Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ενεργειακή Επανάσταση της Greenpeace.


Recommended Posts

  • 1 month later...

Διαφημίσεις


Σήμερα η Greenpeace και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (EREC), παρουσιάζοντας την έκθεση «Ενεργειακή Επανάσταση» έδειξαν το δρόμο για την καταπολέμηση των κλιματικών αλλαγών στην Ελλάδα.

 

 

Η έκθεση ʽΕνεργειακή Επανάστασηʼ αποδεικνύει ότι η εξοικονόμηση ενέργειας σε συνδυασμό με την επιθετική προώθηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) είναι ο μοναδικός τρόπος για να συμβάλει ουσιαστικά η Ελλάδα στην αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών. Είναι απολύτως εφικτό, οι ΑΠΕ στην Ελλάδα να καλύπτουν την ηλεκτροπαραγωγή σε ποσοστό 52% έως το 2020 και 87% έως το 2050. Επιπλέον, η κατανάλωση πρωτογενούς ενέργειας μπορεί να μειωθεί κατά σχεδόν 11% έως το 2020 και 30% έως το 2050.

 

Στο σενάριο της Ενεργειακής Επανάστασης χρησιμοποιήθηκαν ασφαλείς τεχνολογίες οι οποίες είναι ταυτόχρονα και οικονομικά βιώσιμες. Όπως είναι αυτονόητο, τεχνολογίες που είτε είναι επικίνδυνες (όπως η πυρηνική) είτε δεν έχουν δοκιμαστεί σε εμπορικές εφαρμογές (όπως η αποθήκευση άνθρακα) δεν περιλαμβάνονται στην Ενεργειακή Επανάσταση. Το νέο που φέρνει η Ενεργειακή Επανάσταση είναι ότι τα πυρηνικά και η αποθήκευση άνθρακα αποδεικνύεται ευτυχώς ότι δεν είναι απαραίτητα, ενώ μετά το 2030 είναι δυνατή και η πλήρης κατάργηση του λιγνίτη.

 

Για να επιτευχθούν τα παραπάνω, η πολιτική ηγεσία θα πρέπει να κινηθεί με αποφασιστικότητα ώστε μέσα στα επόμενα δύο κρίσιμα χρόνια να πάρει τις αποφάσεις που θα κρίνουν το μέλλον της χώρας.

 

ʽΗ βιομηχανία ΑΠΕ στην Ελλάδα έχει τις δυνατότητες να πρωταγωνιστήσει στη χώρα και να ανταγωνιστεί τη βιομηχανία ορυκτών καυσίμων. Η Ελλάδα θα πρέπει να λάβει άμεσα όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες και αποφάσεις που θα καθορίσουν το ενεργειακό της μέλλον έως το 2050ʼ, επεσήμανε ο Αρθούρος Ζερβός, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

 

ʽΗ Greenpeace δηλώνει ότι την ώρα που ολόκληρος ο πλανήτης αναζητά ένα σχέδιο εξόδου από τη περιβαλλοντική και οικονομική κρίση που τον απειλεί, η Ενεργειακή Επανάσταση έρχεται για να αποδείξει ότι η καταπολέμηση των κλιματικών αλλαγών όχι μόνο είναι εφικτή, αλλά συνεπάγεται και τεράστια κοινωνικοοικονομικά οφέλη. Το μόνο που απαιτείται είναι η πολιτική βούληση που θα αξιοποιήσει το τεράστιο ανανεώσιμο δυναμικό και το επενδυτικό ενδιαφέρον και θα κάνει την Ενεργειακή Επανάσταση πραγματικότητα.

Η πρόσφατη έκθεση της Greenpeace, με τίτλο ʽΠράσινη Ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίαςʼ, ενισχύει ακόμα περισσότερο τη σπουδαιότητα της μετάβασης σε μία οικονομία χαμηλού άνθρακα, όπως επιτάσσει η Ενεργειακή Επανάσταση, καθώς εκτός από το περιβαλλοντικό όφελος, η πράσινη, ανανεώσιμη ενέργεια συνεπάγεται και σημαντικότατο κοινωνικό όφελος. Εκτιμάται ότι η στροφή στις ΑΠΕ και την εξοικονόμηση ενέργειας μπορεί να δημιουργήσει περισσότερες από 100.000 πράσινες νέες θέσεις εργασίας.

