίγκαρος.... τον βρήκα στο άλλο δωμάτιο. Μετά αποφάσισα πως είναι κρίμα να τον κρατάω σε κουτί γιατί υπέθεσα πως έψαχνε τρόπο να βρει τον κήπο (απ' όπου και τον είχα πάρει....). Κι έτσι τον κατέβασα εκεί..... και τον άφησα στο φυσικό του περιβάλλον.

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Ααααα επίσης να σημειώσω πως... τη μια μέρα είχαμε μάθημα για τα σαλιγκάρια.... και πήγα ένα εγώ. Στο επόμενο μάθημα είχαμε θέμα τους γεωσκόλικες.... οπότε σκάει μύτη συμμαθήτρια με μια μεγαλούτσικι γλάστρα με ένα σχετικά μικρό φυτό, και μια σκουλικάρααααα ναααααααααα! :lol: Τα είδε όλα η καθηγήτρια..... και μας πρότεινε να σταματήσουμε τις επιδείξεις....:lol:

(Γενικά ήταν οδηγία του μαθήματος η επίδειξη... δε φαντάστηκε πόσο θα τράβαγε αυτό όμως.....):lol::lol:

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Σκεφτομαι να του παρω χωμα σημερα και να παω σε pet shop μηπως βρω κτι μεγαλυτερο...ενα ενυδρειο ας πουμε...να ρωτησω το κελυφος του εχει χτυπηθει καπου,ξαναφτιαχνεται;;;

Δεν έχω ιδέα... το κράτησα λίγο καιρό και δεν πρόλαβα να το παρατηρήσω τόσο. Έχω την εντύπωση πως όχι, αλλά το λέω με μεγάλη επιφυλακτικότητα.

Το ενυδρείο για τον αγαπητό Γκάρι είναι;;; Αααα... και πολυτέλειες... ;) Καλή ιδέα...

"Το μυστικό είναι η ουσία "Αλλαντοΐνη" που παράγει το σαλιγκάρι για να φτιάξει το σπασμένο του κέλυφος."..........................

Κι ελεγα κι εγω μωρε,που το εχω ξανακουσει.......................

Το βρηκα απο διαφημιση κρεμας αδυνατισματος.......!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-D

Αthinoula 7ψυχα τα βλεπω τα σαλιγκαρια.....:lol: :lol: :lol:

Τις τελευταιες ημερες δεν τον εβλεπα στα καλυτερα του,τον ειδα και ενα βραδυ στο ονειρο μου και τον αφησα στην αυλη...βγηκα μετα απο λιγα λεπτα και ειχε γινει Λουης...

.... σιγά μην κάτσει να γίνει... στοιφάδο! :lol: