Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

γιατι ολοι νομιζουν οτι ξερουν καλυτερα απο την μανα?

Theni

Recommended Posts

Με αφορμη μια επισκεψη που ειχα εχτες απο μια θεια μου η οποια μου ελεγε οτι το παιδι πειναει κι οτι πρεπει να το ταιζω το περισοτερο στις 3 ωρες και οτι το προγραμμα της δεν ειναι καθολου καλο (το παραθετω για να καταλαβετε 8 γαλα 11 φρουτοκρεμα 2 κρεατοσουπα 6 κρεμα 10.30 γαλα και το παιδι φυσικα δεν εχει κλαψει απο πεινα κι ειναι 7+ μηνων) και οτι δεν καθεται μονη της επειδη "δεν την βαζω", προσπαθω αλλα ή ορθια θελει ή ξαπλα αλλα το παλευω οσο μπορω οπως μου ειπε κι ο παιδιατρος να κανω κι ενα σωρο αλλα που εκεινη ηξερε "βεβαια" καλυτερα απο μενα.

Το κακο ειναι οτι δεν ειναι μονη ολοι εχουν αποψη (εκτος απο τους οικειους που το εχω ξεκαθαρισει) ακομα και στον δρομο ακουω συνεχεια πως το εβγαλες το μωρο μεσα στο κρυο ή το μωρο ζεστενεται ή οτι εχει ερθει στου καθενος το κεφαλι ετσι επειδη θελει να το παιξει παντογνωστης και θεωρει οτι μπορει να ξερει καλυτερα απο την μαμα του τις αναγκες του μωρου.

Προσεχω το παιδι μου σαν τα ματια μου! δεν θα το αφηνα ποτε να πειναει να ποναει να κρυωνει να ιδρωνει να ταλαιπωρητε και οτι αλλο δεν θα του εκανε καλο!! ειμαι η μαμα του!! ειμαι καινουρια μαμα αλλα ειχα το ενστικτο μου απο την πρωτη στιγμη που την αισθανθηκα, ηξερα τι θελει και πως θα νιωθει καλυτερα, ειναι το σπλαχνακι μου και μπορω να καταλαβαινω γιατι κλαιει γιατι γκρινιαζει και γιατι γελαει. Θεωρω οτι κανεις δεν ξερει πιο καλα απο μενα! και με τσαντιζει οταν οι αλλοι προσπαθουν να το κανουν.

Ειμαι η μονη? ή συμβαινει και σε σας? δεν εκνευριζεστε??

hI1Vp3.png

1CJdp2.png

Διαφημίσεις

• Replies 91
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Καλα ρε κοριτσακι . Εχεις να ακουσεις

στην πορεια ..... ου ΔΡΑΚΟΥΣ . Κοιτα την

ηλικια των παιδιων μου . Ακομα μου τα πρηζει

ο καθενας .''' Πως τις αφηνεις ετσι ?''' Πολυ

δημοκρατικη σε βρισκω .''' Ποσο χαδιαρικα

τους μιλας , δεν χρειαζεται.Μεγαλωσαν'''

ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ...................

Αι στον ανεμο πια !!!!!!! Οτι μου λεει το

ενστικτο μου θα κανω .....

ΕΙΜΑΙ Η ΜΑΜΑ ΤΟΥΣ .

ΤΕΛΟΣ!!!

Μονη μου ????? Ουτε στον παραδεισο

Εμένα η πεθερά μου δεν ήθελε να κρατάω τον μπέμπη μου αγκαλιά!! Τριών μηνών ο μπέμπης έτσι;;;; "Γιατί θα κακομάθει!!"

