Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ! ΤΩΡΑ !

Recommended Posts

"Δήλωση Μίκη Θεοδωράκη εν όψη της διαδήλωσης ενάντια στην 60η σύνοδο κόρυφης του ΝΑΤΟ στο Στρασβούργο"

Δεν ξέρω πώς ηχεί στα αυτιά των άλλων λαών της Ευρώπης η λέξη «ΝΑΤΟ», όμως στα αυτιά του ελληνικού λαού ακούγεται σαν κατάρα.

Γιατί σημαίνει ξένες επεμβάσεις, εμφύλιο πόλεμο, εθνικές καταστροφές, αστυνομοκρατία, δικτατορία και εθνική αιμορραγία λόγω των υπέρογκων οικονομικών δαπανών που η Ατλαντική Συμμαχία μας επιβάλλει... σε βάρος της οικονομικής και της κοινωνικής μας ανάπτυξης και ευημερίας.

Στην ουσία το ΝΑΤΟ και ιδιαίτερα μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και την διάλυση του Συμφώνου της Βαρσοβίας δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα πειθήνιο όργανο στη διάθεση της αμερικανικής ιμπεριαλιστικής πολιτικής , υπεύθυνο για τα χιλιάδες ανθρώπινα θύματα και τις αμέτρητες καταστροφές με στόχο αθώους λαούς στα Βαλκάνια, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ και στην Γάζα. Ένας μηχανισμός πολέμου που επιμένει να διατηρεί την οικουμένη σε ζώνες καλές και κακές και σε λαούς Α και Β κατηγορίας με όπλο την αναζωπύρωση του μίσους και της διχόνοιας.

Σήμερα με τη βαθειά οικονομική κρίση που βυθίζει με γρήγορους ρυθμούς σε χάος την υπερδύναμη και τους δορυφόρους της, καταντά γελοία και επικίνδυνη η διατήρηση αυτού του κολοσσιαίου μηχανισμού που απορροφά δισεκατομμύρια Ευρώ εν ονόματι ενός κοινωνικού και οικονομικού συστήματος που βρίσκεται σε πλήρη διάλυση. Πώς είναι λοιπόν δυνατόν, αυτοί οι δήθεν «ανώτεροι» λαοί που αποτελούν το ΝΑΤΟ να εξακολουθούν να διατείνονται ότι εκπροσωπούν τον ελεύθερο και γιʼ αυτό «ανώτερο» κόσμο με το δικαίωμα να τιμωρούν τους «κατώτερους» λαούς για να τους επιβάλουν το σύστημά τους; Και ποιο σύστημα; Της άγριας εκμετάλλευσης και της θεοποίησης του Χρήματος που σήμερα τους καταδικάζει σε στρατιές ανέργων και αύριο πεινασμένων και εξαθλιωμένων εργαζομένων;

Δεν φταίνε όμως μόνο οι εξουσιαστές, οι ολιγάρχες και οι πολιτικοί και στρατηγοί που τους στηρίζουν αλλά φταίνε και οι λαοί που τους ανέχονται. Πού είναι τα συνδικάτα; Πού είναι τα φλογερά νιάτα; Πού είναι οι στρατιές των εργαζομένων που ειδικά γιʼ αυτούς έφτασε ήδη η ώρα της μεγάλης δοκιμασίας; Και πώς η Ευρώπη των 300 εκατομμυρίων επιτρέπει σε μία χούφτα πολιτικούς και στρατηγούς να δαπανούν δισεκατομμύρια Ευρώ εν ονόματι δήθεν της ελευθερίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όταν η μεγάλη κρίση χτυπά τις ίδιες τις χώρες τους και η μοναδική ελευθερία που τους απομένει είναι η ελευθερία στην ανεργία, στην υπανάπτυξη και αύριο στην εξαθλίωση;

Δεν είναι λοιπόν μόνο ανήθικο να τολμάμε σήμερα να θεωρούμε το ΝΑΤΟ δύναμη ελευθερίας και δικαιοσύνης αλλά και καταστροφικό για την οικονομία της Ευρώπης. Σκεφθείτε μόνο πόσες χιλιάδες θέσεις εργασίας θα εξασφάλιζε αυτός ο πακτωλός των χρημάτων που τώρα διατίθεται σε πολέμους, καταστροφές και σφαγές αμάχων.

