Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πρόβλημα με τη δασκάλα από το ιδιέταιρο


Recommended Posts

Έχω ένα προβληματισμο με τη δασκάλα της μικρής μου που δεν εχω που αλλου να τον πω διότι είμαστε και γνωστές σαν οικογένειες και δε θελω να ακουστεί. Λοιπόν ακούστε. Η κόρη μου φέτο πηγαίνει στην α γυμνασίου και της κάνω ιδιέτερο με την ίδια δασκάλα που είχε στο δημοτικό. Είναι καλή κοπέλα και γνωριζόμαστε. Δε μου έχει δημιουργήσει ποτέ το παραμικρό πρόβλημα. Υπόψι πως μας κάνει και καλές τιμές. Αλλά το πρόβλημα είναι πως ο άντρας μου ζητάει να την αλλάξουμε επειδή δεν είναι λέει καλό παράδειγμα για το παιδί μας λόγο του ότι είναι ανήπανδρη και δεν κυκλοφορεί με άντρες. Ο κόσμος το 'έχει τούμπανο και μεις κρυφο καμάρυ πως η κοπέλλα είναι λεσβία. Συγγνλωμην και για την έκφραση. Επειδή κάνει ιδιέταιρο στην κόρη περνάνε μία ώρα την ημέρα μαζί. Δεν είναι πως φοβόμαστε μη ρυχτεί στο παιδί!!!!!!!!!!!!!!!!!! Προς Θεού!!!!! Αλλά ο άντρας μου δε σηκώνει κουβέντα σε τετοια θέματα. Εδώ που τα λέμε και μενα δε μου καλόρχεται να έχει η κορούλα μας για πρότυπο μια νταλικιέρισσα που λέει και ο σύζγος!!!!! :lol::lol::lol: Τι να κάνω πείτε μου!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


να μην κάνεις τίποτα.

πολυ κοντινό συγγενικό μου πρόσωπο ήξερα απο μικρή οτι είναι λεσβία και είχε σχέσεις με γυναίκα.

 

Μου έχει σταθεί πολύ περισσότερο απο οποιοδήποτε άλλο άτομο

 

 

και φυσικά δεν έχει γινει τίποτα σαν αυτό που λές ποτέ.

 

Όταν δεν γνωρίζεις άτομα τα οποία έχουν άλλες σεξουαλικές προτιμήσεις, μπορεί να φοβάσαι κάποια πράγματα,

αλλά αυτές οι σκέψεις είναι αποκλειστικά και μόνο φόβοι για το άγνωστο και όχι φόβοι βασισμένοι σε στοιχεία πραγματικά.

 

ελπίζω να με ακούσεις. ..

 

Πιό σημαντικό είναι να βρείς άτομο με το οποίο το παιδί σου να έχει καλή και σωστή επικοινωνία,

 

παρά οι σεξουαλικές προτιμήσεις του ατόμου αυτού.

 

Οι σεξουαλικές προτιμήσεις δεν είναι κάποιου είδους κοινωνικό χαρακτηριστικό το οποίο αποκτά κανείς ακολουθώντας πρότυπα,...

 

τουλάχιστον αυτό έχω ζήσει όσον αφορά εμπειρίες μου με άτομα που ήταν ομοφυλόφιλα, είτε γυναίκες είτε άντρες. Στο πανεπιστήμιο ήταν στην τάξη και μια λεσβία γυναίκα και ένας γκέι άντρας, και επίσης μια παιδική φίλη μου η οποία δεν ειναι πια εν ζωή, ήταν λεσβία.

