Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΜΕΛΕΤΗ ΥΠΝΟΥ

athens2006

Recommended Posts

O συζυγος ροχαλίζει .... φρικτά....

ανάσκελα... μπρουμυτα.... στο πλαι....

κανει και απνοιες, τρανταζεται ολοκληρος στον υπνο του, τεντώνεται.

Τον ακούω καποιες φορές, τις περισσότερες, που δεν μπορεί να πάρει ανάσα και τρομάζω. Τον ξυπνάω γιατι φοβάμαι μήπως πάθει τιποτα.

Διαβασα στον νετ οτι πρεπει να κανει μια μελετη υπνου για να δει ο γιατρος ποσο συχνες και επικινδυνες ειναι οι απνοιες.

Εχει κανεις καμια εμπειρια;Πως γινεται;Που;

Διαφημίσεις

ετσι που το λες ακουγετε με ενα προβλημα που αντιμετωπιζει ενας φιλος μας.αυτο που ξερω ειναι οτι πηγε σε ενα κεντρο νομιζω και για να τον εξετασουν κοιμηθηκε και τον παρακολουθουσαν μετρωντας του κατι.οι μετρησεις εδειξαν οτι στον υπνο του σταματαγε παρα πολλες φορες η αναπνοη του και αν συνεχιζε ετσι ηταν επικυνδινο για την υγεια του.τωρα εχει για ενα χρονο μια συσκευη με μασκα στον υπνο του και θα ξανακανει τις μετρησεις.θα ρωτησω λεπτομερειες και θα σου πω

Πολλά παιδιά, πολλές σκοτούρες. Κανένα παιδί, καμιά χαρά.

Κικέρων

Γεωργια 03/10/06 Στελλα 04/03/08

Εμεις φετος πηραμε την μασκα για τον υπνο.Λοιπον ακου την διαδικασια.

Πρωτα θα πατε σε εναν πνευμονολογο. Αυτος θα μιλησει με εναν απο τους ειδικους που κανουν αυτο το τεστ υπνου. Θα σας παρουν τηλ. να κανονισετε για το ποτε σας βολευει να παει σε ενα νοσοκομειο του ΙΚΑ (για μας το καλυτερο ειναι αυτο στην Πεντελη). Εμεις το καναμε και αλλου στον Πειραια αλλα δεν ηταν σωστα τα αποτελεσματα.Σε αυτο της Πεντελης πληρωνεις 75 ευρω γιατι ειναι ολη νυχτα μια κοπελα και παρακολουθει το μηχανημα αν γινετε σωστη δουλεια. Αξιζει να τα δωσετε παντως.Συνεχιζω...Αφου τελειωσετε με το τεστ καταθετετε τα χαρτια στο ΙΚΑ για να περασει ο αντρας σου επιτροπη και να δικαιολογηθουν τα περισσοτερα χρηματα.Το μηχανημα θα σας το εχουν φερει ειδη στο σπιτι (σας τηλεφωνουν απο την εταιρια) απλα αυτο ειναι κοινο μυστικο με το ΙΚΑ-γιατρους κτλ. Στην επιτροπη δηλ. υποτιθεται οτι δεν το εχετε ακομη!ελπιζω να βοηθησα λιγο...μπορει να ακουγονται πολλα αλλα τελικα ειναι πολυ απλη διαδικασια αφου υπαρχει κυκλωμα!!! :lol:

Καλη επιτυχια!

Μελέτη ύπνου κάνουν και στον Ευαγγελισμό! Έκανε ο πεθερός μου πριν 1 μήνα περίπου, δεν ξέρω τη διαδικασία αλλά ο συγκεκριμένος γιατρός που την κάνει θεωρείται πολύ καλός σε αυτό! (διασταυρωμένο απο συνάδελφο του γιατρό)

Κάνε ένα τηλέφωνο στον ευαγγελισμό να ρωτήσεις. ο πεθερός μου βέβαια έχει ΝΑΤ αλλά ρώτα

Ευχαριστώ πολυ για τις απαντήσεις.