Και τι κακομαθαίνει ένα μωρό τριών μηνών, που θέλει την ασφάλεια της μητρικής αγκαλιάς για να ηρεμήσει και να κοιμηθεί;;; Πόσο γκάου μπορεί να είναι ο κόσμος;;; Πόσους γνωρίζεις που έπαθαν κάτι επειδή σαν μωρά έμεναν όσο ήθελαν στην αγκαλιά των μαμάδων τους;;;

Απορώ για τον άντρα μου, όχι τίποτα άλλο....πως μεγάλωσε ο καλός μου...τι τραύματα μου κρύβει.....;;;;

Αφού μια φορά που είχα τον μπέμπη αγκαλιά, αυτός χαλάρωσε και κοιμήθηκε εκεί. Δεν τον άφηνα κάτω κι εγώ, τον κράταγα γιατί έβλεπα στο προσωπάκι του ότι βολεύτηκε και του άρεσε...."Άσ' τον κάτω!", μου έλεγε....

Στην αρχή έβαζε κι ένα "...για να μην κουράζεσαι..", αλλά όταν της είπα ότι δεν με κουράζει ο μικρός ακόμα κι αν μείνει εκεί μέχρι να μεγαλώσει, άρχισε τις προστακτικές. Πρώτη φορά την άκουσα αυτή την προστακτική τόσο έντονη: "Άσ' τον κάτω, τώρα!!"

Τι ζόρι τράβαγε;;;

Και πρώτη φορά, δεν εννούσα πιο πολύ το "ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ!!" Φυσικά για την οικονομία της συζήτησης, ο μπέμπης κοιμήθηκε μέχρι που χόρτασε τον ύπνο του και ξύπνησε στην αγκαλιά μου.....

αχ theni και που εισαι ακομα........ολοι ξερουν.εσυ να ξεκαθαριζεις οτι αυτο ειναι το ΔΙΚΟ σου παιδι και θα το μεγαλωσεις οπως εσυ νομιζεις.να το κανεις σαφες σε ολους,γιατι εκεινοι δηλ εχουν αποψη;κατερινα23 και μενα τα κοριτσια μου κοιμουντε στα χερια μου εχω δοκιμασει τα παντα μονο τωρα η μεγαλη εχει αλλαξει λιγο,η μεση μου με πεθαινει.το πιστευεις οτι μολις κοιμηθουν μου ερχεται να τις ξυπνησω να τις παρω παλι αγκαλια;αλλωστε για ποσο καιρο θα μπορουμε να απολαυσουμε τα παιδακια μας;για ποτε περναει ο καιρος και δεν το καταλαβαινουμε;και ποτε εκανε κακο η αγκαλια της μανας;μην ακουτε κανενα παρα μονο το ενστικτο σας

Πολλά παιδιά, πολλές σκοτούρες. Κανένα παιδί, καμιά χαρά.

Κικέρων

Γεωργια 03/10/06 Στελλα 04/03/08

Κοριτσακι μου εχεις να ακουσεις παρα πολλα ακομη.

Δεν λεω καλα ειναι να μας συμβουλευουν οι εμπειροτερες μανουλες αλλα το πως θα ειναι το προγραμμα του μωρου ,πως θα το ντυσεις και που θα το πας αυτο ειναι καλυτερα να το κανονιζεις εσυ γιατι κανενας αλλος δεν ξερει το μωρο οσο η μανουλα του.

και εμενα μου λεγαν ¨μην το ντυνεις τοσο πολυ το κρυο κανει καλο",να το βγαζεις με το κρυο το παιδι δεν θελει πολυ ζεστη¨και αλλα πολλα κουλα............αν αρρωστησει ομως η μανουλα θα τρεχει και θα στεναχωριεται γι¨αυτο να κανεις οτι σου λεει το ενστικτο σου και ασε τους αλλους να κελαηδανε.

Διαφημίσεις

εγω δεν μπορω να πω οτι εχω ακουσει και πολλα τετοια μαργαριταρια!οσο για το να κοιμαται στην αγκαλια μας εχω βγαλει και φωτογραφιες να κοιμαται στην αγκαλια του αντρα μου και να εχει και απιστευτη ποζα!χα χα!οτι θελουμε θα κανουμε με τα παιδια μας!και η πεθερα μου εχει πει διαφορα στον αντρα μου αλλα αυτος την συνδεει με καιρο γιατι στο τελος κανει οτι θελει!

