Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πληροφορίες για Nancy Kinderland ή Παιχνίδι & γνώση

Recommended Posts

Δεν ξέρω άν υπάρχει ήδη πόστ με παρόμοιο θέμα αλλά μήπως γνωρίζει ή πηγαίνει κάποιος το παιδί του στους βρεφονηπιακούς Nancy’s Kinderland στα Βριλήσσια ή Παιχνίδι και γνώση στην Γαρυττού στο Χαλάνδρι????

• 3 months later...

Διαφημίσεις

Καλημέρα!Λίνα λέγομαι και στέλνω τον γιό μου που είναι 3,5 σχεδόν ετών στο Nancy's Kinderland και σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένη.Είναι μια μονοκατοικία μεγάλη που στον πάνω όροφο βρίσκεται το βρεφικό τμήμα και κάτω τα μεγαλύτερα παιδάκια.Οι αίθουσες είναι μεγάλες και φωτεινές ,ο κήπος μπρός και κυρίως ο πίσω είναι πολύ μεγάλος , μέσα στα δέντρα.Ο μικρό ςμου χαίρεται που πηγαίνει πάρα πολύ.Αν καταλάβαινα ότι το παιδί δεν περνάει καλά ,να είστε σίγουρη ότι θα το σκεφτόμουνα σοβαρά να το σταματήσω.Οι δασκάλες είναι νέα κορίτσια ,πολύ σημαντικό αυτό ,γιατί οι παιδαγωγοί στα "μικρά χρόνια" ενός παιδιού ,κατά τη γνώμη μου πρέπει να είναι νέες , για να έχουν ενθουσιασμό και όρεξη για παιχνίδι είτε αυτό έχει ψυχαγωγικό ή μαθησιακό χαρακτήρα.Και φυσικά υπομονή ,και συνήθως οι νεαρές δασκάλες , στατιστικά και αν το πάρουμε έχουν περισσότερη αντοχή και υπομονή.Οι χώροι είναι καθαροί , πολύ σημαντικό αυτό ,οι εκδηλώσεις που γίνονται είναι πολλές και θεωρώ ότι είναι ένας χαρούμενος και όμορφος σταθμός.Και κλείνοντας να πώ ότι όλα είναι καθαρά υποκειμενικά...το μόνο βέβαιο είναι πιστεύω για όλους του γονείς, τα παιδιά μας στον εκάστοτε σταθμό που πηγαίνουν να περνάνε όμορφα ,χαρούμενα , και δημιουργικά!

Λίνα1979

Εγώ πάλι, απλά έχω επισκετεί τον edit admin, πριν ένα χρόνο στη φάση αναζήτησης παιδικού.

Οι χώροι του-ιδίως ο κάτω, που είναι για τα πάνω από 2 ετών παιδάκια- είναι ένα όνειρο! Μεγάλοι, χαρούμενοι, στολισμένοι... Τους είχα δει βραδάκι σχεδόν, και όμως ήταν γεμάτοι ζωή. Ο κήπος επίσης εκπληκτικός, όπως ακριβώς στα περιγράφει όλα η ΛΙΝΑ. Μειονέκτημα? Οι γάτες που έκαναν παρέλαση πάνω στα παιχνιδάκια των παιδιών που θα έπαιζαν την άλλη μέρα...

Ο επάνω όμως που θα ήταν για τη Νικολέττα... δράμα! Πολύ αμφιβάλλω αν πληρούσε προδιαγραφές ασφαλείας. Σκαλίτσες, παρασκαλίτσες, μια άλλη σκάλα που ένωνε τα παλιά χρόνια το επάνω με το κάτω κλεισμένη με ένα ξύλινο παραπέτασμα... Τεσπα, το καταπίνω τότε με τη σκέψη... 8 μηνών είναι δε θα τρέξει! (κάποτε όμως θα περπατούσε!)

