Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΗΜΙΚΡΑΝΙΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΝΑ

Recommended Posts

Υποφέρει καμια μανουλα απο ημικρανίες?

Μετά απο 3 μήνες που γέννησα αρχισα να εχω ημικρανίες καθε 2 μήνες περίπου.

Τρείς φορές ήταν τοσο δυνατοί οι πονοκέφαλοι που οδήγησαν σε εμετό.

Παίρνω 2 Panadol Extra ή Mesulid.

Eχει καμια ανάλογο πρόβλημα? και τι κάνετε γι' αυτό?

Διαφημίσεις

Aπο όσο ξέρω συμβαίνει μερικές φορές μετά την γέννα ! Εγώ το παθαίνω στο τέλος της περιόδου οχι τόσο ημικρανία όσο πολύ έντονο πονοκέφαλο! Μια συνάδερφος η οποία έχει ημικρανίες όμως παίρνει τα Zomigon τα οποία είναι ειδικά για τις ημικρανίες αλλά καλύτερα θα ήταν να ρωτήσεις τον γιατρό σου γιατί από όσο ξέρω είναι πολύ δυνατά αυτά !

Καλό κουράγιο :wink:

Υποφέρει καμια μανουλα απο ημικρανίες?

Μετά απο 3 μήνες που γέννησα αρχισα να εχω ημικρανίες καθε 2 μήνες περίπου.

Τρείς φορές ήταν τοσο δυνατοί οι πονοκέφαλοι που οδήγησαν σε εμετό.

Παίρνω 2 Panadol Extra ή Mesulid.

Eχει καμια ανάλογο πρόβλημα? και τι κάνετε γι' αυτό?

Έκανες επισκληρίδιο; Αν ναι μπορεί να οφείλεται σε αυτό είναι μια από τις παρενέργεις, δεν εμφανίζεται πολύ συχνά αλλά συμβαίνει...

Μου κάνει εντύπωση ότι εμφανίστηκαν 3 μήνες μετά....λίγο δύσκολο να το συνδυάσω με την γέννα ή την επισκληρίδιο.

Αννα Κονοβέση

Μαία - Ψυχοπροφυλάκτρια,

Εκπαιδεύτρια Α' Βοηθειών

Ναι εκανα επισκληριδιο γιατι κατεληξα να γεννησω με καισαρικη παρολο που ο γιατρος μου ο κ. Κουρακος είναι υπέρ του φυσιολογικού τοκετού και κατα της επισκληριδίου.

Μάλιστα μου είχε παραθέσει τα αρνητικά της επισκληριδίου.

Μετά την καισαρική είχα και φαγούρα σε όλο μου το πρόσωπο. Μου είπαν ότι ήταν ένα απο τα άμεσα συμπτώματα της επισκληριδίου.

Πάντως πριν την εγκυμοσύνη δεν είχα πρόβλημα με ημικρανίες.

Διαφημίσεις

Μάλιστα μου είχε παραθέσει τα αρνητικά της επισκληριδίου.

Μετά την καισαρική είχα και φαγούρα σε όλο μου το πρόσωπο. Μου είπαν ότι ήταν ένα απο τα άμεσα συμπτώματα της επισκληριδίου.

Πάντως πριν την εγκυμοσύνη δεν είχα πρόβλημα με ημικρανίες.

Η φαγούρα και το ρίγος είναι ένα από τις κλασικές και συνηθισμένες παρενέργειες της επισκληριδίου χωρίς παθολογική σημασία. Οι πονοκέφαλοι, επίσης καθώς και οι πόνοι στην μέση, για περίπου, έναν μην α μετά την γέννα μπορεί να εμφανιστούν. Αλλά 3 μήνες μετά, είναι λίγο περίεργο, μήπως πρέπει να ψάξεις αλλού την αιτία πχ υπερβολικό άγχος και ένταση, πολλές ευθύνες κ.λπ

Αννα Κονοβέση

Μαία - Ψυχοπροφυλάκτρια,

Εκπαιδεύτρια Α' Βοηθειών

Η αληθεια ειναι οτι ειμαι αγχωδες ατομο και τωρα με το μωρο το αγχος μου διπλασιαστηκε.

Ειπα στο γιατρο μου για τις ημικρανιες και μου ειπε να κανω εξεταση προλακτινης γιατι και τωρα μετα απο 8 μηνες που δεν του δινω δικο μου γαλα εχω λιγες σταγονες. Δεν ξερω αν ειναι φυσιολογικο αυτο.

Η προλακτινη μου ειναι 15.4. Δεν τον πηρα ακομα να του το πω.

Εν τω μεταξυ δεν ξερω αν συσχετιζονται ολα αυτα αλλα εκτος οτι εχω υποθυρεοειδισμο αλλα ειναι υπο ελεγχο παιρνοντας χαπια, δεν μπορω με τιποτα να χασω τα κιλα που πηρα.

Οταν εβγαζα δικο μου γαλα αντι να χανω κιλα επαιρνα και τωρα ακομα τα εχω χωρις να τρωω οπως ετρωγα.

Επειδη ξερω οτι ειστε ειδικες στο θεμα αυτο. Ειναι φυσιολογικο να βγαζω πολυ λιγο γαλα οταν πιεζεται το στηθος μου μετα απο τοσους μηνες?

Δεν πηρα χαπι για να σταματησω απλα μειωνα τα γευματα.

Μπορεί να σας κούρασα αλλα μετα απο τοσους μηνες με βασανιζει κατι και θελω να ρωτησω καποιον ειδικο.

Στο παιδι μου εδωσα γαλα μου μεχρι τον 6ο μηνα αλλα με μπιμπερο. Εβγαζα γαλα καθε 2 ωρες με ενα θηλαστρο που ειχα παρει το διπλο της Medela. Το μαζευα επλενα αποστειρωνα γενικως ηταν πολυ κουραστικο αλλα ηθελα να δωσω οπωσδηποτε δικο μου γαλα στο μωρο. Ο λογος που το εκανα αυτο ηταν γιατι μια μαια με συμβουλεψε να το κανω γιατι η μια μου θηλη ειναι εισεχουσα και ειναι σαν σκισμενες και οι δυο. Προσπαθησα ποναγα και για να μην γινουν χειροτερα οι θηλες μου γιατι ειχαν πληγωθει ακολουθησα αυτον τον δρομο.

Τωρα που περασε ο καιρος σκεφτομαι μηπως επρεπε να επιμεινω και να μην καταφυγω στο θηλαστρο. Βεβαια το μωρο μου ηπιε μητρικο γαλα και αυτο μου φτανει.Απλα θα ηθελα να ρωτησω αν μπορει να συμβει αυτο σε καποια γυναικα και αν κατα τη γνωμη σας εκανα καλα που ακουσα την μαια στο νοσοκομειο.

Η αληθεια ειναι οτι ειμαι αγχωδες ατομο και τωρα με το μωρο το αγχος μου διπλασιαστηκε.

Ειπα στο γιατρο μου για τις ημικρανιες και μου ειπε να κανω εξεταση προλακτινης γιατι και τωρα μετα απο 8 μηνες που δεν του δινω δικο μου γαλα εχω λιγες σταγονες. Δεν ξερω αν ειναι φυσιολογικο αυτο.

Η προλακτινη μου ειναι 15.4.

Η αύξηση της προλακτίνης έχει σχέση με το άγχος και το στρες. Επίσης μία γυναίκα που γενικά έχει άγχος μπορεί να έχει εκκρίσεις από την θηλή (πχ εγώ που δεν έχω γεννήσει ακόμα. Εδώ και χρόνια αν πιέσω την θηλή μου βγάζω 1-2 σταγόνες υγρού σαν γάλα). Οταν το είχα ψάξει δεν βρέθηκε τίποτα παθολογικό.

Επειδη ξερω οτι ειστε ειδικες στο θεμα αυτο. Ειναι φυσιολογικο να βγαζω πολυ λιγο γαλα οταν πιεζεται το στηθος μου μετα απο τοσους μηνες?

Δεν πηρα χαπι για να σταματησω απλα μειωνα τα γευματα.

Δεν γνωρίζω ακριβώς για πόσο χρονικό διάστημα μπορεί να συμβαίνει αυτό αλλά γνωρίζω ότι συμβαίνει για αρκετό καιρό. Δεν το βρίσκω τόσο τρομερό ώστε να σε ανησυχεί… Ίσως να είναι ανεβασμένες οι τιμές της προλακτίνης λόγω άγχους και για αυτό να έχεις εκκρίσεις από το στήθος. Αλλά η αξιολόγηση της τιμής γίνεται με βάση την ημέρα του κύκλου σου που έγινε η μέτρηση οπότε ο γιατρός θα σου πει αν είναι φυσιολογική ή όχι.

Ο λογος που το εκανα αυτο ηταν γιατι μια μαια με συμβουλεψε να το κανω γιατι η μια μου θηλη ειναι εισεχουσα και ειναι σαν σκισμενες και οι δυο.

Τωρα που περασε ο καιρος σκεφτομαι μηπως επρεπε να επιμεινω και να μην καταφυγω στο θηλαστρο. Βεβαια το μωρο μου ηπιε μητρικο γαλα και αυτο μου φτανει.Απλα θα ηθελα να ρωτησω αν μπορει να συμβει αυτο σε καποια γυναικα και αν κατα τη γνωμη σας εκανα καλα που ακουσα την μαια στο νοσοκομειο.

Γιατί αγχώνεσαι? Το ζητούμενο είναι το μωρό να πάρει μητρικό γάλα. Τώρα, αν το έκανες απευθείας με το στήθος ή όχι, και χρησιμοποίησες θήλαστρο, δεν έχει τόσο σημασία. Αυτό που ήθελες να καταφέρεις, το κατάφερες!!! Πήρε το δικό σου γάλα…

Η αλήθεια είναι ότι με εισέχουσα θηλή δεν είναι τόσο εύκολο, θέλει πολύ προσπάθεια και υπομονή. Άλλες στην θέση σου εγκαταλείπουν τον αγώνα αμέσως ενώ εσύ κάθε 2 ώρες έβαζες θήλαστρο για τα ταΐζεις το μωρό σου με το δικό σου γάλα. Μπράβο σου!!!... μην αναλώνεσαι με τέτοια θέματα, ευχαριστήσου το μωράκι σου και την οικογένειά σου, μια χαρά τα έχεις καταφέρει… Δεν έχεις λόγο να φορτώνεις τον εαυτό σου με τύψεις για πράγματα που τα έχεις καταφέρει ήδη.

Αννα Κονοβέση

Μαία - Ψυχοπροφυλάκτρια,

Εκπαιδεύτρια Α' Βοηθειών

Είναι φυσιολογικό να συμβαίνει και μετά από χρόνια, μην ανησυχείς!

Στο παιδι μου εδωσα γαλα μου μεχρι τον 6ο μηνα αλλα με μπιμπερο.

Εβγαζα γαλα καθε 2 ωρες με ενα θηλαστρο που ειχα παρει το διπλο της Medela. Το μαζευα επλενα αποστειρωνα γενικως ηταν πολυ κουραστικο αλλα ηθελα να δωσω οπωσδηποτε δικο μου γαλα στο μωρο.

Συγχαρητήρια που άντεξες τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα....

Ο λογος που το εκανα αυτο ηταν γιατι μια μαια με συμβουλεψε να το κανω γιατι η μια μου θηλη ειναι εισεχουσα και ειναι σαν σκισμενες και οι δυο. Προσπαθησα ποναγα και για να μην γινουν χειροτερα οι θηλες μου γιατι ειχαν πληγωθει ακολουθησα αυτον τον δρομο.

Με εισέχουσες θηλές μπορείς να θηλάσεις αν σου δείξει κάποιος ειδικός πώς να κρατάς το στήθος και πώς να βοηθάς το παιδί να πιάσει σωστά. Η μαία σου νομίζω ότι δεν έχει τόσο εξειδικευμένες γνώσεις. Οπότε καλώς ακολούθησε αυτό το δρόμο.

Τωρα που περασε ο καιρος σκεφτομαι μηπως επρεπε να επιμεινω και να μην καταφυγω στο θηλαστρο.

Το θήλαστρο ίσως ήταν απαραίτητο για σένα τουλάχιστον για κάποιο διάστημα. Δεν ξέρω αν από την αρχή μπορούσες να θηλάσεις χωρίς τη βοήθειά του. Εξαρτάται από το βαθμό που είναι οι θηλές εισέχουσες αλλά και από το πόσο καλά μπορεί να πιάσει τη θηλαία άλω το μωρό. Σου τα γράφω για να γνωρίζεις για το πιθανό επόμενο μωρό. Να έρθεις εγκαίρως σε επαφή με κάποιον για να έχεις έγαιρη βοήθεια.

Βεβαια το μωρο μου ηπιε μητρικο γαλα και αυτο μου φτανει.

Είναι πολύ σημαντικό αυτό αλλά η κούραση ήταν πάρα πολύ μεγάλη. Είναι πολύ σπάνιο να αντέξει μια μητέρα τόσο καιρό τις αντλήσεις. Αν σε βοηθούσε κάποιος να θηλάσεις το μωρό πιθανόν να τα κατάφερνες και να μην κουραζόσουν τόσο πολύ.

Απλα θα ηθελα να ρωτησω αν μπορει να συμβει αυτο σε καποια γυναικα και αν κατα τη γνωμη σας εκανα καλα που ακουσα την μαια στο νοσοκομειο.

Η μαία σε βοήθησε όσο μπορούσε. Ο θηλασμός σε ειδικές περιπτώσεις χρειάζεται ειδική υποστήριξη. Το δικό σου παιδάκι πιθανόν χρειαζόταν ειδική υποστήριξη για να εκπαιδευτεί να θηλάζει σωστά. Το σύνηθες είναι να θηλάζουν τελικά τα μωρά που οι μητέρα τους έχει εισέχουσες θηλές.

Θα ήθελα να σε ρωτήσω και κάτι. Συνήθως οι μητέρες με εισέχουσες θηλές βλέπουν βελτίωση μετά από κάποιον καιρό αντλήσεων, δηλαδή οι θηλές τους γίνονται λιγότερο εισέχουσες ή καθόλου. Εσύ είδες κάποια διαφορά.

Ναι. Καποιες φορες γινοντουσαν λιγοτερο εισεχουσες αλλα εχω και ενα αλλο προβλημα το οποιο δεν ξερω αν συνηθιζεται. Οι θηλες μου ειναι σα να ειναι χωρισμενες στη μεση.

Δεν ξερω αν καταλαβες απο την περιγραφη.

Σαν να ειναι δυο μισοφεγγαρα η καθε θηλη.Η΄μαλλον ενα Θ.

Σαν να ειναι μονιμα σκισμενες.

Και αυτο εκανε πολυ επωδυνες τις προσπαθειες μου στην αρχη.

Διαφημίσεις