δεν συμβαινει μονο σε μενα οπως βλεπω... στανταρ κανω αυτο που νομιζω εκτος αν ακουσω κατι το οποιο θεωρισω σωστο... απλα εκεινη την ωρα που το ακουω μου αναβουν τα λαμπακια!! τρελλενομαι!!!

hI1Vp3.png

1CJdp2.png

ετσι ακριβως.καλο ειναι ομως να ακουμε και λιγο τις παλιες μανουλες γιατι σε ορισμενα μικρα πραγματακια εχουν απολυτο δικιο.

Πολλες φορες η μαμα μου μου ελεγε κανε αυτο και να δεις θα το ανακουφισει και εγω στην αρχη δεν το εκανα απο πεισμα μονο και μονο γιατι ελεγα οτι εγω ξερω καλυτερα το παιδι ,αλλα οταν εφτανα στο αμην και το εκενα και επιανε τοτε καταλαβα οτι τελικα εχε δικιο(κατι ξερουν περισσοτερο οι παλιες););)

Δεν λέει καμμιά να βάλεις παρωπίδες και να απορρίπτεις ή να δέχεσαι ότι ακούς. Ο καθένας μπορεί να έχει γνώμη και να την λέει. Αλλά όχι να την επιβάλλει.

Να την πεις την άποψή σου και να επιχειρηματολογήσεις με την πείρα σου, αλλά μη μου τσιρίζεις "Άσε κάτω το παιδί ΤΩΡΑ!!" σαν την πεθερά μου. Το τι θα κάνω θα το αποφασίσω εγώ, και την ευθύνη του θα την έχω πάλι εγώ...

Η αλήθεια theni μου είναι, ότι το μωράκι σου είναι πολύ μικρό, τουτ' έστιν το τι έχεις να ακούσεις ακόμα, καλύτερα να μην το συζητήσω και σε αποθαρρύνω..Σε καταλαβαίνω ότι η κατάσταση είναι χάλια και ότι το νευρικό σου σύστημα μουρλαίνεται με όλα αυτά που ακούς..Φυσικά, όλες αυτές οι θειάδες, οι πεθερές, και γιατί όχι και οι μαμάδες (η δική μου πάντως θέλει σκότωμα!), πάντα, μα ΠΑΝΤΑ έχουν κάτι να πούν.Ήθελα να' ξερα, αυτές που τα μάθανε??Γεννηθήκανε και τα ξέρανε??Οοοοοχι, αλλά αυτές σαν καλές ανιψιές, νύφες, κόρες και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο, ακούγανε τις συμβουλές και τις ορμήνιες όπως λέει και η μαμά μου.Γκρρρρρρρ....και τέλεια τελικά να τα κάνουμε όλα, πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα σε τσιτώσει και θα σε μειώσει σαν μαμά..Γμτ, φουρκίστηκα μεσημεριάτικα στην κατάστασή μου..

Διαφημίσεις

Προσωπικα ειναι σε τι φαση θα με πετυχουν . Συνηθως ακουνε τα σχολιανα τους .

Αν ειμαι βεβαια στο τσακιρ κεφι τρωνε μια απλη ειρωνικη απαντηση και μαζευονται.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

KAΛEΕΕΕ!ΠΌΤΕ ΤΟ ΆΝΟΙΞΑ ΕΓΏ ΑΥΤΌ ΤΟ ΤΟΠΙΚ;ΠΌΤΕ ΤΑ ΈΓΡΑΨΑ ΌΛΑ ΑΥΤΑ Κ ΔΕΝ ΤΟ ΘΥΜΆΜΑΙ;πω πω λες κ τα γράφω εγώ!ακριβώς το ίδιο!πόσα εχω ακούσει ως τώρα;!πόσα!χτες ήταν το τελευταίο.ήμουν σε μια θεία κ πως το έφερε η κουβέντα ότι το μωρό ξυπνάει 1 φορά την νύχτα ανάλογα.5,6 ή στις 7.τι άκουσα; ΚΑΛΆ ΓΙΑΤΊ ΤΟ ΈΜΑΘΕΣ ΈΤΣΙ ΤΟ ΠΑΙΔΊ ΝΑ ΞΥΠΝΆΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΏΕΙ Κ ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΊΝΕΙ ΎΠΝΟ.της λέω ναι δεν εχω τι να κάνω εγώ στις 6 κ τον έμαθα να ξυπνάει στις 6 για να πιούμε καφέ!ΔΕΝ ΤΟ ΤΑΙΖΕΙΣ ΚΑΛΆ ΤΟ ΠΑΙΔΊ ΠΡΙΝ ΚΟΙΜΗΘΕΊ ΓIAYTO ΞΥΠΝΆΕΙ μου λέει. Μια χαρά το ταΐζω της λέω κ με το μπιμπερό στο στόμα κοιμάται.κ μετά που σφραγίζει το στόμα κ δεν τον ανοίγει με τίποτα του δίνω το γάλα σε μορφή ορου της λέω!

Κ έχουν γίνει κ αλλά πολλά.πάντως κ εγώ βλέπω πράγματα από άγνωστες μαμάδες κ θέλω να μιλήσω αλλά δεν μιλάω.αλλά για τραβηγμένα πράγματα ε!θα τα γράψω αργότερα.

ααα για περιπτωσεις κι εγω εχω να γραψωωωωωω χοχοχο:lol:

λοιπον ας πω αυτη που με θυμωσε παρα πολυ στον δρομο, ηταν 31 δεκεμβριου παραμονη πρωτοχρονιας και τελευταια μερα που επρεπε να παρουμε τα σηματα του αυτοκινητου (μετα δοθηκε παραταση :evil:) ειναι μια πολυ κρυα μερα και αν δεν ηταν να πληρωσουμε διπλα πραγματικα δεν θα εβγαζα την μικρουλα μου εξω τοτε 3 1/2 μηνων.Η μαμα μου ηταν στο νοσοκειο διπλα στην γιαγια μου και η πεθερα μου ειχε 40 πυρετο οποτε δεν υπερχε καποιος να την κρατησει αν και πραγματικα θα το ηθελα, με ειχε πιασει το παραπονο εκεινη την μερα κι εκλαιγα πριν βγουμε φοβουμενη οτι θα αρρωστισει κτλ κτλ κτλ. περνω με τα πολλα την ελενιτσα στο μαρσιπο ντυμμενη σαν κρεμμυδι και αναγκαστηκα βγαινω, μπαινοντας λοιπον στην δευτερη τραπεζα γιατι στην πρωτη ειχαν τελιωσει ερχεται ο διευθυντης και λεει να περασω μπροστα να μην ταλαιπωρισουμε το μωρο καλη του ωρα λεει λοιπον μια με το αναλογο υφακι "τι το εβγαλες το μωρο με τετοιο κρυο βρε κοπελια??? " πηρα αναποδες στροφες οπως καταλαβαινετε ειχα που ειχα τις τυψεις μου απο μονη μου απαντω κι εγω δημοσιως με αναλογο υφακι "θα μου το κρατησετε εσεις για να παρω τα σηματα ή θα πατε να μου τα παρετε??? " φυσικα δεν απαντησε. Σκεφτομουν ομως ανοιγει ο καθενας το στομα του και πεταει την βλακεια του χωρις να ξερει τι προβληματα κουβαλαει κανεις.. με ρωτησε εμενα αν εχω καποιον να το αφησω?? αν ο αντρας μου δουλευει απο το πρωι ως το βραδυ, κι αν στο τελος τελος εχω την ανεση να πληρωσω 800 αντι για 400 ευρω γιατι ειναι και δυο... ουφ!! τοτε ειχα στεναχωριθει πολυ ειχα και τα επιλοχεια ακομα (οχι οτι τωρα δεν τα εχω :lol: χιχι) τωρα επρεπε να μου το ελεγε να δεις τι θα γινοτανε!!

hI1Vp3.png

1CJdp2.png

Εμένα στην αρχή με επηρέαζαν όλα αυτά αλλά τώρα δεν ακούω κανέναν. Αλλά μου την δίνει όταν μου την λένε για το πόσες ώρες κοιμάται το μωρό το βράδυ. Η κόρη μου είναι 4 μηνών ακριβώς (σήμερα έγινε) και είμαι από τις τυχερές γιατί κοιμάται από τις 12 το βράδυ μέχρι τις 11 το πρωί. Ο γιατρός μου είπε να μην το ξυπνάω ούτε για αστείο όταν κοιμάται αλλά όλες οι θείτσες έχουν φαγωθεί:το μωρό είναι πολύ μικρό για να κοιμάται τόσες ώρες δεν είναι φυσιολογικό αυτό που συμβαίνει να αλλάξεις γιατρό. Το παιδί δεν είναι δυνατόν να μένει τόσες ώρες χωρίς φαγητό.Θα πάθει τίποτα. Εσύ το χεις μάθει έτσι. Να ξέρεις ότι όποια συμπεριφορά έχει το παιδί εσύ του την έχεις μάθει. Και μετά πήγα εγώ η χαζή και το ξύπνησα το καημένο και άρχισε να κλαίει και του δωσα γάλα με το ζόρι και έκανε εμετό.

mKndp2.png

Εμένα στην αρχή με επηρέαζαν όλα αυτά αλλά τώρα δεν ακούω κανέναν. Αλλά μου την δίνει όταν μου την λένε για το πόσες ώρες κοιμάται το μωρό το βράδυ. Η κόρη μου είναι 4 μηνών ακριβώς (σήμερα έγινε) και είμαι από τις τυχερές γιατί κοιμάται από τις 12 το βράδυ μέχρι τις 11 το πρωί. Ο γιατρός μου είπε να μην το ξυπνάω ούτε για αστείο όταν κοιμάται αλλά όλες οι θείτσες έχουν φαγωθεί:το μωρό είναι πολύ μικρό για να κοιμάται τόσες ώρες δεν είναι φυσιολογικό αυτό που συμβαίνει να αλλάξεις γιατρό. Το παιδί δεν είναι δυνατόν να μένει τόσες ώρες χωρίς φαγητό.Θα πάθει τίποτα. Εσύ το χεις μάθει έτσι. Να ξέρεις ότι όποια συμπεριφορά έχει το παιδί εσύ του την έχεις μάθει. Και μετά πήγα εγώ η χαζή και το ξύπνησα το καημένο και άρχισε να κλαίει και του δωσα γάλα με το ζόρι και έκανε εμετό.

E τώρα θες να τα ακούσεις κ εσυ που τις άκουσες!

Σήμερα είδα μια που είχε ένα κοριτσάκι αγκαλιά κάπου 8-9 μηνών θα ήταν κ ΔΕΝ του φορούσε παπούτσια.έτσι με τις κάλτσες

Διαφημίσεις

E τώρα θες να τα ακούσεις κ εσυ που τις άκουσες!

Σήμερα είδα μια που είχε ένα κοριτσάκι αγκαλιά κάπου 8-9 μηνών θα ήταν κ ΔΕΝ του φορούσε παπούτσια.έτσι με τις κάλτσες

ενταξει μωρε... μερικες φορες οταν σου λενε κατι σκεφτεσαι μηπως κανω λαθος... μηπως εχουν δικιο... κι επηρεαζεσαι ή μπορει να το θεωρισεις σωστο και να δοκιμασεις ολα μεσα στο προγραμμα ειναι... σιγα σιγα μαθαινεις και καταλαβαινεις πιο καλα τις αναγκες του μωρου σου

οσο για τα παπουτσια υπαρχουν καποιες οικογενειες που δεν φοτανε παπαουτσια στα μωρα οσο ειναι αβαπτιστα... εγω βεβαιως το ειχα ακουσει "και αυτο" αλλα της φορουσα απο νεογεννητη :cool:

(ασχετο Μαρια φτου φτου ματαρες ο Ντηνος)

hI1Vp3.png

1CJdp2.png

ενταξει μωρε... μερικες φορες οταν σου λενε κατι σκεφτεσαι μηπως κανω λαθος... μηπως εχουν δικιο... κι επηρεαζεσαι ή μπορει να το θεωρισεις σωστο και να δοκιμασεις ολα μεσα στο προγραμμα ειναι... σιγα σιγα μαθαινεις και καταλαβαινεις πιο καλα τις αναγκες του μωρου σου

οσο για τα παπουτσια υπαρχουν καποιες οικογενειες που δεν φοτανε παπαουτσια στα μωρα οσο ειναι αβαπτιστα... εγω βεβαιως το ειχα ακουσει "και αυτο" αλλα της φορουσα απο νεογεννητη :cool:

Τώρα τι να πω κατάλαβες λάθος αλλά έπεσες κ στα 2 μέσα. Το Ντίνος στο όνομα μου είναι Ντίνος ο άντρας μου αλλά ο μικρός πήρε τα μάτια του μπαμπά(Κατά τ αλλά καρμπόν εγώ) ΑΛΛΆ... Κ ο μικρός κωνσταντίνος θα βαφτιστεί!

εγώ είχα νευριάσει πάρααααα πολύ όταν γέννησα και ήρθα σπίτι που δεν ήξερα τίποτα και καμιά δεν βρέθηκε να βοηθήσει,να μου πει πως να κάνω πχ το τάισμα,το άλλαγμα,μπανάκι τίποτα..πριν σαραντήσω το μωράκι κοιμόταν απο τις 1 μέχρι τις 6,ήταν πολύυυ καλή..οπότε ξεκουραζόμουν και τα είχα βρει όλα μόνη,είτε από το φόρουμ,είτα από βιβλία ή από ένστικτο.όταν η μικρή έγινε ανθρωπάκι-μετά τους 3 μήνες,ήρθε σε όλους επιφήτηση και αρχίσανε....έτσι,αλλιώς.συμβουλές και τέτοια..φυσικά και δεν τις ακουω(γιατί όταν πραγματικά χρειαζόμουν συμβουλές έμεινα καραβοφάναρο,με ένα μωράκι)..οπότε αναλόγως τα κέφια:

--αλλάζω εμφανέστατα συζήτηση και το κόβουν

--και καλά ακούω αλλά σκέφτομαι άλλα πράγματα

--αν μου πουν το κορυφαίο "ξέρουμε και εμείς παιδιά μεγαλώσαμε" το μόνο που κάνω είναι "χμ,χμ,χμ" πολύ έντονα..

άντε γιατί τα πήρα τώρα..

4Z1vp3.png

είμαι ερωτευμένη με την κόρη μου!!!!!!!!!!!!!

Κ ένα άλλο που είδα κ τρελάθηκα.πριν από μερικές μέρες που είχε κοντά στους 19 βαθμούς.μια μαμα με το νινι στο καρότσι κ να το έχει σκεπασμένο με αυτό το διαφανές το αδιάβροχο!το παιδί θα εβρασε εκεί μέσα! Όχι..ΔΕΝ φυσούσε ΟΎΤΕ έβρεχε. 19!

Kαλα τι ωραιο θεμα.....και εγω φυσικα οπως πολλες απο εσας σαν νεα μανουλα στην αρχη δεν ηξερα που πανε τα τεσσερα και τοτε αρχισε το γλεντι......ετσι θα το κανεις αυτο........οχι ετσι,δεν ξερω εγω 5 μωρα μεγαλωσα κ.ο.κ

Στο θεμα <<κατι ξερουν οι παλιες γυναικες>>ειμαι κατηγορηματικη...αλλες εποχες τοτε και αλλες τωρα.Πιστευω οτι στην σημερινη εποχη χρειαζονται μεγαλα κοτσια για να μεγαλωσεις ενα παιδι και δυστυχως πρεπει να προσαρμοσεις το παιδι σου σε ολες αυτες τις απαιτησεις......ξερετε τι με εχει εκνευρισει περισσοτερο απο ολα οσα μου εχουν πει?????Δυστυχως για εμενα πολυ συχνα δεν εχω που να αφηνω το μωρο και αναγκαστηκα το εχω παντα μαζι μου και οταν βεβαια ζεις σε μια επαρχια μικρη που σε ξερουν ολοι....με εχουν κανει να ντρεπομαι να βγαινω εξω...<<καλα δεν λυπασε που το μωρο το εχεις στην γυρα συνεχεια>>δηλ τι νομιζουν οτι τους λογαριασμους θα τους πληρωσει ο γειτονας.τα ψωνια ποιος θα στα κανει???τις δοσεις στις τραπεζες ποιος???δηλ ελεος

yVzdp3.png sW6gp3.png

Kαλα τι ωραιο θεμα.....και εγω φυσικα οπως πολλες απο εσας σαν νεα μανουλα στην αρχη δεν ηξερα που πανε τα τεσσερα και τοτε αρχισε το γλεντι......ετσι θα το κανεις αυτο........οχι ετσι,δεν ξερω εγω 5 μωρα μεγαλωσα κ.ο.κ

Στο θεμα <<κατι ξερουν οι παλιες γυναικες>>ειμαι κατηγορηματικη...αλλες εποχες τοτε και αλλες τωρα.Πιστευω οτι στην σημερινη εποχη χρειαζονται μεγαλα κοτσια για να μεγαλωσεις ενα παιδι και δυστυχως πρεπει να προσαρμοσεις το παιδι σου σε ολες αυτες τις απαιτησεις......ξερετε τι με εχει εκνευρισει περισσοτερο απο ολα οσα μου εχουν πει?????Δυστυχως για εμενα πολυ συχνα δεν εχω που να αφηνω το μωρο και αναγκαστηκα το εχω παντα μαζι μου και οταν βεβαια ζεις σε μια επαρχια μικρη που σε ξερουν ολοι....με εχουν κανει να ντρεπομαι να βγαινω εξω...<<καλα δεν λυπασε που το μωρο το εχεις στην γυρα συνεχεια>>δηλ τι νομιζουν οτι τους λογαριασμους θα τους πληρωσει ο γειτονας.τα ψωνια ποιος θα στα κανει???τις δοσεις στις τραπεζες ποιος???δηλ ελεος

Καλά δεν το συζητάω.ότι κ να κανείς θα βρούνε να πουνε! Εμένα μου την λένε για το ότι τον βγάζω έξω λίγο.

Πάντως εγώ δεν επηρεάστηκα από κανέναν τους γιατί ότι έλεγαν ήταν με στυλ τύπου τι μάνα είσαι εσυ κ εσυ δεν ξέρεις εμείς ξέρουμε.έως τώρα 7,5+ αφού γέννησα ακολουθώ πιστά το ένστικτο μου που είναι το ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΌ ΈΝΣΤΙΚΤΟ απ όλων τον συγγενών κ φίλων μαζί.

Αχ!!!ξύνετε πληγές τώρα!πρώτη και καλύτερη διδάξασα η μάνα μου!τον πρώτο μήνα που γέννησα το παιδί(σύμφωνα με αυτήν πάντα) συνεχώς πεινούσε!όποτε και να έκλαιγε πεινούσε.Είχε φτάσει το παιδί να παίρνει 55 γρ την ημέρα αλλά "μπορούσε να έχει πάρει παραπάνω!"Και όλα αυτά επειδή "έχω μεγαλώσει 3 παιδιά και ξέρω!" μέχρι που μου είπε το κορυφαίο:"πάρε την παιδίατρο και πες της οτι έχω την υπόνοια οτι το παιδί μου πεινάει ". Μα ρε μάνα, της λέω, δεν την έχω την υπόνοια! "Ε, τότε πάρτην και πές της οτι η μάνα μου την έχει την υπόνοια που έχει μεγαλώσει 3 παιδιά!"

Προχθές πάλι σε μια γιορτή κρατάει ο άντρας μου το μωρό και πάει να μου το δώσει, πετάγεται μια άσχετη και λέει:"το κεφάλι του στηρίξτε!".Λές και εγώ το παιδί μου το πιάνω πρώτη φορά! που εκτός των άλλων εδώ και καιρό η μπέμπα μου στηρίζει μια χαρά το κεφάλι της και μόνη της! Αργότερα η ίδια γλυκιά και ευγενική ύπαρξη μου λέει σε άσχετη φάση με το μελιστάλαχτο ύφος της: "πάρε το παιδί απο κει, του χτυπάει το ρεύμα!"Αχ, τι απαίσια μάνα που είμαι τελικά, ευτυχώς που βρέθηκε αυτή η καλή κυρία!!!

cceXp3.png

pcTFp3.png

Όπως έχει πει και ο τρισμέγιστος Clid Eastwood " Οι γνώμες είναι σαν τις κω.....δες... Όλοι έχουμε απο μια " :D

Αυτο ίσχύει για όλους τους εκτός σπιτιού ( μάνα, πεθερά θειάδες γενικά ).

Η γυναίκα μου ( κατα κύριο λογο ) και εγώ έχουμε τον πρώτο και τελευταίο λόγο στο παιδί μας!!!

Εγω βαπτιστηκα 6 ετών. Το φαντάζεσται να κυκλοφορουσα σαν την κατοχή?????????????????????????

Θέμα μεγα ανοιξες κορίτσι....

Στην αρχή ακουγα ακουγα και φυσικά επερνα οτι νομιζα σωστό. ειχα και την υπομονή. Τωρα μου τελειωσε. Οταν θελω εγω ρωτάω. Το ΠΑΙΔΙ μου θα το μεγαλωσω ΕΓΩ. Κανενας αλλος και αυτο ειχα πει σε μια φιλη της μανας μου που εκανε την πανέξυπνη (μεγαλωνει τα εγγονια της).Δεν λεω ξερει αλλα καθε παιδι ειναι διαφορετικό. Αλιμονο αν ολοι ειχαμε εκτος απο τα βασικά τις ιδιες ανάγκες.

Ξεκινάς και αποστομώνεις του δικους σου πρωτα και μετά τους παραεξω. Για τους ασχετους δεν δινεις σημασια η αν ειναι επιμονη μην χαλας το σαλιο σου. Ριξε ενα στραβο βλέμα εντονο και αστους να καταλάβουν οτι θελουν....

Εγώ πάλι κορίτσια έζησα το εξής σκηνικό. Εχω βγάλει τη μικρή έξω, κάνει ζέστη και της έχω φορέσει ένα ελαφρύ μπουφανάκι το οποίο όμως έχει κουκούλα και φαίνεται σαν να τη φοράει γιατί την έχω στηρίξει απο πίσω απο το κεφάλι της - είναι και δύσκολη η κόρη μου, τελείως μυγιάγγιχτο και δεν επιτρέπει πολλά πολλά οπότε κι εγώ δεν την πειράζω όταν δεν θέλει κι εκείνη τη μέρα την είχε πιάσει το μυγιάγγιχτό της. Μπαίνουμε σε ένα φαρμακείο, την βλέπει η φαρμακοποιός, νέα κοπέλα, και πετάει το θεικό: "τώρα το μωρό γιατί φοράει κουκούλα??? Δεν βλέπεις τί ζέστη έχει έξω????" όπου παθαίνω την πλάκα μου γιατί την κυρία δεν την ξέρω ούτε καν γειά δεν λέμε και εν πάση περιπτώση δεν ξέρει για ποιό λόγο είναι έτσι στηριγμένη η κουκούλα, κι ούτε της πέφτει λόγος. Τσατίζομαι απίστευτα γιατί το μαγαζί έχει και κόσμο και με έχει φέρει σε δύσκολη θέση και πρέπει να απολογηθώ μπροστά τους για κάτι το οποίο δεν είναι δική της δουλειά να επιπλήτει. Με ποιό δικαίωμα θα επιπλήξεις ρε μεγάλη εσύ εμένα?? Που, και λάθος να κάνω ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΔΟΥΛΕΙΑ. Την γράφω τελείως λοιπόν, την αγριοκοιτάζω και της λέω "μπορώ να πληρώσω????" και γύρισα και έφυγα γιατί θα έπεφτε άγριο βρίσιμο και δεν ήθελα να γίνω θέαμα.