Γιʼ αυτό έπαψε πια η εποχή των λόγων και είναι ιστορική ανάγκη να μπούμε στην εποχή των έργων. Με σύνθημα τη διάλυση του ΝΑΤΟ, που εκτός όλων των άλλων σαν τυφλό όργανο των στρατηγών του Πενταγώνου και της αμερικανικής πολιτικής έχει αποστολή να μην αφήσει την Ευρώπη να ορθοποδήσει. Μια Ευρώπη που θα ανήκει στους λαούς της και όχι στους στρατηγούς των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ."

Αθήνα, 30.ΙΙΙ.2009

Μίκης Θεοδωράκης

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?p=20199#20199

Οι παππουδες μας προσφυγες, οι γονεις μας μεταναστες και εμεις......ρατσιστες!!!

Διαφημίσεις

Δεν ξέρω πώς ηχεί στα αυτιά των άλλων λαών της Ευρώπης η λέξη «ΝΑΤΟ», όμως στα αυτιά του ελληνικού λαού ακούγεται σαν κατάρα

η μονη κατα τη γνωμη μου φωνη που δε σιωπα ποτε και παντα βλεπει πιο ουσιαστικα τα πραγματα, ακομα και μεσα απο τα λαθη του...

ποιος ο ρολος του Νατο ποτε δε μπορεσα να καταλαβω......

μοναξια ομως παιδες ε??κοιτα 3 ατομα εχουν πει εστω και "συμφωνουμε!!!".........................................

Οι παππουδες μας προσφυγες, οι γονεις μας μεταναστες και εμεις......ρατσιστες!!!

Διαφημίσεις

που ειναι αυτη κοπελα ρε παιδι μου.....???

Λεγκωωωωωωωω!!!!

IM_A0044%5B1%5D.jpg

Ενδιαφέρουσα δήλωση αλλά ουτοπική αν σκεφτούμε ότι στηρίζονται

οικονομίες κρατών στις βιομηχανίες όπλων και χρειάζονται την αστάθεια

για να μπορέσουν να αλιεύσουν πελάτες αλλά και τους πολέμους για να

μπορέσει να κρατηθεί το δούναι και λαβείν

Όσο για την χώρα μας ποτέ δεν θα στήριζε μία τέτοια δήλωση το έχει

αποδείξει άπειρες φορές π.χ με τον πόλεμο της Σερβίας δηλώνοντας κατά

αλλά επιτρέποντας την διέλευση νατοικών δυνάμεων και στέλνοντας

στρατεύματα (αλήθεια πόσοι γνωρίζουν ότι οι δυνάμεις που στείλαμε

ακόμη υποβάλλονται κάθε χρόνο σε ιατρικές εξετάσεις?)

Εδώ η χώρα μας δεν έχει ακόμη λύσει τις αθλιες συνθήκες που υπάρχουν

στον ελληνικό στρατό τρανταχτό παράδειγμα η καταδίκη του αντιρρησία

συνείδησης που προκάλεσε την αντίδραση της Διεθνούς Αμνηστίας,

σιγά μην ακούσουν τη φωνή του οποιουδήποτε Θεοδωράκη μέσα στην βοή

και στον αποπροσανατολισμό που επιδιώκουν <<οι ισχυροί>>του κόσμου.

Υ.Σ συγνώμη αν δεν βγάλετε άκρη από αυτά που έγραψα ήμουν λίγο βιαστική :oops:

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

IM_A0044%5B1%5D.jpg

Όσο για την χώρα μας ποτέ δεν θα στήριζε μία τέτοια δήλωση το έχει

αποδείξει άπειρες φορές π.χ με τον πόλεμο της Σερβίας δηλώνοντας κατά

αλλά επιτρέποντας την διέλευση νατοικών δυνάμεων και στέλνοντας

στρατεύματα (αλήθεια πόσοι γνωρίζουν ότι οι δυνάμεις που στείλαμε

ακόμη υποβάλλονται κάθε χρόνο σε ιατρικές εξετάσεις?)

Εδώ η χώρα μας δεν έχει ακόμη λύσει τις αθλιες συνθήκες που υπάρχουν

στον ελληνικό στρατό τρανταχτό παράδειγμα η καταδίκη του αντιρρησία

συνείδησης που προκάλεσε την αντίδραση της Διεθνούς Αμνηστίας,

σιγά μην ακούσουν τη φωνή του οποιουδήποτε Θεοδωράκη μέσα στην βοή

και στον αποπροσανατολισμό που επιδιώκουν <<οι ισχυροί>>του κόσμου.

Υ.Σ συγνώμη αν δεν βγάλετε άκρη από αυτά που έγραψα ήμουν λίγο βιαστική :oops:

Μια χαρα ακρη βγαλαμε....

και δυστυχως δεν εχουμε και απαντηση.....

