Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Εναλλακτικοί τρόποι καθαρισμού

Recommended Posts

Τρόποι για την αποφυγή χρήσης χημικών στην κουζίνα

Καθαριστικά κουζίνας

Μια καθαρή επιλογή είναι η διάλυση μιας κούπας ξύδι σε περίπου 9 λίτρα ζεστού νερού. Το προϊόν είναι ασφαλές και μπορεί να απομακρυνθεί µε νερό. Καθαρίζει τους νεροχύτες και τις άλλες επιφάνειες. Επίσης σαν υποκατάστατο για την απομάκρυνση του πουρί που δημιουργείται στις επιφάνειες μπορεί να χρησιμοποιηθεί το προϊόν Bon Ami, που δεν περιέχει χλωριωμένες ή φωσφορικές ενώσεις. Για τον φούρνο μικροκυμάτων ενδείκνυται η χρήση 3-4 κουταλιών μαγειρικής σόδας διαλυμένης σε νερό.

Καθαριστικά φούρνου

Για την απομάκρυνση των κηλίδων στο φούρνο, διασκορπίστε αλάτι στην περιοχή όταν ο φούρνος είναι ακόμη ζεστός και καθαρίστε μόλις η επιφάνεια κρυώσει. Οι λεκέδες από λάδι μπορεί να απομακρυνθούν µε ένα πανί, το οποίο έχετε ποτίσει µε ξύδι. Οι επίμονοι λεκέδες φεύγουν αφού η περιοχή ραντιστεί µε νερό και κατόπιν τριφτεί µε ανοξείδωτο σφουγγαράκι και μαγειρική σόδα. Για τις εξωτερικές επιφάνειες ενδείκνυται η χρήση διαλύματος νερού και λεμονιού.

Καθαρισμός σκευών από χαλκό

Το ζεστό ξύδι κάνει πολύ καλή δουλειά. Βουτάμε το σκεύος σε ξύδι και ρίχνουμε λίγο αλάτι στην επιφάνεια. Καθαρίζουμε µε ένα απαλό πανί και ξεβγάζουμε µε νερό.

Καθαρισμός σκευών από ασήμι

Μαγειρική σόδα και νερό αποτελούν εξαιρετικό διάλυμα για τα ασημικά. Τα ασημένια κοσμήματα αποκτούν την λάμψη τους, χρησιμοποιώντας λίγη οδοντόκρεμα και βουρτσίζοντας ελαφρά. Μπορείτε να επιχειρήσετε το βράσιμο των ασημικών για 2-3 λεπτά σε ένα μείγμα από 1 κούπα νερό, 1 κουταλιά σόδας, 1 κουταλιά αλάτι και ένα κομμάτι αλουμινόχαρτου. Κατόπιν ξεπλένετε µε νερό και στεγνώνετε µε ένα απαλό πανί.

Απομάκρυνση σκουριάς

Ζεστό ξύδι και τρίψιμο απομακρύνουν πολύ καλά τη σκουριά από τα μεταλλικά σκεύη.

Περισσότερα: Οδηγός καταναλωτή από την WWF Ελλάς

ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ

Διαφημίσεις

τι σημαινει αυτο:µε ?

επισης μια ακομα ερωτηση! θελω να σταματησω να κανω το μπανιο με χλωρινη. ομως θελω να σκοτωνονται κ τα μικροβια....το ξυδι το χρησιμοποιω μεσα στη βδομαδα κ μια φορα τη βδομαδα χλωρινη. υπαρχει καποιο απορρυπαντικο που να απολυμαινει και να μην ειναι τοσο βλαβερο?

Διαφημίσεις

ακομη δε καταλαβα τι σημαινει η λεξη αλλα δεν πειραζει το γενικοτερο νοημα το επιασα...

κατι αντι για χλωρινη? καμια συμβουλη?

Sofia nefeli, είναι η λέξη "με" αλλά το "μ" της έβγαινε λάθος της κοπέλας! :wink:

Τη χλωρίνη την αποφεύγω κι εγώ, ρίχνω μόνο στην τουαλέτα και στις αποχετεύσεις. Χρησιμοποιώ άλλα καθαριστικά για τις υπόλοιπες επιφάνειες, που μου φαίνονται πιο ήπια από τη χλωρίνη (η χλωρίνη συν τοις άλλοις με ενοχλεί σε μάτια και αναπνευστικό). Χρησιμοποιώ πολές φορές ξύδι για καθάρισμα, θέλει λίγο τρίψιμο παραπάνω αλλά λάμπουν τα πάντα, μπάνιο, μπαταρίες, νεροχύτης! Τώρα τελευταί καθάρισα και τα τζάμια με ξύδι, γιατί ο μικρός τα γλύφει :shock: και είπα να μη βάλω χημικά.

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

53d74c016a.png

Together we stand, divided we fall...

Οταν έμαθα πόσα ψαράκια σκοτώνονται με την χλωρίνη.....

:cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry:

έβαζα πάραααα πολύ.. πριν το μωρό...

Μην βάζετε καθόλου σας παρακαλώ...

και αν δεν με πιστεύετε να το ψάξετε λίγο..

εννοείτε πως είναι κακό για τα παιδιά...

ώστε ξύδι και στο μπάνιο ε ????

και εγώ βάζω γενικά ξύδι.. στην τουαλέτα δεν έχω βάλει ..

βάζω ένα βιολογικό καθαριστικό με ζεστό νερό...

και μένα τα γλύφει τα τζάμια... ξύδι και εκεί...

παλαβά είναι μωρέ ?????? :lol::lol::lol:

Ναι ξύδι στο μπάνιο. Και για τα άλατα και για όλα! :wink:

Απλώς, λόγω ανασφάλειας περισσότερο, χρησιμοποιώ και απορυπαντικό μια στο τόσο, για θέματα απολύμανσης, γιατί δεν ξέρω κατά πόσο το ξύδι μπορεί να απολυμάνει. :roll:

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

53d74c016a.png

Δίκιο έχεις...

Για αυτό είπα ότι από ανασφάλεια βάζω και απορυπαντικό.

Έχουμε μεγαλώσει με το παραμύθι ότι απολύμανση γίνεται μόνο με απορυπαντικά (μη σου πω μόνο με χλωρίνη) και δεν ξεκολλάς εύκολα. Έχω και τον μικρό...

Το παλεύω πάντως! :wink::lol:

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

53d74c016a.png

Διαφημίσεις

παιδια πηγα και πηρα κατι καθαριστικα βιολογικα...καποιες μαρκες ειναι οκ καποιες αλλες μουφα....το θεμα ειναι οτι ΚΑΝΕΝΑ δε γραφει οτι απολυμαινει..

το ξιδι και εμενα μου φαινεται "λιγο". ιδιως του αντρα μου που μου φωναζει οτι σιγα μη βαλω το πιπι του παιδιου στη μπανιερα και να εχει καθαριστει μονο με ξυδι....

εβαζα dettol με ξυδι μια εποχη αλλα και το dettol γραφει για τα χερια οχι για αλλες επιφανειες...

δλδ εσεις βαζετε μονο ξυδι??

Μια φορά την εβδομάδα θα το καθαρίσω όλο με βιολογικό καθαριστικό...

και ξύδι κάθε μέρα!!!!!!!!!! :lol::lol::lol::lol::lol:

Η αλήθεια είναι ότι στο μπάνιο δεν μπαίνει ο μικρός απ' ευθείας..

πλένουμε χαλάκια.... οτιδήποτε...

Μέσα στην μπανιέρα βάζω το μπανάκι του το πλαστικό.

Σε τι αναλογία πρός το νερό χρησημοποιούμε το ξύδι;

Πάντως μια φορά που το χρησιμοποίησα άστραφτε το μπάνιο (αλλά μύριζε ξύδι μέχρι την άλλη μέρα)

Διαφημίσεις

μπαμπουρακι ακομα χωραει στο μπανακι του? :shock::shock:

εμεις τη βαζουμε στη μπανιερα μας και εχουμε το πλαστικο ταπητα.

οταν ομως κανει κακα της κ τη πλυνουμε μετα θα πρεπει να καθαρισουμε το πλαστικο κ οκ ξυδι καθημερινα αλλα μοονο ξυδι? σας εχω πρηξει!! βασικα με το πιπι της θελω να ειμαι πολυ προσεχτικη. δε με νοιαζει να κυλιστει στα χωματα αλλα δε θελω να μου κολλησει κ κανα μυκητα!!! (εγω ειμαι επιρρεπεις στους μυκητες) γι αυτο επιμενω τοσο πολυ!!

Ναι χωράει είναι πολύ μεγάλο το μπανάκι πιάνει όλη την μπανιέρα! :lol:

Αλλιώς θα το σκεφτόμουν και εγώ να τον βάλω μέσα!

στο εξοχικό που δεν χωράει τον κάνω μπάνιο όρθιο.... δηλαδή ντουζ!!!!!

Καλά η ξυδίλα.... δεν το συζητώ...

ούτε που ήξερα πως υπάρχει άσπρο ξύδι......

δεν προσέχω αναλογία... ρίχνω ρίχνω.. τρίβω τρίβω... και μετά νεράκι...

Ναι χωράει είναι πολύ μεγάλο το μπανάκι πιάνει όλη την μπανιέρα! :lol:

Αλλιώς θα το σκεφτόμουν και εγώ να τον βάλω μέσα!

στο εξοχικό που δεν χωράει τον κάνω μπάνιο όρθιο.... δηλαδή ντουζ!!!!!

Καλά η ξυδίλα.... δεν το συζητώ...

ούτε που ήξερα πως υπάρχει άσπρο ξύδι......

δεν προσέχω αναλογία... ρίχνω ρίχνω.. τρίβω τρίβω... και μετά νεράκι...