Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Προβλημα με την μικρη μου.........

Recommended Posts

Καλημερα εχω ενα προβλημα με την μικρη μου και θελω την γνωμη σας.Λοιπον αυτο το παιδι ειναι κολημενο πανω μου,αυτες τις μερες δεν κοιμαται μονη της θελει να ειμαι διπλα της.Ξυπναει τα βραδια και ψαχνει αν ειμαι διπλα της.Τι συμβαινει ρε παιδια θελω την γνωμη σας.......

Διαφημίσεις

Είναι αρκετά μεγάλη για να το συζητήσεις μαζί της. Αν μέχρι τώρα κοιμόταν μόνη της προφανώς κάτι συνέβη που την αναστάτωσε. Μίλησέ της χαλαρά και ήρεμα...

Λατρεύω τα παιδάκια μου!!

Πρέπει να την "ψαρέψεις" μια που είναι μεγάλο παιδί και μπορείτε να συννενοηθείτε μια χαρά, μήπως κάτι την έχει φοβίσει. Μήπως κάτι στην τηλεόραση, μήπως κάτι της είπε κάποιο παιδί στο σχολείο για να την φοβερίσει, μήπως κάτι την αγχώνει, ή ενδεχομένως τελευταία να βλέπει ανήσυχα όνειρα.

Πρίν κοιμηθεί, μήπως να λέγατε κάποια αστεία ιστορία για να χαλαρώσει ή να γελάσει;Ή να μιλούσατε ίσως για ευχάριστα πράγματα, γιατί πολλές φορές οι τελευταίες εικόνες και ακούσματα που έχουμε πριν κλείσουμε τα μάτια μας, μας συνοδεύουν και στον ύπνο μας.

Εύχομαι να το ξεπεράσετε σύντομα!Θα είμαστε εδώ να μοιράζεσαι μαζί μας τα νεότερα! :wink:

n3kPp3.png

zewgp3.png

Μπορείς να "πλάσεις" μια δική σου ιστορία, ότι δήθεν το έπαθες κι εσύ όταν ήσουν μικρή με αφορμή κάτι που είδες στην τηλεόραση, ή κάποιο παιδί στο σχολείο σου που σε φοβέριζε και φυσικά ότι μετά το ξεπέρασες.

Ίσως αν σε δεί ως "ομοιοπαθή", να μπορέσει να ανοιχτεί.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, έχει αλλάξει κάτι στην συμπεριφορά της;

n3kPp3.png

zewgp3.png

Διαφημίσεις

:cry: Ευχαριστω mata ,Γλυκα για το ενδιαφερον.Τις τελευτεες μερες εχει γινει ανυπακουη ενω ειναι απο τα πιο υπακουα παιδια που υπαρχουν.

Αφού παρουσιάζει περίεργη συμπεριφορά και την ημέρα, σίγουρα κάτι έχει "παιχτεί". Μην ανησυχείς, μπορεί και να είναι κάποια παιδική ανησυχία κάτι που να την αγχώνει.

Ότι και να είναι πάντως, το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει να το ψάξεις με "εκμαιευτικές" μεθόδους, όχι με πίεση.

n3kPp3.png

zewgp3.png

Διαφημίσεις

Μήπως αισθάνεται ανασφάλεια που λείπει ο μπαμπάς της??

Δεν νομιζω γιατι λειπει συχνα.Τωρα σκεφτηκα κατι λετε να φταιει το οτι αυτες τις μερες εχω πολλες δουλειες να κανω και δεν ασχολουμε συνεχεια μαζι της :?:

Μπορεί..δεν μπορώ να πώ απόλυτα όχι ή ναι(δεν είμαι και ειδικός)αλλά το ότι ξυπνάει το βράδυ, με κάνει να πιστεύω ότι ίσως να είναι κάτι άλλο.

Μπορείς φυσικά και να ασχοληθείς σήμερα ή αύριο πολύ ώρα μαζί της, για να τεστάρεις αν είναι αυτό.

n3kPp3.png

zewgp3.png

εμεινε καθολου μονη με τη φιλη σου? μηπως της ειπε κατι και στεναχορηθηκε? μηπως κατι με καποια φιλη στο σχολειο? μηπως ετοιμαζεται για περιοδο? -μπορει να ακουγεται νωρις αλλα ειχα και συμμαθητριες που στα 9 τους ειχαν αδιαθετησει...-

το να ξυπναει το βραδυ δεν νομιζω οτι ειναι επειδη εχεις δουλειες... εμενα μου φαινεται σαν φοβος... μηπως ειδε κατι στην τηλεοραση? πχ θριλερ... ή μηπως ξυπνησε το βραδυ και σας "ακουσε" με τον μπαμπα της σε καμια περιεργη φαση και το πηρε στραβα? συμβαινει και αυτο...

me and my men...

