Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΦΩΝΑΖΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, Η ΕΝΤΑΣΗ ΤΗς ΦΩΝΗΣ ΤΟΥ ΣΠΑΕΙ ΤΖΑΜΙΑ....

Recommended Posts

Δεν μπορω να καταλαβω αλλα φωναζει συνεχεια ο δημητρακης μου(3 παρα 2 μηνες σχεδον). δηλαδη αντι να μιλαει οπως μιλαει ολος ο κοσμος, η φωνη του, ακομα και οταν λεει απλα καποιες λεξεις ειναι πολυ δυνατη!!!

-ισως επειδη προσπαθει να μιλησει, και χρησιμοποιει καθε μερα καινουριες λεξεις και μηπως θελει να τις ακουει και ο ιδιος , να ακουει ο ιδιος την φωνη του;

-Μήπως θελει να επιβάλεται;

-μηπως θελει να μας τραβαει την προσοχή μιας και εδω και ενα χρονο εχουμε και μια μπε΄μπα.

του λεω συνεχεια να μιλαει πιο σιγα αλλαδεν το κανει. μιλαμε αυτο γινεται δεκαδες φορες την μερα. το κεφαλι μας ποναει συνεχεια. εν τω μεταξυ ουρλιαζει και οταν θελει να γινεται το δικο του και το κεφαλι μας πασχει απο πονοκεφαλους συνεχως.

Δεν ξερω τι να κανω για να μιλαει με χαμηλότερη ενταση. πως να σταματησει να ουρλιαζει;

μηπως εχει κανενας το ιδιο προβλημα και θα μπορουσε να με βοηθησει;

.png

as1cCsi0g410000MDAwOTU0M2R8MzAxNTE5M2R8SCBiZWJvdWthIG1vdSBlaW5haSA4LDUgbW9udGhz.gif

Διαφημίσεις

Καλησπέρα. Τα παιδάκια μας έχουν ακριβώς την ίδια ηλικία. Και ο δικός μου γιος φωνάζει συνέχεια. Ότι και να πει, το λέει φωναχτά. Αυτό ξεκίνησε από τότε που πήγε παιδικό. Εκεί όλα τα παιδιά φωνάζουν, και μάλλον από κει το κόλλησε. Αυτό που κάνουμε είναι να του λέμε συνέχεια, ότι κανένας μέσα στο σπίτι δεν είναι κουφός και ακούμε ότι και να μας πει, ακόμα κι αν το πει πιο σιγά. Επίσης, κάνω την στεναχωρημένη γιατί πονάει το κεφάλι μου, και στεναχωριέται κι αυτός που με βλέπει έτσι.

vasiliki, ευχαριστω γ την απαντηση! εμενα δεν παει παιδικο. του λεω οτι ποναει το κεφαλι μου, δειχνει οτι καταλαβαινει προς στιγμη και το επαναλαμβάνει. η αληθεια ειναι οτι εγω γ ενα διαστημα φωναζα αρκετα οταν εκανε σκανδαλιες και ισως ακουγοντας και εμενα κανει κ αυτος τα ιδια. ειναι ομως πολυ ενοχλητικο, ειδικα σε εξωτερικους χωρους. Του το λεω του το ξαναλεω, του το ξαναξαναλεω αλλα τιποτα. κλαψ!

.png

as1cCsi0g410000MDAwOTU0M2R8MzAxNTE5M2R8SCBiZWJvdWthIG1vdSBlaW5haSA4LDUgbW9udGhz.gif

παλι γιναμε ρεζιλι σημερα!

πηγαμε σε ενα σπιτι μιας φιλης μου και επειδη ηθελε να ανοιξουμε το πιανο και η φιλη μου δεν το ηθελε και λογικα βεβαια, φωναζε, ουρλιαζε και τελικα τον πηρα και φυγαμε.

δυσκολευομαι πολυ με αυτες τις φωνες του και που δεν με ακουει.

βεβαια ισως αν ειχα υπομονη να εβρισκα κατι να του εκανα εκεινη την στιγμη. ομως ειναι πολυ ασχημο να ειναι εκει αλλα τρια παιδακια, 2 τα δικα της και η μπεμπα μας καιι να ακουγεται μονο η δημητρης.

ηταν ο μονος που ηθελε να παιξει μπαλα και δεν καταλαβαινε οτι ηταν σαλονι και θα γινει ζημια. ηταν ο μονος που γελαγε και τον ακουγαν και δυο σπιτια πιο κατω. ενταξει ειναι πολυ χαρουμενο και γεματο ενθουσιασμο παιδι και πολυ χαιρομαι για αυτο ομως φωναζει, ουρλιαζει οαν δεν γινεται το δικο του και δεν με ακουει. δεν ξερω πως να του φερθω. ειναι μονο 2 χρονων και δεκα μηνων. πρεπει να σταματησει αυτη η συμπεριφορα αλλα δεν ξερω πως

.png

Διαφημίσεις

εγώ παντελώς προληπτικά θα πήγαινα σε ΩΡΛ...

Συμφωνώ απολύτως. Δεν νομίζω ότι είναι θέμα συμπεριφοράς - καλύτερα να το ψάξεις λίγο.

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

• 2 weeks later...

καμιά φορά είναι και ένδειξη εκτόνωσης του παιδιού, δηλαδή ότι βγάζει με την δυνατή φωνή μια εσωτερική ένταση η οποία στην δική σας περίπτωση μπορεί να έχει σχέση με τον ερχομό του νέου μέλους.

είναι γενικά πολύ συχνό φαινόμενο και συνήθως βοηθιέται ένα παιδί με το να επιτρέπονται οι φωνές έξω,

ενώ΄όταν είσαστε σε εσωτερικούς χώρους να πηγαίνετε σε ένα παράθυρο να φωνάξετε εκεί,

"στο σπίτι μας δεν φωνάζουμε γιατι πονάνε τα αυτιά μας αλλά μπορούμε να φωνάξουμε έξω πάμε στο παράθυρο γρήγορα!"

πετυχαίνει με όλα τα παιδιά αν το κάνεις σαν παιχνίδι. και πετυχαίνει άμεσα.

κάπου δηλαδή θα πρέπει να επιτρέπεται να φωνάξουν και θατο ενθαρρύνετε να το κάνουν, έτσι θα ξέρουν που είναι επιθυμητό και που όχι.

Βοηθάει πολύ το να βάζετε ήρεμη μουσική, (πχ ένα πιάνο πολύ πολύ ήρεμο βλέπε Isaac Shepard στο Ιtunes yparxei ή άλλα παρόμοια ) και να τραγουδάτε ψιθυριστά, έτσι ώστε να μειώνεται η εσωτερική ένταση του παιιδού. Συνήθως χρειάζονται αυτά τα παιδιά λίγο βοήθεια στο να ρυθμίζουν την ένταση που έχουν μέσα τους και να δουν ότι αυτό είναι κάτι που μπορούμε να το αλλάξουμε και απο μόνοι μας κανοντας κάτι χαλαρωτικό...

οπότε ο γονέας μαθαίνοντας αυτό στο παιδί (σε βαθος χρόνου) του δίνει και ένα πολύ σημαντικό εργαλείο.

το να χρειάζεται σε ένα παιδικό να φωνάζουν τα παιδιά για να ακουστούν δεν μου ακούγεται καθόλου καλό. Μήπως να το έψαχνες και αυτό?

Αν είναι να ενθαρρύνεται τέτοιου είδους συμπεριφορά , τι σόι παιδαγωγικές αξίες μεταδίδουν στα παιδιά? όποιος φωνάζει δυνατότερα αυτόν προσέχουν?

το παιδάκι που δεν έχει δυνατή φωνή δηλαδή τι θα κάνει? Είναι το αδύναμο και για αυτό μπαίνει δεύτερο? θα το έψαχνα στη θέση σου..

για τον ΟΡΛ πάντα είναι καλό να επιβεβαιώνουμε ή να διαψεύδουμε τις όποιες ανησυχίες μας παίρνοντας την άποψη κάποιου ειδικού.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

ευχαριστω πολυ. ειναι πολυ καλες οι συμβουλες σας. Θα προσπαθησω να τις εφαρμόσω και θα σας πω τα αποτελεσματα. Το παιδι αυτο εχει παρει το ενθουσιώδες του χαρακτηρα της μαμας και του μπαμπα του, ομως ειναι και πολυ παιχνιδιαρης οποτε αυτο το παιχνιδακι ελπιζω να του αρεσει πολυ.

.png

• 3 weeks later...

φιλη μου και ο γιος μου που ειναι 2,5χρονων ειναι ετσι ακριβως, βεβαια δεν σχηματιζει προτασεις ακομα απλα λεει καποιες λεξεις και φωναζει-γκρινιαζει συνεχεια.αν δεν γινει αυτο που θελει μας ακουει ολο το τετραγωνο, εξω οταν βγαινουμε παμε μονο σε παιδοτοπους και σε παρκα διοτι σε ταβερνες-καφετεριες απλα δεν καθεται και γινομαστε το επικεντρο των επικριτικων βλεματων...εμενα ο παιδιατρος παντως μου ειπε οτι κανει ετσι γιατι δεν μιλαει ακομα συν οτι εχει ισχυρο χαρακτηρα και κατα λεξη οτι ειναι ''μαγκακος''...του ειπα να παμε σ'ενα λογοθεραπευτη αλλα δεν χρειαζεται ακομα εχω λεει περιθωριο μεχρι τα 4...απο σεπτεμβρη θα τον στειλουμε σε σταθμο και ελπιζω να ξεκινησει να μιλαει διαφορετικα δεν προκειται να περιμενω μεχρι τα 4...θελει υπομονη φιλη μου, υπομονη και κουραγιο