Και πάμε στο υπόλοιπο... Ναι μεν προσεγμένοι και στοιχειωδώς καθαροί*, αλλά πολύ χαοτικοί. Καταρχήν στους χώρους δεν υπήρχε θέρμανση κεντρική αλλά από air conditiners... Μας έλεγε η ιδιοκτήτρια ότι θα "έκλεινε" τη βεράντα για να μεγαλώσει κάποιο από τα δωμάτια (για να δικαιολογήσει τον αριθμό βρεφών) και αναρωτιόμασταν ΠΩΣ στην ευχή θα ζεσταθούν τα έρ'μα βρέφη? Θυμάμαι στο μπάνιο την απόσταση μεταξύ νιπτήρα και αλλαξιέρας... διέσχιζες όλο το τεράστιο, ψιλοτάβανο χώρο (θεωρητικά με ένα μωρό στην αγκαλιά, και το χειμώνα?). Επιπλέον, η παρουσία πάρκων με έχει ενοχλήσει. Τέλος, το ότι πέρυσι θα άλλαζε σχεδόν όλο το προσωπικό, όλες νέες κοπέλες, δε με είχε κάνει να πέσω και ανάσκελα από χαρά!

Η ιδιοκτήτρια δεν έχει ιδιαίτερη ανάμειξη με την εκπαίδευση των παιδιών, αλλά κυρίως ρόλο επιβλέποντα. Και βέβαια, το γεγονός ότι είχαμε καθίσει πόση ώρα και δεν μας ρώτησε ούτε το φύλο του παιδιού ήταν για εμάς η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

'Οσο δε αφορά στις επίμονες ερωτήσεις μου "και πώς, με τί τρόπο, απασχολείτε τα βρέφη" (είχα ρωτήσει ίσα με 100 φορές, και εισέπραττα σιωπή, ο άντρας μου είχε συγχυστεί και μου έκανε νόημα "παράτα το πια!"), είχα εν τέλει λάβει την υπέροχη απάντηση ότι "ε, στα βρέφη δεν υπάρχουν και πολλά να κάνεις, προέχει η ασφάλειά τους"!!! (= τα βάζω στα πάρκα μέχρι να περάσει το 8ωρο και να πάνε σπίτια τους!).

Όμως, αυτή είναι η δική μου άποψη που είχα το βρεφάκι. Αν είχα μεγαλύτερο παιδάκι, ίσως να μην είχα φρικάρει τόσο! (με το χέρι στην καρδιά, και πάλι δε θα την έγραφα εκεί, αλλά δε θα είχα πάθει και τόσο σοκ!)

* στοιχειωδώς καθαροί για 'μένα σημαίνει καθαρίζονται ίσως και 300 φορές την ημέρα. Όταν όμως κάποιοι χώροι δεν είναι πλήρως ανακαινισμένοι, όσο και να καθαριστούν σου δίνουν την αίθηση του βρώμικου.

Εγώ ,όπως και προείπα είναι όλα υποκειμενικά.Αγαπητή φίλη , σε βρίσκω λίγο υπερβολική.Εγώ τουλάχιστον μιλάω υπεύθυνα ,γιατί εκεί στέλνω το παιδί μου παρόλο που δεν εργάζομαι.Το μόνο ΄που έχω να σου ευχηθώ είναι ο σταθμός που στέλνεις το κοριτσάκι σου, να είναι ο τέλειος για σένα.Θα ήταν αδιακρισία να σε ρωτήσω που την στέλνεις?

Λίνα1979

Για το edit admin σχημάτισα και γω περίπου την ίδια γνώμη με το Patousaki. Για τα μεγαλύτερα παιδιά έχει κάποια καλά στοιχεία, για τα μικράκια... άστα... Υπάρχει και παλιότερο θέμα για αυτό στο σταθμό, στο οποίο είχα γράψει όταν τα είχα φρέσκα...

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=29424&highlight=Nancy%27s

Διαφημίσεις

Λίνα κοπέλα μου, φυσικά και όλα είναι υποκειμενικά!

Όμως –διόρθωσέ με αν κάνω λάθος- είσαι λιγάκι επιθετική! Δηλαδή…συγνώμη γιατί κάτι δεν κατάλαβα σωστά… Τι εννοείς «υπεύθυνα»? Ότι εγώ δηλαδή που είμαι ο μέσος γονιός, ούτε πιο έξυπνος, ούτε πιο υποψιασμένος, ούτε πιο …καχύποπτος από τον μέσο όρο, που επισκέπτομαι έναν χώρο στον οποίο υποτίθεται ότι θα φιλοξενηθεί το παιδί μου δεν μπορώ να κρίνω υπεύθυνα? Μάλλον κάτι άλλο θα ήθελες να πεις.