 

Όταν έφυγε (απο ατύχημα) λυπήθηκα γιατί δεν είχα προλάβει να κάνω μαζί της μια συζητηση για αυτό το πραγμα - μου είχε δώσει εναύσματα ότι ήθελε να το συζητήσει αλλά τότε εγώ ήμουν "αλλού" και δεν είχα ενδιαφερθεί... :-(

 

 

διάβασε εδώ τι λένε μητέρες και μέλη για το θέμα της ομοφυλοφιλίας

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=595

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=11492

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Link to comment
Share on other sites

Κορίτσι μου "Μαρία Στυλιανάκη" σε χιλιοευχαριστώ για την απάντηση σου!!!! :D:D:D Περίμενα να έχει πιο πολύ πολυκοσμεία αυτό το θέμα. Μόνο εσύ και ο Jaen μου απαντήσατε!!! Δε πειράζει!! Θα πάω να διαβάσω και τα άλλα θέματα που μου έδωσες! :wink::wink: Και εγώ να σου πω τη μαύρη μου αλήθεια δεν το δέχομαι πως είναι πρόβλημα η ομοφιλοφυλλία και ότι η κόρη μου θα επειρεαστεί αρνητικά. Και στο σχολείο που ξερω αν η καθηγητρια της ειναι λεσβία ή ο καθηγητης της αδελφη; Εκει δεν εχω δικαιωμα να ομιλω! Έδειξα του άντρα μου αυτά που μου έγραψες και μου λέει ο αθεόφοβος τι ακους λεει τη μία και την άλλη; Δική σου γνώμη δεν έχεις; Τι να πεις με αυτό τον άνθρωπο.........Μέχρι και πως μπορεί να είσαι άντρας με γυναίκιο όνομα στο ίντερνετ μου είπε!!!! Μέχρι και πως είσαι λεσβία για αυτο της υπερασπίζεσε!!!! Θεόμουρλος είναι ο άνθρωπος σας λέω!!!!!!1 :lol::lol::lol: Τι να τον κάνω δεν ξέρω! Του λεω βρε καλέ μου εδώ είναι μόνο γονείς! Τι βλακίες μου τσαμπουνάς! Με είδε που έχω εμπιστοσύνη και πάει να μου τη βγάλει ξινή! Αλλά δε θα του περάσει! θα πατήσω πόδι με τη δασκάλα της μικρής! Μια χαρά είναι η γυναίκα και είναι και οικονομική!!!!! :wink::wink:

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητή Marmota,

 

μόλις είδα το θέμα σου, με άγγιξε πολύ γιατί σαν μαμά τριών παιδιών (τα δύο στην εφηβεία), κι εγώ θα προβληματιζόμουν για το τι πρέπει να κάνω.

 

Κι αφού το σκέφτηκα, θα σου πω την άποψή μου: Υποψιάζομαι πως το μεγαλύτερο πρόβλημα του άντρα σου δεν είναι το πρότυπο που θα έχει το παιδί σας, αλλά το τι θα πει ο κόσμος που "την βάζετε σπίτι σας", όπως θα έλεγε κάποιος κακοθελητής. Γιατί αν τον ενδιάφερε το πρότυπο, θα καθόταν να συζητήσει με το παιδί σας και να του εξηγήσει ότι είναι μια πολύ καλή παιδαγωγός και δασκάλα, αλλά έχει άλλες σεξουαλικές επιλογές. Θα έκανε μια ωραία συζήτηση με το παιδί και θα ξεκαθάριζε το θέμα, για να έχει και το κεφαλάκι του ήσυχο! Εκείνο προφανώς που τον πειράζει είναι ότι μπαίνει στο σπίτι σας και ... χαλάει την εικόνα της τέλειας οικογένειας! Είναι αστείο, επίσης, αν νομίζει ότι το παιδί σας δεν θα συναντήσει στο δρόμο του άλλους ομοφυλόφιλους!!!! Και αν δηλαδή αύριο μεθαύριο είναι η καλύτερή της φίλη είναι ομοφυλόφιλη, τι θα κάνει; Θα της απαγορεύσει να την βλέπει; Ε, αυτός θα είναι ο καλύτερος τρόπος για να την οδηγήσει ακριβώς εκεί που δεν θέλει!