 

http://www.greenpeace.org/greece/ER/news/energy-revolution

Link to comment
Share on other sites

ΟΧΙ στις νέες μονάδες της ΔΕΗ στη Δυτική Μακεδονία

 

Πέμπτη, 21 Μάιος 2009 15:50

Πολιτικές Κινήσεις - Κοζάνη

Με αφορμή την απόφαση του Συμβουλίου της ΔΕΗ να προχωρήσει στην προκήρυξη της νέας λιγνιτικής μονάδας στην Πτολεμαΐδα ισχύος 550 - 660 MWe ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων και πρόεδρος της Οικολογικής Κίνησης Κοζάνης κ. Τσικριτζής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ένα σοβαρό βήμα οπισθοχώρησης έκανε η Δυτική Μακεδονία στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος και τον ενεργειακό αναπροσανατολισμό της χώρας με βάση τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Επεδίωξε και τελικά επέτυχε σε αγαστή συνεργασία με τη ΔΕΗ να δοθεί το πράσινο φως για την εγκατάσταση μιας μεγάλης λιγνιτικής μονάδας στην Πτολεμαΐδα (και άλλης μιας στο Ν. Φλώρινας) , δηλαδή σε μια περιοχή που η υπερσυγκέντρωση σταθμών και ορυχείων έχει ήδη συσσωρεύσει ανυπέρβλητα προβλήματα.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά οι επιλογές της ΔΕΗ πέρασαν με την πίεση των συνδικαλιστών , εντός και εκτός της ΔΕΗ, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης των δήμων και πολλών τοπικών φορέων , οι οποίοι φέρουν ακέραια την ευθύνη για τη διαιώνιση του ενεργειακού μεσαίωνα , την ενίσχυση της μονοκρατορίας της ΔΕΗ και της μονοδιάστατης ανάπτυξης , της ληστρικής εκμετάλλευσης των φυσικών

μας πόρων και τις αναπόφευκτες επιπτώσεις στο ήδη επιβαρημένο περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων.

Παρά τα προβλήματα της ομαλής τροφοδοσίας με λιγνίτη, παρά τις καταδικαστικά πορίσματα του Συνηγόρου του Πολίτη, των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρά το σοβαρό πρόβλημα καταστροφής και ελλείψεων των υδατικών πόρων, παρά την ανάγκη για ενίσχυση του νότιου και όχι του βόρειου συστήματος, η ΔΕΗ ακολούθησε το δρόμο που ήξερε εδώ και 50 χρόνια : θεοποίηση του λιγνίτη και υποβάθμιση της Δυτικής Μακεδονίας στο ρόλο της '»πρίζας» όλης της χώρας.

Προσθέτονται λοιπόν 1200 ΜW στο λεκανοπέδιο + 300 ΜW της ιδιωτικής μονάδας της ΤΕΡΝΑ στο Αμύνταιο, ενώ είναι στα σκαριά άλλα 1500 - 2000 MW θερμοηλεκτρικών μονάδων σε όλη τη χώρα. Ως «αντιπαροχή» δίδεται η απόσυρση του παλιού ΑΗΣ Πτολεμαΐδας (600 ΜW), χωρίς συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και με το παράθυρο της «ψυχρής εφεδρείας», που σημαίνει ότι μπορεί να λειτουργεί παράλληλα με το νέο σταθμό. Παρατείνεται δηλαδή η δυνατότητα λειτουργίας για «ώρα ανάγκης» του πιο ρυπογόνου σταθμού του λεκανοπεδίου (ΛΚΔΜ), ο οποίος έπρεπε να είχε κλείσει από καιρό. Επίσης καλλιεργούνται υπερβολικές προσδοκίες για βελτίωση του περιβάλλοντος λόγω των νέων τεχνολογιών (μείωση ~ 30 % CO2 και τέφρας). Όμως αυτό αποτελεί «ασπιρίνη» σε επίπεδο συνολικών εκπομπών τέφρας του ΛΚΔΜ (ΑΗΣ - ορυχεία), ενώ σε επίπεδο χώρας οι συνολικές εκπομπές CO2 ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ παρά τις νέες τεχνολογίες (λόγω προσθήκης και της νέας μονάδας της Φλώρινας και όσων ακολουθήσουν).