απλα ειναι κατι σαν το μηνυμα που εχω στο προφιλ μου.....ειμαστε ρεαλιστες , ξερουμε πως θελουμε το ανεφικτο!!!! (δεν ειναι δικο μου , ο Che το ειχε πει)..

Θελω λοιπον να ακουω και αυτη την φωνη.....και ας μην γινεται.......θελω να φωναξω εξω απο το νατο....

Ισως , αν φωναξουμε ολοι (ισως λεω) , να βρουν λιγοτερους μισθωτους φανταρους (ελληνες ) να λενε με ανεση "ημουν στο κοσοββο, μετα στην σερβια, σαν ειρηνευτικη δυναμη" γιατι εγω το εφαγα στην μαπα, αρκετες φορες αυτο!!! Ισως να μην σου λενε οι συγγενεις τους , σαν να λενε "εχει πιασει δουλεια στην ταδε καφετερεια" οτι "ο κωστακης, ειναι μισθωτος στην σερβια , εχει πολυ καλα λεφτα"

Ισως λεω παντα βρε sam , τι να πω!????

Δανείζομαι αυτό που λες Σαμ για να πω:

Μα αυτό ακριβώς δεν είναι το ΝΑΤΟ;; Ένας συνεταιρισμός αγοράς όπλων και κατανάλωσής τους σε λαούς που δεν ανήκουν στο συνεταιρισμό...

Διαφημίσεις

Θελω λοιπον να ακουω και αυτη την φωνη.....και ας μην γινεται.......θελω

να φωναξω εξω απο το νατο....

Ισως , αν φωναξουμε ολοι (ισως λεω) , να βρουν λιγοτερους μισθωτους

φανταρους (ελληνες ) να λενε με ανεση "ημουν στο κοσοββο, μετα στην

σερβια, σαν ειρηνευτικη δυναμη" γιατι εγω το εφαγα στην μαπα, αρκετες

φορες αυτο!!! Ισως να μην σου λενε οι συγγενεις τους , σαν να λενε "εχει

πιασει δουλεια στην ταδε καφετερεια" οτι "ο κωστακης, ειναι μισθωτος

στην σερβια , εχει πολυ καλα λεφτα"

Ισως λεω παντα βρε sam , τι να πω!????

Xωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω το παιχνίδι είναι στημένο

καλά απο αυτούς που μας κυβερνήσαν και θα μας κυβερνάνε.

Σκέψου μόνο χρήματα έχουν δαπανηθεί για εξοπλισμούς και ποσα για

την παιδεία και θα καταλάβεις ότι αυτό που τους ενδιαφέρει

δεν είναι το μέλλον αλλά οι μίζες και η δημιουργία κλίματος

ανασφάλειας.

Πόσους ανθρώπους γνωρίζεις να είναι ιδεολόγοι στην πράξη κι όχι στα

λόγια έχουμε φτάσει σε ένα σημείο εξαθλίωσης από πλευράς

ιδανικών το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι αν θα έχουμε δουλειά

την επομενη μέρα για να καταναλώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα

υλικά αγαθά θα συγκινηθούμε για λίγο αν θα δούμε τα θύματα στην τιβι

άντε να σηκώσουμε και το τηλέφωνο για να προσφέρουμε ανθρωπιστικη

βοήθεια(που θα σαπίσει ύστερα από λίγο καιρό σε κάποια αποθήκη)

και μετά με ήσυχη την συνείδηση μας θα γυρίσουμε στην καθημερινότητα μας.

Τόσα χρόνια ακούω κάποιες φωνές να διαμαρτύρονται έχουν χαρακτηριστεί

γραφικοί αλλά ακόμη και στα μεγάλα αντιπολεμικά συλλαλητήρια

οι φωνές παρόλο που ήταν αρκετές σε παγκόσμιο επίπεδο δεν μπορέσαν

να αποτρέψουν πχ τον πόλεμο στο Ιράκ.

Από την άλλη οι άνθρωποι που κρύβονται πίσω από όλα αυτά

και για μένα είναι εγκληματίες πολέμου όχι μόνο οι πελάτες αλλά και οι

αγοραστές έχουν ασυλία γιατί ανήκουν στην μεριά των <<ισχυρών>>

κανείς ποτέ δεν τους έβαλε να καθίσουν στο σκαμνί κανείς ποτέ

δεν απολογήθηκε για ίποτα κι αυτό για μένα λέει πολλά

τ τουλάχιστον σύμφωνα με το δικό μου πτωχό μυαλό..

Αντιπολεμικές οργανώσεις προγραμμίζουν σειρά κινητοποιήσεων που θα

κορυφωθούν το Σάββατο 4 Απριλίου με συλλαλητήριο που θα έχει κύριο

σύνθημα: «Όχι στον πόλεμο, όχι στο ΝΑΤΟ, 60 χρόνια είναι αρκετά».

Και όταν θα έρθει η στιγμή θα δεις ότι πάλι οι <<γνωστές>> <<άγνωστες>> φωνές θα είναι εκεί ......

Υ.ΣΓια ρώτα αυτούς που σου μιλάνε για τις <<ειρηνευτικές δυνάμεις >>

πως αισθανθήκανε όταν τους ήρθε η εντολή τα παιδιά που πήγαν στο Κόσοβο να περάσουν

από εξετάσεις για να ανιχνευτεί στο σώμα τους αμπεπλουτισμένο ουράνιο

άξιζε τον κόπο τα χρήματα που πήρανε για να γεμίσουν ραδιενέργεια

θέτοντας την ζωή τους σε κίνδυνο?αλλά τι να πουν που όλα γίνονται στον βωμό του χρήματος.

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

συμφωνω σαμ σε ολα οσα λες.....

απλα θα ηθελα να προχωρησει η κουβεντα λιιιγο πιο κατω.......

τι αλλο μπορουμε να κανουμε???

δεν ρωταω ρητορικα. Την ιδια κουβεντα ειχαμε πριν λιγο καιρο με μια παρεα. επι της ουσιας.....τι θα μπορουσαμε να κανουμε!!???

Είμαστε η μειοψηφία και είναι δύσκολο να κάνουμε κάτι. Στις διαδηλώσεις κανένας πολιτικός δε δίνει σημασία. Αυτό που θέλουν θα το κάνουν.

Αν και είμαι κατά της βίας, πολλές φορές σκέφτομαι...μήπως οι αλλαγές στην ιστορία τελικά γίνονται μόνο με τις επαναστάσεις και το αίμα???

Δεν πρόκειται να υποστηρίξω ότι αύριο θα βγούμε απ'το ΝΑΤΟ και θα κλείσουν οι βάσεις στην Ελλάδα αλλά γενικά πρέπει κάθε φορά να βλέπουμε τις διάφορες νίκες ανα τον κόσμο και απο κει να γεμίζουμε τις μπαταρίες.

Σε εμάς το ευρώ ή το ευρωσύνταγμα έχει παρουσιαστεί σαν μονόδρομος και κανένας μας δεν ρωτήθηκε γιαυτα παρόλα αυτά υπάρχουν χώρες που κάνανε δημοψηφίσματα και αρνηθήκανε το ευρώ ή το ευρωσύνταγμα. Αυτά είναι νίκες... μπορεί να μην είναι στην Ελλάδα αλλά δεν έχει σημασία, είναι ελπιδοφόρα παραδείγματα του τι μπορεί να πετύχει ένας λαός.

Τις ημέρες του πολέμου στη Γάζα ήταν να πάει πολεμικό υλικό από Αμερική σε Ισραήλ μέσω Αστακού... στην Ελλάδα υπήρξε κατευθείαν αντίδραση και η αποστολή ακυρώθηκε. Για μένα αυτό είναι νίκη... αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν φύγει τα άπειρα απ'τις βάσεις και το λιμάνι του Αστακού κατά καιρούς χωρίς να πάρουμε είδηση αλλά παρόλα αυτά δεν παύει να είναι νίκη!

Πριν κάποια χρόνια έγινε η επίθεση στο μετρό της Ισπανίας, ο καραγκιόζης ο Αθναρ βιάστηκε να πει ότι εφταιγε η ΕΤΑ, όταν βγήκε στην φόρα η αλήθεια έγινε χαμός με διαδηλώσεις σ'ολη τη χωρα, ο Αθναρ πήρε μη πω τι στις εκλογές και τα ισπανικά στρατεύματα γυρίσανε αν θυμάμαι καλώς από το Ιρακ. Και η επιστροφή των στρατευμάτων αδύνατη φαινότανε αλλά η πίεση απ'τον ισπανικό λαό τους ανάγκασε...

Αυτά για την ώρα γιατί φεύγω για να πορευτώ εις το κέντρο των Αθηνών :D Συγνώμη αν δεν βγάζεται νόημα από αυτά που γράφω αλλά όπως έχω ξαναπει ο γραπτός μου λόγος είναι το ίδιο σκ@τ@ με τον προφορικό μου :wink:

Το τρίτο κοντό μου ανθρωπάκι τσουυυυυπ βγήκε στις 8/12/2011!!!