Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΟΣΑ ΥΠΕΡΗΧΑ;

Recommended Posts

Εσείς κορίτσια που ο γιατρός σας δεν έχει υπέρηχο στο ιατρείο του, κάθε πότε σας ζητάει υπέρηχο; Εγώ στην αρχή έκανα ένα κολπικό, λόγω λίγου αίματος, και μετά μου ζήτησε αυχενική διαφάνεια (εγώ έκανα papA), A-τεστ και Β-επιπέδου όταν ήμουν 21 εβδομάδων. Από τότε δε μου έχει ξαναπεί για υπέρηχο, ενώ προχτές που είχαμε ραντεβού μου είπε να κάνω το doppler σε 6 εβδομάδες! Δηλαδή από 21 εβδ. θα κάνω πάλι υπέρηχο στις 34 εβδ. :shock: !!! Επίσης μου είπε ότι δεν χρειάζεται να ξανακάνω εξετάσεις αίματος μέχρι τότε. Να πω βέβαια ότι την καρδιά την ακούει κάθε φορά με το μηχάνημα, όμως φτάνει αυτό; Μου φαίνεται υπερβολικό το διάστημα των σχεδόν 3,5 μηνών!

Να διευκρινήσω ότι απευθύνομαι στα κορίτσια που ο γιατρός δεν έχει υπέρηχο στο ιατρείο (εμένα με βλέπει στο νοσοκομείο το οποίο επίσης δεν έχει υπέρηχο...).

5dyVp3.png

Διαφημίσεις

Κανονικά, τόσοι ακριβώς υπέρηχοι χρειάζονται. Στο εξωτερικό, κάνουν έναν στην 8-10 εβδομάδα για να διαπιστωθεί η κύηση, μετά την αυχενική, μετά στην 18η και μετά στην 34η!!! Αυτό ήταν...

Απλά από την ανησυχία των υποψήφιων μανούλων, και επειδή πια οι περισσότεροι γιατροί το έχουν στο ιατρείο τους, έχει στην Ελλάδα καταντήσει... εβδομαδιαίο σπορ. Ομως υπάρχουν έρευνες ότι όχι ο ίδιος ο υπέρηχος αλλά το Doppler με το οποίο ακούς την καρδιά του μωρού, δημιουργεί δυσπλασία στα έμβρυα! Εγώ το μετάνοιωσα που έχω κάνει τόσους πολλούς ήδη (5!) και για να είμαι ειλικρινής ΔΕΝ χρειαζόντουσαν ούτε οι δύο. Παραπάνω κάνεις μονο αν υπάρχει πρόβλημα ή υποψία ότι κάτι δεν πάει καλά, και με κλειστό το Doppler. Εξάλλου, η καρδούλα τους τις πρώτες εβδομάδες διακρίνεται να χτυπάει (δεν χρειάζεται να την ακούσεις κιόλας) και αργότερα το έμβρυο κινείται. [/b]

Και εγώ από ό,τι έχω διαβάσει τόσοι υπέρηχοι χρειάζονται. Οι περισσότερι γιατροί που έχουν μηχάνημα για υπέρηχους στο ιατρείο τους το κάνουν για "εφέ". Καλύτερα να κάνεις υπέρηχο σε έναν ειδικό υπερηχογραφιστή που αυτή είναι η δουλεία του και μόνο αυτό κάνει κάθε μέρα όλη μέρα παρά στο ιατρείο του γυναικολόγου που ο υπέρηχος δεν είναι η ειδικότητά του.

Εμένα ρε κορίτσια δεν μου έχει πει τίποτα για doppler. Να του το πω εγώ? Είναι κάτι που το κάνουν όλες οι εγκυμονούσες?

Σωτηρία το doppler θα το κάνω στις 34εβδ. Μήπως σου το πει σε κάποιο επόμενο ραντεβού; Γιατί εμένα από τις 28 εβδ. μου είπε θα με ξαναδεί όταν κάνω το doppler.

5dyVp3.png

Διαφημίσεις

Βασικά και εμένα μια φορά το μήνα με παρακολουθεί είχα πάει την προηγούμενη εβδομάδα και τον ρωτάω γιατρέ πότε θέλετε να με ξαναδείτε και μου λέει στις 20 του άλλου μήνα. Δεν υπάρχει περίπτωση θα κλείσω ραντεβού να με δει και τέλος Φλεβάρη...........

ΥΓ:Σε καταλαβαίνω Κική και εγώ το σκέφτηκα.

ΥΓ2: Από ότι διαβάζα είσαι μια χαρά και χαίρομαι για αυτό! Έμαθες τι είναι?

εμενα (που εχει υπερηχο στο ιατρειο του) μου εκανε υπερηχο στην 15η εβδομαδα και μου ειπε μετα οτι θα με ξαναδει στην β΄επιπεδου, δηλαδη στην 22η εβδομαδα. αγχωθηκα εδω που τα λεμε. πολλες φορες σκεφτομαι να παω σε κανεναν αλλο μονο και μονο να κανω εναν υπερηχο να δω αν ειναι καλα το μωρο. μετα σκεφτηκα οτι ας του εχω εμπιστοσυνη, αφου η εγκυμοσυνη μου (τουλαχιστον ως προς το πως νιώθω εγω) παει πολυ καλα. τωρα ειμαι στην 19 σχεδον και κανω υπομονη να περασει ο καιρός.....

Βασικά και εμένα μια φορά το μήνα με παρακολουθεί είχα πάει την προηγούμενη εβδομάδα και τον ρωτάω γιατρέ πότε θέλετε να με ξαναδείτε και μου λέει στις 20 του άλλου μήνα. Δεν υπάρχει περίπτωση θα κλείσω ραντεβού να με δει και τέλος Φλεβάρη...........

ΥΓ:Σε καταλαβαίνω Κική και εγώ το σκέφτηκα.

ΥΓ2: Από ότι διαβάζα είσαι μια χαρά και χαίρομαι για αυτό! Έμαθες τι είναι?

Πάντως στις 20 Μαρτίου θα είσαι 32εβδ. Γι' αυτό λέω, μήπως στο ζητήσει τότε; Κατά τ' άλλα, μια χαρά είμαι Σωτηρία μου, αν εξαιρέσεις ότι πετρώνει πού και πού η κοιλιά μου και έχουν μειωθεί αισθητά οι αντοχές μου!! Μην ξεχνάς ότι έχω και ένα ζουζούνο 3,5 χρονών!! Το φύλλο το μάθαμε στο Β-επιπέδου και είναι κοριτσάκι!! Αν δεις στο ticker την γράφω Πασχαλίτσα γιατί λόγω καισαρικής θα γεννήσω το Πάσχα!! Εσύ, κάπου πήρε το μάτι μου, έχεις αγοράκι;

5dyVp3.png

:) Τέλεια θα τα έχεις ζευγαράκι. Ναι αγοράκι είναι. Το έμαθα στη β επιπέδου. Όσο για το πέτρωμα συμβαίνει και σε μένα και όταν τον ρώτησα τον γιατρό μου είπε τώρα θα τα έχεις αυτά. Τι σημαίνει όμως αυτό το πέτρωμα γιατί συμβάινει?

Εμένα στην 1η μου εγκυμοσύνη δεν είχε συμβεί ούτε μία φορά!! Κακώς βέβαια γιατί το πέτρωμα είναι οι συσπάσεις που προετοιμάζουν τη μήτρα για τον τοκετό. Τώρα που του είπα ότι είναι πολύ έντονο και με πόνο και συμβαίνει σχεδόν κάθε μέρα δεν έδωσε καν σημασία! Θα τα 'χεις αυτά μου είπε κι εμένα...

5dyVp3.png

Διαφημίσεις

Αφήστε κορίτσια, τα ίδια έχω κι εγώ, εχθές το βράδυ κοιμήθηκα ελάχιστα από τους πόνους. Και για όσο κατάφερα να κοιμηθώ, έβλεπα ότι ήμουν στο νοσοκομείο και έψαχνα τον γιατρό και τη μαία του, αλλά ήταν πρωί και είχε πολύ κόσμο, οπότε έκατσα στο χώρο αναμονής και περίμενα κι εκεί που πόναγα ήρθε και μια κυρία χοντρή και απαίτησε να της δώσω τη θέση μου :shock: ... μου έχει μείνει απωθημένο αυτό φαίνεται...

Πάντως για τους υπέρηχους μην ανησυχείς, αυτοί ειναι οι απαραίτητοι. Κι εγώ προγραμμάτισα το doppler για την επόμενη Τετάρτη. Σωτηρία μην αγχώνεσαι, είναι νωρίς για σένα ακόμα και αφού ο γιατρός σου τα βλέπει όλα καλά, δεν υπάρχει λόγος να σε στέλνει για extra εξετάσεις... εκτός αν σε τρώει η τσέπη σου! :D

Αντε κορίτσια, κοντεύουμε! Βαστάτε γερά! :)

EXXQp3.pngAIzKp2.png

boxofkiki, μην αγχώνεσαι!!!

Οι υπέρηχοι που έχεις κάνει- θα κάνεις, είναι υπέρ-αρκετοι.

Το ξέρετε ότι οι υπέρηχοι αναστατώνουν πολύ το μωρό και ενδέχεται να ευθύνονται για τις πολλές περιτυλίξεις του λώρου; Παλαιότερα που δεν υπήρχαν, είχαν πολύ λιγότερες, τώρα έχουν όλα σχεδόν τα μωρα... τους δημιουργεί αναστάτωση και κουνιούνται...

κανονικα οι υπερηχοι ειναι 3

η αυχενικη διαφανεια

β επιπεδου

doppler

το τεστ papa k A-test γιατι τα εκανες? δεν μπρολαβες να κανεις την αυχενική?

κ κατι ακομη, μου ακουγετε λιγο περιεργο που ο γιατρος σου δεν εχει υπερηχο!!! στο λεω αυτο γιατι πρωτη φορα το ακουω, εξαιτιας της δουλειας μου μπαινω σε πολλα ιατρεια, σχεδον σε ολα κ μαλιστα σε μια επαρχιακη πολη!

η αυχενικη διαφανεια

β επιπεδου

doppler

κ κατι ακομη, μου ακουγετε λιγο περιεργο που ο γιατρος σου δεν εχει υπερηχο!!! στο λεω αυτο γιατι πρωτη φορα το ακουω, εξαιτιας της δουλειας μου μπαινω σε πολλα ιατρεια, σχεδον σε ολα κ μαλιστα σε μια επαρχιακη πολη!

Σοφία ο γιατρός μου είναι αναπλ/τής διευθυντής στη μαιευτική του Αγ. Όλγα, δεν έχει ιδιωτικό ιατρείο αφού είναι στο ΕΣΥ και με βλέπει στο νοσοκομείο όπου όπως γράφω παραπάνω δεν έχει υπέρηχο...

Την αυχενική την έκανα στην ώρα της, από μόνη μου έκανα και το papA μαζί. Ο γιατρός μου ζητάει απαραίτητα αυχενική και Α-τεστ. Έτσι παρόλο που του πήγα το papA, μου έγραψε να κάνω το Α-τεστ.

5dyVp3.png

η αυχενικη διαφανεια

β επιπεδου

doppler

Σοφία ο γιατρός μου είναι αναπλ/τής διευθυντής στη μαιευτική του Αγ. Όλγα, δεν έχει ιδιωτικό ιατρείο αφού είναι στο ΕΣΥ και με βλέπει στο νοσοκομείο όπου όπως γράφω παραπάνω δεν έχει υπέρηχο...

Την αυχενική την έκανα στην ώρα της, από μόνη μου έκανα και το papA μαζί. Ο γιατρός μου ζητάει απαραίτητα αυχενική και Α-τεστ. Έτσι παρόλο που του πήγα το papA, μου έγραψε να κάνω το Α-τεστ.

Boxofkiki κι εγώ έκανα αυχενική και papp-a και ξέρω ότι τα αποτελέσματα τους τα βλέπουν συνδυαστικά και όχι το καθένα από μόνο του οπότε μια χαρά στα ζήτησε και τα δύο.

Αλλοι γιατροί ζητάνε pap-a και αυχενική και άλλοι a-test και αυχενική (τα τελευταία χρόνια οι περισσότεροι ζητάνε papp-a & αυχενική γιατί το papp-a είναι πιο σύγχρονη και αξιόπιστη εξέταση από το A-Test).

Όντως σε κάποια νοσοκομεία οι γυναικολόγοι δεν έχουν στο γραφείο τους υπέρηχο αλλά μέσα στο νοσοκομείο υπάρχουν υπέρηχοι οπότε αν αισθάνεσαι "ανασφάλεια" που δεν βλέπεις τακτικά το μωράκι σου κλείσε ένα ραντεβού στο νοσοκομείο σου για υπέρηχο.

UmGGp3.png

Διαφημίσεις

Boxofkiki κι εγώ έκανα αυχενική και papp-a και ξέρω ότι τα αποτελέσματα τους τα βλέπουν συνδυαστικά και όχι το καθένα από μόνο του οπότε μια χαρά στα ζήτησε και τα δύο.

Άλλοι γιατροί ζητάνε pap-a και αυχενική και άλλοι a-test και αυχενική (τα τελευταία χρόνια οι περισσότεροι ζητάνε papp-a & αυχενική γιατί το papp-a είναι πιο σύγχρονη και αξιόπιστη εξέταση από το A-Test).

Jeanne το papA πάει πακέτο με την αυχενική ενώ το Α-τεστ γίνεται περίπου ένα μήνα μετά την αυχενική και πάλι περιλαμβάνει υπέρηχο & αίμα. Κι εγώ νομίζω ότι είναι πιο αξιόπιστο το papA, εξάλλου όσο πιο νωρίς τόσο καλύτερα... Τέλοσπάντων εγώ αντί σκέτη αυχενική που μου είχε πει ο γιατρός έκανα και papA μαζί.

Όντως σε κάποια νοσοκομεία οι γυναικολόγοι δεν έχουν στο γραφείο τους υπέρηχο αλλά μέσα στο νοσοκομείο υπάρχουν υπέρηχοι οπότε αν αισθάνεσαι "ανασφάλεια" που δεν βλέπεις τακτικά το μωράκι σου κλείσε ένα ραντεβού στο νοσοκομείο σου για υπέρηχο.

Στο Αγ. Όλγα υπάρχει υπέρηχος με απίστευτη αναμονή στα ραντεβού όμως έτσι κι αλλιώς δεν κάνουν εμβρυομητρικούς υπερήχους γιατί δεν έχουν εξειδικευμένους υπερηχογραφιστές, οπότε...

5dyVp3.png

Και εγώ που έλεγα ότι ο γιατρός μου είναι πολύ άνετος και μου είχε κάνει λίγους υπερήχους!!! Λοιπόν έκανα τους εξής

5η εβδ. είδαμε το σάκο

7η εβδ. ακούσαμε καρδια

13 εβδ. αυχενική και PAPP A

16η εβδ. απλός υπέρηχος

21η εβδ. Β' Επιπέδου

31η εβδ. Ντόπλερ

Εκει κάπου είχα μειωμένα υγρά ολιγάμνιο δηλαδή και έκανα άλλους 3 μέχρι να γεννησω με κτ στην 35η εβδ. αλλά είχα προβλημα τότε γιαυτο και οι πολλοι υπέρηχοι.

Πάντως και εγω θεωρούσα ότι ειναι λίγοι γιατί με αυτά που ακούω καθε 15 μέρες υπέρηχο!!!! Βέβαια εμπιστοσύνη έχω απόλυτη στο γιατρο μου

s-age.pngs-age.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...