Ο σύζυγος ειναι δύσκολος, ποσο μάλλον να πάρει μηχανημα στο σπίτι αλλά εγώ το θεωρω μεγάλο προβλημα να μην αναπνεει σωστα.

Δυστυχώς για εκεινον, αυριο εχω ραντεβου στον πνευμονολογο για μενα οποτε την πατησε. Θα το κοιτάξω με το γιατρο αυριο και θα το δρομολογήσω.

Ευχαριστώ και πάλι.

Διαφημίσεις

Καλημερα!!!!Το ιδιο προβλημα εχει ο αδελφος μου!!!

Πριν 1 χρονο και κατι που το διαπιστωσε η νυφη μου,πηγε για εξετασεις σε πνευμονολογο και επειτα πηγε στο Σωτηρια στην 3η κλινικη.

Ειχε κλεισει ραντεβου μερες πριν .Η εξεταση γινετε το βραδυ,οπου σε καλωδιωνουν και κοιμασαι ολο το βραδυ!!Εν το μεταξυ ενα μηχανημα μετραει ποσες απνοιες εχεις καθ ολη την διαρκεια του υπνου!

Τα αποτελεσματα βγαινουν 4-5 μερες μετα............ο αδελφος μου(31 ετων),ειχε πανω απο 300 απνοιες!!!!!!!!!!

Του δωσαν ενα μηχανημα με μασκα ,οπου το φοραει στον υπνο και στα 2 χρονια θα παει να το εξετασουν παλι!!!!!!

Μην το αφησετε παντως...........ειναι πολυ επικυνδυνο!!!!!!

Ευχομαι να πανε ολα καλα!!!!!

Ευχαριστώ πολυ για τις απαντήσεις.

Ο σύζυγος ειναι δύσκολος, ποσο μάλλον να πάρει μηχανημα στο σπίτι αλλά εγώ το θεωρω μεγάλο προβλημα να μην αναπνεει σωστα.

Δυστυχώς για εκεινον, αυριο εχω ραντεβου στον πνευμονολογο για μενα οποτε την πατησε. Θα το κοιτάξω με το γιατρο αυριο και θα το δρομολογήσω.

Ευχαριστώ και πάλι.

Οσο δυσκολος και να ειναι ,πρεπει να καταλαβει οτι ειναι πολυ επικινδυνο!!!Μπορει στον υπνο να σταματησει να οξυγωνωνετε ο εγκεφαλος(που στην ουσια αυτο ειναι η απνοια,για δευτερολεπτα δεν παει οξυγονο στον εγκεφαλο!!!!!!!!!),για πιο μεγαλη διαρκεια και να παθει ανακοπη!!!!!!!!!Στα λεω ετσι ωμα,γιατι ειναι πολυ σοβαρο και πρεπει να το κοιταξετε αμεσα!!!!!!!!!

Και παλι ευχομαι τα καλυτερα!!!!!!!

Κι εμείς έχουμε κάνει μελέτη ύπνου (στο σύζυγο). Του είπανε να πάρει μάσκα. Το αμέλησε όμως και λόγω παιδιών δεν προλαβαίνουμε να κουνίσουμε.

Πάντως ήθελα να πω πως η μάσκα καταστέλει τα συμπτώματα. Την αιτία μας είπε κάποιος ΩΡΛ ότι την εξαφανίζουμε με... επέμβαση. Αλλά δε μας είπε ούτε πώς ούτε τι (γιατί ήταν λέει διευθυντής της κλινικής και δεν είναι δουλειά του να δίνει πληροφορίες!). :evil: Αυτά στα Γιάννενα.

Ξέρει κανείς λεπτομέρειες περί επεμβάσεων κτλ;;; Σας έχει συστήσει κάποιος γιατρός κάτι αντίστοιχο;

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Κι εμείς έχουμε κάνει μελέτη ύπνου (στο σύζυγο). Του είπανε να πάρει μάσκα. Το αμέλησε όμως και λόγω παιδιών δεν προλαβαίνουμε να κουνίσουμε.