 

Επειδή έχω κι εγώ μία κόρη στην ίδια ακριβώς ηλικία, θα σου πω ότι ξέρουν τα παιδιά μας πολύ περισσότερα από όσα βάζει ο νους μας. Το ζήτημα είναι να κουβεντιάζουμε μαζί τους, για να βοηθάμε όσο γίνεται στο να διαμορφώνουν σωστές εικόνες της πραγματικότητας και να μπορούν να αντιμετωπίσουν ό,τι βρεθεί στο δρόμο τους.

 

Και τώρα στο ζουμί: τι θα έκανα στη θέση σου. Θα κρατούσα φυσικά τη δασκάλα, γιατί ξέρω πόσο δύσκολο είναι να βρεις έναν καλό δάσκαλο που να είναι επιπλέον και οικονομικός! Αλλά και για έναν ακόμη λόγο: θα ήταν μια καλή ευκαιρία να μάθω στο παιδί μου ένα κομμάτι της πραγματικότητας που -είτε θέλουμε, είτε όχι- υπάρχει. Όσο για τον άντρα μου, θα τον έβαζα κάτω και θα του εξηγούσα ένα προς ένα τα λάθος πρότυπα που -άθελά του- δίνει ο ίδιος στο παιδί (γιατί κανένας μας δεν είναι τέλειος), π.χ., κάπνισμα, γρήγορη οδήγηση, προσπέραση σε λωρίδα απαγόρευσης, διέλευση κόκκινου φαναριού, βωμολοχία, έλλειψη ψυχραιμίας, κ.λπ. (μην μου πεις ότι δεν κάνει τίποτα απ' όλα αυτά!!!!!), για να καταλάβει ότι η διδασκαλία των προτύπων είναι μια πολύ βαθειά υπόθεση που αν θέλει όντως να την πάρει στα σοβαρά, θα πρέπει πρώτα να αλλάξει τον εαυτό του και μετά τους άλλους!

 

Όσο για το ότι δεν απάντησαν πολλοί στο θέμα, νομίζω ότι έχει να κάνει περισσότερο με τον τίτλο που δεν είναι τόσο διευκρινιστικός του περιεχομένου! Αν φαινόταν στον τίτλο η φύση του προβλήματος, θα είχε ίσως μεγαλύτερη ανταπόκριση.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • 1 year later...

Απαντώ στο θέμα αφενός επειδή τώρα το διάβασα, αφετέρου για όσους γονείς πρόκειται στο μέλλον να αντιμετωπίσουν κάτι ανάλογο. Στη θέση της marmota και εφόσον η δασκάλα του ιδιαίτερου μαθήματος θα ήταν φίλη μου, μάλλον θα φρόντιζα να της ξεκαθαρίσω, χωρίς την παρουσία του παιδιού, ότι δε θα δεχόμουν σε καμμία περίπτωση να αναφερθεί στις προτιμήσεις της, ακόμη και να απαντήσει σε ερωτήσεις του παιδιού που ενδεχομένως θα αφορούσαν τη σεξουαλική της ζωή. Φυσικά για το φόβο των Ιουδαίων θα εξηγούσα στην κόρη μου στην ηλικία των 12-13 τις διαφορές σε κάποια μερίδα ανθρώπων όσον αφορά τις προτιμήσεις τους.

Φυσικά, δεν είμαι υπέρ του να χάνει ένας εργαζόμενος τη δουλειά του και το ψωμί του γιατί κατά τον ίδιο τρόπο, αν υπάρξουν κι άλλοι που θα απορρίψουν τη δασκάλα (σε περίπτωση που ζει μόνο από τα ιδιαίτερα μαθήματα) τότε θα βρεθεί να ψάχνει για τα προς το ζην.