δεν νομιζω οτι θα βγαλεις πολλα... συνηθως οι δασκαλοι δεν παιρνουν ειδηση τις κοντρες μεταξυ τους... κι οταν τις παρουν ειναι μετα απο καιρο... μπορει ομως να ηταν πχ καποια μερα αδιαβαστη και να της εκανε παρατηρηση μπροστα στα παιδια, οποτε δικαιολογειται να ντρεπεται με κατι τετοιο... αλλα και παλι δεν καταλαβαινω γιατι να μην στο πει... το πιο λογικο πχ θα ηταν να μην θελει να παει σχολειο... εγω επειδη με αγχωνει το θεμα "πεταγομαι στον υπνο μου" θα το περναγα απο κοσκινο... μπορει να ειναι απλα μια "χαζομαρα" για εμας ο λογος της ανυσηχιας του παιδιου, αλλα μπορει να ειναι και κατι πολυ σοβαρο... πχ ο μικρος μου τωρα επειδη ξερει οτι καποια στιγμη θα λειψω για τη γεννα εχει αρχισει τα "δεν θελω να παω σχολειο -πχ- γιατι θα σε ψαχνω..." του εξηγω λοιπον οτι δεν θα φυγω χωρις να του το πω... τον αγχωνει και το γεγονος οτι μπορει να μην παω να τον παρω εγω απο τον παιδικο, και ρωταει γιατι δεν ηρθες εσυ κτλ... μηπως εγινε καποια συζητηση με θεμα χωρισμο πχ ή θανατο -ή υπηρξε καποιο τετοιο περιστατικο τελευταια- που ισως να την εχει αγχωσει?

me and my men...

Διαφημίσεις

Σωστά το θέτει η monbebe.

Ο γιος μου τον πρώτο καιρό που αρχισαν σχολείο και ήταν αγχωμένος και τυπικός πέρα του αναμενόμενου για την ηλικία του, κάποια στιγμή, ενώ κοιμόταν και μπήκα στο δωμάτιο του, από θόρυβο που άκουσε, πετάχτηκε και με αποκάλεσε "κυρία". Ήταν από το άγχος του για το σχολείο.

Εμείς σου λέμε πιθανότητες, μπορεί να είναι και κάτι τελείως διαφορετικό. Κανόνισε να βγείτε και εκτός σπιτιού και να κάνετε και κάτι μαζί, γιατί τα παιδιά όταν περνάνε καλά και είναι στα "χάι" τους, αλλά και μοιράζονται όμορφες και ξεχωριστές στιγμές, ξεφουρνίζουν πιο εύκολα πράγματα!!!Τους βγαίνει πιο έντονα η επιθυμία να μοιραστούν κάτι, μια που νοιώθουν ότι αυτές τις στιγμές έρχονται ακόμα πιο κοντά μας!

n3kPp3.png

zewgp3.png

Πηρα τηλ. στο σχολειο και νομιζω οτι λυθηκε εν μερη το προβλημα.Μου ειπε η διευθηντρια πως το κοριτσακι που καθετε μαζι με τη Μαγια εχει προβλημα με το σπιτι της γιατι χωρισαν οι γονεις του.Μπορει να συζητησαν κατι και η δικια μου να φοβηθηκε :roll:

ακριβως... μες στο σπιτι λογικα θα "πιεζεται" ας πουμε περισσοτερο και δεν θα μιλησει ευκολα... αν βγειτε μια βολτα, πχ στα μαγαζια, στο λουνα παρκ και ξεκινησεις μια κουβεντα περι ανεμων και υδατων μπορει να χαλαρωσει και να μιλησει χωρις απαραιτητα η συζητηση που θα εχεις ανοιξει να ειναι σχετικη... μπορεις ακομα να ξεκινησεις το "ψαρεμα" βαζοντας τον εαυτο σου στη θεση της... για παραδειγμα να της πεις ενω θα ειστε εξω "αχ, χρειαζομουν μια βολτα γιατι αυτες τις μερες ειμαι λιγο κουρασμενη... εσυ περνας καλα?" καπως ετσι... αλλα μην το παρακανεις και "μουλαρωσει"...

me and my men...