Πάντως ήθελα να πω πως η μάσκα καταστέλει τα συμπτώματα. Την αιτία μας είπε κάποιος ΩΡΛ ότι την εξαφανίζουμε με... επέμβαση. Αλλά δε μας είπε ούτε πώς ούτε τι (γιατί ήταν λέει διευθυντής της κλινικής και δεν είναι δουλειά του να δίνει πληροφορίες!). :evil: Αυτά στα Γιάννενα.

Ξέρει κανείς λεπτομέρειες περί επεμβάσεων κτλ;;; Σας έχει συστήσει κάποιος γιατρός κάτι αντίστοιχο;

alcyon ,μιλησα τωρα με τον αδελφο μου και τον ρωτησα!!

Μου ειπε μακρια απο ΩΡΛ!!Αυτοι δεν το κατεχουν,μονο σε πνευμονολογο!!!

Και οσο για την επεμβαση,δεν γνωριζει να υπαρχει κατι τετοιο,δεν του το εχει πει ποτε κανενας!!!!Την μασκα .πρεπει να την παρετε και πηγενετε να ρωτησετε καποιον πνευμονολογο!!

Ευχομαι και για εσας να πανε ολα καλα!!!

Στη διαδικασία για τη μάσκα πρέπει να πάρουμε υπογραφή από διευθυντή ΩΡΛ. Εκεί μας είπε αυτός για επέμβαση. Τώρα που θα ηρεμίσουμε θα το ψάξω περισσότερο.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Διαφημίσεις

σε καταλαβαινω γιατι περασα ακριβως απο τη θεση σου (φοβος-σκουντηγματα κ.λ.π)

κλεισαμε τηλεφωνικο ραντεβου στον ευαγγελισμο - (πολυ ευκολα)

κοιμηθηκε ενα βραδυ εκει . το μισο κανονικα και το αλλο μισο με συνδεση σε ενα μηχανημα που μετραγε των αριθμο και τη διαρκεια της απνοιας.

συστησαν υπνο με μασκα και απωλεια βαρους .

ηραμε αμεσα τη μασκα και αλλαξε εντελως ο υπνος του ,,,

καντε το να ησυχασετε !!! καλη συνεχεια

Προσέχω το περιβάλλον που τους ανήκει !!!!!

ΧΡΥΣΟΥΛΑ 1/3/2002 * ΓΙΩΡΓΟΣ 8/11/2003

alcyon αυτο που σας ειπε ο ΩΡΛ ειναι ασχετο. Εγχειρηση χρειαζεται μονο αν το προβλημα προερχεται καθαρα απο την μυτη...διαφραγμα...κατασκευη κτλ.

Συνηθως οι μασκα που δινουν οι εταιρειες πιανει μονο την μυτη. Τους περισσοτερους δεν τους βολευει αυτη και ετσι σταματουν να χρησιμοποιουν το μηχανημα. Θελω να σας πω οτι σε περιπτωση που δεν βολευει στους αντρες σας αυτη η μασκα υπαρχει και μια αλλη που πιανει μυτη και στομα μαζι.Μπορειτε να ζητησετε να την αλλαξετε...εμεις αυτο καναμε και απο την πρωτη μερα κοπηκε μαχαιρι το ροχαλητο.Καταρχην ο αντρας μου ξεκουραστηκε μετα απο πολλα χρονια...την πρωτη φορα σηκωθηκε απο τις 6 το πρωι! μην το αμελειται οσες εχετε προβλημα...η απνοια ειναι αιτια θανατου!

Εδώ οι ειδικοί στην υπνική άπνοια. :lol:

Μελέτες ύπνου κάναμε στην Αγγλία, κι εδώ στην Ελλάδα στο Ευγενίδειο (με τον πνευμονολόγο Βαγιάκη).

Η άπνοια απ'όσο έχουμε ψάξει, δεν σχετίζεται πάντα με την ανατομική των αεροφόρων οδών, οπότε οι επεμβάσεις μπορεί να βελτιώνουν αλλά δεν λύνουν το πρόβλημα.

Αντίθετα, στις ελαφρές περιπτώσεις, το κόψιμο του τσιγάρου και του ποτού καθώς και η σωματική άσκηση και η ελάττωση του σωματικού βάρους φέρνουν καλά αποτελέσματα.

Στις βαρύτερες περιπτώσεις (όπως η δική μας) επιβάλλεται χρήση συσκευής CPAP. Ολα μια συνήθεια είναι...

Χρρρρ χρρρρρ το ροχαλητό φσσσσσ φσσσσσσ η μάσκα.

Α και φυσικά το κύκλωμα λύνει και δένει.

Αυτό το διαπιστώσαμε εξ ιδίων, καθώς αγοράσαμε τη συσκευή ιδιωτικά και μας έγινε μεγάλη έκπτωση. Επίσης μάσκες αγοράζουμε απ'το εξωτερικό αλλά και το λογισμικό της συσκευής για έλεγχο της προόδου στον ύπνο.

Ερμο ελληνικό δημόσιο, τα παραπάνω που πληρώνει ο έλληνας φορολογούμενος θα μπορούσε να τα έχει γλιτώσει το κράτος, άν δεν έδιναν οι εταιρίες μίζα στους γιατρούς για να συστήσουν την συγκεκριμμένη συσκευή και όχι κάποια άλλη

alcyon αυτο που σας ειπε ο ΩΡΛ ειναι ασχετο. Εγχειρηση χρειαζεται μονο αν το προβλημα προερχεται καθαρα απο την μυτη...διαφραγμα...κατασκευη κτλ.

Συνηθως οι μασκα που δινουν οι εταιρειες πιανει μονο την μυτη. Τους περισσοτερους δεν τους βολευει αυτη και ετσι σταματουν να χρησιμοποιουν το μηχανημα. Θελω να σας πω οτι σε περιπτωση που δεν βολευει στους αντρες σας αυτη η μασκα υπαρχει και μια αλλη που πιανει μυτη και στομα μαζι.Μπορειτε να ζητησετε να την αλλαξετε...εμεις αυτο καναμε και απο την πρωτη μερα κοπηκε μαχαιρι το ροχαλητο.Καταρχην ο αντρας μου ξεκουραστηκε μετα απο πολλα χρονια...την πρωτη φορα σηκωθηκε απο τις 6 το πρωι! μην το αμελειται οσες εχετε προβλημα...η απνοια ειναι αιτια θανατου!

Ο σύζυγος ροχάλιζε και όταν ήταν αδύνατος. Σαφώς τώρα με παραπανίσια κιλά, το πράγμα έχει φτάσει στο απροχώρητο. Μάσκα μας έδωσε το νοσοκομείο δοκιμαστικά. Έπιανε στόμα και μύτη. Φυσικά κόπηκε μαχαίρι το ροχαλητό (για τις μέρες που είχε τη μάσκα +2 μέρες επιπλέον). Ξύπνησε με ζωντάνια πρώι πρωί και δεν κοιμήθηκε ούτε στιγμή το μεσημέρι, ενώ το βράδυ ήταν ακόμα ακμαίος! Τώρα πια (χωρίς τη μάσκα), ξυπνάει και σέρνεται. Το μάτι κόκκινο σαν άυπνος, άμα έχει ευκαιρία μπορεί να ξανακοιμηθεί ακόμα και στις 10 το πρωί (κι ας ξύπνησε 9 -π.χ. Σαββατοκύριακα). Το μεσημέρι έναν 3ωρο ύπνο και το απόγευμα υποτονικός.

Και εκτός από αυτό... επειδή τώρα με τη γεννα έμεινα μόνη μου στο δωμάτιο (γιατί ήμουν Αθήνα με την οικογένεια, ενώ εκείνος Γιάννενα για δουλειά)... συνειδητοποίησα πως κι εγώ κουράζομαι με το ροχαλιτό του! :shock: Όσο έλειπε, ξυπνούσα 6:30 ώρα το πρωί κι ας είχα βαρύ πρόγραμμα λόγω παιδιών!! και ήμουν μια χαρά! Όταν ερχόταν στην Αθήνα, δεν μπορούσα να σηκωθώ πριν της 9 κι αυτό με το ζόρι!!!!

Αφού του το είπα και το ξέκοψα πως μόλις τελειώσουν τα γεννητούρια, θα διορθώσουμε το θέμα του ροχαλητού ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!!! Άντε για να μη μείνουμε χωρίς μπαμπα! :?

Διαφημίσεις

Εδώ οι ειδικοί στην υπνική άπνοια. :lol:

Μελέτες ύπνου κάναμε στην Αγγλία, κι εδώ στην Ελλάδα στο Ευγενίδειο (με τον πνευμονολόγο Βαγιάκη).

Η άπνοια απ'όσο έχουμε ψάξει, δεν σχετίζεται πάντα με την ανατομική των αεροφόρων οδών, οπότε οι επεμβάσεις μπορεί να βελτιώνουν αλλά δεν λύνουν το πρόβλημα.

Αντίθετα, στις ελαφρές περιπτώσεις, το κόψιμο του τσιγάρου και του ποτού καθώς και η σωματική άσκηση και η ελάττωση του σωματικού βάρους φέρνουν καλά αποτελέσματα.

Στις βαρύτερες περιπτώσεις (όπως η δική μας) επιβάλλεται χρήση συσκευής CPAP. Ολα μια συνήθεια είναι...

Χρρρρ χρρρρρ το ροχαλητό φσσσσσ φσσσσσσ η μάσκα.

Α και φυσικά το κύκλωμα λύνει και δένει.

Αυτό το διαπιστώσαμε εξ ιδίων, καθώς αγοράσαμε τη συσκευή ιδιωτικά και μας έγινε μεγάλη έκπτωση. Επίσης μάσκες αγοράζουμε απ'το εξωτερικό αλλά και το λογισμικό της συσκευής για έλεγχο της προόδου στον ύπνο.

Ερμο ελληνικό δημόσιο, τα παραπάνω που πληρώνει ο έλληνας φορολογούμενος θα μπορούσε να τα έχει γλιτώσει το κράτος, άν δεν έδιναν οι εταιρίες μίζα στους γιατρούς για να συστήσουν την συγκεκριμμένη συσκευή και όχι κάποια άλλη

c-pap χρησιμοποιει ο πεθερος μου....

κ αυτος ετσι πηγε να κανει μελετη υπνου κ του δωσανε μια γνωματευση για c-pap k μασκα... τον στειλανε σε συγκεκριμενο καταστημα... κ του ειπανε 2000€.....

αλλα το ψαξαμε λιγο, το αγορασαμε 1350 € μας το στειλαν ρυθμισμενο συμφωνα με την γνωματευση μας καναν δωρο την μασκα , κ μας στειλανε κ τα χαρτια για να κανουμε δαπανη στο ικα , κ πηραμε πισω τα 1215€.

line_flow_rose_beg_minie_time_1227934800_text_e720ecf0eff5ecf0effd20ece1f22c20e5dfede1e9.gif

Μελέτη ύπνου έιχα κάνει κ εγώ μου την είχε γράψει ο πνευμονολόγος και την είχα κάνει στο 3ο θεραπευτηριο Ικα κάπως έτσι λέγεται...το μόνο που πλήρωσα ήταν μια αποκλειστική που σε προσέχει το βράδυ και μετά παίρνεις σχεδόν όλο το ποσό από το Ικα...το πρόβλημα ήταν ότι εγώ δεν μπόρεσα να κοιμηθώ αλλά δεν επανέλαβα την εξέταση γιατί μου φαινόταν αδύνατο να κοιμηθώ με όλα αυτά τα καλώδια πάνω μου και με τον καιρό κατέληξα στο συμπέρασμα ότι δεν ήταν άπνοια αυτό που πάθαινα αλλά κρίσεις πανικού γιατί μου κοβόταν η αναπνοή με το που ξύπναγα και άνοιγα τα μάτια μου και δεν ροχαλίζω κιόλας όπως γίνεται με όσους έχουν άπνοια! Καλή τύχη

sjCrp3.png

Να κανω μια πιο σχετικη-ασχετη ερωτηση σε αυτες που οι αντρες τους κανουν απνοιες?στο θεμα της ερωτικης επιθυμιας :oops: εχετε δει καποια μειωσει?απωλεια?αυξηση?γιατι ξερω πως η απνοια επηρρεαζει και αυτον τον τομεα!

Μήπως ξέρει κάποιος σε ποια περίπτωση συστήνουν μάσκα και σε ποια χειρουργείο;

Επίσης... η μάσκα θα είναι εφ' όρου ζωής ή με τον καιρό θεραπεύεται; Δηλαδή με τη μάσκα καταστέλουμε τα συμπτώματα ή βοηθάμε στην εξάλειψη της αιτίας;

Τέλος... σε ποιους γιατρούς έχετε πάει (και τι ειδικότητα);

Τώρα που μπαίνουν τα παιδιά σε μια σειρά.... ήρθε η ώρα του... συζύγου (και η δική μου, για να κοιμηθώ κι εγώ σαν άνθρωπος πια)!

Εμας μας ειπαν αναλογος το προβλημα. Ο αντρας μου θα την φοραει για 5 χρονακια σιγουρα παντως. Χρειαζεται χρονος για να γινεται αυτοματα η σωστη αναπνοη...δεν ξερω πως να το πω επιστημονικα. Παντως οταν ειχαμε παει Θεσσαλονικη και ξεχασαμε το καλωδιο της μασκας το πρωτο βραδυ ηταν σαν να την φορουσε δηλ. δεν ροχαλιζε. Το δευτερο ηταν λιγο καλυτερα και το τριτο ηταν αρκετα χαλια...και παλι ομως δεν εφτασε στο σημειο που ηταν οι απνοιες πριν χρησιμοποιησει μασκα.

Εμας μας ειπαν αναλογος το προβλημα. Ο αντρας μου θα την φοραει για 5 χρονακια σιγουρα παντως. Χρειαζεται χρονος για να γινεται αυτοματα η σωστη αναπνοη...δεν ξερω πως να το πω επιστημονικα. Παντως οταν ειχαμε παει Θεσσαλονικη και ξεχασαμε το καλωδιο της μασκας το πρωτο βραδυ ηταν σαν να την φορουσε δηλ. δεν ροχαλιζε. Το δευτερο ηταν λιγο καλυτερα και το τριτο ηταν αρκετα χαλια...και παλι ομως δεν εφτασε στο σημειο που ηταν οι απνοιες πριν χρησιμοποιησει μασκα.

Ακριβώς το ίδιο μοτίβο είχα παρατηρήσει και στο σύζυγο όταν δοκίμασε τη μάσκα για 4 νύχτες (δανεική από το νοσοκομείο). Όταν την επιστρέψαμε, το 1ο βράδυ ήσυχα, 2ο βράδυ.. άρχισε πάλι να ακούγεται ήπιο ροχαλητό, 3η μέρα... το ίδιο χάλι όπως και πρώτα.

Άρα και μετά από 1 χρόνο... δεν υπάρχει δηλαδή ένδειξη θεραπείας....ετσι; :?:

Εμας μας ειπαν οτι συνηθως την κρατανε 5 χρονια.Ο 1 χρονος ειναι λιγος για να ερθει αυτοματα διορθωσει. Παντως να σου πω κατι?αν ειναι να ξεκουραζονται...να μην ροχαλιζουν και να μην τρανταζονται στον υπνο τους ας την εχουν για παντα ρε συ! :lol:

Για το αλλο θεμα που ρωτησα δεν μου απαντησε καμια!για πεστε τιποτα... :wink:

• 3 εβδομάδες μετά...

Ψάχνουμε για μοντέλο C-PAP. Μήπως έχει κάποιος τη C-PAP με υγραντήρα; Αυτές που δεν έχουν υγραντήρα... προκαλούν ενόχληση;

Δώστε μου τα φώτα σας παρακαλώ.... :D

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...