Όπως τόνισα και σε αυτό που έγραψα, ο χώρος στον οποίο βρίσκονται τα βρέφη είναι κατά τη γνώμη μου το λιγότερο αφιλόξενος, κρύος κυριολεκτικά και μεταφορικά, χωρίς φαντασία, χωρίς εικόνες για να τραβούν το βλέμμα ενός παιδιού. Οι εγκαταστάσεις παλιές, και ορισμένα κομμάτια κακοδιατηρημένα. Το «κλείνω βεράντα για να δικαιολογήσω 12 βρέφη» δε χωράει καμμία δικαιολογία για ʽμένα. Δείχνει λίγο εμπορευματοποίηση των παρεχομένων υπηρεσιών, κάτι του τύπου «όλοι οι καλοί χωράνε». Δεν είναι έτσι, ή πιο σωστά δε θα έπρεπε να είναι έτσι όταν αναφερόμαστε σε μικρά βρέφη. ΒΡΕΦΗ.

Η ιδιοκτήτρια ήταν από ψυχρή μέχρι παγωμένη, σα να βαριέται, σα να μη δίνει σημασία ότι απέναντί της υπήρχε μια ανθρώπινη ψυχή. Ειδικά για αυτό το θέμα δε δέχομαι κουβέντα! Το να σου ανοίγει την καγκελόπορτα της αυλής για να φύγεις και να σε ρωτάει τότε αν είναι αγόρι ή κορίτσι ένα παιδί που βρισκόταν όλη την ώρα στις αγκαλιές των γονιών του (όχι χωμένο και κοιμισμένο σε καρότσι), αγγίζει τα όρια της απολύτου αδιαφορίας! Πρόγραμμα για την απασχόληση των βρεφών δεν υπήρχε, και δεν έμπαινε στον κόπο να σου το πει τουλάχιστον ευθέως. Και αυτά τουλάχιστον το επιβεβαιώνουν οι περισσότερες μαμάδες που την έχουν γνωρίσει!

Για τα μεγαλύτερα, σαν το δικό σου, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Το έγραψα τώρα και το είχα γράψει και πέρυσι! http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=29424&highlight=Nancy%27s

Όσο για το σταθμό που πήγα τη Νικολέττα τελικά… Ναι, είναι για εμάς κάτι παραπάνω από τέλειος! Φαντάζομαι ότι έτσι είναι και για εσάς αυτός…

Καταρχήν ,μην εκνευρίζεσαι.Ο όρος "υπεύθυνα" τί σημαίνει?Ότι εγώ κρίνω ,όχι από μια επίσκεψη ,αλλά από 1,5 χρόνο που το αγοράκι μας πηγαίνει στο σταθμό.Από την χαρά και τον ενθουσιασμό του , από τους φίλους του και τους αξιολαγότατους γονείς τους ,από την εξέλιξη του σε μαθησιακό επίπεδο , από τις εκδηλώσεις και τη δουλειά του σταθμού και τις δασκάλες του.Καλή μου ,εγώ προσωπικά δεν θα μπορούσα να είμαι απόλυτη για κάνένα σχολείο, μόνο και μόνο κάνοντας 2 επισκέψεις.Μιλάω υπεύθυνα , γιατί εκεί στέλνω το παιδί μου.Αυτό θα ίσχυε για οποιοδήποτε σταθμό τον έστελνα.Κλείνοντας ,να προσθέσω ,πως για μένα κανένας δεν είναι τέλειος σταθμός, για τον απλούστατο λόγο οτι το τέλειο δεν το βρίσκουμε πουθενά.Απλά είμαστε ικανοποιημένοι για την χαρά , την ανεμελιά και την πρόοδο του παιδιού μας.Γι'αυτό πιστεύω ,ότι νοιάζεται ο κάθε γονιός.Τελικά σε ποιο σταθμό στέλνεις το κοριτσάκι σου.Ευχαριστώ -Λίνα

Λίνα1979