Η δική μου μεγάλη κόρη πάντως έχει καθηγητή σε σχολείο δημόσιο, ο οποίος έχει έκδηλες τις προτιμήσεις του συνοδευόμενες από ανάλογη συμπεριφορά με κινήσεις και ομιλία που μόνο άντρα δεν θυμίζουν.

Εγώ έχω 2 κορίτσια. Αν όμως είχα γιο σίγουρα θα συζητούσα δυο φορές περισσότερο με το παιδί μου.

Εξάλλου, πλέον είναι ένα φαινόμενο που όσο κι αν δεν μας αρέσει (εγώ ανήκω σε αυτούς που δεν τους αρέσει) είναι καθημερινό στην κοινωνία μας. Κάποια στιγμή τα παιδιά μας θα έρθουν αντιμέτωπα με κάποιον διαφορετικό από μας.

Μην ξεχνάμε πόσο συχνά βομβαρδιζόμαστε όλοι και κυρίως τα παιδιά μας, από διάφορους πανελίστες, ηθοποιούς, τραγουδιστές και λοιπούς διασήμους στην τηλεόραση οι οποίοι ανήκουν στο τρίτο φύλο. Έτσι κι αλλιώς τα παιδιά μας έχουν άπειρα τέτοια παραδείγματα.

Παρόλα αυτά επειδή οι έφηβοι τείνουν να ταυτίζονται και να παραδειγματίζονται από πρόσωπα του περιβάλλοντός τους καλό θα είναι οι γονείς να είναι λίγο προσεκτικοί στις επιλογές τους και να επιβλέπουν διαρκώς.

1457745k8p286od3g.gif
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Λυπάμαι που αντιλήφθηκα την υπαρξη αυτού του θέματος μόλις σήμερα.

Δεν συμφωνώ με την eviri σε όσα γράφει για τον τρόπο αντιμετώπισης.

Οποιαδήποτε συζήτηση με την μία(δασκάλα) ή την άλλη (κόρη) πλευρά

μόνο προς το καλύτερο δεν θα βοηθήσει.

Η δασκάλα θα πληγωθεί και μάλλον θα σας εγκαταλείψει και στο παιδί σου θα μπουν σκέψεις που υπερβαίνουν αυτές που μόνο του θα έκανε(προφανως καμία σχετική).

Αφού η δασκάλα σας έχει φερθεί τόσο καλά και το παιδί την αγαπά,ποιο είναι το πρόβλημα ακριβώς;

Θα μου πεις η στάση του άντρα σου και η γνώμη του κόσμου.

Με τον άντρα σου θα έπρεπε σίγουρα να έχεις μια σοβαρή συζήτηση,για τη γνώμη του κόσμου δεν θα σου πω πόσο την υπολογίζω γιατί θα με διαγράψουν:cool:.

Ξέρεις πόσοι ομοφυλόφιλοι έχουν διπλή ζωή με οικογένεια και παιδάκια,επειδή δεν αντέχουν την (τεράστια,όπως βλέπουμε κι από αυτό το θέμα) κοινωνική πίεση;Αυτούς πώς θα τους-τις αναγνωρίσεις και θα τους αποκλείσεις από το σπίτι σου;

Επίσης προς σκέψη,πώς είσαι σίγουρος για τις σεξουαλικές προτιμήσεις κάποιου;Ενας άντρας,αν είναι γλυκομίλητος,ας πούμε,αυτό είναι απόδειξη της ομοφυλοφυλίας του;Ενώ αν είναι "άντρακλας","μπετατζής" και "μάγκας" τότε σιγουρέψαμε;

Μου επιτρέπετε να γελάσω;;;

Προσπαθήστε να ξεπεράσετε τις εικόνες και τα στερεότυπα που μας προβάλουν τα ΜΜΕ,που κατηγοριοποιουν και γελειοποιούν την ανθρώπινη ύπαρξη.Κατανόηση της διαφορετικότητας.Είναι δικαίωμα.

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Επίσης προς σκέψη,πώς είσαι σίγουρος για τις σεξουαλικές προτιμήσεις κάποιου;Ενας άντρας,αν είναι γλυκομίλητος,ας πούμε,αυτό είναι απόδειξη της ομοφυλοφυλίας του;Ενώ αν είναι "άντρακλας","μπετατζής" και "μάγκας" τότε σιγουρέψαμε;

Μου επιτρέπετε να γελάσω;;;

 

Στη δική μας την περίπτωση δεν ήταν μόνο η συμπεριφορά του καθηγητή έκδηλη με κινήσεις και ομιλία σε βαθμό να μας δίνει ποσοστό αμφιβολίας. Αλλά ήταν καρατσεκαρισμένο ότι ήταν ομοφυλόφιλος καθώς το είχε παραδεχτεί και ο ίδιος σε συζητήσεις. Είχε φτάσει σε σημείο να είναι αναξιοπρεπής με διάφορα που έκανε. Ύστερα, χωριό που φαίνεται και μάλιστα φαίνεται από πολύ κοντά, κολαούζο δε θέλει.

 

Εμένα ως μητέρα δε μου αρέσουν τέτοια παραδείγματα για τα παιδιά μου, επειδή είναι πολύ κοντά στην καθημερινότητά τους. Στην τηλεόραση πες ότι αλλάζεις κανάλι, στις παρέες σου διαλέγεις ποιον θα έχεις. Όταν όμως πρόκειται για καθηγητή Λυκείου και μάλιστα σε δημόσιο σχολείο; Τουλάχιστον, εκείνος δε μπορούσε από την πλευρά του να μη φέρεται τόσο γυναικεία. Και δεν ήταν μόνο στο σχολείο αλλά και εκτός αιθούσης. Μέναμε όλοι μαζί στην ίδια γειτονιά και μοιραζόμασταν τους ίδιους κοινόχρηστους χώρους. Δεν μπορώ να επεκταθώ, ούτε να δώσω παραδείγματα γιατί κάποιοι γνωρίζουν σε ποιον αναφέρομαι και δε θέλω να στοχοποιώ.

 

Πολλές φορές έχοντας συζητήσει με άλλους γονείς, έχω πει ότι ευτυχώς που έχω κορίτσια, γιατί θα ανησυχούσα για το πρότυπο που δίνει στα παιδιά μου ο καθηγητής τους. Φτάσανε σε σημείο τα παιδιά να χλευάζουν τον τρόπο που μιλάει και κουνιέται και χειρονομεί μόνο και μόνο για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις. Υπ' όψιν ότι στο σχολείο που διδάσκει δεν είναι μόνο το Γυμνάσιο-Λύκειο, αλλά όλες οι τάξεις μαζί. Ακόμα και τα παιδάκια του δημοτικού μιλούσαν και περπατούσαν όπως ο καθηγητής αυτός για να γελάσουν.

 

Όσο για το αν ο μπετατζής και άντρακλας φαινομενικά, είναι κατά βάθος ομοφυλόφιλος δεν με ενοχλεί καθόλου, επειδή δεν δίνει πρότυπα στα μικρά παιδιά με τα εξωτερικά χαρακτηριστικά της συμπεριφοράς του (ομιλία, κινήσεις, κουνήματα κλπ). Στο κρεβάτι του δε θα του απαγορέψω εγώ να κάνει ό,τι θέλει.

1457745k8p286od3g.gif
Link to comment
Share on other sites

Αμάν...

Και εγώ η χαζή που νόμιζα ότι τα κριτήρια αξιολόγησης για τον δάσκαλό ήταν οι γνώσεις του και η παιδαγωγική του ικανότητα...

Και ότι αυτά προκύπτουν από τα τυπικά του προσόντα και τις προσωπικές του ικανότητες τις οποίες λίγο ή πολύ μπορούμε να διαπιστώσουμε επί του πρακτέου...

Πόσο έξω έπεσα...

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...