Πρόκειται για μια ανιστόρητη επιλογή που δεν λαμβάνει υπόψη της τις σύγχρονες αντιλήψεις και τις διεθνείς δεσμεύσεις μας , οι οποίες επιβάλουν

  • τη δραστική μείωση των εκπομπών CO2 (Η ΔΕΗ το 2008 υπερέβη τα δικαιώματα της κατά 18% με βάση το ΕΣΚΔΕ και έφτασε τους 52.000.000 τόνους CO2 !)
  • τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ( πρέπει να πιάσουμε το 35 % ΑΠΕ από ηλεκτροπαραγωγή μέσα στα επόμενα 11 χρόνια όταν μέσα σε 20 χρόνια δεν αγγίξαμε ούτε το 5 % ! )
  • το γεγονός ότι από το 2013 θα πληρώνουμε 1,4 δις ? /έτος «πρόστιμα» CO2, πράγμα που σημαίνει αύξηση της τιμής του ρεύματος κατά 26 % )
  • το εξωτερικό (περιβαλλοντικό) κόστος του λιγνίτη), το οποίο αποκρύπτεται μεν, αλλά πληρώνεται από την κοινωνία (αγρότες που χάνουν τα νερά λόγω εξορύξεων, εδάφη που διαβρώνονται και αχρηστεύονται κλπ). Το κόστος αυτό (0,05 ?/ kWh τουλάχιστον) διπλασιάζει την τιμή της «φτηνής» λιγνιτικής κιλοβατώρας και την καθιστά ακριβότερη από την αιολική
  • την ανάγκη για μείωση της σπατάλης και εξοικονόμηση ενέργειας (είμαστε η πιο σπάταλη ενεργειακά χώρα της Ευρώπης)
  • τη δημιουργία καθαρών θέσεων εργασίας μέσω επενδύσεων στην παραγωγή εξοπλισμού φωτοβολταικών - ανεμογεννητριών με καθετοποίηση της παραγωγής και εξαγωγικό προσανατολισμό.

 

Οι υποσχέσεις της ΔΕΗ και των συνοδοιπόρων της, που εκμεταλλεύονται την αγωνία και τις προσδοκίες των νέων για δουλειά και τάζουν μια θέση σε κάθε πικραμένο δεν πείθουν σχεδόν κανένα. Το ξέρουν οι άνεργοι των πληττόμενων χωριών, το ξέρουν οι πολίτες β κατηγορίας που ζουν δίπλα στις καμινάδες και τα ορυχεία.

Το γνωρίζουν οι κάτοικοι της Καβάλας, της Δράμας, της Βοιωτίας, της Αιτωλοακαρνανίας του Τυρναβου, που αρνούνται να δεχτούν έστω κα μια μονάδα ορυκτών καυσίμων στην περιοχή τους λέγοντας ότι «εμείς δεν θα γίνουμε τα θύματα, όπως η Κοζάνη και η Πτολεμαίδα».

Κανείς μας δε θέλει να κλείσουν αύριο οι μονάδες και τα ορυχεία της ΔΕΗ. Αυτό που ζητάμε είναι να πατήσουμε κάποτε το φρένο. Να προχωρήσουμε στη σταδιακή απεξάρτηση από το λιγνίτη, να φέρουμε παράλληλα το φυσικό αέριο στη Δυτ. Μακεδονία και βέβαια να ενισχύσουμε τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας δημιουργώντας ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ νέες πράσινες θέσεις εργασίας στις περιοχές που αναλώθηκαν και εξοντώθηκαν. Το έκαναν οι Γερμανοί και δημιούργησαν 220.000 νέες θέσεις εργασίας κυρίως στις περιοχές των εξαντλημένων ορυχείων. Εμείς γιατί επιμένουμε τόσο λυσσαλέα στο βρώμικο δρόμο ;

 

Ως πότε στην Ελλάδα θα καίγεται ένας νομός για να φωτιστούν οι υπόλοιποι ;

Ως πότε στο Ν. Κοζάνης το όραμα της κοινωνίας μας θα είναι μια θέση στα καρβουνάδικα της ΔΕΗ ;;

 

Λ . Τσικριτζής

Υποψήφιος Ευρωβουλευτής

Οικολόγων Πράσινων

 

δε ξερω τι θα κανουν σε 20 χρονια ξερω ομως οτι τωρα οχι μονο δε στρεφονται σε απε αλλα ενισχυουν τον λιγνιτη

Link to comment
Share on other sites

Κατάργηση του λιγνίτη το 2030

Οδικό χάρτη για μια «Ενεργειακή Επανάσταση» παρουσίασαν οι Greenpeace και EREC

 

ΑΠΕ

1016088b.jpg

 

Στην εκδήλωση μίλησαν ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Σταύρος Δήμας

 

 

Αθήνα

 

Το δρόμο για την καταπολέμηση των κλιματικών αλλαγών στην Ελλάδα ιχνηλατεί η έκθεση με τίτλο Ενεργειακή Επανάσταση που παρουσίασαν από κοινού την Πέμπτη η Greenpeace και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (EREC).

 

Η λογική της «Ενεργειακής Επανάστασης» βασίζεται στην εξοικονόμηση ενέργειας, στις αλλαγές των υποδομών (αποκέντρωση παραγωγής ενέργειας και μαζική χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, συμπαραγωγή ηλεκτρισμού και θερμότητας) καθώς και στις ενεργειακά αποδοτικές μεταφορές.

 

Οι συντάκτες εκτιμούν ότι μετά το 2030 θα είναι δυνατή και η πλήρης κατάργηση του λιγνίτη, και μάλιστα χωρίς να απαιτούνται οι τεχνολογίες πυρηνικής ενέργειας και δέσμευσης του διοξειδίου του άνθρακα από τη βιομηχανία.

 

Η έκθεση καταδεικνύεται ότι είναι απολύτως εφικτό οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην Ελλάδα να καλύπτουν το 52% της ηλεκτροπαραγωγής το 2020 και σε ποσοστό 87% έως το 2050. Καταδεικνύεται, επίσης, ότι η κατανάλωση ενέργειας μπορεί να μειωθεί κατά σχεδόν 11% έως το 2020 και κατά 30% έως το 2050.

 

«Η βιομηχανία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα έχει τις δυνατότητες να πρωταγωνιστήσει στη χώρα και να ανταγωνιστεί τη βιομηχανία ορυκτών καυσίμων» τόνισε ο Αρθούρος Ζερβός, πρόεδρος του EREC και της Ευρωπαϊκής Ενωσης Αιολικής Ενέργειας και αναπληρωτής καθηγητής στη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ.

 

Επιφυλάξεις για τις τεχνολογίες δέσμευσης και αποθήκευσης του άνθρακα εξέφρασε και ο επίτροπος Περιβάλλοντος της ΕΕ Σταύρος Δήμας, ο οποίος μίλησε στην παρουσίαση της έκθεσης και χαιρέτισε την πρωτοβουλία της Greenpeace και του EREC. Το θέμα πρέπει να εξεταστεί, είπε, είναι όμως «άστοχο να βάζουμε την τεχνολογία αυτή ως μέσο μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα» είπε.

 

Επίσης εξέφρασε την επιθυμία να δει «στα προγράμματα των πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα και άλλες παραμέτρους πέραν της κλιματικής αλλαγής, όπως τη βιοποικιλότητα».

 

Εκ μέρους της κυβέρνησης, ο Κωστής Μουσουρούλης, γενικός γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης για θέματα Ενέργειας, καλωσόρισε την έκθεση και δήλωσε ότι θα ληφθεί «σοβαρά υπόψη».

 

Εκτίμησε ότι «σαν χώρα βρισκόμαστε σε σωστό δρόμο» παρά τα μειονεκτήματα της ενεργειακής εξάρτησης της ελληνικής οικονομίας από το εξωτερικό, της απουσίας κοινωνικής συναίνεσης και της μεγάλης καθυστέρησης που παρατηρείται στην αποδοχή των αλλαγών.

 

Η ενέργεια είναι ο στρατηγικότερος τομέας για την ανάπτυξη στην Ελλάδα, τόνισε ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Εκτίμησε ότι μόνο στα λόγια καταργήθηκε ο άνθρακας ως ενεργειακός πόρος και επισήμανε ότι εκκρεμούν αυτή τη στιγμή επτά με οκτώ αιτήσεις για κατασκευή «θηριωδών» μονάδων ηλεκτροπαραγωγής από φυσικό αέριο, διευρύνοντας με αυτό τον τρόπο την ενεργειακή εξάρτηση της Ελλάδας από ορυκτά καύσιμα.

 

Θεσμικό πρόβλημα διαπιστώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννης Δραγασάκης καθώς «αν και έχει ψηφιστεί ο νόμος του 2006 για συζήτηση στη Βουλή του ενεργειακού σχεδιασμού, δεν έχει γίνει τίποτα σε αυτή την κατεύθυνση».

 

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1016088&lngDtrID=252

Edited by Μίκα
link
Link to comment
Share on other sites

Το βλέμμα στο Bορρά

Ο πάγος λιώνει, το ενδιαφέρον ζεσταίνεται για το αέριο της Αρκτικής

ΑΠΕ

 

1018642b.jpg

 

To αμερικανικό υποβρύχιο USS Annapolis αναδύεται μέσα από τον αρκτικό πάγο

 

Νέα Yόρκη

 

Το ένα τρίτο των αποθεμάτων φυσικού αερίου που απομένει να ανακαλυφθoύν σε όλο τον κόσμο βρίσκεται βόρεια του Αρκτικού Κύκλου, δείχνει η ποσοτική ανάλυση Αμερικανικής υπηρεσίας. Το μεγαλύτερο μέρος αυτών των κοιτασμάτων ανήκει στη Ρωσία, ωστόσο πολλές ακόμα χώρες εκδηλώνουν ενδιαφέρον τώρα που οι πάγοι λιώνουν.

 

Η μελέτη που δημοσιεύεται την Παρασκευή στο Science δεν εξετάζει το κατά πόσο είναι δυνατό να ανακτηθεί το φυσικό αέριο της περιοχής, ούτε τους περιβαλλοντικούς κινδύνους από ενδεχόμενη δραστηριοποίηση της πετρελαϊκής βιομηχανίας.

 

Δείχνει όμως ότι στο μέλλον, «η εξέχουσα θέση του ρωσικού στρατηγικού ελέγχου, ειδικά στα αποθέματα φυσικού αερίου, είναι πιθανό να ενισχυθεί και να επεκταθεί», όπως δήλωσε ο Ντόναλντ Γκότιερ της Γεωλογικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ (USGS), επικεφαλής της διεθνούς μελέτης. Η έρευνά του εκτιμά επίσης ότι η Αρκτική ίσως κρύβει το 3 έως 4 τοις εκατό των κοιτασμάτων πετρελαίου που απομένει να ανακαλυφθούν στον κόσμο.

 

Διένεξη

 

Όπως επισημαίνει το Nature.com, το μεγαλύτερο μέρος των αποθεμάτων αερίου της Αρκτικής βρίσκονται έξω από τις ακτές, αλλά εντός των ορίων των ηπειρωτικών υφαλοκρηπίδων, οπότε το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς δεν είναι αμφισβητήσιμο.

 

Ωστόσο ορισμένα από τα πιο απομακρυσμένα κοιτάσματα θα μπορούσαν να προκαλέσουν διενέξεις μεταξύ κρατών, τώρα που η κλιματική αλλαγή ανοίγει το δρόμο προς το Bορρά.

 

Η Ρωσία, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Δανία, η Νορβηγία ήδη διεκδικούν περιοχές της Αρκτικής βάσει της Διεθνούς Συνθήκης του ΟΗΕ για το Νόμο της Θάλασσας, η οποία παραχωρεί στις κυβερνήσεις μια ζώνη οικονομικής εκμετάλλευσης έως τα 200 ναυτικά μίλια από τις ακτές.

 

Ειδικά η Ρωσία, σήμερα ο μεγαλύτερος παραγωγός φυσικού αερίου, έστειλε το 2007 δύο υποβρύχια στο Βόρειο Πόλο, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τον ισχυρισμό της ότι η υποβρύχια οροσειρά που διασχίζει την περιοχή είναι φυσική επέκταση της υφαλοκρηπίδας της.

 

Σύμφωνα με τη νέα μελέτη, τα δύο τρίτα του ανεξερεύνητου αερίου της Αρκτικής εντοπίζονται σε τέσσερις μόνο περιοχές: Τη Νότια Θάλασσα Κάρα, τη Βόρεια και Νότια Λεκάνη του Μπάρεντς και την Πλατφόρμα της Αλάσκας.

 

Πλουσιότερη από όλες φαίνεται ότι είναι η Νότια Θάλασσα Κάρα έξω από τη Σιβηρία, όπου κρύβεται το 39% των άγνωστων ως σήμερα κοιτασμάτων της Αρκτικής.

 

Η Αλάσκα είναι πάντως πλουσιότερη όσον αφορά το πετρέλαιο, καθώς εκτιμάται ότι κρύβει 22 έως 256 δισεκατομμύρια βαρέλια. Η παγκόσμια ζήτηση σε πετρέλαιο σήμερα είναι περίπου 30 δισ. βαρέλια το χρόνο.

 

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1018642&lngDtrID=252

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • 4 months later...

Για να σταματήσουμε τις κλιματικές αλλαγές, πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο που παράγουμε και καταναλώνουμε ενέργεια. Πρέπει να γίνουμε όλοι Ενεργειακοί Επαναστάτες!

 

Ώρα για δράση λοιπόν!

 

Γίνε εσύ η αλλαγή που θέλεις να δεις!

Ξεκίνα με απλές και μικρές αλλαγές και συνέχισε με πιο απαιτητικές Οι πληροφορίες που θα βρεις στο «Εγχειρίδιο του Ενεργειακού Επαναστάτη», θα σου δείξουν τον τρόπο.

 

Μετάδωσε το πάθος σου!

Πίεσε και τους άλλους να ακολουθήσουν το παράδειγμα σου. Ξεκίνα με την οικογένεια και τους φίλους σου και συνέχισε με τους συναδέλφους σου, τους συμμαθητές και τους συμφοιτητές σου.

 

Διαμαρτυρήσου!

Γίνε ακτιβιστής μέσω διαδικτύου.

 

 

 

1) Απαίτησε από τους ηγέτες του πλανήτη να παρευρεθούν στην Κοπεγχάγη το Δεκέμβριο και να συμφωνήσουν σε μία φιλόδοξη, δίκαιη και δεσμευτική συμφωνία για το καλό του πλανήτη.

 

 

2) Γνωρίζεις για τα tar sands (ορυχεία εξόρυξης πισσούχου άμμου); Ρίξε μια ματιά εδώ και ενημερώσου για το τεράστιο περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται κατά τη διαδικασία εξόρυξης και επεξεργασίας της πισσούχου άμμου. Έπειτα σύστησε τα tar sands στους φίλους σου. Πώς; Με ένα καρτ-ποστάλ φυσικά από την ονειρεμένη Alberta του Καναδά...

 

 

 

3) Στοπ! Πετρελαϊκή συνωμοσία κατά του πλανήτη με σκοπό την προπαγάνδα και την ψευδή ενημέρωση του κόσμου. Νομίζεις ότι υπερβάλουμε; Διάβασε το κρυφό εσωτερικό έγγραφο της American Petroleum Institute που έπεσε στα χέρια της Greenpeace και ύστερα στείλε γράμμα διαμαρτυρίας στους Διευθύνοντες Συμβούλους της Shell, της BP, της Exxon και των άλλων μεγάλων πολυεθνικών του πετρελαίου!

 

 

Γίνε φίλος μας στο Facebook

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...