Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Recommended Posts

Μετά από πολλή σκέψη αποφάσισα να κάνω αυτήν την καταγγελία ώστε να μη βρεθεί κάποια άλλη ανυποψίαστη σαν κι εμένα (παρόλο που πέρασαν 2 χρόνια από τότε....)

Τα τελευταία 4 χρόνια πριν μείνω έγκυος, επισκεπτόμουν τον συγκεκριμένο γιατρό. Είχα έναν άλλον γυναικολόγο, πολύ γνωστό στη Θεσσαλονίκη, αλλά επειδή για να κλείσεις ραντεβού έπρεπε να περάσει πολύς καιρός, και καθ υπόδειξη μιας πρώην συναδέλφου, επισκέφθηκα τον συγκεκριμένο. (δεν ήξερες, δεν ρώταγες...)

πήγαινα μια φορά το χρόνο για τεστ παπ, και μία φορά ακόμη που χρειάστηκε μια μικρή επέμβαση. Όσες φορές πήγα, δεν μου έκανε ποτέ εντύπωση (ξανθιά) ότι δεν περίμενε άλλος στο ιατρείο του. Δεν είχα δει ποτέ έγκυο. (Επίσης κατόπιν εορτής - και για να σας προϊδεάσω λίγο - έμαθα ότι η συνάδελφος που με σύστησε σε αυτον, είχε κάνει πολλές εκτρώσεις)

Μένω έγκυος λοιπόν και πάω για τον υπέρηχο και τις εξετάσεις. Μου κάνει τον υπέρηχο, παρουσία συγγενικού μου προσώπου (γιατρού) και βλέπουμε (αποδεδειγμένα) 2 σάκους (ετεροζυγωτά δίδυμα).

Τρελή χαρά εγώ (το περίμενα πως και πως, φυσιολογική σύλληψη να σημειώσω), μου λέει πρέπει να κάνεις κάποιες εξετάσεις. Πάω φυσικά και μετά από δύο ημέρες παίρνω τα αποτελέσματα. Πάω λοιπόν για να του τα δείξω και να τα συζητήσουμε, μιας που βλέπω δίπλα στον πίνακα με τις φυσιολογικές τιμές (όρια) ότι σε μια εξέταση έχω πολύ μεγάλη διαφορά.

Βλέπει τις εξετάσεις και μου λέει:

έχεις θετικό δείκτη στον μεγαλοκυτταροϊό (CMV). Αυτό σημαίνει ότι έχεις προσβληθεί και δυστυχώς υπάρχουν τεράστιες πιθανότητες τερατογέννεσης. Αύριο πάρε τον άντρα σου κι έλατε να το κανονίσουμε.

Ρωτάω (το πρόβατο) τι να κανονίσουμε? και μου απαντάει "θα πρέπει να το τελειώσεις. φαντάζεσαι αύριο να έχεις κανά παιδάκι χωρίς χέρια, χωρίς πόδια, τυφλό ???"

Φυσικά έπαθα νευρικό κλονισμό. Έκανα 4 ώρες να συνέλθω και να επικοινωνήσω ξανά με τον κόσμο, 4 ώρες που έχω διαγράψει από τη μνήμη μου, 4 ώρες που δε θέλω να περάσει καμιά άλλη κοπέλα.

Το πρώτο πράγμα που έκανα οι ήρεμοι συγγενείς και φίλοι ήταν να μου συστήσουν να ξανακάνω τις εξετάσεις και να πάω και σε άλλους γιατρούς για μια δεύτερη γνώμη.

Ανακάλυψα έτσι ότι: ο δείκτης της εξέτασης αφορούσε παρελθοντικό χρόνο (Είχα περάσει τον ιό και είχα τα αντισώματα κοινώς), και ακόμη και θετικός να ήταν και ο 2ος δείκτης, ποτέ κανείς σοβαρός επιστήμονας (και άνθρωπος) δε θα σου πει κατευθείαν "ρίξτο!" Κάνουν συνεχώς εξετάσεις, και όταν έρθει η ώρα της αμνιοπαρακέντησης, αν πια όντως υπάρχει θέμα, τότε εξετάζουν τις διάφορες εναλλακτικές.

Τα έγραψα λίγο ωμά, και φυσικά φορτισμένα. Δεν ξέρω γιατί αυτός ο άνθρωπος το έκανε αυτό. Το μυαλό μου έχει σκεφτεί ό,τι χειρότερο. Δε θέλω να τον ξαναδώ μπροστά μου. Θέλω μόνο να ξέρετε αυτά που ξέρω. Ξερακιανός στην όψη, έχει ιατρείο στην Αγ. Σοφίας κοντά στην Εγνατία.

Παρεπιμπτόντως γέννησα το (ένα) υγιέστατο θαυματάκι μου πριν 13 μήνες!!! Κι εύχομαι τα παιδιά μας να είναι όλα γερά και τυχερά, όπως το δικό μου που είχε (κι είχαμε) την τύχη να επιζήσει!!!

 

υ.γ. μπορεί να είμαι υπερβολική, για το γεγονός ότι έκανα τελικά ένα παιδί, ρίχνω το φταίξιμο στις 4 εκείνες ώρες...

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Έχω πάθει σοκ!!!! Ο άνθρωπος είναι δολοφόνος. Είτε το έκανε από άγνοια (που δε συγχωρείται) είτε επίτηδες για να εισπράξει άμεσα τα χρήματα της έκτρωσης (δε θέλω ούτε να το σκέφτομαι αυτό το σενάριο!!). Το κατήγγειλες στο ιατρικό σύλλογο? Αν όχι κάντο τώρα. Εσύ κράτησες την ψυχραιμία σου και δεν έπεσες στην παγίδα. Φαντάζεσαι καποια άλλη ανυποψίαστη να τον εμπιστευτεί?? Είναι δολοφόνος :(

...άνθρωπέ μου τί ξεφτύλα,να σου χαλάνε το όνειρο κι εσύ να τους αφήνεις

Link to comment
Share on other sites

:shock: κάτι τέτοια ακούμε και δεν ξέρουμε

ποιον να πρωτοεμπιστευτούμε και τι να πιστέψουμε!!!

Να σας ζήσει το καμάρι σας και εύχομαι ποτέ καμιά μανούλα

να μην περάσει τέτοια δοκιμασία,τέτοια αγωνία...

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

μωρέ μια χαρά πτυχίο είχε αυτός... εγώ δεν είχα μυαλό!

καταγγελία κάνω εδώ, που θεωρώ ότι υπάρχουν άμεσα ενδιαφερόμενες/οι. το χειρότερο είναι ότι τον έχω πετύχει στην εκκλησία (μένουμε κοντά!!!) και άλλαξα εκκλησία! (καλά μη φανταστείτε ότι είμαι καμιά θεούσα... για Ανάσταση και Χριστούγεννα μιλάμε...) :cool:

Πάντως αυτός επισκέπτεται εκκλησία...

:oops::oops:

 

τέλος πάντων σταματάω να γράφω γιατί φουντώνω και είμαι σε επικίνδυνη ηλικία..

σας εύχομαι καλή εβδομάδα!

Link to comment
Share on other sites

Ακομα και η μαια του γιατρου μου το ηξερε. Εμενα ηταν τα παλια αντισωματα αμφιβολα και τα τωρινα αρνητικα και μου ειπε οτι αν ηταν θετικα τα παλια ακομα καλυτερα γιατι θα με προστατευαν σε περιπτωση που το ξαναπαθαινα. Να σου ζησει το μωρακι σου. Ειναι κουκλι.... :D

lcWup3.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Περιπέτεια για γερά νεύρα!!!

Συμμερίζομαι όσα πέρασες και χαίρομαι πολύ που όλα πήγαν καλά με το μωρό! Να το χαίρεστε και να ναι πάντα καλά!

Είχα παρόμοια εμπειρία !!Προσπαθησε να διαγραψεις καθε κακο απο την μνημη σου γιατι τελικα το αποτελεσμα ειναι που εχει σημασια!!!!!!να χαιρεσαι το αγορακι σου κ να το καμαρωσεις οπως θες(και οπως θελει βεβαια)...........

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Εγώ δυστυχώς την πάτησα από τον συγκεκριμένο και ακόμη και σήμερα φυσικά χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο.Τον επιστέφθηκα πρώτη φορά όταν έμεινα έγκυος. Είχα μια γιατρό την οποία δεν πολυεμπιστευόμουν και βρέθηκα τελικά σ'αυτόν αφού μου τον σύστησε πολύ κοντινό μου πρόσωπο που την είχε ξεγεννήσει.

 

Θα πάρω όμως την ιστορία από τη αρχή για να καταλάβετε το ήθος αυτού του ανθρώπου. Στην πρώτο λοιπόν ραντεβού έχοντας εγώ ήδη 7 μέρες καθηστέρηση και αφού κάνουμε βέβαια υπέρηχο βλέπουμε για κακή μου τύχη πως δεν υπάρχει ακόμη σάκος στη μήτρα. Εκεί άρχισε το πανηγύρι. Μου έδωσε ένα σωρό εξηγήσεις για το τι αρνητικό μπορεί να συμβαίνει και έφυγα μες το άγχος περιμένοντας το απόμενο ραντεβού μετά από 3 μέρες για να δούμε τελικά τι θα προκύψει. Έτσι λοιπόν μετά από αυτό το χρονικό διάστημα έρχεται η επόμενη επίσκεψη όπου φαίνεται πλέον ολοκάθαρα ο σάκος ΑΛΛΑ έχω αιμάτωμα στη μήτρα (κατά τα λεγόμενά του) και με φορτώνει με ένα σωρό χάπια για να κρατηθεί το μωρό. Φυσικά το 50άρικο το τσέπωσε και τις 2 φορές και έδωσε με τα χίλια ζόρια αποδείξεις. Μετά από 2 εβδομάδες είναι το επόμενό μας ραντεβού για να ακούσουμε καρδιά και να δούμε πως εξελλίσεται το αιμάτωμα. Ευτυχώς ήταν όλα καλά. Το αιμάτωμα έχει υποχωρήσει και η καρδιακή λειτουργία είναι φυσιολογική. Μου γράφει τις εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για ένα μήνα μετά όταν και θα γίνει η αυχενική διαφάνεια.

 

Για να μην τα πολυλογώ σε κάθε επίσκεψη έπαιρνε 50αρικο και ΠΟΤΕ δεν μας είπε 'Αφήστε το ρε παιδιά,δε θέλω αυτή τη φορά χρήματα'. Αυχενική διαφάνεια και Β'επιπέδου έκανα ΜΟΝΟ σ'αυτόν. Δεν άφηνε ούτε ένα ευρώ να πάει χαμμένο. Το χειρότερο όμως ήταν ότι ΠΑΝΤΑ κινδυνολογούσε. Μιλούσε για τερατογεννέσεις για γιγαντισμό,νανισμό και για τα 'νταουνάκια΄όπως έλεγε τα παιδιά που γεννιούνται με σύδρομο down. Kαυχίοταν μάλιστα πως ξεγεννούσε μόνο υγιή παιδιά και πως αν κάποια πελάτισσά του διαπίστωνε πως κυοφορεί ένα μη φυσιολογικό παιδί την έστελνε αλλού αν αυτή αποφάσιζε να μη διακόψει την εγκυμοσύνη.

Ακόμη, στο ιατρείο του καθώς και στη είσοδο της οικοδομής είχε κάμερες παρακολούθησης χωρίς να προειδοποιεί τους πελάτες του. Είχε μεγάλη τρελά μ'αυτά γενικότερα.

 

Το μεγάλο μπαμ σε μας έγινε από την τον 8ο μήνα της εγκυμοσύνης μου όταν είχα τις πρώτες συσπάσεις και ο κύριος με μπούκωσε στα πρε παρ. Άρχισε να μου μιλάει για πρόωρο τοκετό ,θερμοκοιτίδες κλπ. Μου έσκασε και το παραμύθι πως το μωρό δεν παίρνει το κατάλληλο βάρος για να με παρακολουθεί σχεδόν κάθε βδομάδα. Μου έκανε σε κάθε επίσκεψω doppler μου έδειχνε τα σημεία που ήταν λωροδεμμένο το μωρό και στην 35η-36η εβδομάδα άκουσα για πρώτη φορά από τα χείλια του τη λέξη καισαρική. Τ πρε παρ τα συνέχιζα κανονικά ενώ είχα μπει ήδη στο μήνα μου και κάθε φορά που τον ρωτούσα γελούσε χωρίς να μου δίνει εξηγήσεις.

 

Φτάσαμε λοιπόν στην τελευταία μας επίσκεψη στις 38,5 εβδομάδες όπου και μου λέει πως το μωρό πλέον έχει το απαιτούμενο βάρος και πρέπει να το πάρουμε γιατί είναι πολύ ζορισμένο. Εγώ το θύμα δεν προέβαλα καμία αντίσταση. Την επόμενη κίολας μέρα μπήκα στην κλινική για πρόκληση χωρίς προηγουμένως να μου κάνει έλεγχο στον τράχηλο για τυχόν διαστολή και χωρίς να μ'έχει βάλει ποτέ στον καρδιοτοκογράφο. Φυσικά όλα ήταν σχεδιασμένα για να μου κάνει καισαρική. Μετά από 8 ώρες ο τοκετός μου δεν είχε εξεληχθει καθόλου και οδηγήθηκα για τη σφαγή.

 

Μέσα στο χειρουργείο δε μου είπε κουβέντα, δεν μου έδειξε καν το μωρό όταν βγήκε και μου είπε απλά ένα ξερό 'να σου ζήσει' όταν έβγαινα πλέον απά το θάλαμο. Στην κλινική μ'έπισκέφθηκε 2 φορές στο διάστημα των 5 ημερών που έκατσα (βλέπετε ήμεσολάβησε Σαββατοκύριακο).

 

Το αποκορύφωμα της ιστορίας και ο επίλογος γράφτηκε στο ιατρείο του 7 μέρες μετά τη γέννα όταν πήγα για να μου βγάλει τα ράμματα και να τον πληρώσω. Σε προηγούμενη συζήτηση μας στη διάρκεια της εγκυμοσύνης μας είχε πει πως η αμοιβή του θα ήταν 1500 ανεξαρτήτως του τρόπου που θα γεννούσα. Αφού με εξετάζει καθόμαστε στο σαλονάκι του και βγάζουμε τα χρήματα να τον πληρώσουμε. 'Πόσα είναι;' ρωτάει, '1500 ευρώ' λέει ο άντρας μου, και με θράσσος απαντάει 'Ε τί είναι αυτά,επαγγελματίες είμαστε δώσε άλλα 150 ευρώ, δεν είδες; Κατευθείαν κανόνισα να μπει στο χειρουργείο η γυναίκα σου'. Μείναμε κάγκελο και οι 2 αντί να τον βρίσουμε του δώσαμε τα 1500 ευρώ και του είπαμε πως τα άλλα θα τα πάρει την άλλη φορά (που ποτέ δεν υπήρξε) γιατί δεν είχαμε άλλα μαζί μας.

Φυσικά από έναν τέτοιο άνθρωπο όλα τα περιμέναμε. Γιαυτό που μετανιώνω είναι οτι δεν τον κατήγγειλα εκείνη τη στιγμή.

 

Με το τέλος αυτής της ιστορίας κατάλαβα πλέον πως εξ αρχής όλα,μα όλα, ήταν κανονισμένα. Από την πρώτη στιγμή που πήγαμε στο ιατρείο του είχε κανονίσει πως και πότε θα γεννήσω.

 

Λυπάμαι που δεν έφυγα τότε και έκατσα να με σφάξει με αποτέλεσμα να το πληρώσω πολύ ακριβά ,και σωματικά αλλά και ψυχικά.

 

Γιαυτό να έχετε ΠΑΝΤΑ τα μτια σας ανοιχτά-ορθάνοιχτα. Να μη μένετε ποτέ σε μια γνώμη. Δεν πρέπει να τους κάνουμε θεούς. Κάποιοι μας βλέπουν 'πορτοφόλια'.

YBsep2.png

0VTqp2.png

Link to comment
Share on other sites

ελπίζω να ανοίξουν τα μάτια κι άλλων - και να μην εμπιστεύεστε ποτέ κανέναν για τον οποίο το ένστικτό σας σας προειδοποιεί... είναι πραγματικά απίστευτος τύπος ο συγκεκριμένος..

νομίζω ότι θα έπρεπε να είχα υποψιαστεί κάτι από το γεγονός ότι ήταν ο μοναδικός γυναικολόγος που δεν είχε ποτέ κόσμο στο ιατρείο του.

τεσπά

η ζωή συνεχίζεται, έχουμε τα παιδάκια μας και όλα καλά!! (ακόμη σκέφτομαι βέβαια πως θα αντιδράσω αν τον ξαναδω μπροστά μου)...

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

irnadi μπορεις σε παρακαλω να μου στειλεις σε πρ.μηνυμα το ονομα του γιατρου{αν λεγεται γιατρος}γιατι πολυ φοβαμαι οτι ειναι ο ιδιος που εκενε και εμενα καισαρικη κ με τρελανε στα πρε περ τα χαπια.

Link to comment
Share on other sites

ειναι δυσφημηση αλλα δεν ειναι ψεματα τα οσα ζησατε κοριτσια εγω το εχω πει το ονομα του γιατρου που κοντεψε να μας πεθανει απο αμελεια του αν δεν το πουμε πως θα προφυλαξουμε η μια την αλλη?οποσδηποτε παντος οπως και να χει θελω να μου πειτε το ονομα του εν λογο ιατρου εστω και με πμ.:(

my 3 little stars are my reason to be2946785n7mfu4of95.gif

Link to comment
Share on other sites

ταν 1500 ανεξαρτήτως του τρόπου που θα γεννούσα. Αφού με εξετάζει καθόμαστε στο σαλονάκι του και βγάζουμε τα χρήματα να τον πληρώσουμε. 'Πόσα είναι;' ρωτάει, '1500 ευρώ' λέει ο άντρας μου, και με θράσσος απαντάει 'Ε τί είναι αυτά,επαγγελματίες είμαστε δώσε άλλα 150 ευρώ, δεν είδες; Κατευθείαν κανόνισα να μπει στο χειρουργείο η γυναίκα σου'. Μείναμε κάγκελο και οι 2 αντί να τον βρίσουμε του δώσαμε τα 1500 ευρώ και του είπαμε πως τα άλλα θα τα πάρει την άλλη φορά (που ποτέ δεν υπήρξε) γιατί δεν είχαμε άλλα μαζί μας.

Φυσικά από έναν τέτοιο άνθρωπο όλα τα περιμέναμε. Γιαυτό που μετανιώνω είναι οτι δεν τον κατήγγειλα εκείνη τη στιγμή.

 

Με το τέλος αυτής της ιστορίας κατάλαβα πλέον πως εξ αρχής όλα,μα όλα, ήταν κανονισμένα. Από την πρώτη στιγμή που πήγαμε στο ιατρείο του είχε κανονίσει πως και πότε θα γεννήσω.

 

Λυπάμαι που δεν έφυγα τότε και έκατσα να με σφάξει με αποτέλεσμα να το πληρώσω πολύ ακριβά ,και σωματικά αλλά και ψυχικά.

 

 

'.

 

Πως ξεφτυλιζουν ετσι το επαγγελμα ?

τωρα ολα περασαν

μπορεις σε παρακαλω να μου στειλεις το ονομα του με π.μ.?

Link to comment
Share on other sites

ειναι δυσφημηση αλλα δεν ειναι ψεματα τα οσα ζησατε κοριτσια εγω το εχω πει το ονομα του γιατρου που κοντεψε να μας πεθανει απο αμελεια του αν δεν το πουμε πως θα προφυλαξουμε η μια την αλλη?οποσδηποτε παντος οπως και να χει θελω να μου πειτε το ονομα του εν λογο ιατρου εστω και με πμ.:(

 

πως το ειπες το ονομα του ?

δεν διαγραφηκε?

Link to comment
Share on other sites

πως το ειπες το ονομα του ?

δεν διαγραφηκε?

δεν το ξερω αυτο δεν το χω ξαναδει ηταν στην αρχη που ειχα ερθει στην εδω παρεα μας και σημερα αναφερα την περιπετεια μας.εγω αυτο που εζησα λεω και δεν χαρακτηριζω κανεναν γιατρο απλα την εμπειρια μου παραθετω και αφηνω τα συμπερασματα στους συνομιλητες μου.

my 3 little stars are my reason to be2946785n7mfu4of95.gif

Link to comment
Share on other sites

Εγώ δυστυχώς την πάτησα από τον συγκεκριμένο και ακόμη και σήμερα φυσικά χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο.Τον επιστέφθηκα πρώτη φορά όταν έμεινα έγκυος. Είχα μια γιατρό την οποία δεν πολυεμπιστευόμουν και βρέθηκα τελικά σ'αυτόν αφού μου τον σύστησε πολύ κοντινό μου πρόσωπο που την είχε ξεγεννήσει.

 

Θα πάρω όμως την ιστορία από τη αρχή για να καταλάβετε το ήθος αυτού του ανθρώπου. Στην πρώτο λοιπόν ραντεβού έχοντας εγώ ήδη 7 μέρες καθηστέρηση και αφού κάνουμε βέβαια υπέρηχο βλέπουμε για κακή μου τύχη πως δεν υπάρχει ακόμη σάκος στη μήτρα. Εκεί άρχισε το πανηγύρι. Μου έδωσε ένα σωρό εξηγήσεις για το τι αρνητικό μπορεί να συμβαίνει και έφυγα μες το άγχος περιμένοντας το απόμενο ραντεβού μετά από 3 μέρες για να δούμε τελικά τι θα προκύψει. Έτσι λοιπόν μετά από αυτό το χρονικό διάστημα έρχεται η επόμενη επίσκεψη όπου φαίνεται πλέον ολοκάθαρα ο σάκος ΑΛΛΑ έχω αιμάτωμα στη μήτρα (κατά τα λεγόμενά του) και με φορτώνει με ένα σωρό χάπια για να κρατηθεί το μωρό. Φυσικά το 50άρικο το τσέπωσε και τις 2 φορές και έδωσε με τα χίλια ζόρια αποδείξεις. Μετά από 2 εβδομάδες είναι το επόμενό μας ραντεβού για να ακούσουμε καρδιά και να δούμε πως εξελλίσεται το αιμάτωμα. Ευτυχώς ήταν όλα καλά. Το αιμάτωμα έχει υποχωρήσει και η καρδιακή λειτουργία είναι φυσιολογική. Μου γράφει τις εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για ένα μήνα μετά όταν και θα γίνει η αυχενική διαφάνεια.

 

Για να μην τα πολυλογώ σε κάθε επίσκεψη έπαιρνε 50αρικο και ΠΟΤΕ δεν μας είπε 'Αφήστε το ρε παιδιά,δε θέλω αυτή τη φορά χρήματα'. Αυχενική διαφάνεια και Β'επιπέδου έκανα ΜΟΝΟ σ'αυτόν. Δεν άφηνε ούτε ένα ευρώ να πάει χαμμένο. Το χειρότερο όμως ήταν ότι ΠΑΝΤΑ κινδυνολογούσε. Μιλούσε για τερατογεννέσεις για γιγαντισμό,νανισμό και για τα 'νταουνάκια΄όπως έλεγε τα παιδιά που γεννιούνται με σύδρομο down. Kαυχίοταν μάλιστα πως ξεγεννούσε μόνο υγιή παιδιά και πως αν κάποια πελάτισσά του διαπίστωνε πως κυοφορεί ένα μη φυσιολογικό παιδί την έστελνε αλλού αν αυτή αποφάσιζε να μη διακόψει την εγκυμοσύνη.

Ακόμη, στο ιατρείο του καθώς και στη είσοδο της οικοδομής είχε κάμερες παρακολούθησης χωρίς να προειδοποιεί τους πελάτες του. Είχε μεγάλη τρελά μ'αυτά γενικότερα.

 

Το μεγάλο μπαμ σε μας έγινε από την τον 8ο μήνα της εγκυμοσύνης μου όταν είχα τις πρώτες συσπάσεις και ο κύριος με μπούκωσε στα πρε παρ. Άρχισε να μου μιλάει για πρόωρο τοκετό ,θερμοκοιτίδες κλπ. Μου έσκασε και το παραμύθι πως το μωρό δεν παίρνει το κατάλληλο βάρος για να με παρακολουθεί σχεδόν κάθε βδομάδα. Μου έκανε σε κάθε επίσκεψω doppler μου έδειχνε τα σημεία που ήταν λωροδεμμένο το μωρό και στην 35η-36η εβδομάδα άκουσα για πρώτη φορά από τα χείλια του τη λέξη καισαρική. Τ πρε παρ τα συνέχιζα κανονικά ενώ είχα μπει ήδη στο μήνα μου και κάθε φορά που τον ρωτούσα γελούσε χωρίς να μου δίνει εξηγήσεις.

 

Φτάσαμε λοιπόν στην τελευταία μας επίσκεψη στις 38,5 εβδομάδες όπου και μου λέει πως το μωρό πλέον έχει το απαιτούμενο βάρος και πρέπει να το πάρουμε γιατί είναι πολύ ζορισμένο. Εγώ το θύμα δεν προέβαλα καμία αντίσταση. Την επόμενη κίολας μέρα μπήκα στην κλινική για πρόκληση χωρίς προηγουμένως να μου κάνει έλεγχο στον τράχηλο για τυχόν διαστολή και χωρίς να μ'έχει βάλει ποτέ στον καρδιοτοκογράφο. Φυσικά όλα ήταν σχεδιασμένα για να μου κάνει καισαρική. Μετά από 8 ώρες ο τοκετός μου δεν είχε εξεληχθει καθόλου και οδηγήθηκα για τη σφαγή.

 

Μέσα στο χειρουργείο δε μου είπε κουβέντα, δεν μου έδειξε καν το μωρό όταν βγήκε και μου είπε απλά ένα ξερό 'να σου ζήσει' όταν έβγαινα πλέον απά το θάλαμο. Στην κλινική μ'έπισκέφθηκε 2 φορές στο διάστημα των 5 ημερών που έκατσα (βλέπετε ήμεσολάβησε Σαββατοκύριακο).

 

Το αποκορύφωμα της ιστορίας και ο επίλογος γράφτηκε στο ιατρείο του 7 μέρες μετά τη γέννα όταν πήγα για να μου βγάλει τα ράμματα και να τον πληρώσω. Σε προηγούμενη συζήτηση μας στη διάρκεια της εγκυμοσύνης μας είχε πει πως η αμοιβή του θα ήταν 1500 ανεξαρτήτως του τρόπου που θα γεννούσα. Αφού με εξετάζει καθόμαστε στο σαλονάκι του και βγάζουμε τα χρήματα να τον πληρώσουμε. 'Πόσα είναι;' ρωτάει, '1500 ευρώ' λέει ο άντρας μου, και με θράσσος απαντάει 'Ε τί είναι αυτά,επαγγελματίες είμαστε δώσε άλλα 150 ευρώ, δεν είδες; Κατευθείαν κανόνισα να μπει στο χειρουργείο η γυναίκα σου'. Μείναμε κάγκελο και οι 2 αντί να τον βρίσουμε του δώσαμε τα 1500 ευρώ και του είπαμε πως τα άλλα θα τα πάρει την άλλη φορά (που ποτέ δεν υπήρξε) γιατί δεν είχαμε άλλα μαζί μας.

Φυσικά από έναν τέτοιο άνθρωπο όλα τα περιμέναμε. Γιαυτό που μετανιώνω είναι οτι δεν τον κατήγγειλα εκείνη τη στιγμή.

 

Με το τέλος αυτής της ιστορίας κατάλαβα πλέον πως εξ αρχής όλα,μα όλα, ήταν κανονισμένα. Από την πρώτη στιγμή που πήγαμε στο ιατρείο του είχε κανονίσει πως και πότε θα γεννήσω.

 

Λυπάμαι που δεν έφυγα τότε και έκατσα να με σφάξει με αποτέλεσμα να το πληρώσω πολύ ακριβά ,και σωματικά αλλά και ψυχικά.

 

Γιαυτό να έχετε ΠΑΝΤΑ τα μτια σας ανοιχτά-ορθάνοιχτα. Να μη μένετε ποτέ σε μια γνώμη. Δεν πρέπει να τους κάνουμε θεούς. Κάποιοι μας βλέπουν 'πορτοφόλια'.

 

 

καλησπέρα κούκλα μου...θα είμαι λίγο απότομη μαζί σου γιατί θύμωσα με όσα διάβασα για τον δήθεν γιατρο...ο θεος να τον κανει γιατρο...αλλα και με σενα και τον αντρα σου...βρε κουκλα μου....τι δουλεια ειχατε να τον πληρωσετε ; ; ; ; για πιο λογο ; ; ; ; ο αντρας σου γιατι δεχτηκε ; ;; και προφανως αν καταλαβα καλα....ηταν και γιατρος του δημοσιου ετσι ; συγνωμη αλλα κοπελες σαν εσενα....κατι τετοιους τους κανουν μαγκες και να συνεχιζουν το σπουδαιο εργο τους , του απατεωνα γιατρου.....γιατι πολυ απλα στη θεση σου...δεν θα του εδινα ουτε 1 e....αλλαξα 4 γυναικολογους μεσα σε ενα χρονο...εξαιτιας του ενος απεβαλα....αλλα ηταν οι πρωτες 2 φορες που τον ειδα...οταν καταλαβα τι ζωο ειναι ηδη το μωρακι μου σταματησε να μεγαλωνει...ευτυχως εχω πλεον εναν πολυ καλο γιατρο ο οποιος με προσεχει πολυ....αλλα ειλικρινα...το θεωρω μεγαλο λαθος....να βλεπεις οτι δεν κανει για γιατρος και να συνεχιζεις να τον βλεπεις...και να τον πληρωνεις κι ολας....ελεος...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...