Πηρα τηλ. στο σχολειο και νομιζω οτι λυθηκε εν μερη το προβλημα.Μου ειπε η διευθηντρια πως το κοριτσακι που καθετε μαζι με τη Μαγια εχει προβλημα με το σπιτι της γιατι χωρισαν οι γονεις του.Μπορει να συζητησαν κατι και η δικια μου να φοβηθηκε :roll:

... πρεπει να γραψω λοττο νομιζω...

me and my men...

Καλό το ότι άρχισε να ξετυλίγεται το νήμα! :wink:

Τώρα ξεκινάς με ήπια προσέγγιση την προσπάθεια να μιλήσετε επί του θέματος, για να διωχθούν οποιαδήποτε γκρίζα σύννεφα στο μυαλουδάκι της! :wink:

Δεν είναι πάντως και λίγο αν το παιδί άρχισε στο μυαλό του να πλάθει σενάρια, ότι μπορεί να συμβεί και σε σας το ίδιο. Αποτελεί μια λογική αιτία για φόβο.

Επίσης μπορείτε να αυξήσετε και τις αγκαλιές και τα φιλιά μεταξύ σας το ζεύγος!!! :wink: Συζητήστε το και με τον σύζυγο. Ευκαιρία για γιορτή!!! :wink::lol::lol:

n3kPp3.png

zewgp3.png

Τώρα ξεκινάς με ήπια προσέγγιση την προσπάθεια να μιλήσετε επί του θέματος, για να διωχθούν οποιαδήποτε γκρίζα σύννεφα στο μυαλουδάκι της! :wink:

Δεν είναι πάντως και λίγο αν το παιδί άρχισε στο μυαλό του να πλάθει σενάρια, ότι μπορεί να συμβεί και σε σας το ίδιο. Αποτελεί μια λογική αιτία για φόβο.

Επίσης μπορείτε να αυξήσετε και τις αγκαλιές και τα φιλιά μεταξύ σας το ζεύγος!!! :wink: Συζητήστε το και με τον σύζυγο. Ευκαιρία για γιορτή!!! :wink::lol::lol:

Αυτο θα κανω και αμεσα.Δοξα το Θεο που το σχολειο της ειναι παντα ενημερωμενο για τα παιδακια.

και ποσο μαλλον αν βλεπει καθημερινα τη συμμαθητρια της που σιγουρα θα εχει αλλαξει συμπεριφορα, και ειδικα αν κανουν και αρκετη παρεα ή εχει αρχισει η ραδιο-αρβυλα στην ταξη, να εχει κανει με το μυαλο της τερατα... μια ατακα του τυπου "ο μπαμπας με τη μαμα δεν αγαπιουνται" ή "ο μπαμπας/ μαμα μας αφησε..." ειναι υπερ-αρκετα!

μπορεις να ξεκινησεις απο την ωρα που θα ερθει η μικρη στο σχολειο -και αφου ο μπαμπας της λειπει (που παραλληλα μπορει να το συνδυαζει με το οτι ο μπαμπας ισως μας εγκατελειψε)- με το να μιλας με τον μπαμπα της με ατακες "ελα αγαπη μου", "να προσεχεις μωρο μου" κτλ... ωστε να τα ακουει και να νιωθει καλυτερα... μπορεις να ανοιξεις και καμια συζητηση εντελως "συμπτωματικα" περνοντας απο κανενα μαγαζι με νυφικα ή φωτογραφειο που να εχει στη βιτρινα φωτο γαμου, και να πεις πχ τι ωραια που ηταν ο γαμος σας και ποσο αγαπημενοι ειστε, και ποσο αγαπιοσασταν και κανατε την κορη σου κτλ....

me and my men...

:lol: Παντρευτηκα με πολιτικο ομως και δεν φορεσα νυφικο :lol::lol::lol:

ε μα κι εσυ! τι να σου πω... κανε οτι ξεσκονιζεις τα ντουλαπια και εχεις εκθετα τα αλμπουμ απο το γαμο... φανταζομαι εχεις αλμπουμ ε? :lol:

me and my men...

:lol: Παντρευτηκα με πολιτικο ομως και δεν φορεσα νυφικο :lol::lol::lol:

ε μα κι εσυ! τι να σου πω... κανε οτι ξεσκονιζεις τα ντουλαπια και εχεις εκθετα τα αλμπουμ απο το γαμο... φανταζομαι εχεις αλμπουμ ε? :lol:

:P Απο αυτο εχω :!: