Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

πρωινο ντυσιμο σε νήπια- μόνα τους ή.....????

Recommended Posts

Τα βλασταρια μου τα καλά, τα παιδάκια μου, τα μικρά, το πρωί που ξυπνούν με χαρά- κατι είναι και αυτό- ετοιμαζονται μόνο καθ' υποδειξη μου, και ντυνονται μόνο όταν τις πιάσω απο το χερακι- μερικές φορές τισ τραβολογώ είναι αλήθεια- γιατί.... εμ, που δε θα το μαντεψετε. Γιατί απλά παίζουν ή ζωγραφιζουν. Μη γελιέστε, έχουμε μαζεψει το δωματιο αποβραδύς, τα παιχνιδακια είναι στα συρταρακια τους ή στο κουτί τους, οι μπογιές στη στυλοθηκη, οι καρέκλες του γραφείου ''τιμωρία'' στο δικό μας γραφείο, ε, το μόνο που κάνουν μ'όνες τους είναι ότι πάνε για τσισα, τα υπόλοιπα.... κλάφτα. να πω για την ιστορία ότι τρεις μετρημενες φορές που φρικαρα και τους είπα με αποφασιστικότητα, αργησαμε πάω να βάλω ρούχα, πάω να πλυθώ και οποιος είναι έτοιμος έρχεται μαζί μου, όποιος δεν είναι έρχεται όπως είναι -με πιτζαμες και άπλυτος- ε, σας πληροφορώ ότι ήταν έτοιμες σε 6 λεπτά χρονομετρημενα, και τα δόντια πλυμενα!!!! :!:

σημερα πάλι τα ίδια εν'ω ξερουν ότι δεν κάνουμε αλλες δραστηριότητες το πρωί, αυτές τα ίδια εκει παιχνιδοζωγραφική, με ένταση τις πήρα να τις ντυσω, χεράκι χεράκι παιδί μου, όπως κάνει στα δίχρονα και τα τρίχρονα, και μαντέψτε είναι 5 και 6 χρονών. δεν ξερω πια τι να κάνω, και αν πιάσω δουλειά, και του χρόνου που θα πρεπει να προλαβαινουμε το κουδόυνι του δημοτικού;;;; ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΜΑΙ. εσας τι κανουν τα παιδιά σας το πρωί, πως ντυνονται με βοηθεια, πως;;; να τονίσω ότι δεν έχουμε πρόβλημα με τα πλυσιματα, πρώσοπο, χερια , δόντια, ούτε με το γάλα, αλλά εκεί στο ντυσιμο κολλάει η διαδικασία... και τι να βγάλω απο το δοματιό τους το γραφειο ή τα παιχνιδια -μωρε το χω σκεφτεί, αλλά δε στέκει!

ΓΝΩΜΕΣ, ΕΜΠΕΙΡΙΕΕΕΕΣ.....

4 asteria..... ta paidia mou!

3-2003, 7-2004, 12-2009, 6-2011

Διαφημίσεις

κουραγιο θα γινουν ολα.

οι δικοι μου 4 και 5μιση, το πρωι αφου πιουν το γαλα τους ,πλυθουν θα πρεπει να παιξουν εστω και 5 λεπτα. Τους δινω ομως την επιλογη

θελετε να ντυθειτε τωρα και να παιξετε για 7 λεπτα ή να παιξετε πρωτα γαι 5 λεπτα και μετα να ντυθειτε ?

συνηθως ο ενας δεχεται την πρωτη επιλογη και ο αλλος την δευτερη :shock:

αλλα σιγουρα και οι δυο θα ειναι ετοιμοι στην ωρα τους.

στην αρχη βεβαια δεν ηταν ευκολο.. ο μπαμπας τους ομως τους ξεκαθαρισε οτι αν δεν ηταν ετοιμοι στην ωρα τους θα χανανε το απογευματινο παιχνιδι . εγινε αυτο 1-2 φορες και απο τοτε ολα καλα.

προς το παρων βεβαια γιατι ποτε δεν ξερεις

Popi

Εμενα παλι τα καμαρια μου ειναι 6.5 και 4.5.Η μεγαλη φευγει 7.45 για το σχολειο,η μικρη στις 9.

Παρ' ολα αυτα,σηκωνονται απο τις 6 το πρωι(!!!!!!!) για να παιξουν :? .Καθε μερα η ιδια δουλεια.

Τη μεγαλη την βρισκω ντυμενη με τη στολη του σχολειου,ετοιμοπολεμη,η μικρη περιμενει με τις πυτζαμες...Ντυνεται με τα πολλα κατα τις 8.30,αλλα μονη της (μετα απο μιση ωρα παρακαλια).

Στην αρχη με εκνευριζε που σηκωνονται απο τα χαραματα για να παιξουν,τωρα το πηρα αποφαση...Ετσι τουλαχιστον ξεδινουν(τουλαχιστον κανουν ησυχια!!)Απλα σκεφτομαι οτι το καλοκαιρι μας περιμενουν δυσκολες ωρες αν το συνεχισουν αυτο :cry:

Για την ιστορια,σημερα το πρωι σπασαμε το ρεκορ μας....Ξυπνησαν και επαιζαν απο τις 4.30!!!!Φυσικα χασαμε το σχολικο γιατι με πηρε ο υπνος παλι κατα τις 6,μεσα στα νευρα :mad:

Ειδες,λοιπον,υπαρχουν και χειροτερα :wink:

Υπομονη και....επιμονη...

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

ευχαριστώ τον συντονιστή για τις παραπομπές σε άλλα θέματα, βρηκα χρήσιμες λεπτομέρειες να αρχίσω να εφαρμόζω, όπως το να διαλέγουμε από το βράδυ ρούχα και το πρωί να κάνουμε σύστημα το όποιος δεν είναι έτομος στην ώρα του έρχεται με τις πυτζάμες.

ομολογώ ότι την αναζητηση ούτε που τη σκέφτηκα :oops::oops:

και να πω ότι η διαφορά με τα προηγούμενα θέματα είναι κυρίως στις ηλικίες των παιδιών, εμένα που είναι πιο μεγάλα -προφανώς- περιμένω περίσσότερα απο αυτές, δεν έιναι όπως όταν ήταν στα 2 ή 3 και περνούσαν τις φάσεις που περιγράφουν οι φίλες μας και η Μαρία Στυλιανάκη... ειναι που μου φαίνεται ότι απλά Βαριούνται και έχουν συνηθισει να κάνω εγώ για αυτές το ντυσιμό τους και αυτές να εκμεταλλεύτουν το χρόνο τους σε παιχνίδι, οποτε νιώθω ότι αφήνομαι να με κάνουν ότι θέλουν και είναι λίγο περίεργο και μόνο που το συνειδητοιώ!!!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ

Διαφημίσεις

δεν ξερω πια τι να κάνω, και αν πιάσω δουλειά, και του χρόνου που θα πρεπει να προλαβαινουμε το κουδόυνι του δημοτικού;;;; ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΜΑΙ. εσας τι κανουν τα παιδιά σας το πρωί, πως ντυνονται με βοηθεια, πως;;;

Ξέρεις τι άλμα θα κάνουν όταν πάνε δημοτικό? Ούτε που το φαντάζεσαι! Ο μεγάλος μου γιος, πέρσυ στο νήπιο έτσι... σιγάααα σιγάααααααα έεεεεεεχουμε καιρό... :lol::lol::lol: Φέτος? φτου να μη το ματιάσω! σε 20-25 λεπτάκια από την ώρα που θα ξυπνήσει, είναι έτοιμος: έχει φάει, έχει ντυθεί (οκ βοηθάω λίγο...) έχει πλυθεί κλπ και φεύγουμε. Ο μικρός πάει νήπιο φέτος... σιγάααααααα σιγάααααααααααα έέεεεεεεεεεεεχουμε καιρό! Αλλά επειδή το 'χω ξαναδεί το "έργο" να παίζεται, δεν αγχώνομαι... (οκ μερικές φορές γίνομαι τρελή, αλλά το "δουλεύω" να μην γίνομαι! ) :lol:

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

ευχαριστώ maryp η απάντηση με ανακούφισε, είναι καλό να τα ακούμε από κάποιον που έχει την εμπειρία!!!

λοιπον, είδα διαφορά, σημερα ήταν η μόνη μέρα που δεν τους φώναξα πρωί πρωί να βιαστούν και να αφήσουν τη ζωγραφική!!! αλλά έβαλα από χθές σε εφαρμογή τα εξής: είχαμε διαλέξει ήδη τα ρούχα τους και τα βάλαμε πάνω στο τραπεζάκι του δωματιού τους και με χαρά διαπίστωσα ότι η μεγάλη ήταν έτοιμη όταν σηκώθηκα απο το κρεβάτι, η μμικρή ήρθε να της βάλω το καλσόν και επίσης τους είχα υποσχεθεί ότι αν είναι έτοιμες και σε όλα- πλυσιμο κλπ.- θα παίξουν μεχρι να κανω πρωινό και να φωνάξω ΄φευγουμεεεεε.... :lol::lol::lol:

αααα εσείς είστε εξελιγμένες!

είστε σε παρα πολύ καλό δρόμο!

αυτό με τα κοριτσίστικα καλσόν.. είναι κάπως :? (στα αγόρια το ντύσιμο είναι πιο εύκολο νομίζω...)

μην ανησυχείς tao! τώρα που βρήκες και κόλπο..!!!!! :D

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

ΑΡΑ????????

αυτο τελικα που εχω καταλαβει ειναι οτι τα παιδια πρεπει να βρεις πως θα τους το σερβιρεις....πρεπει να εισαι πολυ ευρηματικος τελικα!!!!!

ταο σαν να μου φαινεται οτι τα πρωινα σου θα ειναι πιο ηρεμα στο εξης!! :lol::lol::lol::lol::lol: